Tsunami Δημοσιεύτηκε Μάϊος 24, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 24, 2006 Προ ολίγων ημερών είχα αγοράσει από το Πλαίσιο την GeCube X800GTO.Επειδή η αγορά έγινε γρήγορα για λόγους ανωτέρας βίας δεν πρόλαβα να τσεκάρω specs και είδα οτι στο site του Πλαισίου έλεγε οτι έχει πυρήνα R480.Εν τέλει η κάρτα πέταξε artifacts και εκτός αυτού ο πυρήνας είναι ο R430.Αξίζει να την αλλάξω για μια 7600GT? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάϊος 24, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 ναι...(και Χ1800γτο αμα θες..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Μάϊος 24, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 Go for it Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsunami Μάϊος 24, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 Αρχική απάντηση από ΝTG ναι...(και Χ1800γτο αμα θες..) Δεν έχω γκαφρά για την GTO... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Μάϊος 24, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 1800GTO μόλις τώρα την πήρα , έχει 10~40 euro ακριβότερα από την 7600GT (ανάλογα με την υλοποίηση)Σύμφωνα με τα reviews που διάβασα , είναι στην ίδια κατηγορία με την 7600GT , και φαίνεται πως τα πάει καλύτερα όταν μπαίνουν στην μέση φίλτρα και υψηλότερες αναλύσεις . Ακόμη δεν την δοκίμασα να σου πω κατά πόσο αξίζει , αλλά πρόκειται να κάνω ένα review στο άμεσο μέλλον , μόλις φτάσει και η μητρική / HDTV Πάντως η GTO ζεσταίνεται περισσότερο , ακούγεται περισσότερο , και καταναλώνει και περισσότερα Watt , άσε που είναι και πολύ μεγαλύτερη στο μέγεθος [εγώ πήρα και το accelero x2 για να χω το κεφάλι μου ήσυχο]Ας είναι καλά η ανώτερη ποιότητα απεικόνισης της ΑΤΙΑν δεν σε ενδιαφέρει η ποιότητα απεικόνισης , τότε πάνε σε 7600GT , η albatron νομίζω έχει 199 από πλαίσιο και αποτελεί κατά τη γνώμη μου best buy στην κατηγορία τιμής της αυτή τη στιγμή Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARVAS Μάϊος 24, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 220Ε εχει απο e-shop η gto της saphire και η 7600gt~ 210Ε.ποια γκαφρα λες;; πιες ενα καφε λιγοτερο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Μάϊος 24, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 Η sapphire δείχνει πως έχει max temp 80 C σε full load σε αντίθεση με τα 70 C της Gecube , τουλάχιστον αυτές τις θερμοκρασίες ανέφεραν τα reviews που διάβασα’σε που συνοδεύεται και από εγγύηση e-shop Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsunami Μάϊος 24, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 Παιδιά την Χ800 την έχω πάρει από Πλαίσιο.Οπότε αν την αλλάξω δεν θα μου δώσουν τα λεφτά μου πίσω.Πιστωτικό θα μου δώσουν.Οπότε αν πάρω κάτι πάλι από Πλαίσιο θα το πάρω.@Cpt.Milo ναι και εγώ την Albatron λέω να πάρω.Έτσι και αλλιώς όλες στο reference design της nVidia βασίζονται...Ποιότητα απεικόνισης δεν με πολυενοχλεί.Αλλά η κάρτα που έχω τώρα σκέψου βγάζει 3000 default 3d mark 05 και η 7600 βγάζει 6κ.Και σηκώνει κλοκάρισμα.Η Sapphire έχει όμως ένα τρελλό πλεονέκτημα.Φοράει R480 και γίνεται με flashάρισμα X850XT.H GeCube δεν το έχει αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάϊος 24, 2006 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 Αρχική απάντηση από CaptainMilo 1800GTO μόλις τώρα την πήρα , έχει 10~40 euro ακριβότερα από την 7600GT (ανάλογα με την υλοποίηση)Σύμφωνα με τα reviews που διάβασα , είναι στην ίδια κατηγορία με την 7600GT , και φαίνεται πως τα πάει καλύτερα όταν μπαίνουν στην μέση φίλτρα και υψηλότερες αναλύσεις . Ακόμη δεν την δοκίμασα να σου πω κατά πόσο αξίζει , αλλά πρόκειται να κάνω ένα review στο άμεσο μέλλον , μόλις φτάσει και η μητρική / HDTV Πάντως η GTO ζεσταίνεται περισσότερο , ακούγεται περισσότερο , και καταναλώνει και περισσότερα Watt , άσε που είναι και πολύ μεγαλύτερη στο μέγεθος [εγώ πήρα και το accelero x2 για να χω το κεφάλι μου ήσυχο]Ας είναι καλά η ανώτερη ποιότητα απεικόνισης της ΑΤΙΑν δεν σε ενδιαφέρει η ποιότητα απεικόνισης , τότε πάνε σε 7600GT , η albatron νομίζω έχει 199 από πλαίσιο και αποτελεί κατά τη γνώμη μου best buy στην κατηγορία τιμής της αυτή τη στιγμή ολα αυτα ...καθως αν κανεις oc(και στις δυο) ...η 7600 θα μεινει πισω σε ολα...(χωρις να ξεκλειδωσεις pipes ...αν γινει και αυτο ..η 7600 θα μοιαζει LE)καλη κινηση να παρεις μια extra ψυξη..(px accelero) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Μάϊος 29, 2006 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2006 Τελικά ρε παιδιά η X800GTO2@X850XT έχει καλύτερη απεικόνιση σε σχέση με την πιο σύγχρονη 7600gs; ΜΕ φίλτρα εννοώ βέβαια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάϊος 29, 2006 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2006 η πρωτη δεν εχει SM3 ενω η δευτερη εχει...Επισης η δευτερη ειναι υποδεεστερη σε ταχυτητα απο την Χ850(οταν και αμα με το καλο ξεκλειδωθει)Με την 7600gt ψιλοερχεται στα ισια της αν και παλι βρισκεται μπροστα(η ΑΤΙ)(επειδη με μπερδεψες με το GS μιας και για 7600GT λεγανε πιο πανω για αυτο ανεφερα και την GT) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsunami Μάϊος 29, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2006 Πήγα τις προηγούμενες μέρες Πλαίσιο και την μια είχε φύγει ο τεχνικός και την άλλη δεν είχαν την Albatron.Ελπίζω αύριο να έχω καλύτερη τύχη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Occultist Ιούνιος 3, 2006 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2006 Η Sapphire έχει όμως ένα τρελλό πλεονέκτημα.Φοράει R480 και γίνεται με flashάρισμα X850XT.H GeCube δεν το έχει αυτό. Καλά, μην παίρνεις και όρκο για αυτό...για κάποιο λόγο στην παραγωγή πετάνε το gpu σε κατώτερη κάρτα...μπορεί να πετάει artifacts...να σε πετάει έξω επειδή δεν του φτάνει κάποια λογική τιμή τάσης...να υπερθερμαίνεται...ή απλά να μην φτάνει τα ρολόγια της αντίστοιχης ανώτερης υλοποίησης. Πες καλύτερα έχει κάποιες υπολογίσιμες πιθανότητες να γίνει ΧΤ και μιλάς πιο λογικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsunami Ιούνιος 3, 2006 Author #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2006 Σωστή παρατήρηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
agentsmith Ιούνιος 11, 2006 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2006 παντως τησ saphire και της gecube και της club 3d η x1800gto δεν ξεκλειδονονται!μονο τησ HIS (εδω θα την βρεις http://www.greek-shops.de/eshop.php?action=article_detail&s_supplier_aid=J600094)και τησ connect (εδω http://www.skroutz.gr/search.php?sp_keyword=3d+x1800gto&sp_catcode=SKROUTZ)ξεκλειδονονται :T: Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th. Ιούνιος 11, 2006 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2006 Αρχική απάντηση από Occultist Καλά, μην παίρνεις και όρκο για αυτό...για κάποιο λόγο στην παραγωγή πετάνε το gpu σε κατώτερη κάρτα...μπορεί να πετάει artifacts...να σε πετάει έξω επειδή δεν του φτάνει κάποια λογική τιμή τάσης...να υπερθερμαίνεται...ή απλά να μην φτάνει τα ρολόγια της αντίστοιχης ανώτερης υλοποίησης. Πες καλύτερα έχει κάποιες υπολογίσιμες πιθανότητες να γίνει ΧΤ και μιλάς πιο λογικά 100% επιτυχια στο ξεκλειδωμα εχουν μονο οι GTO2. αυτο με τον πυρηνα που λες συμβαινει ως εξης.τρεχουν καποια speedbin tests στους πυρηνες πριν μπουν στην υλοποιηση.οι πυρηνες που περνανε τα τεστ με μεγαλα ρολογια μπαινουν απευθειας σε καθαρες Χ850ΧΤ - Χ850ΧΤ PE.οι υπολοιποι στις GTO - GTO2. υπαρχει και η τελευταια περιπτωση σε καποιον αρχιγκαντεμη να πεσει σε πυρηνα που εχει αποτυχει στα τεστ και δεν προκειται να ξεπερασει τα 500 mhz.... οσον αφορα τα φιλτρα που ακουσα παραπανω η 1800GTO θα ειναι καλυτερη μονο σε αναλυσεις πανω των 1280.μεχρι εκει τα 128bit διαυλου της 7600 δεν ειναι προβλημα και οι καρτες αποδιδουν πανω κατω τα ιδια. μετα εχουμε την διαφορα sm3.0 σε GTO - 7600GT.ουτως η αλλως η 7600GT δεν εχει την απαιτουμενη δυναμη να το αξιοποιησει επακριβως οποτε και το sm2.0b της GTO κανει την δουλεια του καλα.ελαχιστη διαφορα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th. Ιούνιος 11, 2006 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2006 Αρχική απάντηση από CaptainMiloΑς είναι καλά η ανώτερη ποιότητα απεικόνισης της ΑΤΙ επετρεψε μου να διαφωνησω εδω.πλεον δεν υπαρχουν αισθητες διαφορες οπως παλια στο IQ.τουλαχιστον αυτο διαπιστωνω συγκρινοντας 2 καρτες μου (Χ850ΧΤ - 7900GT). Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Ιούνιος 11, 2006 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2006 Αρχική απάντηση από Snips [29-05-2006 21:34] Τελικά ρε παιδιά η X800GTO2@X850XT έχει καλύτερη απεικόνιση σε σχέση με την πιο σύγχρονη 7600gs; ΜΕ φίλτρα εννοώ βέβαια. http://www.3dcenter.org/artikel/g70_flimmern/index_e.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th. Ιούνιος 11, 2006 #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2006 οντως.η Nvidia παντως πηγε να δουλεψει σε σωστο μονοπατι αλλα δεν της βγηκε.μπορει να ειναι απλα θεμα οδηγων,μπορει να θελει προγραμματισμο απο την αρχη το επομενο τσιπ για να ελαχιστoποιηθει αυτο που λεμε "angle dependant anisotropic filtering". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.