Qparadox Ιανουάριος 11, 2007 #41 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 Αρχική απάντηση από blade_pan [Σήμερα, στις 11:20] Ποσο υπολογιζεται το καπελο? Οπως ειπα και παραπανω υπολογισε ως εξης 350ευρω * 18% φπα (ως φορος δηλαδη) = (ας πουμε χονδρικα) 70 ευρα Εξοδα εντολης, παραλαβης και οπως αλλιως το λενε = κανα 30αρι Επισης, καποια μικροεξοδα (πχ. για το ταμειο εκτελωνιστων , αποθηκευση, εργατικα :whistling ) = κανα 40αρι (στο περιπου). Αμα κανεις τη διαδικασια μονος σου, γλυτωνεις τα 60-70-80 ευρω που θελει ο εκτελωνιστης. Συνολο : περιπου 140 ευρω (σ'αυτο πρεπει να βαλεις και βενζινες, διοδια + χρονο) αν το κανεις μονος. Ή περιπου 200 ευρα αμα βαλεις εκτελωνιστη. Βγηκε το μεροκαματο μια χαρα δηλαδη.... :cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Ιανουάριος 11, 2007 #42 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 Αρχική απάντηση από ergotelis :cry: Ελπίζω με ενα 150άρι να ξεμπερδέψεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alani_gr Ιανουάριος 11, 2007 #43 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 εγω πριν κανα μηνα πηρα εναν σκληρο δισκο(καινουργιο)απο εναν ιδιωτη ο οποιος κοστισε 53 Ε με τα εξοδα αποστολης.Ο σκληρος εκανε ~50$ το θεμα ειναι οτι ενω ο ιδιωτης μου το εστειλε με USPS Global Priority Mail χωρις ασφαλεια μετα απο καμια 15αρια μερες μου ΄ρθε χαρτι απο τελωνειο το οποιο μου ελεγε να παω να παραλαβω το δεμα απ΄το ταχυδρομειο με κοστος 26Ε! .Στην τελικη ο σκληρος μου κοστισε οσο θα τον επαιρνα κ απο εδω. Για να καταλαβω... τι πρεπει να κανουμε ωστε να γλυτωσουμε τελωνειο?Αμα του ελεγα να το στειλει σαν gift τοτε θα το γλυτωνα? Απ΄ότι θυμαμαι εξω απο το δεμα εγραφε την αξια της αποστολης Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Ιανουάριος 11, 2007 #44 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 Αρχική απάντηση από alani_gr εγω πριν κανα μηνα πηρα εναν σκληρο δισκο(καινουργιο)απο εναν ιδιωτη ο οποιος κοστισε 53 Ε με τα εξοδα αποστολης.Ο σκληρος εκανε ~50$ το θεμα ειναι οτι ενω ο ιδιωτης μου το εστειλε με USPS Global Priority Mail χωρις ασφαλεια μετα απο καμια 15αρια μερες μου ΄ρθε χαρτι απο τελωνειο το οποιο μου ελεγε να παω να παραλαβω το δεμα απ΄το ταχυδρομειο με κοστος 26Ε! .Στην τελικη ο σκληρος μου κοστισε οσο θα τον επαιρνα κ απο εδω. Για να καταλαβω... τι πρεπει να κανουμε ωστε να γλυτωσουμε τελωνειο?Αμα του ελεγα να το στειλει σαν gift τοτε θα το γλυτωνα? Απ΄ότι θυμαμαι εξω απο το δεμα εγραφε την αξια της αποστολης Ακόμη και αν είναι μικρής αξίας και δεν έχουνε πολύ δουλειά(ώστε να έχουνε χρόνο να ασχοληθούν),και εφόσον μπορούνε να το βρούνε εύκολα/υπάρχει στους καταλόγους, θα φορολογήσουνε οποιοδήποτε δέμα πάνω από $20. Θα έλεγα πως μια μη ξεκάθαρη περιγραφή είναι απαραίτητη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιανουάριος 11, 2007 #45 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 Εγώ έχω πάρει 3 κράνη ARAI των 1000 το καθένα από ebay και δεν πλήρωσα ποτέ τελωνείο.Πήρα κάτι καλώδια και με χρέωσαν 50...Ότι να 'ναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Ιανουάριος 11, 2007 #46 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 Αρχική απάντηση από Wizard! Εγώ έχω πάρει 3 κράνη ARAI των 1000 το καθένα από ebay και δεν πλήρωσα ποτέ τελωνείο.Πήρα κάτι καλώδια και με χρέωσαν 50...Ότι να 'ναι... Ανάλογα σε ποιον θα πέσεις, τη διάθεσή του/βαρεμάρα,το χρόνο τους/περίοδο, αν θα έχουνε το προϊόν στους καταλόγους τους, αν μπορεί να εκτιμήσει την αξία του... αν....αν....Επειδή έχω φέρει επίσης ARAI κράνος χωρίς προβλήματα από Ιαπωνία(δηλωμένο κανονικά) υποθέτω πως δε τα έχουνε περάσει στους καταλόγους, για αυτό περνάνε. Αλλιώς δε νομίζω να περνούσανε έτσι εύκολα! Επίσης δε νομίζω να προχωρήσουν σε εκτίμηση αξίας αν δε ξέρουν/δε το έχουνε στους καταλόγους, δε θέλουν να μπλέκουν σε ιστορίες, απλά ό,τι βρίσκουν εύκολα στους καταλόγους το χτυπάνε και κάνουν έτσι τη δουλειά τους.Αυτό ισχύει για αποστολές USPS?EMS.Για Fedex,UPS κτλ είναι άλλου παπά ευαγγέλια...Tέλος, διάβασα κάπου ότι με DHL GLobal Express(2-3 μέρες σε όλο το κόσμο) ,για λόγους ταχύτητας, δε περνάνε από τελωνία.Ισχύει αυτό?Το έχει ακούσει κανείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alani_gr Ιανουάριος 12, 2007 #47 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2007 δηλαδη δεν παιζει ρολο το μεγεθος αλλα η αξια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΟΕW1999 Ιανουάριος 12, 2007 #48 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2007 Ειναι στον υπαλληλο που θα ειναι εκεινη την στιγμη στο τελωνειο αν θα το περασει ή οχι και ποσο θα σε χρεωση τωρα για τα υπολοιπα που λετε πριν αγορασεις κατι συννενωησε με αυτον που θα στο στειλει τιμη, τελωνειο κτλ προσωπικα δεν ειχα καποιο προβλημα γιατι προσπαθω πριν αγορασω κατι να ξερω τα παντα με αποτελεσματα καποιες φορες να εχω χασει καποια πραγματα αλλα ειναι καλυτερα απο το να πληρωνεις μετα, για μενα συνηθως γραφεις δωρο η τιμη κατω απο 50 δολλαρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Ιανουάριος 12, 2007 #49 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2007 Αρχική απάντηση από alani_gr δηλαδη δεν παιζει ρολο το μεγεθος αλλα η αξια? To μέγεθος δε μετράει αλλά όχι πάντα Η αξία μετράει, και το κατά πόσο "φαίνεται" να είναι πραγματική. Μη περιμένεις να το χάψουν ότι σου έστειλε κατάστημα καινούργιο laptop στα σακουλάκια του και αξίζει για $20. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΟΕW1999 Ιανουάριος 12, 2007 #50 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2007 Το μεγεθος απο πρωσωπικη εμπειρια δεν μετραει κια τοσο τα μεταφορικα ειναι αυτα που κανουν την ζημια στα μεγαλα δεματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Ιανουάριος 12, 2007 #51 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2007 Αρχική απάντηση από ΟΕW1999 Ειναι στον υπαλληλο που θα ειναι εκεινη την στιγμη στο τελωνειο αν θα το περασει ή οχι και ποσο θα σε χρεωση τωρα για τα υπολοιπα που λετε πριν αγορασεις κατι συννενωησε με αυτον που θα στο στειλει τιμη, τελωνειο κτλ προσωπικα δεν ειχα καποιο προβλημα γιατι προσπαθω πριν αγορασω κατι να ξερω τα παντα με αποτελεσματα καποιες φορες να εχω καποια πραγματα αλλα ειναι καλυτερα απο το να πληρωνεις μετα, για μενα συνηθως γραφεις δωρο η τιμη κατω απο 50 δολλαρια Το δώρο είναι πολύ ξεπερασμένο, πλέον.Δε το χάβουνε εύκολα, άσε που τα φορολογούνε αν μπορούν και αυτά. Η καλύτερη λύση είναι να του ζητήσεις να γράψει ασαφή περιγραφή/χαλασμένο/μεταχειρισμένο κτλ. Και μια τιμή $50. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Ιανουάριος 12, 2007 #52 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2007 Αρχική απάντηση από Qparadox Οπως ειπα και παραπανω υπολογισε ως εξης 350ευρω * 18% φπα (ως φορος δηλαδη) = (ας πουμε χονδρικα) 70 ευρα Εξοδα εντολης, παραλαβης και οπως αλλιως το λενε = κανα 30αρι Επισης, καποια μικροεξοδα (πχ. για το ταμειο εκτελωνιστων , αποθηκευση, εργατικα :whistling ) = κανα 40αρι (στο περιπου). Αμα κανεις τη διαδικασια μονος σου, γλυτωνεις τα 60-70-80 ευρω που θελει ο εκτελωνιστης. Συνολο : περιπου 140 ευρω (σ'αυτο πρεπει να βαλεις και βενζινες, διοδια + χρονο) αν το κανεις μονος. Ή περιπου 200 ευρα αμα βαλεις εκτελωνιστη. Βγηκε το μεροκαματο μια χαρα δηλαδη.... :cry: Να προσθεσω πως στα 350 τα 100 ειναι μεταφορικα,δλδ λογικα στην αξια του προιοντος λογικα θα κανουν τις μετρησεις τους χωρις τα μτφ. μιλαμε ειναι σιχαμεροι....δεν μπορω να δωσω αλλο χαρακτηρισμο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΟΕW1999 Ιανουάριος 12, 2007 #53 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2007 Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 00:01] Το δώρο είναι πολύ ξεπερασμένο, πλέον.Δε το χάβουνε εύκολα, άσε που τα φορολογούνε αν μπορούν και αυτά. Η καλύτερη λύση είναι να του ζητήσεις να γράψει ασαφή περιγραφή/χαλασμένο/μεταχειρισμένο κτλ. Και μια τιμή $50. +1 στο μεταχειρησμενο και επισης να λεει και ανταλακτικο το οποιο δεν υπαρχει στην ελλαδα και αυτο μετραει κατα εμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mach Ιανουάριος 12, 2007 #54 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2007 Αμ δε... Εμένα μου έβαλαν δασμό και στα μεταφορικά και ΦΠΑ και στα μεταφορικά και ΑΚΟΥΣΟΝ ...ΑΚΟΥΣΟΝ - και στο δασμό!!!!! Δύο φορές φόρο δηλαδή. Φόρο στο Φόρο κάτι που από το νόμο απαγορεύευται... Μη το ψάχνεις. Είναι να μην μπλέκεις με δαύτους...ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΟ...Είχα αγοράσει κάποια ηχεία υπολογιστή LOGITECH. Ε ποιά ήταν η περιγραφή του εκτελωνιστή: "Ραδιοφωνικός δέκτης βιντεοφωνικών σημάτων!!!!!!!!!!!!". ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ....Η ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ.....ΑΥΤΟΙ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ...ΒΡΕ ΟΥΣΤΤΤΤΤ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΟΕW1999 Ιανουάριος 12, 2007 #55 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2007 . ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ....Η ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ..... ++++++++111111111 πλυ γελιο :D :D :D Ειναι να μην σου κατσει στραβα γιατι αλλιως μια χρυση αγορα γινεται ανθρακας και οχι τιποτε αλλο δεν υπαρχει στην Ελλαδα αυτο που ζητας Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Ιανουάριος 12, 2007 #56 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2007 Αρχική απάντηση από ΟΕW1999 +1 στο μεταχειρησμενο και επισης να λεει και ανταλακτικο το οποιο δεν υπαρχει στην ελλαδα και αυτο μετραει κατα εμε Αν δεν υπάρχει, δε θα το βρούνε στους καταλόγους τους. Αν είναι πολύ ψαγμένο, και να το έχουνε στους καταλόγους τους μπορεί να βαριούνται να το βρούνε. Ό,τι δεν υπάρχει στο Ελλάντα(στους καταλόγους τους) δε το φορολογούνε γιατί ίσως να μη μπορούν να εκτιμήσουν την αξία του.Για παράδειγμα, αν φέρω μνήμες gskill hz 2gb kit που κάνουνε έξω 350$, και γράψω ότι κάνουνε 20$, θα το δεχτούν γιατί δε μπορούνε να εκτιμήσουν την αξία του, παρόλο που παρόμοια κιτ κάνουνε 300ευρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Ιανουάριος 12, 2007 #57 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2007 αυτο για την DHL που ειπες ergotelis το εχω ακουσει και γω καπου και 8α 8ελα να μα8ω αν οντως ισχυει.επισης κατι επιπλεον.εαν καποιος ειναι στην Αμερικη και ταξιδευει Ελλαδα,μπορει να φερει μαζι του πχ μια ο8ονη τι-εφ-τι (20αρα για να ειμαι σαφης οσο το δυνατον σε 8εμα ογκου-βαρους) ταξιδευοντας με το αεροπλανο χωρις να πληρωσει φορους?με οποιονδηποτε τροπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Ιανουάριος 12, 2007 #58 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2007 Αρχική απάντηση από CrazyAntεαν καποιος ειναι στην Αμερικη και ταξιδευει Ελλαδα,μπορει να φερει μαζι του πχ μια ο8ονη τι-εφ-τι (20αρα για να ειμαι σαφης οσο το δυνατον σε 8εμα ογκου-βαρους) ταξιδευοντας με το αεροπλανο χωρις να πληρωσει φορους?με οποιονδηποτε τροπο. Για την dhl express νομίζω το κάνουνε για να γλιτώσεις χρόνος, όταν αυτός είναι πολύ σημαντική υπόθεση,αλλά κοστίζει ανάλογα αυτή η υπηρεσία. Αυτό που λες δε γίνεται, ιδίως για κάτι τόσο μεγάλο. Μόνο αν είναι άγνωστη εδώ μάρκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Ιανουάριος 12, 2007 #59 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2007 για μια Dell ψηνομαι... δεν υπαρχει κανενα τροπος?ουτε εαν περασει σαν "χρησημοποιημενη-μεταχειρησμενη"? διευκρηνηση. το ατομο 8α επιστρεψει Αμερικη ξανα.μηπως παιζει καποιο ρολο αυτο?δλδ να την δηλωσει και μετα στην επιστροφη 8α κανει την παλαβη ή να παρει μαζι του μια αλλη μουφα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Ιανουάριος 12, 2007 #60 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2007 Είναι γνωστός σου?Αν ναι, στείλε την με EMS, και περιγραφή χαλασμένη, μηδενική αξία φυσικά.Μόνο την οθόνη μέσα τπτ άλλο, όχι στη γνήσιά της συσκευασία. Είναι ο μόνος τρόπος για να τα γλιτώσεις, και άμα. Με το να έρθει μαζί της, λίγο δύσκολο, δε ξέρω με παρόμοια περιγραφή/κατάσταση αν την γλιτώνει!Δε το έχω κάνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.