Dr.Paneas Μάϊος 24, 2006 Author #21 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 Τελικη φαση:http://www.thomann.de/thoiw2_jackson_dkmgt_bk_prodinfo.htmlήhttp://www.thomann.de/thoiw2_jackson_dk2s_dmr_prodinfo.htmlοπως βλεπετε ειναι θεμα EMG VS Seym.Duncan.Δεν ξερω, ο Στολλας νομιζω ειναι ο αντιπροσωπος της Jackson στην Ελλαδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Μάϊος 24, 2006 #22 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 Πάντως ποτέ μου δεν κατάλαβα τα περίεργα σήματα κτλ των μεταλοκιθάρων... Εσύ τύπωσε τις σελίδες με τα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν και πήγαινε σε ένα μαγαζί και ρώτα αλλά άστον να σου προτείνει και άλλες και ας μην έχουν EMG ή S.D. Σου λέω, μπορεί να βρεις διαμάντι εκεί που δεν το περιμένεις... Εγώ πήγαινα κορδοτός για μια 12χορδη Takamine αλλά ανακαλύψαμε οτι ήταν Κορεάτικη, συνεπώς Cort στην κατασκευή και τελικώς πήρα μια καθαρή Cort με λιγότερα λεφτά η οποία παίζει τζάμι... Ήμουν αποφασισμένος για την Takamine απο το net, πήγα σε αυτόν εδώ, μου είπε για την Cort, ανέβηκα Αθήνα, έπαιξα σε μερικές που βρήκα (η Takamine δεν ερχόταν καν Ελλάδα) και η Cort έσκιζε σε σχέση με τις άλλες. Σου λέω, θέλει τρελό ψάξιμο για να πάρεις κιθάρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάϊος 24, 2006 Author #23 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 H Cort ειναι η μεγαλυτερη εταιρια για κιθαρες. Εχει φοβερη ποιότητα σε σχεση με την τιμη, επειδη εχει πολλα αποθεματα. Κορυφαια εταιρια. Ρε συ οπως βλεπεις στο Thomann οι τιμες ειναι 550 Ευρω περιπου, ενω, πηγα στο website του Στολλα που ειναι ο επισημος ελληνας αντιπροσωπος της jackson Και τις εχει (τις ιδιες κιθαρες) 950 Ευρω! Μου φαινεται θα παω στον Στολλα που εχει ολοκληρο εργοστασιο για να δοκιμασω, και αφου καταληξω θα παραγγηλω κλασσικα απο τον φιλο μου σε χονδρικη μεσω Thomann. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάϊος 24, 2006 Author #24 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 http://www.harmony-central.com/Guitar/Data4/Jackson/DKMGT-1.htmlhttp://www.harmony-central.com/Guitar/Data4/Jackson/DK2_S-1.htmlhttp://www.harmony-central.com/Guitar/Data4/ESP/LTD_MH_400_NT-1.htmlΒρε μηπως τελικα παω σε ESP ; Ο λιολιος απο Θες/νικη εχει σωστα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irodotos Μάϊος 25, 2006 #25 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2006 Μόνο Ελληνικά γράφουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xylokastro Μάϊος 25, 2006 #26 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2006 esp με emg μαγνήτες ή jackson με emg μαγνητες....βεβαια , για να εχεις καλο χεζι-μεταλο ηχο χρειαζεσαι και καμια 10αρια κιλα εφφε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάϊος 25, 2006 Author #27 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2006 Μετα απο ψαξιμο ειμαι στην τελικη ευθεια:1)Επιλογη:http://www.thomann.de/thoiw2_ibanez_rgt42_dx_bp_prodinfo.html?sn=ecb03781b0a815a224ca3a181df9466dUser Reviews: http://www.harmony-central.com/Guitar/Data4/Ibanez/RGT42DX-1.htmlΣκεψεις μου: Δεν εχει ουτε Seymour ουτε EMG μαγνητες. Παρόλα αυτα λενε οτι βγαζει καλο ήχο και αν γινει αντικατάσταση με EMG 81/85 θα μαμει και θα δερνει.2)Επιλογη:http://www.thomann.de/thoiw2_esp_ltd_mh400_nt_stblk_prodinfo.htmlUser Reviews: http://www.harmony-central.com/Guitar/Data4/ESP/LTD_MH_400_NT-1.htmlΣκέψεις: Ολοι λενε πολλα καλα λογια για τον ήχο της. Ακόμα και ενας πο λεει να μην την αγορασει κανεις αυτην την κιθαρα, εχει βαλει 9/10 στον ηχο. Ομως με προβληματιζει ενας τυπάς:{quote]I think 20 years of experience is enough to judge this guitar as harshly as is did and have and i as a guitist, feel it is my job to inform you of poorness of ESP guitars unless its a Korean made, Jap made or USA custom. Dont buy this guitar. Spend $200 less on an Ibanez RG and you will be more happy. I currently own Gibson, Jackson, Ibanez and BC rich guitars which are in my opinion the best guitars on market for metal music. This guitar is classified as a metal instrument! You dont pay $1000 for an indonesian made guitar!! especially in this condition! Dont pay for what you see, pick this guitar up and play it for 20mins or so, and then maybe you will look at Jackson or ibanez and dont but ESP just becasue your idol like Kirk Hammet uses them he uses custom USA made ESP's which are of high quality! Dont compare this guitar to what the top guitarist use!! All you young guitarist who have read my review, dont buy this guitar its wasting your money and time take my advice and look at ibanez or jackson! It may be neck thru and ebony board but it plays like a squier as it is made in indonesia!Δηλαδή αυτη η ESP φτιαχνεται στην Ινδονησια σαν του επεξεργαστες κλπ ; Αφου αλλοι πιο πανω λενε για Korea.Εσείς τι λετε ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάϊος 25, 2006 Author #28 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2006 ΑΛΛΑΓΗΗΗΗΗ!!!!Αντι για την Ibanez RGTH2 προτιμαω να δωσω λεφτα για την RG1570http://www.ibanez.co.jp/eg_page.php?PAGE_ID=460&COLOR=CL02&AREA_ID=3Κριτικη: http://www.harmony-central.com/Guitar/Data4/Ibanez/RG1570_Prestige-1.htmlΤιμη ειναι 822 ΕυρωΠαλι ομως, νομιζω οτι η LTD θα είναι καλυτερη... εσεις τι λετε ρε παιδια ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
thrasher Μάϊος 25, 2006 #29 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2006 Ρε παιδια οι ltd δεν ειναι μια σειρα μοντελων τις esp?Απο οτι ξερω πολλα; συγκροτηματα πεζουν με Εsp και αυτο αποδικνειει πως ειναι καλες κιθαρες.Τι duncan τι egm.(δεν λεω οτι οι μαγνητες δεν παιζουν ρολο,καθε αλλο παιζουν μεγαλο)Η καλυτερη κιθαρα ειναι αυτη που ακουγεται καλυτερα στο ΔΙΚΟ ΣΟΥ αυτι και αυτη που θα σε βολευει στο παιξιμο.Εγω προχτες κατεβηκα αθηνα και βρηκα καμια 10ρια μαγαζια.Δοκιμασε να παιξεις με οσες περισσοτερες κιθαρες μπορεις και να ζητησεις να παιξεις σε ενισχυτη αντιστοιχο του δικου σου.Αυτα απο μενα..Κατι ψιλοασχετο ..Εχετε ακουσει τις fernandes?Μου εχουν πει πως ειναι παρα πολυ καλες αλλα και πολυ ακριβες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Μάϊος 26, 2006 #30 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2006 Αρχική απάντηση από thrasher Ρε παιδια οι ltd δεν ειναι μια σειρα μοντελων τις esp?Απο οτι ξερω πολλα; συγκροτηματα πεζουν με Εsp και αυτο αποδικνειει πως ειναι καλες κιθαρες. Ακυρη σκεψη. Σα να λες οτοι αφου πολυς κοσμος εχει prescott ειναι και καλοι επεξεργαστες Tα "πολλα συγκροτηματα" που παιζουν με esp παιζουν με κιθαρες 2 κ 3 χιλιαδων ευρω +++, οι οποιες απεχουν πααααρα πολυ απο την κιθαρα που ζαχαρωνει ο πανεας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάϊος 26, 2006 Author #31 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2006 Απολυτο δικαιο ο spesv -> http://www.thomann.de/thoiw2_artikel-182045.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Μάϊος 26, 2006 #32 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2006 Να σου πω τη γνωμη μου? Πηγαινε σε κανα μαγαζι στη θεσσαλονικη και παιξε με τις 2 κιθαρες που διαλεξες. Οποια σου κατσει καλυτερα εμπα thomann και τσιμπα την (btw, και η 2η ibanez καλη ειναι). Σου ειπα τη γνωμη μου για τις ltd, αλλα αν δεν την δοκιμασεις μονος σου δεν θα καταλαβεις. Απλα με τα επομενα λεφτα παρε ενα πολυεφε/πεταλιερα/modeling π@π@ρακι. Eκει θα δεις ΤΡΑΓΙΚΗ διαφορα στον ηχο σου. Εχω εδω και κανα δυο μηνες το v-amp pro το οποιο δεν ειναι και τιποτα ιδιαιτερο, και μπορεις να κανεις ΟΤΙ ΘΕΣ με αυτο. Που να χα και κανα pod... :whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Μάϊος 26, 2006 #33 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2006 Τώρα τι έχεις; Σε ικανοποιεί πάνω κάτω; Εσύ σε τι επίπεδο είσαι σαν κιθαρτίστας; Την εκμεταλλεύεσαι πλήρως; Αν κρατιέσαι ακόμα λίγο καιρό κράτα καλύτερα τα λεφτά σου και πήγαινε πάρε αργότερα μια πολύ καλύτερη (και ακριβότερη εννοείται) κιθάρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xylokastro Μάϊος 27, 2006 #34 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2006 spresv , αυτη η goldtop les paul Με τους Mini humbuckers ποσο εκανε?ειναι reissue ή η standart?απο βαρος?καμια 10αρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάϊος 27, 2006 Author #35 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2006 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Τώρα τι έχεις; Σε ικανοποιεί πάνω κάτω; Εσύ σε τι επίπεδο είσαι σαν κιθαρτίστας; Την εκμεταλλεύεσαι πλήρως; Αν κρατιέσαι ακόμα λίγο καιρό κράτα καλύτερα τα λεφτά σου και πήγαινε πάρε αργότερα μια πολύ καλύτερη (και ακριβότερη εννοείται) κιθάρα. Τώρα εχω μια Carrer 200 περιπου ευρώ με 3 Single Coils. Ο ήχος της δεν με ικανοποιει για να σου πω την αληθεια. Δεν γινεται να συγκρινεις Coils και Humbuckers για Metal που γινεται της ***** απο overdrive και Palm muting. Σαφως οι διπλοι μαγνητες ειναι καλυτεροι για τετοιου είδους μουσικη. Επίσης κατι ακομα που μου την σπάει σε αυτην την κιθαρα ειναι οτι για καποιο λογο δεν με βοηθάει στο να παιξω σολο. Εχω δοκιμασει σε μια Ibanez ενος φιλου μου, και ομολογώ οτι για καποιον λογο που "εκατσε" καλυτερα. Τώρα οσο για το επιπεδο μου σαν κιθαριστας, θεωρώ οτι ειμαι αρχάριος ακομα καθως μονο 3 χρονια παιζω κιθαρα. Για να καταλαβεις περιπου τι κανω, σου παραθετω οσα τραγουδια παιζω (στο tempo τους και οχι σε χαμηλοτερο, χωρις λαθη και ψεγαδια, σαν να ακους το mp3): Metallica:Nothing Else Matters (+ το σολο),Master of Puppets (οχι το δευτερο χαοτικο σολο), Fade to Black (χωρίς το σολο που ριχνει ο kirk προς το τελος-τελος που γινεται fade για να κλεισει το κομματι), Unforgiven (ολα τα σολο),Enter Sandman (χωρις το σολο, χρειαζομαι Woa Woa),Seek and Destroy (χωρις το σολο στο τελος)τωρα καταπιανομαι με το Creeping DeathIron Maiden:Fear of the Dark (χωρις το απιστευτα γρηγορο σολο του Murray)Wicker Man (ολοκληρο μαζι με τα σολο του)Blood Brothers (ολοκληρο μαζι με τα σολο του)Ghost of the Navigator (χωρις το τελευταιο σολο)Aces High (μαζι με το σολο)The Number of the beast (χωρις το σολο)Iced Earth:Melancholy (χωρις το σολο, εχω μεχρι 21 ταστα, ενω το κομματι θελει 24)AC/DC:Highway to Hell (ολοκληρο μαζι μετο σολο)Thunderstruck (ολόκληρο μαζι με το σολο)Black SabbathParanoid (ολόκληρο μαζι με το σολο)Iron Man (ολόκληρο μαζι με το σολο)Deep Purple:Smoke on the water (ολοκληρο μαζι με το σολο)Free:All right now (ολοκληρο μαζι με το σολο)Hammerfall:Legend Reborn (χωρις το σολο)Renegade (χωρις το σολο)Οπως βλεπεις τα περισσοτερα ειναι χωρις σολο. Αυτο προσπαθω να πετυχω, δεν μου κολλαει αυτη η κιθαρα και οπως παρατηρεις σχεδον ολα αυτα τα κομματια θελουν "μπουκώματα/palm mute"... ε αυτο δεν γινεται με μονους μαγνητες αγνωστης προέλευσης.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Μάϊος 27, 2006 #36 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2006 Αρχική απάντηση από xylokastro spresv , αυτη η goldtop les paul Με τους Mini humbuckers ποσο εκανε?ειναι reissue ή η standart?απο βαρος?καμια 10αρια? Gibson LesPaul Deluxe Bullion Gold with Mini Humbuckers. Αυθεντικοτατη μοντελο '72. Αγοραστηκε 1-2 χρονια μετα μεταχειρισμενη περι τις 80.000δρχ. Αρκετα βαρια, αλλα δεν τη ζυγισα κιολας Μια ιδια που ειχα δει στο ebay σε ΕΛΕΕΙΝΗ κατασταση εφτασε 5.200 λιρες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaman327 Μάϊος 27, 2006 #37 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2006 Οι μαγνήτες σε περίπτωση που δεν σου κάνουν, που είναι σχεδόν σίγουρο, τους αλλάζεις με ένα αρκετά ωραίο seymour duncan μαγνήτη .Έτσι και αλλιώς το κόστος δεν είναι αρκετά μεγάλο από Γερμανία και ο μαγνήτης βγάζει απίστευτο ήχο για metal,thrash, ας μην ξεχνάμε ότι τον είχε ένας αρκετά μεγάλος κιθαρίστας ο οποίος δεν βρίσκεται πλεον εν ζωή Όμορφες κιθάρες είναι και οι Maverick . Είχα δοκιμάσει και έχουν αρκετά όμορφη και απαλή ταστιέρα . Τις έφερνε ο Στόλλας αλλά δεν γνωρίζω αν τις φέρνει ακομα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Μάϊος 27, 2006 #38 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2006 Btw, τωρα που το θυμηθηκα. Αν δεν βαριεσαι κοιτα και τιποτα σε prs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάϊος 27, 2006 Author #39 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2006 Ναι εχω ακουσει οτι ειναι καλες κι αυτες. Ο Santana νομιζω παιζει με τετοιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
xylokastro Μάϊος 28, 2006 #40 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2006 ναι αλλα η κιθαρα του santana Kanei 6,000 χιλλιαρικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.