Dr.Paneas Δημοσιεύτηκε Μάϊος 23, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 23, 2006 Μετα απο σκε΄ψη τελικα δεν θα αλλαξω μαγνητες στην τωρινη μαπα κιθαρα μου, αλλα θα παρω μια καλυτερη και μετα σε αυτην να κανω οτι θελω να κανω. Παιζω metal, όπως Metallica, Hammerfall, Iron Maiden, Manowar, Stratovairus. Ξέρετε που μπορώ να βρω τι κιθαρες μαγνητες κλπ παιζει η καθε μπαντα ; Ειδικα για τους Hammerfall.Δεν ξερω τι κιθαρα να παρω. Fender ; Λεει να παιζω Hammerfall Με fender ρε παιδια ; Βεβαια δεν με ενδιαφερει καθολου η εμφανιση αλλα ο ηχος! Το πορτοφόλι μου διαθέτει 500-600 Ευρω. Ακουσα πως οι Jackson είναι πολυ καλες κιθαρες. Ακουσα τα ιδια για τις ESP. Επίσης ακουσα οι Cort είναι φθηνες και καλε. Τι να παρω ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaman327 Μάϊος 23, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2006 Εαν θέλεις ήχο "βρόμικο" πάρε passive μαγνήτες αλλιώς πάρε dimebucker που σου βγάζουν κάτι ενδιάμεσο, ανάλογα βέβαια και το μοντέλο. Ένας τρόπος για να δεις τι μαγνήτες έχουν τετοια συγκροτήματα είναι τα site τους, τα booklet των cd που συνήθως δίνουν πληροφορίες για τις εταιρίες που τους παρέχουν τον εξοπλισμό. Όσο για το τι κιθάρα θα πάρεις είναι καθαρά θέμα γούστου.Εγώ πάντως δεν θα έπαιρνα Fender αφού δεν μου αρέσει το σχήμα. Για ESP πάντως δεν στο συνιστώ, αφού μια ΕSP κοστίζει γύρω στα 2000 ευρώ όσο και μια custom made. Αυτή που λες εσύ είναι LTD μια αρκετά φτηνότερη κιθάρα και από ότι ξέρω όχι τόσο καλή. Γνώμη μου πάντως είναι, εάν θέλεις κατι καλό που θα αντέξει στον χρόνο, να δώσει λιγα χρήματα παραπάνω και πιστεψέ με, δεν θα βγεις ζημιωμένος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Μάϊος 23, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2006 ESP πολυ σκληρη και περιεργη ταστιερα. Fender μαλλον δεν κανει αυτο που θες. I vote this baby. Την εχει φιλος, και εχω παιξει και εγω σε αυτην. Πολυ καλη γενικα, πολυ καλη ταστιερα, καλοι μαγνητες, και ψαρωτικη! Ειναι οτι πρεπει για nu-metal-ο-καφριλες (korn, limp bizkit) αλλα και στο παραδοσιακο metal δεν παει καθολου ασχημα. Μαλλον θα εινια η επομενη κιθαρα μου... Τιμη περι τα 600 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARVAS Μάϊος 23, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2006 Παρε τηλ στο νακα χαλανδριου και ρωτα το παλικαρι εκει με την προφαση οτι θες να αγορασεις απο εκει.Αυτος εχει 2 κιθαρες. στη μια εχει τους μαγνητες του hammet και στην αλλη του hetfield και ξερει και για αλλους πολλους.Θα σε διαφωτισει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Μάϊος 23, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2006 jesus christ, το μονο πραγμα που δεν πρεπει να κανεις οταν θες να παρεις κιθαρα ειναι να πας στο νακα... Τουλαχιστον εδω που ειμαι εκτος απο ελεεινες κιθαρες εχουν και ελεεινη εξυπηρετηση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARVAS Μάϊος 23, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2006 Εγω για πληροφοριες ειπα οχι να αγορασει.ΤΑ κεντρικα ειναι φοβερα για εκει που εισαι δεν μπορω να ξερω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάϊος 23, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2006 ESP αξιζουν απο 2000 χιλιαρικα και πανω. Οι υπολοιπες ειναι ταχα μου κιθαρες κινεζικης προέλευσης.... ακομα κι αν φερουν της υπογραφη του hammet ή του kirk. Fender μπααααααα (αν και ειναι καλη κιθαρα)...Οπότε είμαι μεταξυ Jackson και Ibanez που μαλλον θα προτιμησω jackson. Μαγνητες Seymour Duncan ή ESP ; Εδώ σας θελω παλικαρια...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARVAS Μάϊος 23, 2006 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2006 Στους μαγνητες αναφερομουν και οχι σε κιθαρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xylokastro Μάϊος 23, 2006 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2006 Λοιποοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοονα) θα πας σε ενα καταστημα(προσοχη ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΝΑΚΑ) και θα δοκιμασεις ΟΣΕΣ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΚΙΘΑΡΕς ΜΠΟΡΕΙΣ..ετσι ωστε να σχηματισεις μια ποιο σφαιρικη αποψη...και οποια σου ακουγεται καλυτερα στο αυτι και σε βολευει στο χερι χτυπα τηνp.s seymour duncan ftwαπο πεταλακια/εφφε πως πας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
..::LaLa::.. Μάϊος 24, 2006 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 δίκιο έχουν τα παιδιά...μόνο στον ΝΑΚΑ μην πας θα σου έλεγα να πας στον ΤΡΙΜΗ,στο κέντρο Αθήνα(Χαρ.Τρικούπη 1Α), αλλά απ'ότι βλέπω μένεις θεσ.. πάντως εκεί έχει και μαμώ τις κιθάρες,και φθηνές και όλα τα σχετικά τους...από εκεί πήρα κι εγω την δικιά μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
feanorian82 Μάϊος 24, 2006 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 Ibanez προτεινω κι εγώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάϊος 24, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 http://www.thomann.de/thoiw2_jackson_dkmg_tbk_prodinfo.htmlήhttp://www.thomann.de/thoiw2_artikel-172357.htmlH δεύτερη αν και εχει ωραια εμφάνιση εχει 1 διπλο και 2 μονους. Καλύτερη δεν ειναι η πρωτη με τους 2 2πλους EMG ;Ομως λεω να παρω αυτη --¨> http://www.thomann.de/thoiw2_esp_ltd_mh400_nt_stblk_prodinfo.htmlΑπο εφφέ δεν εχω τιποτα. Μονο τον Spider II 30W που εχει 3 εφε πανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Μάϊος 24, 2006 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 Εγω επιμενω. Ειναι και στη σωστη τιμη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάϊος 24, 2006 Author #14 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 Ναι αλλα εχει τους εργοστασιακους μαγνητες. Λογικα θα πρεπει αν την αγορασω να τις αλλαξω μαγνητες Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Μάϊος 24, 2006 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 Γιατι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάϊος 24, 2006 Author #16 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 Δηλαδη μου λες να παρω κιθαρα 666 Ευρω η οποια ΔΕΝ φοράει ουτε EMG ούτε Duncan ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Μάϊος 24, 2006 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 Ξαναρωταω, πρεπει να φοραει ή EMG ή Duncan? Ειναι αναγκη? Ειπαμε, καλοι μαγνητες ειναι, αλλα δεν ειναι και πανακεια. Τεσπα, εγω ειπα τη γνωμη μου για μια κιθαρα που εχω παιξει και ειναι μεσα στο budget σου. Αν θες sony και ντε emg/duncan, προφανως δεν θα σε εμποδισω, κανε οτι θες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Μάϊος 24, 2006 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 Αφού είσαι μεταλάς πάντως πρέπει να προσέξεις τα εξής κατά τη γνώμη μου στην κιθάρα που θα πάρεις: 1. Να έχει λεπτό μπράτσο 2. Να έχει locking tremolo και floyd rose Επίσης γενικότερα πρόσεξε ο τύπος απο όπου θα την πάρεις να είναι ψαγμένος και να ξέρει πρώτον η κιθάρα έχει κάποιο κατασκευαστικό πρόβλημα (έχω πάρει ακουστική με στραβό μπράτσο και μου την έχει δώσει). Τέλος, μακριά απο Νάκα (πανάκριβος και πολύ λίγα πραγματάκια αξίζουν απο κει). Γύρισε όσα περισσότερα μαγαζιά μπορείς, ψάξε όσο περισσότερα μοντέλα μπορείς, παίξε σε όσο περισσότερες κιθάρες μπορείς και κατά τη γνώμη μου, λέγε του να σου δίνει κιθάρες χωρίς να σου λέει τη μάρκα και την τιμή, απλώς να είναι στα όρια που θες. Μπορεί να ανακαλύψεις διαμάντια... ΥΓ: Παίζει και το ρητό "τα ράσσα δεν κάνουν τον παππά" οπότε να είσαι λίγο επιφυλακτικός με την cool εμφάνιση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάϊος 24, 2006 Author #19 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 Πηγα σε εναν στην Θεσσαλονικη (στον Τσελιο). Μου εδωσε να δοκιμασω μια Jackson με ESP μαγνήτες, με floyd roise τρεμολο κλπ. Το θεμα ρε παιδια ειναι οτι μου την εβαλα σε εναν τελειο ενισχυτη. Και ρωταω. Για την 60Euro Cort να βαλω εκει, και βαλω Gain μια χαρα θα παιξει. Βασικα μαλλον θα παρω Jackson με Seymour Duncan μαγνητες (ψαχνω να βρω καποιο μοντελο) και στην παρούσα κιθαρα μου θα αλλάξω μαγνητες σε EMG KH-2 Pack - Το ξερω οτι δεν αξιζει, αλλα γουσταρω να κανω Modding Αν ξερετε κανενα Site με Moddingh σε κιθαρες ποσταρετε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Μάϊος 24, 2006 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 Ναι, σωστά, το ξέχασα... Δοκίμαζε πάντα σε μικρό (και αν μπορείς τον ίδιο) ενισχυτή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.