xdoc Δημοσιεύτηκε Μάϊος 23, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 23, 2006 Παιδια γειά σας Εχω ενα laptop pavillion zd 8256ea με την παρακάτω σύνθεση: Mainboard : Quanta (3082) Chipset : Intel i915P Processor : Intel Pentium 4 640 @ 3200 MHz Physical Memory : 1024 MB (2 x 512 DDR2-SDRAM ) Video Card : ATI Technologies Inc Mobility Radeon X600 Hard Disk : TOSHIBA (100 GB) DVD-Rom Drive : TSSTcorp CD/DVDW TS-L532M Network Card : Realtek Semiconductor RT8139 (A/B/C/810x/813x/C+) Fast Ethernet Adapter Network Card : Broadcom Corp BCM4309 802.11a/b/g Operating System : Microsoft Windows XP Home Edition 5.01.2600 Service Pack 2 DirectX : Version 9.0c Η απορία μου (πρόβλημα δεν ξέρω;;;ειναι οτι απο την εκκίνησή του και μετά ο υπολογιστής παρουσιάζει θερμοκρασία επεξεργαστή (με το speed fan και με το PC Wizard 2006) 50-55 β.Κελσίου με σχεδόν μηδενική cpu usage Εαν η cpu usage ανεβεί π.χ σε 50% η παραπάνω κατά την εκτέλεση διαφόρων προγραμμάτων τότε η θεροκρασία ανεβαίνει περίπου 65-69 β.Κελσίου παραμένει εκεί σταθερή οσο εκτελούνται τα προγράμματα και εάν τα τερματίσω η θερμοκρασία πέφτει περίπου στούς 53-56β.Κελσίου Απ'ο κάτω το laptop έχει 3 ανεμιστηράκια εκ των οποίων τα δύο πλαινά λειτουργουν συνεχώς ενω το τρίτο οταν ανέβει η θερμοκρασία πάνω απο περίπου 60β. Παρακαλώ για βοήθεια και καμμιά ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό;;; Τι μπορώ να κάνω;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάϊος 23, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2006 συμβαινει γιατι ηρθε το καλοκαιρι....Ολοι παρατηρησαν μια αυξηση θερμοκρασιας στους υπολογιστες τους..Μπορεις ή να εχεις μονιμα ολα τα ανεμηστηρακια ανοιχτα (ανεξαρτητου θερμοκρασιας)..ή να το δουλευεις σε μικροτερη συχνοητα..ή να το δουλευεις κοντα στο aircondtion..(αν ηταν χειμωνας θα ελεγα να το ανοιξεις και να το καθαρισεις απο τυχον σκονες που μπορει να εχουν κατσει στην ψυτκρα και στους αεραγωγους και δεν το αφηνουν να αναπνευσει-κρυωσει..αλλα τωρα ...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Μάϊος 24, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 Αρχική απάντηση από ΝTG συμβαινει γιατι ηρθε το καλοκαιρι....Ολοι παρατηρησαν μια αυξηση θερμοκρασιας στους υπολογιστες τους..Μπορεις ή να εχεις μονιμα ολα τα ανεμηστηρακια ανοιχτα (ανεξαρτητου θερμοκρασιας)..ή να το δουλευεις σε μικροτερη συχνοητα..ή να το δουλευεις κοντα στο aircondtion..(αν ηταν χειμωνας θα ελεγα να το ανοιξεις και να το καθαρισεις απο τυχον σκονες που μπορει να εχουν κατσει στην ψυτκρα και στους αεραγωγους και δεν το αφηνουν να αναπνευσει-κρυωσει..αλλα τωρα ...) Ηρθε το καλοκαίριΚαι Όλοι το πήραμε μυρουδιά στα pc μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelos Μάϊος 24, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 Αυτο που θα μπορουσες να κάνεις σε πρώτη φάση επειδή θα ανέβει και αλλο ο υδράργυρος να τσιμπήσεις μια βάση με ανεμηστήρα (και καλύτερα να τον αντικαταστήσεις με ένα 120mm) ενδεικτικα απο πλαισιο http://www.plaisio.gr/IWCatSectionView.process?IWAction=Load&Section_Id=42071950&Catalog_Id=1για να αυξήσεις την ροή του αέρα και,όπως εχω παρατηρησει στο laptop μου,ριχνει την θερμοκρασία του σκληρου και επιτέλους δεν κολλάει πια και δεν κρασάρει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.