Jump to content

περί μουσικής ..

edessaios

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από inertiacreep [Σήμερα, στις 10:22]

Κάποιος (υποθέτω ο αδερφός σου) θα μπορούσε να σου δείξει τα βασικά. Βιβλία υπάρχουν αβέρτα, δεν έχω όμως κάτι να σου προτείνω (εγώ είμαι μπασίστας :). Από προγραμματάκια ενα απλό είναι το Guitar Pro (http://www.guitar-pro.com), γράφεις σε ταμπλατούρα και παρτιτούρα, έχει και chord guide για τις συγχορδίες, ιδανικό για ξεκίνημα. Αν μετά θες κομμάτια για να παίξεις, www.kithara.vu , τα έχει όλα και συμφέρει. Οτι κι αν ακολουθήσεις πάντως, η λέξεις-κλειδί για την επιτυχία είναι ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ. Καλή δουλειά...

ο αδερφός μου όμως δεν είχε ασχοληθεί πολύ καιρό ,καθώς σταμάτησε πάνω στο χρόνο που έκανε μαθήματα οπότε δε θυμάται και πολλά,ούτε και ξερει...’ρα ποιος θα μου μάθει τβασικά?Με το πρόγραμμα μπορεί να ασχοληθεί και αυτός που πιάνει πρώτη φορά στα χέρια του τη κιθάρα?

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Κοίτα

Αν θες να παίζεις καθαρά για την παρέα κτλ τότε θα κάτσεις να βρεις κάποιες συγχορδίες, θα τις μάθει το χέρι σου μόνο του σιγά σιγά κτλ. Θα δουλέψεις και λίγο μόνος σου το tempo σου και έτσι θα παίζεις στο περίπου τα περισσότερα (ελληνικά κυρίως) κομμάτια.

Αν απο την άλλη θες να ασχοληθείς πιο βαθιά και καλά με το όργανο, καλύτερα άσε τις συγχορδίες. Απο τη μια σου δίνουν όρεξη να προχωρήσεις καθώς μαθαίνεις αλλά μπορείς στο περίπου να παίζεις πέντε πράματα ωστόσο κινδυνεύεις να καλομάθεις με τις συγχορδίες και να λες συνέχεια "θα αρχίσω να μαθαίνω νότες και να παίζω κανονικά" αλλά συνέχεια θα βαριέσαι γιατί έχεις έτοιμες τις συγχορδίες. Εγώ με συγχορδίες άρχισα και εδώ και λίγο καιρό προσπαθώ να πιάσω πιο σοβαρά το όργανο αλλά δεν είναι και τόσο απλό.

Πάντως πιστεύω δεν χρειάζεται να λιώνεις κάθε μέρα στην κιθάρα ούτε να παραμελείς την υπόλοιπη ζωή σου. Παίζε εσύ όσο γουστάρεις και με τον καιρό δεν θα καταλάβεις πώς καταφέρνεις πλέον να παίζεις πράγματα που ούτε γι'αστείο δεν μπορούσες παλιά. Μόλις φτάσεις σε ένα καλό σημείο οπου πλέον έχουν στρώσει τα χέρια σου αρχίζεις να βλέπεις νότες, κλίμακες κτλ περισσότερο και προσπαθείς όσο μπορείς να ψάξεις τη λεπτομέρεια στην τεχνική.

Περιτό να πω βέβαια πως άμα ξέρεις στο γυμνάσιο και στο λύκειο να παίζεις 10 συγχορδίες σε έχουν πάρει σε όλες τις γιορτές του σχολείου... :p

btw, εκτός απο τις συγχορδίες υπάρχουν και οι ταμπλατούρες και προγράμματα όπως το guitar pro που προαναφέρθηκε αλλά καλό θα ήταν στην αρχή να δουλέψεις λίγο με νότες και μετά βλέπεις.

edit: Ό,τι θελήσεις ρώτα εδώ ή στο www.kithara.gr :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.