Jump to content

περί μουσικής ..

edessaios

Recommended Posts

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Χθες, στις 12:22]

Καλά, εννοείται οτι θα πάρει καλώδιο που να είναι απο τη μια τραπέζιο και απο την άλλη στρογγυλό. ;)

Nαι ρε παιδιά εννοείται αυτό.Το θέμα είναι αν θα αναγνωρίζετασι στη θύρα της μητρικής ωπο τον υπολογιστή ως midi keyboard.Βρήκα χθες ένα καλώδι σε ένα μαγαζί που πουλάει ηλεκτρονικά ένα καλώδιο αλλά είχε μονο 1 μέτρο και κόστιζε 1ευρώ.Μου φάνηκε πολύ ψεύτικο και δε το πήρα.Δε ξέρω σκέφτομαι μήπως αξίζει να αγοράσω κάρτα ήχου που έχει εξόδους και εισόδους midi.Γιατί έτσι κι αλλίως θέλω να πάρω μια.Αξίζει η αγορά?Να πάω στις ημι-επαγγελματικές ,επαγγελματικές ή στις κανονικές.Σκέφτομαι για Creatve xfi platinum ή creative xfi elite pro.Και οι δυο έχ ουν midi εισόδους και εξόδυς,ή τουλάχιστον έτσι νομίζω.Τι λέτε?

αν θες παντως ειδικα για μουσική ,ας πουμε ηχογραφιση κ τετοια μπορεις να πας σε διαφορετικές λύσεις που ίσως είναι κ πιο φτηνες απο x-fi.πολυκάναλη ταυτ΄΄οχρονη ηχογραφιση,μηδαμηνό latency...και αλλα καλούδια.κοιτα κ για μεταχειρισμένη.ισως πετύχεις κ καμια με ψηφιακές εισόδους (κ η x-fi νομιζω έχει).τεσπα.κ το καλώδιο μια χαρά τιμή έχει.1Ε για ένα μετρο καλό είναι αλλα παρε καλύτερα κανα 2μετρο γιατι δε 8α σε βολεύει να έχεις το Keybort μπροστα απο το πληκτρολόγιο.

Αρχική απάντηση από g_0x [Σήμερα, στις 11:15]

αν θες παντως ειδικα για μουσική ,ας πουμε ηχογραφιση κ τετοια μπορεις να πας σε διαφορετικές λύσεις που ίσως είναι κ πιο φτηνες απο x-fi.πολυκάναλη ταυτ΄΄οχρονη ηχογραφιση,μηδαμηνό latency...και αλλα καλούδια.κοιτα κ για μεταχειρισμένη.ισως πετύχεις κ καμια με ψηφιακές εισόδους (κ η x-fi νομιζω έχει).τεσπα.κ το καλώδιο μια χαρά τιμή έχει.1Ε για ένα μετρο καλό είναι αλλα παρε καλύτερα κανα 2μετρο γιατι δε 8α σε βολεύει να έχεις το Keybort μπροστα απο το πληκτρολόγιο.

Δώσε κάποια επιλογή για να ψάξω σε κάρτα ήχου.Βρήκακα κάποιες αλλά είναι μόνο για midi interfaces και όχι κάρτες.Α και έτσι κι αλλίως θέλω κάρτα ήχου οπότε..

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 11:21]

Μωρέ πάρε το καλώδιο και πειραματίσου λίγο με την είσοδο της μητρικής και μετά βλέπεις τι χρειάζεσαι κτλ. Μην πάρεις αμέσως ακριβή κάρτα ήχου... ;)

Αφού θέλω κάρτα ήχου τι να το κάνω το καλώδιο?Και εκτός αυτού αυτός είχε μόνο ένα μέτρο,που εμένα δε φτάνει για να φτάσει μέχρι την έπιφάνεια του γραφείου.Και τι μου λέει ο πωλητής:Μου λέει δε βγαίνουν μεγαλύτερα:mad: Και του κάνω εγώ δε βγαίνουν ή δεν έχετε και μου κάνει μια δεν έχουμε!:laughing: Οπότε δε μπορώ να βρώ εδώ .Πείτε για κάρτες

Αρχική απάντηση από spresv [26-05-2006 18:59]

Παιδια, εχω την εντυπωση (που πλησιαζει πολυ στη βεβαιοτητα) οτι midi και gameport ειναι τελειως διαφορετικο πραγμα.

Παιδιά διάβασα στο pc magazine άρθρο για τις κάρτες ήχου και έλεγε ότι τα midi port της κάρτας ήχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλακτικά και για το joystick.Δε νομίζω όμως να ισχυεί και το αντίθετο δηλαδή στη θύρα του joystick να μπορείς να συνδέσεις imidi keyboard.Δε συμφωνείτε?Τώρα τι επιλογές έχω?

Εγώ πιστεύω (απο τη στιγμή ειδικά που η θύρα είναι πάνω στο κύκλωμα ήχου, έστω της μητρικής) οτι είναι midi. Τώρα αν παίρνει και joystick μια χαρά.

Εσύ θες βασικά να συνδέσεις ένα midi πάνω, έτσι; Πάρε τότε το midi keyboard και δοκίμασε. Αν παίξει, όλα μια χαρά. Αν δεν παίζει αρχίζεις να ψάχνεις για κάρτα ήχου. Δεν χάνεις τίποτα! (ίσως λίγο χρόνο βασικά αλλά τουλάχιστον δε ρισκάρεις χρήματα). :)

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 17:35]

Εγώ πιστεύω (απο τη στιγμή ειδικά που η θύρα είναι πάνω στο κύκλωμα ήχου, έστω της μητρικής) οτι είναι midi. Τώρα αν παίρνει και joystick μια χαρά.

Εσύ θες βασικά να συνδέσεις ένα midi πάνω, έτσι; Πάρε τότε το midi keyboard και δοκίμασε. Αν παίξει, όλα μια χαρά. Αν δεν παίζει αρχίζεις να ψάχνεις για κάρτα ήχου. Δεν χάνεις τίποτα! (ίσως λίγο χρόνο βασικά αλλά τουλάχιστον δε ρισκάρεις χρήματα). :)

Καλά θα λοιτάξω να βρω ένα καλώδιο 2 μέτρα περίπου και να το συνδέσω.Σωστός

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Χθες, στις 21:56]

Ναι αλλά είπε οτι θέλει γενικώς να πειραμαριστεί οπότε θα πάρει σίγουρα κάποια στιγμή και καλή κάρτα ήχου. Γιατί να πάρει και τα δύο; ;)

Nαι το είχα δει και γω αυτο το προιόν και σκεφτόμουν να σας το δείξω,αλλά δεν πιστεύω οτι αξίζει να δώσει κανεις 50 ευρώ για να πάρει αυτο το midi interface.Τώρα σκέφτομαι για κάτι λύσεις μετά το καλώδιο όπως :αυτή

, αυτή

,και αυτή

.Τι λέτε?Καλές επιλογές?Ποιιά έιναι καλύτερη?

Αρχική απάντηση από spresv

Παιδια, εχω την εντυπωση (που πλησιαζει πολυ στη βεβαιοτητα) οτι midi και gameport ειναι τελειως διαφορετικο πραγμα.

Η γνώση προσφέρεται δωρεάν πια:

http://en.wikipedia.org/wiki/Game_port

Το αρμονιο επειδη ειναι πολυ μεγαλο βαριεμαι να το κουβαλησω στο PC οποτε δεν κανω ηχογραφισεις αν και εχω Midi καλωδιο:p

Για να συνθέσεις κομμάτια πρέπει να είσαι σε πολυ προχωρημενο στάδιο: 6-7 χρόνια must.

Τώρα για της συνθεσεις μεσω προγραμμάτων δεν γνωριζω να σου πω.

Για κιθαρα χρησιμοποιώ το Cubase και το CoolEdit Pro 2. Και τα δυο ειναι κορυφη αλλα το Cubase πανδυσκολο και πολυ επαγγελματικο.

Αρχική απάντηση από Dr.Paneas [Σήμερα, στις 16:30]

Για να συνθέσεις κομμάτια πρέπει να είσαι σε πολυ προχωρημενο στάδιο: 6-7 χρόνια must.

Πως εισαι τοσο βεβαιος?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.