Jump to content

Από πού προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των γνώσεών σας στους Η/Υ;

Makis Hourdakis

Από πού προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των γνώσεών σας  

145 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

το μεγαλυτερο μερος των γνωσεων μου ειναι σιγουρα απο εμπειρια.. βεβαιως οπωσδηποτε εχω μαθει πολλααα πραγματα απο τα forum και γενικα απο το internet :D

Εγώ τα περισότερα το έχω μάθει απο το νετ,δηλαδή απο φόρουμ σαν αυτο για παράδειγμα.Επίσης απο διάφορα περιοδικά.Πριν λίγα χρόνια δεν ήξερα που παν τα τέσσερα.Μόνο κάτι βασικά πράγματα μπορουσα να κάνω.Δε λέω ακόμα μαθαίνω αλλά ήδη έμαθα πολλά.Τώρα πια χαίρομαι πολύ που οι φίλοι μου όταν τους μιλάω για cubase,photoshop,sonar και φόρουμ με κοιτάνε έτσι:confused::blink: Και σας ρωτώ εσάς που είστε όλοι μεγάλοι:Είναι δυνατον να μη μου προξένει χαρά αυτό το γεγονός?Γιατί να βγαίνω να παίζω μπάλα και να μη κάθομαι μια ώρα στον υπολογιστή να παιρνώ το χρόνο μου δημιουργικά?

Κοίτα edessaios, το να μιλάς στους φίλους σου για εφαρμογές και να σε κοιτάνε σαν εξωγήινο, μάλλον δεν είναι και οτι καλύτερο, γιατι τότε δεν γίνεται συζήτηση, παρά μονόλογος. Αν προπαθείς να τους μπάσεις στο τριπάκι και να τους εξηγήσεις τον λόγο για τον οποίο πορώνεσαι με το τάδε ή το τάδε, έχεις παραπάνω πιθανότητες να μην αντικρίζεις :blink::confused:, και τότε πάσο.

Το έχουμε ξαναπεί, η ζωή δεν είναι μόνο υπολογιστές, υπάρχουν ενα σωρό άλλα δημιουργικά πράγματα που μπορείς να κάνεις και να σου δίνουν την ίδια ή και μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση. Μουσική, ψάρεμα, μπάλα (γιατί όχι?), σινεμά ή οτι γουστάρει ο καθένας.

Μεγάλος δεν ξέρω αν είμαι πάντως (πατάω τα 26 κι ασπρίζουν τα μαλλιά μου σιγά σιγά:D)

BTW your sig rules!

Αρχική απάντηση από inertiacreep [Σήμερα, στις 11:51]

Κοίτα edessaios, το να μιλάς στους φίλους σου για εφαρμογές και να σε κοιτάνε σαν εξωγήινο, μάλλον δεν είναι και οτι καλύτερο, γιατι τότε δεν γίνεται συζήτηση, παρά μονόλογος. Αν προπαθείς να τους μπάσεις στο τριπάκι και να τους εξηγήσεις τον λόγο για τον οποίο πορώνεσαι με το τάδε ή το τάδε, έχεις παραπάνω πιθανότητες να μην αντικρίζεις :blink::confused:, και τότε πάσο.

Το έχουμε ξαναπεί, η ζωή δεν είναι μόνο υπολογιστές, υπάρχουν ενα σωρό άλλα δημιουργικά πράγματα που μπορείς να κάνεις και να σου δίνουν την ίδια ή και μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση. Μουσική, ψάρεμα, μπάλα (γιατί όχι?), σινεμά ή οτι γουστάρει ο καθένας.

Μεγάλος δεν ξέρω αν είμαι πάντως (πατάω τα 26 κι ασπρίζουν τα μαλλιά μου σιγά σιγά:D)

BTW your sig rules!

Εντάξει δε λέω δε μιλάω και σε όλους τους φίλους μου έτσι και ούτε με κοιτάνε όλοι έτσι.Απλά είναι μερικοι ξερόλες που κάνουν τους πολύξερους και μου τη σπάνε και σε εκείνους δεν τους εξηγώ.Στους κολλητούς μου πάντα τους εξηγώ.Επίσης βγαίνουμε και έξω δε λέω,αλλά μερικές φορές είναι που προτιμώ να κάτσω στον υπολογιστή.Παρόλα αυτά και έξω είμαι μέρα νυχτα και διαβάζω για το σχολειο(καλός μαθητής ειμαι)και μπάλα παίζω φυσικά.Αλλά μερικές φορες το βλέπω πιο ουσιώδες να μπω στο νετ.Δε συμφωνείς

Αν το παρουμε απτα 10 μεχρι σημερα τοτε το 25% της γνωσης μου αποτελειται απο magazines, το 30% απο εμπειρια και τουλαχιστον το 40% αποτι διαβαζω στο net ενω το 5% (και πολυ ειναι :p ) απο φιλους και school

edessaios : Καλο το pc αλλα μην χασουμε εντελως την επαφη μας με τον αθλητισμο, ειδικα στην ηλικια σου επιβαλεται η μπαλα οποτε εχεις ευκαιρια, στα διαλειμματα, στις ωρες της γυμναστικης σε κανα 5χ5 τα σαββατοκυριακα , ξερς ;)

Εδω περα εγω ξαναρχισα το γυμναστηριο επειδη δεν αντεχει το σωμα μου τα 4ωρα στο pc οπως παλια :unsure: , ειναι και πολυ καλυτερο αντικαταθλιπτικο απτο PC, αμα κατι σε απασχολει μετα την προπονηση θα το εχεις ξεχασει εστω και προσωρινα :flower:

@ edessaios

Στους ξερόλες καλά κάνεις. Στους κολλητούς σου επίσης. Από την άλλη εγώ όλο δουλειά - σπίτι είμαι, βγαίνω σπάνια τελευταία, οπότε θα συμφωνήσω μαζί σου για το νετ. Το θέμα είναι να έχεις χρόνο, επιλογές και ενδιαφέροντα...και πάντα καλή διάθεση, και κάνεις ό,τι σου αρέσει και σε γεμίζει.

Και συγνώμην για το OT κύριοι αδμινς...

Εμπειρία πριν από 2 χρόνια που έβαλα νετ...πλέον από ίντερνετ...:D

απο τον Λαμπη μας και σας ευχαριστω ολους σας για αυτο:)

Πιστέυω οτι το Internet είναι με διαφορά το μεγαλύτερο μέρος των γνώσεών....Βρίσκεις τα πάντα!

Αρχική απάντηση από leon13 [Χθες, στις 21:12]

Πιστέυω οτι το Internet είναι με διαφορά το μεγαλύτερο μέρος των γνώσεών....Βρίσκεις τα πάντα!

Διόρθωση: Όχι γνώσεων αλλά πληροφοριών(σκόρπιας γνώσης) κυρίως.

Γνώσεις, δηλαδή πληροφορίες και τεχνικές που παρουσιάζονται συγκροτημένα για κάποιο σκοπό, υπάρχουν μόνο στα βιβλία και στα περιοδικά. Εγώ από εκεί έμαθα τα βασικά.

Οταν δεν ειχα ιντερνετ απο περιοδικα ελληνικα και ξενα, τωρα πια μονο απο forums και το google φυσικα :)

Αρχική απάντηση από Petrossortep

Διόρθωση: Όχι γνώσεων αλλά πληροφοριών(σκόρπιας γνώσης) κυρίως.

Γνώσεις, δηλαδή πληροφορίες και τεχνικές που παρουσιάζονται συγκροτημένα για κάποιο σκοπό, υπάρχουν μόνο στα βιβλία και στα περιοδικά. Εγώ από εκεί έμαθα τα βασικά.

Υπάρχουν και σελίδες που δίνουν αυτά που λες συγκροτημένα. Υπάρχει καταρχάς η wikipedia που πολλές φορές έχω βρει αναλυτικότατα άρθρα για διάφορα θέματα. Επίσης υπάρχουν σελίδες όπως το http://www.howstuffworks.com/ που είναι αρκετά ενδιαφέρουσες. ;)

Αρχική απάντηση από inertiacreep [29-05-2006 12:15]

@ edessaios

Στους ξερόλες καλά κάνεις. Στους κολλητούς σου επίσης. Από την άλλη εγώ όλο δουλειά - σπίτι είμαι, βγαίνω σπάνια τελευταία, οπότε θα συμφωνήσω μαζί σου για το νετ. Το θέμα είναι να έχεις χρόνο, επιλογές και ενδιαφέροντα...και πάντα καλή διάθεση, και κάνεις ό,τι σου αρέσει και σε γεμίζει.

Και συγνώμην για το OT κύριοι αδμινς...

Έτσι έτσι...Αυτό είναι το σημαντικότερο.:D

Ολα χρησιμα ειναι.......................Απο ολα κατι παιρνουμε..................

ΑΛΛΑ αμα δεν κατσεις μονος σου να κολλησεις ωρες ολοκληρες με ενα τομεα πραγματικες γνωσεις δεν αποκτας.............

Εγω πιστευω οτι ολα τα αλλα ειναι πληροφοριες που μετουσιωνονται σε γνωσεις μεσω εμπειριας.......

Εγω προσοπικα οτι ξερω πιστευω οτι οφειλεται στην ορεξη μου να δοκιμασω τα παντα και να κολλαω φοβερα με οποιοδηποτε προβλημα παρουσιαστει........

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Χθες, στις 09:20]

Υπάρχουν και σελίδες που δίνουν αυτά που λες συγκροτημένα. Υπάρχει καταρχάς η wikipedia που πολλές φορές έχω βρει αναλυτικότατα άρθρα για διάφορα θέματα. Επίσης υπάρχουν σελίδες όπως το http://www.howstuffworks.com/ που είναι αρκετά ενδιαφέρουσες. ;)

Και εγώ έχω βρει ολόκληρα βιβλία για τους υπολογιστές και τα οικονομικά που με ενδιαφέρουν(παράνομα). Αυτά όμως άρχισαν να γίνονται σχετικά πρόσφατα και σε αρκετές περιπτώσεις πρέπει να πληρώσεις για να αποκτήσεις αυτό που θέλεις.

Αν το internet ήταν τόσο καλό οι εκδοτικοί οίκοι θα είχαν καταστραφεί οικονομικά.

Αρχική απάντηση από Petrossortep [Χθες, στις 21:00]

Και εγώ έχω βρει ολόκληρα βιβλία για τους υπολογιστές και τα οικονομικά που με ενδιαφέρουν(παράνομα). Αυτά όμως άρχισαν να γίνονται σχετικά πρόσφατα και σε αρκετές περιπτώσεις πρέπει να πληρώσεις για να αποκτήσεις αυτό που θέλεις.

Αν το internet ήταν τόσο καλό οι εκδοτικοί οίκοι θα είχαν καταστραφεί οικονομικά.

Καλύτερα θα έλεγα, άμα ήξεραν περισσότεροι να αναζητούν στα σωστά μέρη με τον σωστό τρόπο οι εκδοτικοί οίκοι θα είχαν καταστραφεί οικονομικά

Αρχική απάντηση από ang3l [Χθες, στις 01:24]

Καλύτερα θα έλεγα, άμα ήξεραν περισσότεροι να αναζητούν στα σωστά μέρη με τον σωστό τρόπο οι εκδοτικοί οίκοι θα είχαν καταστραφεί οικονομικά

Ανέφερες τη λέξη κλειδί: "αναζητούν". Δεν φαντάζεσαι πόσο χρόνο και κόπο μου πήρε στην αρχή για να μάθω να αναζητώ να βρίσκω και να οργανώνω την πληροφορία σωστά μέσα στην πληροφοριακή σαβούρα του νετ. Εξάλλου όταν διαβάζεις κείμενα στην οθόνη κουράζεσαι περισσότερο. Όσο για την εκτύπωση, το κόστος της είναι αρκετά υψηλό.

Ναι αλλά άμα δεν έχεις ούτε το κατάλληλο βιβλίο, ούτε μπορείς να δώσεις τα 50+ που κάνουν τα περισσότερα τότε είναι σαφώς προτιμότερο το internet. Παρ' όλο τον κόπο που προϋποθέτει η αναζήτηση μια πληροφορίας στο internet (απο τη στιγμή που δεν υπάρχει σε κάποια γνωστά sites) και η ανάγνωσή της στην οθόνη, κάποιες φορές είναι σαφέστερα προτιμώτερο καθώς

1. Είναι (θεωρητικά) δωρεάν σε αντίθεση με τα που ζητάνε τα καλά βιβλία

2. Έχεις ό,τι θες, όποτε το θες, έστω και με λίγο κοπιαστικό ψάξιμο

3. Δεν χρειάζεται να πάρεις ολόκληρο βιβλίο για μερικές συγκεκριμένες πληροφορίες

Προσωπικά πολλές φορές έχω μάθει αρκετά πράγματα απο τη Wikipedia. Έχω βάλει και τη μηχανή αναζήτησης στο firefox και όποτε έχω την παραμικρή απορία κάπου, τρέχω πρώτα εκεί.

Απο την άλλη δε λέω, τα πλεονεκτήματα ενός καλού βιβλίου είναι σαφή (περισσότερες λεπτομέρειες, το διαβάζεις όπου και όποτε θες κτλ) και προσωπικά πολύ θα ήθελα κάποια βιβλία. Ωστόσο απο τη στιγμή που μπορώ να βρω τις ίδιες πληροφορίες με λίγο ψάξιμο στο internet, προς το παρόν προτιμώ να κρατήσω τα λεφτά μου για άλλα πράγματα και όταν έχω περισσότερη ευχέρεια θα ψάξω και θα αγοράσω ένα καλό βιβλίο πάνω στο θέμα που βασικά με ενδιαφέρει (αρχιτεκτονική υπολογιστών). :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.