k_akis Δημοσιεύτηκε Μάϊος 26, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 26, 2006 Αυτες τις μερες αγορασα ενα καινουριο συστημα αλλα συναντησα ενα προβλημα με τις συνδεσεις απο το τροφοδοτικο... Συγκεκριμενα το συστημα ειναι: Mobo: Sapphire Pure Crossfire Advantage PC-A9RD580Adv CPU: AMD Athlon 64 3200 PSU: Hiper Modular TypeR 580W and GPU: Sapphire X1800GTO Εχουμε και λεμε λοιπον, συνδεουμε προφανως το 24pin αρχικα. Το 8pin διπλα στον επεξεργαστη που αν δεν κανω λαθος ειναι για τον επεξεργαστη χρειαζεται ή είναι για dual core μονο? Και απο εκει και περα πανω στο mobo ειναι ενα 4pin που νομιζω ειναι για τροφοδοσια του pcix, χρειάζεται να συνδέσω και αυτο και την τροφοδοσια πανω στη x1800?? Επισης το PSU δεν εχει 8pin connector... -Τελευταια φορα που ετυχε να δεσω PC γιατι δεν ειχε ουτε τα μισα power connectors?:alien: -
Makis Hourdakis Μάϊος 26, 2006 #2 Μάϊος 26, 2006 Το 4πινο είναι για extra τροφοδοσία του επεξεργαστή και ναι, χρειάζεται. Τώρα για το 8πινο...τι εννοείς με το τελευταίο; Το τροφοδοτικό δεν είχε αρκετά βύσματα ή η μητρική; Κάθε τροφοδοτικό έχει άλλο αριθμό molexes. Συνήθως όσο πιο καλό και μεγάλο είναι τόσο πιο πολλά έχει. Αν λες για τη μητρική, έχουν προστεθεί διάφορα τελευταία. Τι ήταν το τελευταίο PC που έδεσες;
k_akis Μάϊος 26, 2006 Author #3 Μάϊος 26, 2006 Βασικα νομιζω οτι το 8πινο (που ειναι διπλα στον επεξεργαστη) ειναι για την εξτρα τροφοδοσια αλλα δεν ειμαι και σιγουρος...(το manual δεν βοηθαει...). Το τροφοδοτικο ομως δεν εχει 8πινο... Τωρα για τελευταια PC που εδεσα ηταν Athlon XP και Pentium III :-pθα μπορουσα παντα να βαλω το 4πινο και της καρτας γραφικων και να δοκιμασω αλλα αυτο το 8πινο νομιζω οτι ειναι για τον επεξεργαστη(και το 4πινο για εξτρα pcix τροφοδοσια)...Edit: Το μονο που βλεπω στο manual για το 8πινο ειναι για την ταση "1-12V" Power Connector
Wizard! Μάϊος 26, 2006 #4 Μάϊος 26, 2006 Που ακριβώς βλέπεις το 8πινο...???http://www.sapphiretech.com/en/productfiles/129image3.jpgΑυτό το λευκό πάνω δεξιά από τον επεξεργαστή είναι 12ν τροφοδοσία για τον επεξεργαστή και την έχει το τροφοδωτικό σου. Επίσης, ένα άλλο παρόμοιο αλλά 6πινο, είναι για την PCIe κάρτα γραφικών. Και τα δύο είναι μαύρα, με κίτρινα-μαύρα καλώδια
Wizard! Μάϊος 26, 2006 #5 Μάϊος 26, 2006 Χμμμμ... Λάθος μου... Αυτή είναι η δική σου: http://www.sapphiretech.com/en/productfiles/142image4.jpg Και έχει 8πινο...
k_akis Μάϊος 26, 2006 Author #6 Μάϊος 26, 2006 Εχεις λινκ απο λαθος εικοναhttp://www.sapphiretech.com/us/productfiles/142image4.jpgπανω δεξια απο τον επεξεργαστη το 8πινο και πανω απο το chipset της μητρικης το 4πινο...
k_akis Μάϊος 26, 2006 Author #7 Μάϊος 26, 2006 Με προλαβες... Διαβασα οτι υπαρχει adaptor απο 4πινο σε 8πινο αλλα επισης σε forum στο σιτε της sapphire (απο user): f you don't have the 8 pin EPS connector you can get a 4 to 8 pin adapter.http://www.performance-pcs.com/cata...roducts_id=3204If you are using a dual core CPU you should connect the 8-pin EPS.
inertiacreep Μάϊος 26, 2006 #8 Μάϊος 26, 2006 Όπως και να έχει αγαπητέ k_akis, θα αναγκαστείς να πάρεις αντάπτορα. Το 8πινο πρέπει να το συνδέσεις...είναι το αντίστοιχο του 4πινου 12V AUX που έχουν συνήθως οι μητρικές. Το 8πινο EPS είναι υιοθεσία από μητρικές server/workstation όπου συναντάμε 2 CPU, νομίζω και οι καινούριες της Intel έχουν τέτοιο. Λίγα PSU γνωρίζω που έχουν τέτοιο βυσμα πάντως...
Makis Hourdakis Μάϊος 26, 2006 #9 Μάϊος 26, 2006 Λάθος μου, δεν σκέφτηκα καν να ψάξω φωτογραφία της μητρικής σου. Ναι, το 8πινο είναι για την τροφοδοσία του επεξεργαστή. Λογικά πάντως άμα βάλεις το παρόμοιο 4πινο που έχει το τροφοδοτικό στη μέση του βύσματος δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Φαντάζομαι τουλάχιστον... Τώρα για το 4πινο εκεί στη μέση, την ίδια απορία έχω κι εγώ. Προσωπικά θα το σύνδεα αφού υπάρχει καλώδιο. Σίγουρα το manual της μητρικής δεν λέει τίποτα;
inertiacreep Μάϊος 26, 2006 #10 Μάϊος 26, 2006 Το 4πινο μόλεξ στη μέση είναι προφανώς για έξτρα ρεύμα στη μητρική (κάρτες κτλ.) όπως στις DFI NF4. Δεν είναι απαραίτητο, εκτός κι αν βάλεις 2 ενεργοβόρες κάρτες γραφικών ή κάνεις overclocking. Σταθερότητα στις τάσεις δίνει. To 4πινο AUX δεν σου προτείνω να το συνδέσεις έτσι, αν δεν ξέρεις σε ποιά ακριβώς θέση μπαίνει στο 8πινο και αν μπαίνει γενικότερα. Μήν πάρεις τη mobo στο χέρι (και φαίνεται και ομορφούλα...)
k_akis Μάϊος 26, 2006 Author #11 Μάϊος 26, 2006 Τωρα θα πεταχτω στουρναρη να παρω ανταπτορα...Οσο για το 4πινο μονο το "+12V", αλλα εχω την εντυπωση οτι ειναι για τις PCIx... το οποιο βεβαια δεν καταλαβαινω αφου η καρτα εχει πανω της το δικο της 6πινο για την τροφοδοσια... :-O Θα κανω ποστ οταν γυρισω να σας ενημερωσω αν ολα πηγαν καλα... :-ΟΑ και μια μικρη ερωτηση με την ευκαιρια αφου ουτε εδω βοηθαει το manual.......η καρτα γραφικων προφανως παει στο master slot, σωστα?Ευχαριστω για τις -γρηγορες- απαντησεις :-)
Makis Hourdakis Μάϊος 26, 2006 #12 Μάϊος 26, 2006 Αρχική απάντηση από inertiacreep Το 4πινο μόλεξ στη μέση είναι προφανώς για έξτρα ρεύμα στη μητρική (κάρτες κτλ.) όπως στις DFI NF4. Δεν είναι απαραίτητο, εκτός κι αν βάλεις 2 ενεργοβόρες κάρτες γραφικών ή κάνεις overclocking. Σταθερότητα στις τάσεις δίνει. To 4πινο AUX δεν σου προτείνω να το συνδέσεις έτσι, αν δεν ξέρεις σε ποιά ακριβώς θέση μπαίνει στο 8πινο και αν μπαίνει γενικότερα. Μήν πάρεις τη mobo στο χέρι (και φαίνεται και ομορφούλα...) Το λογικό είναι να έχουν προβλέψει κάτι τέτοιο. Αν μπαίνει κανονικά το 4πινο σε κάποια θέση στο 8πινο (λογικά στο κέντρο για να κουμπώνει) και δεν υπάρχει προειδοποιητικό αυτοκόλλητο τότε προσωπικά πιστεύω οτι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν δεν μπαίνει τότε οκ...
dimitris74 Μάϊος 26, 2006 #13 Μάϊος 26, 2006 στην asus Μου πάντως έχει αυτοκόλλητο σε περίπτωση που δεν εχεις 8 πιν και καλύπτει τα 4http://www.asus.com/prog_content/middle_enlargement.aspx?model=512
astrolabos Μάϊος 26, 2006 #14 Μάϊος 26, 2006 Αν παρατηρήσετε καλά το 8πινο που υπάρχει τα 4 πίνς τα μεσαία (αφήνοντας έξω τα δύο ακριανά) ταιριάζουν με το κλασσικό 4πινο που έχουν όλα τα τροφοδοτικά. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
dimitris74 Μάϊος 26, 2006 #15 Μάϊος 26, 2006 δεν ξέρω για την saphire παντως στην asus μπαινει εκεί που φαίνεται ακάλυπτο, και εχει και την εγκοπη για να κλειδώσει το βύσμα.
Makis Hourdakis Μάϊος 26, 2006 #16 Μάϊος 26, 2006 Αρχική απάντηση από astrolabos Αν παρατηρήσετε καλά το 8πινο που υπάρχει τα 4 πίνς τα μεσαία (αφήνοντας έξω τα δύο ακριανά) ταιριάζουν με το κλασσικό 4πινο που έχουν όλα τα τροφοδοτικά. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ...
inertiacreep Μάϊος 26, 2006 #17 Μάϊος 26, 2006 Απ'οτι βλέπω εγώ (είναι πολύ άσπρη η φωτό σε αυτό το σημείο δυστυχώς), υπάρχουν στην μεριά που κλιπάρει οι 2 ενώσεις με τετραγωνισμένο εσωτερικό και από κάτω τους 2 με το γωνιασμένο από την μιά πλευρά. Σε ενα 4πιν που κοίταξα τώρα υπάρχουν εναλλάξ...από τον μεριά που κλιπαρει και από δεξιά προς αριστερά : γωνία, τετράγωνο κι από κάτω τετράγωνο, γωνία...αρα no go. Φωτό αυτή πάντα : http://www.sapphiretech.com/us/productfiles/142image4.jpgΑν έχει γυρίσει ο k_akis από Στουρνάρη ας δοκιμάσει να κουμπώσει το 4πινο στη μέση του 8πινου, να δούμε αν τα λέω καλά. Λογικά θα αποτύχει :daisy: Δημήτρη η μητρική που έδωσες στο λινκ έχει 4πινο AUX...:...: Asus P5LD2 Deluxe
k_akis Μάϊος 26, 2006 Author #18 Μάϊος 26, 2006 Τελικα καταφερα να βρω ανταπτορα, αφου βεβαια εψαξα ολη τη Στουρναρη. :-/ inertiacreep μολις βρω το κουραγιο θα δοκιμασω αν κουμπωνει το 4πινο στη μεση του 8πινου και θα ποσταρω... Βεβαια το αστειο ειναι οτι μετα απο τρεξιμο, αφου τελικα περασα τα WinXP x64 ... το pc κολαει :-/ Εχω στερεψει απο ιδεες, το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι οτι φταιει η μητρικη. Αφου ξεκιναει το PC καποια στιγμη "παγωνει" (οχι restart), μεσα στα πρωτα λεπτα. Εκτος απο αυτο οταν πηγα να τρεξω το WinFlash για update στο bios μου πεταγε ενα ωραιο μηνυμα οτι δεν εχω award bios. Επισης στο PC Health του BIOS δεν μου δειχνει θερμοκρασιες/τασεις. Α και οταν ειχα το usb stick συνδεμενο και εκανα επανακινηση(reset βασικα) κολαγε αφου μου εδειχνε την ταχυτητα του επεξεργαστη ή τις μνημες.... Καμια ιδεα παιδια??? Ok δεν ειναι σιγουρο οτι φταιει το mobo αλλα ετσι μου ερχεται να παρω τα λεφτα -που δεν εχω- να παω να παρω asus... Edit: Σορρυ για το μπερδεμενο μηνυμα αλλα ειμαι καπως ζαλισμενος-κουρασμενος... Δεν μας φτανουν ολα αυτα, εχουμε και τη σχολη να ειναι κλειστη και να τρεχουμε για τα εργαστηρια Τεσπα παιδια οποιαδηποτε ιδεα για το τι μπορει να φταιει θα ηταν πολυτιμη...
dimitris74 Μάϊος 27, 2006 #19 Μάϊος 27, 2006 Αρχική απάντηση από inertiacreepΔημήτρη η μητρική που έδωσες στο λινκ έχει 4πινο AUX...:...: Asus P5LD2 Deluxe 8πινο ειναι απλά τα αριστερά τεσσερα ειναι καλυμένα με ένα μαυρο καπάκι και δεν φαίνονται@akis αντάπτορα που βρήκες?
inertiacreep Μάϊος 27, 2006 #20 Μάϊος 27, 2006 Δημήτρη δίκιο έχεις...γμτ τη στραβωμάρα μου...Ακη ξανακοιτώντας τη φωτό το 4πινο μπαίνει στην άκρη, όπως στην Asus του Δημήτρη. Οι εγκοπές ταιριάζουν εκεί. Δεν το έιδα νωρίτερα, σόρι...Όσο για τα κολλήματα, κανε ενα clear cmos, τσεκαρε αν πατάει καλά η ψύκτρα του CPU. Θερμαγώγιμη έβαλες? Ελπίζω καμιά arctic...αν έχεις κι άλλο τροφοδοτικό δοκίμασε και μ'αυτό. Συγνώμη και για το μπέρδεμα που ίσως προκάλεσα...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.