Jump to content

Από πού προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των γνώσεών σας στους Η/Υ;

Makis Hourdakis

Από πού προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των γνώσεών σας  

145 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [04-06-2006 07:50]

Ναι αλλά άμα δεν έχεις ούτε το κατάλληλο βιβλίο, ούτε μπορείς να δώσεις τα 50+ που κάνουν τα περισσότερα τότε είναι σαφώς προτιμότερο το internet. Παρ' όλο τον κόπο που προϋποθέτει η αναζήτηση μια πληροφορίας στο internet (απο τη στιγμή που δεν υπάρχει σε κάποια γνωστά sites) και η ανάγνωσή της στην οθόνη, κάποιες φορές είναι σαφέστερα προτιμώτερο καθώς

1. Είναι (θεωρητικά) δωρεάν σε αντίθεση με τα που ζητάνε τα καλά βιβλία

2. Έχεις ό,τι θες, όποτε το θες, έστω και με λίγο κοπιαστικό ψάξιμο

3. Δεν χρειάζεται να πάρεις ολόκληρο βιβλίο για μερικές συγκεκριμένες πληροφορίες

Προσωπικά πολλές φορές έχω μάθει αρκετά πράγματα απο τη Wikipedia. Έχω βάλει και τη μηχανή αναζήτησης στο firefox και όποτε έχω την παραμικρή απορία κάπου, τρέχω πρώτα εκεί.

Απο την άλλη δε λέω, τα πλεονεκτήματα ενός καλού βιβλίου είναι σαφή (περισσότερες λεπτομέρειες, το διαβάζεις όπου και όποτε θες κτλ) και προσωπικά πολύ θα ήθελα κάποια βιβλία. Ωστόσο απο τη στιγμή που μπορώ να βρω τις ίδιες πληροφορίες με λίγο ψάξιμο στο internet, προς το παρόν προτιμώ να κρατήσω τα λεφτά μου για άλλα πράγματα και όταν έχω περισσότερη ευχέρεια θα ψάξω και θα αγοράσω ένα καλό βιβλίο πάνω στο θέμα που βασικά με ενδιαφέρει (αρχιτεκτονική υπολογιστών). :)

Ναι όμως αν βρείς ένα βιβλίο στο νετ,δωρεάν,πειρατικό,σε μορφή pdf,kαι έχεις και έναν laser εκτυπωτή ή office inkjet σαν αυτούς τους καινούργιους hp,που έχουν κόστος σελίδας 0,04 ευρώ και κάνεις μια βιβλιοδεσία έξω δε συμφέρει?

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Δεν καταλαβαίνω πού διαφωνείς με το post μου ωστόσο

1. Δεν μιλάμε για πειρατικά βιβλία αλλά για ελεύθερες πληροφορίες στο internet

2. Δεν έχουν όλοι ούτε laser ούτε τέτοιους inkjet που λες... :p

επίσης άμα το κάνεις σε κανονικό χαρτί θα σου βγει ένας τόμος αρκετά μεγάλου πάχους. Δε γνωρίζω αν μπορείς να τυπώσεις σε τόσο λεπτό χαρτί με αυτό που χρησιμοποιείται στα βιβλία αυτά. :)

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Χθες, στις 12:22]

Δεν καταλαβαίνω πού διαφωνείς με το post μου ωστόσο

1. Δεν μιλάμε για πειρατικά βιβλία αλλά για ελεύθερες πληροφορίες στο internet

2. Δεν έχουν όλοι ούτε laser ούτε τέτοιους inkjet που λες... :p

επίσης άμα το κάνεις σε κανονικό χαρτί θα σου βγει ένας τόμος αρκετά μεγάλου πάχους. Δε γνωρίζω αν μπορείς να τυπώσεις σε τόσο λεπτό χαρτί με αυτό που χρησιμοποιείται στα βιβλία αυτά. :)

Nαι απλά πρόσθεσα κάποια πράγματα:) (ούτε εγώ δεν έχω τέτοιο εκτυπωτή:) ).Προσωπικά δε χρησιμοποιώ πολύ σελίδες με εγκυκλοπαίδιες όπως wikipedia γιατί παρά το γεγονός ό,τι προσφέρουν πολλές πληροφορίες τις έχουν κατεταγμένες σε πολλά πολλά λινκ και μου φαίνεται κάπως δύσκολο.Δε συμφωνείτε?

Εξαρτάται απο το άρθρο που διαβάζεις κάθε φορά. Απο το να τρέχω απο τη μια σελίδα στην άλλη σε ένα βιβλίο, το προτιμώ. :) Υπάρχουν κάποια αναλυτικότατα άρθρα που είναι μαζεμένα και μόνο αν θες πρόσθετες πληροφορίες για κάποιο όρο χρειάζεται να μεταβείς αλλού. Και πάλι αυτό πιο εύχρηστο απο τα βιβλία είναι, δε συμφωνείς; ;)

Προσωπικα σπανια ψαχνω σε βιβλια πια, στην wikipedia βρισκω σχεδον τα παντα και για τα υπολοιπα υπαρχει το google....Προτιμω 10 tabs ανοικτα απο 5 βιβλια...

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [07-06-2006 18:33]

Εξαρτάται απο το άρθρο που διαβάζεις κάθε φορά. Απο το να τρέχω απο τη μια σελίδα στην άλλη σε ένα βιβλίο, το προτιμώ. :) Υπάρχουν κάποια αναλυτικότατα άρθρα που είναι μαζεμένα και μόνο αν θες πρόσθετες πληροφορίες για κάποιο όρο χρειάζεται να μεταβείς αλλού. Και πάλι αυτό πιο εύχρηστο απο τα βιβλία είναι, δε συμφωνείς; ;)

Nαι σίγουρα,αλλά δε θα έλεγα ότι και ένα βιβλίο με τα περιεχομενά του θα ήταν άσχημο:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.