HellhammeR Δημοσιεύτηκε Μάϊος 24, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 24, 2006 Σύστημα: CPU: Intel Pentium 4 64 bit 3.2 Ghz Prescotis Ψύκτρα μανίσια. Mobo: Asus P5DW2 Deluxe Graphics: Club Ati Radeon X800XL 256MB Μνήμες: Κingston 2x512MB DDR2 Tagan 420W Το προβλημα είναι ότι στα καλά καθούμενα μαι μέρα που τον ανοιξα είδα πως ο επεξεργαστης είχε 90 βαθμούς θερμοκρασία και απο το ΑSUS probe και απο το BIOS. Στην συνέχεια έπεσε στοθσ 60 και κάθε φορα που έστω ανέβαινε η χρηση του CPU η θερμοκρασία εξφεντονίζονταν στους 80+ βαθμούς. Αλλά το σύστημα δεν έκανε shutdown απλά συνέχιζε να λειτουργέι κανονικά χωρίς κολήματα. Υποπτεύομαι πως η μητρική τα έπαιξε.Τον έλυσα το σημάζεψα καλά καλά έβαλα νεα πάστα και όλα τα ανέμηστήρια δουλέυουν κανονικά χωρίς πρόβλημα. Η μητρική είναι στουσ 31 βαθμούς. Αλλά το σύστημα φένεται πως υπολειτουργεί και αυτό το παρατήρησα στα games...Μάλλον μπορέι να φταίει ο αισθητήρας που εντοπίζει την θερμοκρασία του CPU στην μητρική, δέν ξέρω... Θέλω να ακούσω κιαλες γνώμες πριν το πάω στα Multirama διότι είναι μεσα στην εγγύηση ευτυχώς.Το Format θα βοηθούσε? αλλά γιατί format αφού και στο BIOS λέει τις ίδιες θερμοκρασίες με το Asus Probe στα Windows. Έχω κατεβάσει όλα τα updates για το hardware μου καθώς και το last ΒΙOS update για την μητρική μου αλλά δεν έγινε τιποτα τα ίδια.. :(
Chosen Μάϊος 24, 2006 #2 Μάϊος 24, 2006 Πολύς κόσμος αναφέρει άνοδο θερμοκρασίας στο σύστημά τους. Μήπως παίζουν ρόλο οι ζέστες που πλακώσανε;
Georgesod Μάϊος 25, 2006 #3 Μάϊος 25, 2006 Mην δίνεις και πολύ βάση στους sensors της asus. Aν μπορείς βάλε κανα εξωτερικό από κανα gatewatch αν έχεις
Qlim4X Μάϊος 25, 2006 #4 Μάϊος 25, 2006 λοιπονλογο καλοκαιριου παιζει ανοδος θερμοκρασιας αλλακατεβασε το throtlewatch απο τα tools και δες αν κανει κα8ολου throtling το cpu σουαν κανει να ξερεις οτι εχεις περισοτερους απο 70(πραγματικους) βαθμους στο cpu ο αισθητιρας δεν ειναι της μητρικης αλλα ειναι μεσα στο cpu απλος το προγραμμα μπορει να διαβαζει λαθος
Makis Hourdakis Μάϊος 25, 2006 #5 Μάϊος 25, 2006 Μήπως ρε παιδιά μια χαρά διαβάζουν οι αισθητήρες των επεξεργαστών και εμείς λέμε οτι διαβάζουν καλύτερα οι extra αισθητήρες επειδή βλέπουμε χαμηλότερες θερμοκρασίες (ακα ό,τι μας συμφέρει). Μην ξεχνάτε οτι ο μεν σένσορας είναι μέσα στον επεξεργαστή (δεν ξέρω πού ακριβώς) και ο άλλος είναι πάνω από το heat spreader...Μήπως τελικά όντως υπάρχει πρόβλημα;
Qlim4X Μάϊος 25, 2006 #6 Μάϊος 25, 2006 το προβλημα βρισκετε στα τσιπακια που διαβαζουνε τις θερμοκρασιεςπχ στην asus εβλεπα 35 ενω στην abit 39 με ιδιες θερμοκρασιες δωματιου
HellhammeR Μάϊος 25, 2006 Author #7 Μάϊος 25, 2006 Μακης αυτην την στιγμή θα είχε καει το CPU, αμα ήταν οι θερμοκρασίες αληθινές. Αλλά εδώ και 40 ώρες που είναι ανοιχτο δεν έχει πάθει τιποτα ρε σεις. Και αυτό με βάζει σε σκέψεις.. throtling κάνει κάθε φορά που χρησιμοποιήται το CPU απο το σύστημα... άμα δεν κάνω τπτ πέφτει απο 90 βαθμούς σε 55 σε 3 seconds.. Και απο το BIOS λαμβάνω τις ίδιες ενδείξεις με το Asus probe και μετά μάλιστα και απο το update του BIOS..
Makis Hourdakis Μάϊος 25, 2006 #8 Μάϊος 25, 2006 Καλά, οκ, το 90αρι είναι τρελό, αλλά λέω μήπως γενικότερα οι θερμοκρασίες είναι αρκετά μεγαλύτερες απ'όσο μας λένε τα πρόσθετα θερμόμετρα.
HellhammeR Μάϊος 26, 2006 Author #9 Μάϊος 26, 2006 Αυτό που λες μπορεί να είναι κόλπο των εταιριών αλλα δεν πιστεύω να ρισκάρουν τους επεξεργαστές τους με ψεύτικες τιμές στις θερμοκριασίες μόνο και μόνο για να δείξουν ότι το τάδε CPU είναι καλύτερο απο το άλλο, θα χάσουν την εμπιστοσύνη των αγοραστών έτσι
dimitris74 Μάϊος 26, 2006 #10 Μάϊος 26, 2006 ο ανεμιστήρας δουλεύει? οταν ανεβαινε σε τετοιες θερμοκρασίες πρέπει να φτάνει σε πολλές στροφες
HellhammeR Μάϊος 26, 2006 Author #11 Μάϊος 26, 2006 To ανεμηστήρι δουλεύει μια χαρά... Δεν υπάρχει περίπτωσει να είναι 90 βαθμούς διότι τον είχα ανοιχτο 2 μέρες χωρίς να πάθει απολύτος τίποτα με την ίδια θερμοκρασία...
demizz26 Μάϊος 28, 2006 #13 Μάϊος 28, 2006 Εγώ με τη μαμά εκεί ήμουν με ίδιο cpu και Mobo. Πάντως με νερό μετά πάλι σε Load εδειχνε το προβε 70 βαθμούς αλλά ευτυχώς χωρίς throttle συμφωνα με το throttlewatch!
HellhammeR Μάϊος 28, 2006 Author #14 Μάϊος 28, 2006 Ειναι κάπιο πρόβλημα του συγκεκριμένου επεξεργαστή μήπως?
greekfragma Μάϊος 28, 2006 #15 Μάϊος 28, 2006 κανε κατι απλο...............οταν σου ξαναδειξει 90 πιασε την ψυκτρα.............αμα κολλησει δερμα στο μεταλλο τοτε το ασους λεει αληθεια αλλιως η ψυκτρα σου δεν παταει καλα
HellhammeR Μάϊος 28, 2006 Author #16 Μάϊος 28, 2006 greekfragma ανάφερα νομίζω οτι και έλεγξα την ψύκτρα αλλά και άλαξα την πάστα βάζοντας μία Αrtic Silver 5.Επισης και σημάζεψα τα καλώδια και καθάρισα τις σκόνες και έβαλα και extra ανεμιστήρες στο κουτί.Α και κάτι Last. Και με το format δεν άλλαξε κάτι.. ούτως η άλλος και στο BIOS λέει τις θερμοκρασίες που λέει και στο probe.
greekfragma Μάϊος 28, 2006 #17 Μάϊος 28, 2006 βαλε την ταση και τα ρολογια χειροκινητα..........απεφυγε δηλαδη οτιδηποτε AUTO.το να σου πεσε σιλβερ5 σε προβληματικο σημειο και να δημιουργει ολα αυτα το θεωρω καπως απιθανο.............εαν θες βεβαια ξανακανε μια τοποθετηση με οσο το δυνατον λιγοτερη ποσοτητα σιλβερ5.εγω θα δοκιμαζα και αλλαγη παστας με κεραμικ........ποτε δεν ξερεις......
HellhammeR Μάϊος 29, 2006 Author #18 Μάϊος 29, 2006 Την πάστα την άλλαξα γιαυτό ακριβώς τον λόγο γιατί έλεγε τρελές θερμοκρασίες(πριν ήταν του εμπορίου), αλλά δεν υπήρξε καμία αλλαγή με την silver, διότι οι θερμοκρασίες δεν μεταβλήθηκαν ούτε έναν βαθμό. Tespa το πήγα multirama, είναι μέσα εγγύηση άλλωστε, και θα δούμε αν ο επεξεργαστής ή η μητρική ή και τα 2 έχουν πρόβλημα.
o polonos Μάϊος 30, 2006 #19 Μάϊος 30, 2006 ΚΑΙ ΕΓΟ ΕΙΧΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΧΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΑΨΕΙ
demizz26 Μάϊος 30, 2006 #20 Μάϊος 30, 2006 πως εξαφανίστηκε μόνο του δηλαδη? Καλωσήλθες και γραφε με μικρά!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.