Jump to content

Εκτελωνισμός - Αεροδρόμιο Σπάτων

JaguarOne

Recommended Posts

• Replies 105
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 00:22]

Αν δεν υπάρχει, δε θα το βρούνε στους καταλόγους τους. Αν είναι πολύ ψαγμένο, και να το έχουνε στους καταλόγους τους μπορεί να βαριούνται να το βρούνε. Ό,τι δεν υπάρχει στο Ελλάντα(στους καταλόγους τους) δε το φορολογούνε γιατί ίσως να μη μπορούν να εκτιμήσουν την αξία του.Για παράδειγμα, αν φέρω μνήμες gskill hz 2gb kit που κάνουνε έξω 350$, και γράψω ότι κάνουνε 20$, θα το δεχτούν γιατί δε μπορούνε να εκτιμήσουν την αξία του, παρόλο που παρόμοια κιτ κάνουνε 300ευρά.

Καπως ετσι γινεται αλλα παντα οσα πραγματα και αν εχω παρει το θεμα του τελωνειου ειναι μεγαλο προβλημα ο κολλητος μου περασε ολοκληρο λαπτοπ, μητρικη με ολλα απανω καρτα γραφικων μνημες επεξεργαστη τα οποια δεν υπηρχαν στην ελλδα και τον χρεωσαν για μια αλλη καρτα η οποια υπηρχε και ηταν και μικρης αξιας φαντασου τι γινεται

Βασικά περιμένω κάτι πραγματάκια από Hong Kong, λες να πάθω κάνα στραπάτσο?

Από Σινγκαπούρη που μου ήρθαν αυτή την εβδομάδα την έβγαλα καθαρή...

Βασικά ωραίο αυτό με την προώθηση της αλληλογραφίας αλλά δεν καταλαβαίνω πως γλυτώνεις το τελωνείο... :...:

Αρχική απάντηση από dark22

Από Σινγκαπούρη που μου ήρθαν αυτή την εβδομάδα την έβγαλα καθαρή...

Βασικά ωραίο αυτό με την προώθηση της αλληλογραφίας αλλά δεν καταλαβαίνω πως γλυτώνεις το τελωνείο... :...:

Aν ήσουν πιο αναλυτικός θα μπορούσαμε να σου πούμε, αλλιώς δε μπορούμε να μαντέψομε!

Επίσης, άλλο να στο στέλνει κατάστημα και άλλο ιδιώτης.Και πάλι μη νομίζεις ότι μασάνε τα τελωνεία σε τέτοιες καταστάσεις, αν έχουνε όρεξη και μυρίζει κάτι $$$ , δε χαρίζονται...

Αρχική απάντηση από dark22

εγω εχω παρει 5-6 πραγματακια απο Hong Kong και δεν εχει περασει κανενα.

~50Ε ειχαν αξια.

κ οπως λεει κ ο εργοτελης¨άλλο να στο στέλνει κατάστημα και άλλο ιδιώτης¨

εμενα μου τα εστελνε καταστημα.. ;)

Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 00:54]

Είναι γνωστός σου?Αν ναι, στείλε την με EMS, και περιγραφή χαλασμένη, μηδενική αξία φυσικά.Μόνο την οθόνη μέσα τπτ άλλο, όχι στη γνήσιά της συσκευασία. Είναι ο μόνος τρόπος για να τα γλιτώσεις, και άμα.

Με το να έρθει μαζί της, λίγο δύσκολο, δε ξέρω με παρόμοια περιγραφή/κατάσταση αν την γλιτώνει!Δε το έχω κάνει :p

ναι εχω μια κολλητη στην Καλιφορνια που ανεβηκε φετος για σπουδες και 8α κατεβει Ελλαδα το καλοκαιρι.και ελεγα μηπως και περνουσα καμια Dell γιατι εχουν καμια 150 ευρω διαφορα σε σχεση με εδω.

αλλα εαν δεν ειναι σιγουρο και χρειαστει να μπω στην ταλαιποπια και να πληρωσω και τα ιδια λεφτα στο φιναλε δεν αξιζει..την παιρνω κατευ8ειαν απο δω..

τωρα αυτες τις υπηρεσιες με mail forwarding τις ξερω και γω (ηξερα κανα 2 αλλες) αλλα 8ελουν συνδρομη...και αν δεν κανω λα8ος ειναι ετησια.

απο οσο ξερω με αυτην την φαση παιρνεις μια υποτι8εμενη διευ8ηνση αμερικης η οποια ανοικει στην εκαστοτε εταιρια.ετσι δηλωνεις τα στοιχεια αυτα και παραλαμβανουν αυτοι το προιον και μετα αναλαμβανουν να στο προο8ησουν.δεν ξερω ομως αν γλιτωνεις τα τελωνεια παλι γιατι παλι αποστολη γινετε.

38-45 πες κατι παραπανω μιας και φενετε να το ακτεχεις το 8εμα :p

Αρχική απάντηση από CrazyAnt [Σήμερα, στις 17:13]

38-45 πες κατι παραπανω μιας και φενετε να το ακτεχεις το 8εμα :p

1-2 φορες χρησιμοποιηθηκε. δε σου ερχεται το ιδιο γρηγορα με το να ερθει κατευθειαν απο το καταστημα (λογικο, αφου μεσολαβει και αλλος), αλλα φευγει με τα δικα τους στοιχεια και γραφουν οτι θελεις επανω.

μια καμερα που αγοραστηκε μεσω αυτων (επειδη σε καποια on-line καταστηματα πρεπει η διευθυνση αποστολης να ειναι με τη διευθυνση της πιστωτικης), εγραψαν επανω camera with accessories με κοστος $99 και περασε χωρις τελωνειο.

• 2 weeks later...

Ως τώρα έχω φέρει 4 ποδήλατα κομπλέ απο USA και το maximum τελωνείο ήταν 190 Euro για ένα από αυτά. Το ελάχιστο κάπου 80.

Δηλωμένη αξία γύρω πάντα $300 και πάντα με USPS Global Express (με tracking num). Και όλα αυτά με πραγματικές αξίες από 2000-5000 Euro :jump: :jump:

USPS Global Express πάντα, το πολύ σε 5 εργάσιμες είναι στο τελωνείο και μάλιστα στους ΕΛΤΑ Couriers οι οποίοι στο φέρνουν και σπίτι αν περάσεις να το πληρώσεις ο ίδιος.

Αρχική απάντηση από skritikos [Χθες, στις 20:48]

Ως τώρα έχω φέρει 4 ποδήλατα κομπλέ απο USA και το maximum τελωνείο ήταν 190 Euro για ένα από αυτά. Το ελάχιστο κάπου 80.

Δηλωμένη αξία γύρω πάντα $300 και πάντα με USPS Global Express (με tracking num). Και όλα αυτά με πραγματικές αξίες από 2000-5000 Euro :jump: :jump:

USPS Global Express πάντα, το πολύ σε 5 εργάσιμες είναι στο τελωνείο και μάλιστα στους ΕΛΤΑ Couriers οι οποίοι στο φέρνουν και σπίτι αν περάσεις να το πληρώσεις ο ίδιος.

Αν περασεις απο εκει γιατι να μην το παρεις εσυ στο σπιτι?

Τελικά όλα παίζονται στο πως θα ξυπνήσει το πρωί ο τελωνιακός.

Τέσπα εμένα μου ήρθαν χωρίς τελωνείο, πήρα και ρώτησα ενημερωτικά βέβαια

για μελλοντικές αγορές και μου είπαν ότι μπαίνει ΦΠΑ πάνω στην δηλωμένη αξία,

εάν δεν έχει δηλωθεί τότε είναι στην κρίση του τελώνη, και αυτό είναι κάτι που ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ!!!

Δηλαδή εάν αυτός κρίνει ότι κάνει 1000 και ας κάνει 50 εσύ θα πληρώσεις τη 200αρα

χωρίς πολλά πολλά, ότι κρίνει αυτός είναι, οπότε για παν ενδεχόμενο καλύτερα να μπαίνει μια μικρή αξία επάνω παρά τρέχα και γύρευε μετά...

Εφτασε τελικως το πακετακι μου....

Με εκτελωνιστη μου ζητουσαν 225 στα 250(τιμη του προιοντος)+100(μεταφορικα).

Δλδ 225 στα 350 με εκτελωνιστη.

Χωρις εκτελωνιστη 150.

Αρχική απάντηση από blade_pan [Σήμερα, στις 10:27]

Εφτασε τελικως το πακετακι μου....

Με εκτελωνιστη μου ζητουσαν 225 στα 250(τιμη του προιοντος)+100(μεταφορικα).

Δλδ 225 στα 350 με εκτελωνιστη.

Χωρις εκτελωνιστη 150.

Γιατι κατι μου βρομαει στα 150ε δεν ξερω αλλα αυτη την αισθηση εχω????

+1 Ελλας το μεγαλειο σου

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.