Jump to content

Από πού προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των γνώσεών σας στους Η/Υ;

Makis Hourdakis

Από πού προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των γνώσεών σας  

145 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

αρχικα απο το θειο μου που ειναι καθηγητης πληροφορικης και μετα οταν εβαλα και νετ μεσα απο φορουμς και αποκτοντας σιγα σιγα εμπειρια μαθαινα πως να λεινω τα προβληματα μονος μου αρκετα απο αυτα τουλαχιστον....:whistling

Αρχική απάντηση από panos17

Β'βάθμια εκπαίδευση χα χα

Τραβάς κανά ζόρι με την Β' Βάθμια εκπαίδευση???

Εγώ κατά τυχαία σειρά Β'Βάθμια εκπαίδευση(ΤΕΛ), Internet, εμπειρία, δουλειά.

Ψήφισα Β' βάθμια.

Θα διαφωνήσω κάθετα με την επιλογή σου Μάκη να βάλεις τη λέξη φροντηστήριο σε παρενθέσεις. Με αυτό το τρόπο υποτιμάς την δουλειά που γίνεται σε αυτά τα κέντρα. Μπορεί να μη σε μαθαίνουν να ξεκαπακώνεις τη cpu, αλλά είναι ένας χώρος που μπορεί να βοηθήσει πολλούς να αγαπήσουν τους υπολογιστές, παρέχοντάς τους τα βασικά εφόδια.

Όσον αφορά τις γνώσεις μου, όλες προέρχονται από προσωπικό ψάξιμο και εμπειρία, ξεκινόντας από την ανάγνωση περιοδικών και μετά "εγχερίζοντας" το πρώτο μου pc. Τα fora και ο Λάμπης ήρθαν αφού ήδη είχα δουλέψει ώς τεχνικός σε noc ενός isp.

ψηφισα την εμπειρια αλλα γιατι ολα αυτα τα χρονια οτι εμαθα το εμαθα μονος μου. παντως και τα φορουμ ουκ ολιγο με εχουν βοηθησει

Ψήφισα εμπειρία αλλά εννοείται και απο φίλους έλαβα καποιες γνωσεις

(αχχ.Γιωργο και να ήξερες στην 6 δημοτικου οταν εσύ εβλεπες tv τι σου έκανα στο system32

xixi):devil:

Από το πείσμα μου να το κάνω να δουλεύει.

Και επειδή μου αρέσει πιο πολύ το κομμάτι του "κάνω" από το κομμάτι του "δουλεύει", συνέχεια ψάχνω νεότερα "κόλπα".

Βέβαια, για να μην ξεχνάμε: Διάβασμα, διάβασμα, διάβασμα. Όχι σχολικών βιβλίων πληροφορικής, αλλά διάφορων site (από το 98 που πήρα modem :D), βιβλίων, περιοδικών (πιο πολύ για τις "εξελίξεις"), irc (προ-fora era) και εσχάτως (από το 2004 - πριν δεν είχα γραφτεί ποτέ) fora.

Και σε ένα βαθμό βέβαια συζητήσεις-ψάξιμο με φίλους, όπως όλοι!

Η πρωτη επαφη ηταν ενας AMSTRAD (μοντελο δεν θυμαμαι,αυτος με τις μυστιριες κασετες)ενως φιλου.Μετα εγινα φανατικος αναγνωστης του CHIP και καποια στιγμη καταφερα να παρω τον πρωτο μου υπολογιστη εναν COMMODORE 64:D

Τα πρωτα μου σκαλισματα τα εκανα πριν απο περιπου δεκα χρονια σε ανα pentium 133 (ναι εχω υπαρξει Intelας)που ειχανε σε ενα γραφειο στο ναυτικο,κατα την διαρκεια της θυτειας μου,τον οποιο τον ειχα μετατρεψει σε flight simulator(καρτα ηχου/ηχεια/joystick)και επαιζα F-22 Lightning ατελιωτες ωρες.Οταν απολυθηκα εστησα τον πρωτο μου υπολογιστη,εναν PII 350 σε slot 1 και απο κει και περα συνεχως αναβαθμιζα τον δικο μου υπολογιστη η φιλων.Οποτε θα ελεγα οτι οι γνωσεις μου προερχονται κυριως απο εμπειρια,μιας και τα πρωτα χρονια της ενασχολισης μου με υπολογιστες δεν υπηρχαν fora αλλα και τα περιοδικα δεν ειχαν το επιπεδο που εχουν σημερα.

Αρχική απάντηση από Chosen

Από τον enduracel.

OMG LOL!!!

Εγω απο τον Overvolt.

Εμπειρία ftw.Όσο και αν διάβαζα περιοδικά πριν,αν δεν έχεις PC και την όρεξη-μικρόβιο να το σκαλίσεις,να το ζορίσεις,να το αλλάξεις δεν μαθαίνεις πολλά. Μετά από περιοδικά αρχίζεις και μαθαίνεις την επικαιρότητα και όταν μπάινεις σε φόρουμ εκεί γίνεσαι ψαγμένος κομπιουτεράκιας που ξέρεις και 3-4 πραγματάκια παραπάνω εκτός από Office...

@astrolabos: Δεν υποτιμώ κανέναν. Απλώς δεν ήξερα πώς λέγονται αυτές οι σχολές και επειδή περισσότερο με φροντιστήρια μοιάζουν το έβαλα έτσι. :)

Eμένα για πολλά χρόνια οι "γνώσεις" μου για τους υπολογιστές ήταν ... το gaming ! Ήξερα να εγκαθιστώ παιχνίδια (δηλ να πατάω Next, Next και πάλι Next μέχρι το Finish) και να τα παίζω (να πατάω τα καταληλα κουμπάκια στη σειρά). Δυστυχώς τότε όπως και πολλοί θεωρούσαμε πως ξέρουμε από υπολογιστές. Όλα ξεκίνησαν εκείνο τον χειμώνα που χιόνισε του κερατά! Τα windows δεν φόρτωναν με τίποτα, χρειαζότανε ένα καλό φορμάτ. Τι να κάνω, το Πλαίσιο ήταν κλειστό και ήθελα οπωσδήποτε να παίξω λίγο Max Payne. Τότε έκανα το πρώτο φορμάτ. Τελικά δεν ήταν τόσο δύσκολο όσο περίμενα αρχικά.

Αν εξαιρέσουμε αυτά που μάθαμε στο σχολείο (διαφορά μεταξύ Hardware και Software και διάφορες άλλες βαριές φιλοσοφίες) όλα που ξέρω είναι χάρη στο προβλημματικό μου pc και σε εσάς Labήτες ;)

Ψηφίζω λοιπόν: α) εμειρίες και β)Φόρουμ και γ) Φίλοι

Εάν δεν πειραματιστείς ποτέ με το μηχάνημα όσο και να διαβάζεις θα γεμίζεις με γνώσεις αφυδατωμένες και δεν θα έχεις ποτέ μια ολοκληρωμένη παιδεία (στον κόσμο των υπολογιστών).

:OT:

Σήμερα πέρασα μια βόλτα απο του Παπασωτηρίου και χάζεψα λίγο τα βιβλία. Είχε κάποια πολύ ωραία βιβλία αλλά είναι ακριβά ρε γμτ... Μου άρεσε πολύ εκ πρώτης όψεος ένα περι αρχιτεκτονικής υπολογιστών (ήταν και μεταφρασμένο μάλιστα) αλλά έκανε 70... :(

Για λεπτομερή γνώση πάντως χρειάζεται να κοιτάς που και που και μερικά βιβλία... ;) (απορώ πώς μου ξέφυγε στο poll... :( )

Το internet και τα forums συνέβαλαν στο να μάθω,να πειραματιστώ περισσότερο και να βρώ λύσεις. Είναι πάντως αυτό που λένε ... Αν δεν βρέξεις κ*λο ψάρι δεν τρώς:)

Ειλικρινά δεν ξέρω που να αποδώσω τις γνώσεις μου στον χώρο καθώς πολλά μαζί συνέβαλαν εδώ και πολύ καιρό.Με τίποτα πάντως δεν οφείλονται στους φίλους.Καλώς ή κακώς ελάχιστα άτομα με τα οποία νταραβερίζομαι προσωπικά, έχουν επαφές με μπρίκια και κανένας δε μου έμαθε κάτι, καθώς όλοι είχαν λιγότερες γνώσεις επί του θέματος. :devil:

Τα πρώτα-πρώτα βήματα έγιναν με έναν 486 που είχαν πάρει οι δικοί μου για να βοηθιούνται στη δουλειά τους.Εγώ τότε ήμουν 9 ή 10 χρονών πιτσιρίκι.Δεν είχα πολλά πάρε δώσε για πολλούς και διάφορους λόγους.Πάντως από τότε μου είχε μπει το μικρόβιο.Ακόμα θυμάμαι που καθόμασταν με τον αδερφό μου στα μουλωχτά να χαρχαλέψουμε τον υπολογιστή.Ήταν κάτι εξωπραγματικό για τα δεδομένα της εποχής, της ηλικίας και της περιοχής μας.Περιττό να περιγράψω την απόλυτη κορύφωση της ύπαρξης που πηγάζει από τους αλλεπάληλους οργασμούς που σέρνει το κοσμοιστορικό επίτευγμα να τρέξουμε επιτέλους το πρώτο μας παιχνίδι στα 3.11!Ποιό ήταν αυτό;Το tempest!Ειλικρινά δεν ξέραμε από που κατουρά η κότα τότε.Είχαμε πάρει και κάτι περιοδικά, αλλά τι νόημα να βγάλει ένα παιδί δευτέρας-τρίτης δημοτικού από τέτοια αλαμπουρνέζικα που δεν ήξερε καλά καλά να διαβάζει στα ελληνικά (καλά δε μιλάμε για κατανόηση βασικών ξενικών εννοιών...);

Τα χρόνια περάσανε, εγώ ενδιαφερόμουν να μάθω, με είχε τρελάνει ο κλάδος, αλλά δεν είχα πλέον την παραμικρή πρακτική επαφή με υπολογιστή.Στο σχολείο ήταν ο μόνος χώρος να ξεπαυλώνω λιγάκι και δυστυχώς από εκεί δεν αποκόμισα καμία γνώση.Απλά ήταν μια ευκαιρία να θυμάμαι τι σχήμα έχουν τα μπρίκια...

Έπαιρνα περιοδικά βέβαια και καθόμουνα και χάζευα με τις ώρες κάνοντας όνειρα για το πότε και πώς θα ήταν το pc που θα ήταν πραγματικά δικό μου!Ε όσο παιρνούσε ο καιρός εξοικειωνόμουν όλο και περισσότερο παρόλο που δεν είχα κάπου να κάνω πρακτική.Τι νοσταλγικές στιγμές όμως...

Όταν πήγαινα β και γ λυκείου έκλεβα κάθε μήνα χρόνο να ρίξω καμιά ματιά στα περιοδικά.Όλα στα κρυφά έτσι;Θυμάμαι το διάστημα λίγο πριν τις εξετάσεις και κατά τη διάρκειά τους (για 2 μήνες δηλαδή σύνολο) πήγαινα κι έπαιρνα pc master, ram και computer για όλους και μένανε σφραγισμένα μέχρι να τελειώσουν οι εξετάσεις κάτω από το κρεβάτι (και φυσικά όταν είχε σκούπισμα μπαίνανε στην τσάντα!)!

Καθόμουν και σημείωνα διάφορα προϊόντα σε μπλοκάκια, συμβουλές,ιστοσελίδες αργότερα και γενικά διάφορα τέτοια.Μια σελίδα στο μπλοκάκι ήταν για το ποιά υλικά θα είχε το pc μου αν το έφτιαχνα τότε και ιστορίες!Ακόμα τα έχω τα μπλοκάκια και δεν πρόκειται να πεταχτούν...

Πάντως μόλις τελείωσα το σχολείο και παρόλο που είχα και με το παραπάνω επιτύχει, υπολογιστή αμέσως δεν πήρα!Τη νύφη την πλήρωσε ένα φορητό που υπήρχε τότε σπίτι.’λλη ηδονή απο 'κει μετά από τόσο καιρό αποχής...Ήταν η πρώτη επαφή μου με το ίντερνετ και γενικά έμαθα κάποια πραγματάκια πάνω σε αυτό και έκανα κτήμα μου κάποια άλλα που μέχρι τότε δε μπρούσα μόνο μέσω θεωρίας.

Στα μέσα του τρίτου εξαμήνου στη σχολή επιτέλους το όνειρο έγινε πραγματικότητα!Πήρα τον πρώτο ολόδικό μου υπολογιστάκο που με συντρόφευε μέχρι πριν από ένα δίμηνο.Στην αρχή με πάσα επιφύλαξη, μη μείνουμε και με το... κουμπί στο χέρι, άρχισε επιτέλους η πραγματική επαφή και η γνώση μέσω εμπειρίας.Μετά από κάποιους μήνες ήρθε και η dsl να ταράξει τα νερά και να αυξήσει γεωμετρικά τις γνώσεις μου επί της πληροφορικής γενικά.Χωρίς αυτή ακόμα και τώρα οι γνώσεις μου θα ήταν σαφέστατα πιο περιορισμένες.

Πάντως πολύ θα ήθελα στο μέλλον να μάθω να προγραμματίζω και να αποκτήσω μια εμπειρία γώρω από σέρβερς και δίκτυα, καθώς τώρα δεν έχω ιδέα.Κατά τα άλλα, είμαστε μια χαρά για εντελώς αυτοδίδακτοι και άσχετοι με τον κλάδο θαρρώ.

Πιστεύω όμως αν είχα περισσότερες δυνατότητες πειραματισμού και αλλαγής hardware, που λόγω ηλικίας και κατάστασης δεν έχω, θα ήταν ακόμα πιο διαφορετικά τα πράγματα.Ντάξει, και πάλι καλά να λέμε, μην είμαστε και αχάριστοι εντελώς.

Ένα μόνο θέλω να συμπληρώσω: η ευχαρίστηση που μου έδινε η έστω και σχεδόν αποκλειστικά θεωρητική επαφή με τους υπολογιστές και υπό τη μορφή της απαγόρευσης σε εκείνη την ηλικία, ειλικρινά δε μπορεί να συγκριθεί με την καθημερινή μεταγενέστερη συμβίωση.Εντάξει, μετά από ένα διάστημα όλα γίνμονται μια ιδέα, όλα τα συνηθίζεις, όλα τα ψιλοβαριέσαι (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν τα θες ακόμα) αλλά η αίσθηση που σου δίνει η προσμονή και η πρόσκαιρη και απαγορευνμένη επαφή δε συγκρίνεται με τίποτα...

Α, σας είπα ότι αγόραζα ακόμα και παιχνίδια στο σχολείο, ενώ δεν είχα υπολογιστή, με την προοπτική να τα χαρώ αργότερα;Η προσμονή που λέγαμε...

Πάντως εντάξει, κάθε μέρα έτρωγα σαν-του-ιτσ στο σκολιό με τα λεφτά που μου δίνανε!Δεν ήμανα και τόοοοοοσο κατεστραμμένος! :tomato:

Μπαρδόν για την έκθεσή μου, αλλά με προκελέσατε!Ήθελα να τα πω...

Εμπειρια και εδω ... Απο το 83 σε ηλικια 7ετων αρχισα να παιδευω/με παιδευει ενας ΖΧ80 ... C64 μετα απο ενα χρονο , Α500 το 87 ... μετα ενα 286 το οποιο του ειχα αλλαξει και τον κρυσταλλο και του ειχα κανει O/C :D ... μετα 386 κλπ κλπ κλπ ...

Πλεον και τα φορουμ εχουν να δωσουν παρα πολλες γνωσεις ακομη και στον πιο "γνωστη" του αντικειμενου .:flower:

Αρχική απάντηση από Bigi [Χθες, στις 22:19]

Πάντως εντάξει, κάθε μέρα έτρωγα σαν-του-ιτσ στο σκολιό με τα λεφτά που μου δίνανε!Δεν ήμανα και τόοοοοοσο κατεστραμμένος! :tomato:

Λολ, 1η λυκείου ήμουν που, πριν φύγω για το σχολείο, άφηνα στα κρυφά τα (της τυρόπιτας) χρήματα στο σπίτι, έχοντας σκοπό να αγοράσω νέο pcάκι. Έτσι πλήρωσα

το Duronάκι μου... :inlove:

Πάντος, θεωρώ ότι είμαι τυχερός στο θέμα των υπολογιστών καθώς δε θυμάμαι στιγμή της ζωής μου χωρίς υπολογιστή... Από τα 3 μου που με θυμάμαι (πραγματικά, ίσως κ λιγότερα) παίζοντας (κ χαλόντας πολλές φορές !!) στον Amstrad (cpc464 νομίζω, έναν που έπαιζε κασσέτες σαν κ αυτές του ήχου) σε μαυροπράσινη οθόνη, tetris, νομίζοντας ότι σκοπός του παιχνιδιού ήταν να κάνω ωραία πυργάκια :upside:

μετά, αρχές 90' νομίζω, ήρθε η A500 που μου κράταγε συντροφιά τις ώρες που δεν ήμουν στο νηπιαγωγείο.

Βέβαια εκτός από τις απίστευτες ώρες παιχνιδιού όντας σε ηλικία νηπιου + δημοτικού αργότερα, 4η δημοτικού ήμουν νομίζω (94') τότε που αγοράσαμε και έναν 486/dx2@50mhz και εξοικιώθηκα με το DOS και τα Win3.1 τόσο, που ξεψάρωσα κάπως και με την Amiga και δοκίμαζα απλές εντολές του στυλ dir στο AmigaDOS, παίζοντας και με το γραφικό περιβάλλον του Workbench και δουλεύοντας κ άλλα progs όπως το X-Copy για ..εεε... :whistling

Ενδοιάμεσα είχα κ επαφές με c64 και Amiga500plus κ κάποια pc (386 κυρίως) από φίλους του πατέρα μου, οπότε...

Μετά από τέτοιες εμπειρίες σε τετοιες ηλικίες, νομίζω ήταν γραφτό να ακολουθήσω το δρόμο των υπολογιστών κ στις σπουδές κ γενικότερα στη ζωή μου :flower:

Κοιτάχτε, κι εγώ έχω αρκετή ιστορία ως παιδί στους υπολογιστές αλλά προσωπικά το έχω πλέον μετανιώσει που ασχολούμουν τόσο πολύ. Τα άλλα παιδιά παίζανε μπάλα, εγώ καθόμουν και έκανα λ@λ@κieς με το PC. Πιστεύω οτι χαράμισα τα παιδικά μου χρόνια, άσχετα αν ξέρω πλέον πέντε πράγματα παραπάνω απο το μέσο όρο της ηλικίας μου. Προσωπικά το παιδί μου δεν θα το αφήσω να ασχοληθεί τόσο πολύ... :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.