gprhellas Ιούνιος 1, 2006 #21 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2006 καλή μέρα σε όλουςκαι εγώ ψωνίζω από e-bay κοντα 3 χρόνια ηλεκτρονικά εξαρτήματα και άλλα.την έχω πάθει χοντρά και εγώ στο τελωνίο στα σπάτα (μεγάλη ιστορία...άλλη φορα)αυτό που δεν είπε κανένας έως τωρα είναι η δυνατότητα να σου μαρκάρει ο πωλητήςτο δέμα as a GIFT.ετσι πήρα το M/B Aopen i975Xa-YDG από USA συνολικά 280 ευρόπουλα, τον Yonah T2600 από Κίνα (έχω κρατήσει και την εφημερίδα που είχε μεσα - απίστευτη) και άλλα.πάντα πιάνει και δεν το σταματάει κανείς στο τελωνίο , ενοείται USPS και ξερό ψωμί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούνιος 1, 2006 #22 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2006 Το gift πιάνει πάντα, αλλά ΔΕ δέχονται όλοι να το κάνουν και φυσικά το gift δε μπορείς να το ασφαλίσεις, πράγμα που θεωρώ βλακεία, γιατί αν "χαθεί" κάπου, θα το πληρώσεις από την τσέπη σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
g_0x Ιούνιος 1, 2006 #23 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2006 λοιπον παιδες θελω μια καθαρη απαντηση γιατι με ενδιαφερει αμεσα η αγορα απο ebay απο ευρώπη κατι που έχει αξία 400Ε.ζυγίζει κατω απο 10κιλά.λοιπόν τι πρέπει να κάνω για να έρθει στην πόρτα μου με τα μικρότερα έξοδα αποστολής.φόβος να σπάσει δεν παιζει.τι να πω στον πωλητή να κάνει για να το πάρω εύκολα κ γρήγορα(εντώς 1-2 εβδομάδων) κ φτηνά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gprhellas Ιούνιος 1, 2006 #24 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2006 από ποιά συγκεκριμένη χώρα στη ευρώπη γιατί και οι πρώην ανατολικές χώρες Ευρώπη γίνανε..........αλλά.............???γενικά από ευρώπη δεν έχεις το πρόβλημα του τελωνίου. no problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
g_0x Ιούνιος 1, 2006 #25 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2006 απο αγγλια ας πουμε ή νορβηγία που είδα παλι κατι άλλο.γενικά ας πουμε απο βόρεια-δυτική μερια.τι προτείνετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gprhellas Ιούνιος 1, 2006 #26 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2006 οποια μεταφορική και να διαλέξεις δεν θα έχεις πρόβλημα.από αγγλία εγω προτιμώ UPS. και μία συμβουλή...ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να πεις στον πωλητή να γράψει το κινητό σου τηλ. στο πακέτο.με έχει σώσει απειρες φορές......(προσωπικά το κιν.τηλ. το έχω ενσωματώσει στην διεύθυνση για σιγουριά)συμβουλή 2σε βόρειες χώρες που γενικά ..... προτείνω να στείλεις την διεύθυνσή σου στα ελληνικά σαν jpeg attachment με mail. και αυτό με έχει σώσει όταν παίρνω από ιταλία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Ιούνιος 27, 2006 #27 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2006 Ξερει κανεις πως μπορω να μαθω αν εχει φτασει καποιο αντικειμενο για μενα στο τελωνειο?Με ειδοποιουν αυτοι ή παιρνω τηλεφωνο?Επισης στο site της DHL δεν μπορω να βρω που θα βαλω tracking number για δεμα εσωτερικου(!). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Ιούνιος 27, 2006 #28 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2006 Αρχική απάντηση από aggelopas Ξερει κανεις πως μπορω να μαθω αν εχει φτασει καποιο αντικειμενο για μενα στο τελωνειο?Με ειδοποιουν αυτοι ή παιρνω τηλεφωνο?Επισης στο site της DHL δεν μπορω να βρω που θα βαλω tracking number για δεμα εσωτερικου(!). Από ποια χώρα είναι και πόσο σου κόστισε η αποστολή(και το κόστος του αντικειμένου πες μου)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Ιούνιος 27, 2006 #29 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2006 Οχι,εγω ειμαι ο παραληπτης.Για USA μιλαμε παντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Ιούνιος 27, 2006 #30 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2006 Λογικά θα σε πάρουν τηλέφωνο,πάντως για δέμα εσωτερικού από την dhl πάρε και κανένα τηλέφ στην Acs γιατί συνεργάζονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Ιούνιος 27, 2006 #31 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2006 Λογικα ναι,αλλα αυτο ειναι το στανταρ η θα πρεπει να τους παρω και εγω καποια στιγμη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Ιούνιος 27, 2006 Author #32 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2006 τι να σου πω.... εμένα με πήρανε τηλέφωνο και μου δώσανε τον αριθμό λογαριασμού (ή κάτι τέτοιο).... Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Ιανουάριος 10, 2007 #33 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2007 Παιδες παρηγγειλα απο USA ενα δεμα αξιας 350 και φοβαμαι πως στο τελωνειο....@Εστειλα mail για να μην βαλουν απ'εξω αποδειξεις κτλ αλλα μου λεει πως δεν γινεται.Τι μπορω να κανω?:cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qparadox Ιανουάριος 10, 2007 #34 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2007 Ευχελαιο ισως?? Στα σοβαρα τωρα, αμα εχουν δηλωσει (ή ασφαλισει) την πραγματικη αξια, κατα 99% θα περασει τελωνειο (εκτος κι αν εισαι τοσο τυχερος και ο υπαλληλος βαρεθει ή δεν το προσεξει). Εξαρταται βεβαια και με ποια εταιρεια θα σου ερθει. Πχ. με USPS, οι πιθανοτητες του ΜΗ τελωνειου ειναι μεγαλυτερες, με DHL (και με Fed-EX) ειναι οσες με το να ανατείλει ο ηλιος απο τη δυση αυριο, με EMS μπορει να γινει μεσω ΕΛΤΑ οποτε η διαδικασια ειναι πιο ευκολη...Αφου δεν μπορουν να το δηλωσουν ως gift και με μικρη αξια, λιγα πραγματα μπορεις να κανεις... ισως να ακυρωσεις την παραγγελια?? Σκεψου οτι τα συνολικα εξοδα (αμα κανεις μονο σου τον εκτελωνισμο) θα πανε περιπου 130-140 ευρα (χωρις υπολογισμο βενζινης και χρονου)και κοντα στα 200 αμα βαλεις εκτελωνιστη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aGka8lz Ιανουάριος 10, 2007 #35 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2007 α τοσο καλααα ειναι τα πραγματα ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
paravatis Ιανουάριος 10, 2007 #36 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2007 πληροφοριακά να σας αναφέρω ότι για ΗΠΑ, η μη δήλωση της αξίας ενός προϊόντος καινούργιου ή η ψευδής δήλωση στοιχείων σχετικά με το δέμα αποτελεί ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ αδίκημα και διώκεται από το FBI με πολύ βαριές κυρώσεις. οπότε από κατασήματα είναι δύσκολο να μη βάλουνε μέσα απόδειξη.όταν παίρνω απο ΕΒΑΥ, τους ζητάω να μου το ξεπακετάρουνε απο το αυθεντικό κουτί ή συσκευασία κ να κάνουνε μία custom ώστε να φαίνεται χρησιμοποιημένο. έτσι έχω γλυτώσει όλες τις φορές τελωνείο.πάντως να φανταστείτε ότι ακόμα κ για δείγματα από ΗΠΑ που δηλώνονται ως samples & not for commercial use με μηδενικά τιμολόγια, οι τελωνειακοί υπολογίζουνε φόρους "κατά προσέγγιση" με βάση τις γνώσεις τους...ΕΛΛΑΣ το μεγαλείο σου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Ιανουάριος 10, 2007 #37 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2007 Με fed-ex ερχεται... Αν βαλουν custom συσκευασια και υπαρχει εξω η αποδειξη θα το κοιταξουν stadar? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frap Ιανουάριος 11, 2007 #38 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 Αρχική απάντηση από blade_pan [Χθες, στις 12:50] Με fed-ex ερχεται... Μπράβο... Έπεσες στους καλύτερους.... Γιατί βρε δεν ρωτάτε πριν τα αγοράσετε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Ιανουάριος 11, 2007 #39 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 Ποσο υπολογιζεται το καπελο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Ιανουάριος 11, 2007 #40 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 Αρχική απάντηση από blade_pan Ποσο υπολογιζεται το καπελο? :cry: Ελπίζω με ενα 150άρι να ξεμπερδέψεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.