n1ck0s Δημοσιεύτηκε Μάϊος 26, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 26, 2006 Να ρωτήσω μια απορία που μου έχει γεννηθεί τελευταία. Αφού το ρημάδι το VBR (variable bitrate) δίνει καλύτερα αποτελέσματα στη συμπίεση mp3 γιατί τα περισσότερα mp3 που "κυκλοφορούν" είναι σε CBR (constant bitrate)? Δεν έχω ψαχτεί με το VBR (και εγώ σε CBR rip-άρω) οπότε αν μπορείτε προτίνετέ μου έναν καλόν encoder (και αν γίνεται και ρυθμίσεις)...Και ένα δεύτερο για να μην ανοίγω νέο thread. Χρειάζομαι ένα software για μαζική μετατροπή σε wma. Δεν με ενδιαφέρει η ποιότητα τόσο (είναι για μεταφορά σε κινητό τηλέφωνο) αλλά η ταχύτητα.Αν έχετε κάτι υπόψη σας πείτε μου.Ευχαριστώ. :flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickstamat Μάϊος 26, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2006 Το VBR σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις την ποιότητα του συμπιεσμένου αρχείου επί % και ο encoder μεταβάλλει το bitrate συνεχώς ώστε να χρησιμοποεί υψηλούς ρυθμούς μετάδοσης μόνο στα τμήματα του κομματιού όπου χρειάζεται, για να βγει όσο το δυνατόν μικρότερο το αρχείο, πάντα όμως για την ποιότητα που έχεις καθορίσει. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ CBR, αφ' ενός γιατί μερικές φορές τα VBR δεν παίζουν σωστά (στον WMP10 τουλάχιστον) και αφ' ετέρου γιατί δεν μπορείς να προσδιορίσεις με τα ποσοστά την ποιότητα του mp3. Με το CBR ξέρεις ας πούμε ότι τα 192 kbps είναι καλά για όλα τα είδη μουσικής, για πιο δυνατά (ροκ, μέταλ) κομμάτια βάζεις 256 κλπ. Γενικά, converters θα βρεις στην Xilisoft (www.xilisoft.com). Αυτό που χρειάζεσαι είναι το WMA MP3 Converter. Αν τελικά κατεβάσεις από εκεί στείλε μου πμ για τα "περαιτέρω"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
inertiacreep Μάϊος 26, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2006 Για το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σου προτείνω το Goldwave (www.goldwave.com) που είναι ένα πολύ καλό προγραμματάκι επεξεργασίας ήχου και έχει και batch conversion (πολλαπλή μετατροπή αρχείων) από οτι φορμάτ σε οτι φορμάτ γουστάρεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
n1ck0s Μάϊος 27, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2006 Λοιπόν το έψαξα το θέμα...Καταρχάς προτίνω την εξής σελίδα http://jthz.com/mp3/?seenIEPage=1 για tips και ρυθμίσεις με τον LAME, τον κορυφαίο mp3 encoder. Να και τι λένε για το γεγονός ότι χρησιμοποιείται το CBR ακόμη...There are still people busy spreading lies about audio quality issues involving MP3, VBR and LAME. That is one of the reasons why you still see so many CBR (Constant Bit Rate) MP3 files around, which is, well, just very stupid;Τέλος για όσους έχετε καινούργιο Sony Ericsson ή κινητό που υποστηρίζει AAC (.mp4, m4a) να κατεβάσετε τον φρέσκο (και Free) Nero Digital Audio AAC encoder. Μέσω αυτού μετατρέπεις τα .mp3 σου σε .m4a (π.χ. με bitrate ~90kbps) και με τα μισά MBs έχεις τα αγαπημένα σου mp3 στο κινητό σε άριστη ποιότητα (άριστη ποιότητα για κινητό προφανώς...). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.