Paskal Δημοσιεύτηκε Μάϊος 22, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 22, 2006 Γεια χαρα σε ολα τα παιδια του forum. Θα ηθελα καποιες γνωμες για μια αγορα που θα κανω κατα πασα πιθανοτητα την Παρασκευη. Αφορα την Sapphire x1900xtx/512mb. Καταρχην να πω οτι διαβασα αυτο το θεμα αλλα δεν μου ελυσε ξεκαθαρα τις απορειες μου. Το συστημα που εχω τωρα αποτελειται απο Prescott 3.8 MSI 925x PSU Levicom 500W Δεν με ενδιαφερει καποια καρτα της nVidia γιατι θεωρω τις οποιες διαφορες αναμεσα στα μοντελα x1900xt-GeForce 7900GTX μη αξιες περαιτερω συζητησης και απλα κατασταλαξα στην ATI γιατι ειχα παντα nVidia και θελω να αλλαξω για δοκιμη Εχω τις εξης ερωτησεις και θα με βοηθουσατε αν μου απαντουσατε. 1) Εχω βρει την Sapphire x1900xt στα 512 και την Sapphire x1900xtx στα 571 συμφερει να δωσω τα 50 παραπανω για να παρω την xtx? Αναφορικα λεω οτι δεν προκειται να κανω οverclock σε καμια περιπτωση ουτε στο ελαχιστο. 2) Το τροφοδοτικο μου θα καλυπτει τις αναγκες του συστηματος μετα την εισαγωγη της καρτας σε αυτο καθοτι και ο prescott ειναι αρκετα ενεργοβορος? 3) Υφιστανται τελικως προβληματα-ασυμβατοτητες με του drivers της συγκεκριμενης υλοποιησης (x1900xt-xtx)? Εχω διαβασει σε διαφορα forums για καποια κολληματα κτλ να ανησυχω? 4) Επισης διαβασα οτι ειναι εξαιρετικα θορυβωδης καρτα καθως και πολυ "ζεστη" αφου βαραει ευκολα 90 βαθμους. Αν τυχον παθει ζημια απο μονη της λογω θερμοκρασιας με καλυπτει η εγγυηση? Αυτα προς το παρον αν θυμηθω και κατι αλλο θα ρωτησω. Ευχαριστω εκ των προτερων οσους μου απαντησουν. Keep up the good work. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Μάϊος 22, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2006 1)Η διαφορα ειναι μικρη οποτε μαλλον θα πηγαινα στην ΧΤΧ εκτος αν εβρισκα φθηνοτερη ΧΤ2)Λογικα δεν θα εχεις προβλημα.3)Σε καλυπτει.Ο θορυβος και οι θερμοκρασιες των νεων ATI vga ειναι ενας παρα πολυ καλος λογος για να μην τις αγορασεις.Παλια τα εχωναν πολυ ασχημα στην nvidia για την σειρα 5800 αλλα τωρα που γινεται με τις νεες ΑΤΙ δεν εχω ακουσει τιποτα.Επισης τραβανε και πολυ περισσοτερο ρευμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάϊος 22, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2006 1. Οι τιμές που έχεις δεν είναι και οι καλύτερες.Ενδεικτικά: 1900XT - 450, 1900ΧΤΧ - 529Με αυτό το δεδομένα θα πήγαινα στην XT η οποία γίνεται σχεδόν σίγουρα XTX.2. Θα είσαι ΟΚ.3. Για intel δεν το έχω ψάξει πολύ αλλά γενικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Μην ακούς τα ράδιο αρβύλα που κυκλοφορούν γενικά.4. Ναι, ζεσταίνεται αρκετά και το ανεμιστήρι της κάνει θόρυβο. Πρόβλημα δεν θα έχεις (ούτε λειτουργικό, ούτε με την εγγύηση) αλλά για ησυχία καλό είναι να δώσεις 20-30 και να βάλεις ένα συστηματάκι ψύξης (accelero, zalman κλπ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paskal Μάϊος 22, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2006 Χμμμ ναι αλλα δεν θα ηθελα να clockarw καμια καρτα δηλαδη δε θελω να παρω την XT και να την κανω XTX απλα ειμαι ακομα σε διλλημα για το αν πρεπει να παραμερησω την διαφορα των 50 και να παρω την XTX,αξιζουν τα +25ΜΗz core και τα +100MHz memory τοσο? spc αυτα που προτεινες θα κανουν δουλεια στην μειωση του θορυβου γιατι πραγματικα με εχουν τρομοκρατησει ολα αυτα που διαβαζω Θα μπορουσα να βαλω υδροψηξη αν δεν μπορω να ανεχτω τον θορυβο και εχω προβληματα με την θερμοκρασια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gfa3 Μάϊος 22, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2006 Με τη zalman vf-700 που χρησιμοποιω στην καρτα δεν εχω κανενα προβλημα μεχρι στιγμης, ουτε θορυβου αλλα ουτε και υπερθερμανσης.Εν τουτοις η μαμισια ψυκτρα ειναι απαραδεκτη σε θεμα θορυβου, ειδικα μολις περασει τις 2000 στροφες.Χωρια που οι μνημες θα ψυχονται καλυτερα και θα εχεις μια αυξημενη αποδοση στην ψυξη.Ριξε μια ματια και στην νεα vf-900, που απο οτι λεγεται, ειναι παρα πολυ καλη.Η υδροψυξη ειναι οτι καλυτερο μπορεις να κανεις, αν διατιθεσαι να βαλεις λιγα χρηματα παραπανω, ομως πιστευω οτι η καλυτερη λυση ειναι η αγορα της ΧΤ, μετατροπη σε ΧΤΧ και προσθηκη μιας aftermarket ψυκτρας και εισαι ετοιμος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάϊος 22, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2006 Στην ουσία ξαναρωτάς αυτά που σου απάντηση ήδη.Καταρχήν η διαφορά δεν είναι 50 αλλά 80.Το ότι γίνεται XTX είναι on top.Ναι, με το Accelero πχ o θόρυβος είναι μηδαμινός.Αν δεν θες να κάνεις o/c, τότε θα σου έλεγαν να μην ασχοληθείς με υδρόψυξη μιας και απαιτεί μία Α ενασχόληση και εξοικείωση (τόσο από πλευράς τοποθέτησης όσο και από συντήρηση κλπ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paskal Μάϊος 22, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2006 Μαλιστα.gfa3 η τοποθετηση αυτων των after market συστηματων ψυξης ειναι δυσκολη?Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 18:41] Το ότι γίνεται XTX είναι on top. Tι ακριβως εννοεις με το "on top? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Μάϊος 22, 2006 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2006 Ποιο δύσκολο είναι να βγάλεις τις εργοστασιακές ψύχτρες από το να βάλεις μια aftermarket. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paskal Μάϊος 22, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2006 Παιζει δηλαδη να παθει καμια ζημια? Να μην το επιχειρησω αν ειναι να την δωσω σε καποιον που ξερει να μου την βαλει.Κοιταξα την accelero και τις zalman-700 + 900 ειναι ολες στην ιδια τιμη πανω κατω και λογικα και σε αποδοση θα ειναι κοντα οποτε θα παρω οποια μου κατσει στο ματι καλυτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Μάϊος 22, 2006 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2006 Ζημιά όχι, απλά είναι ποιο μπελαλίδικο να βγει η stock... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάϊος 22, 2006 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2006 η κάρτα παιζει μία χαρα και με τη μαμα ψυχτρα απλά ζεστενεται, δε σου δημιουργεί πρόβλημα όμως. εαν δε σε ενοχλει το οτι ζεστενεται τότε ευκολα μπορείς να τη κανεις και αθόρυβη... τουλάχιστον όσο εισαι στα windows. ριξε μια ματια εδω http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=25785 προτείνω την ΧΤ... αν διαβασεις το λινκ κλοκαρεται καλα και ευκολα και αν για ψυχολογικούς λόγους θες χαμηλότερες θερμορκασίες ριξε τα παρπανω ευρώ σε καλύτερη ψύξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάϊος 22, 2006 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2006 προσωπικη μου γνωμη..........το lewicom δεν θα σε καλυψειπαρε την ΧΤ..........πουλα το λεβι κανα 50αρι ευρω και με τα +50-80 απο την διαφορα ΧΤΧ>>>ΧΤ παρε ενα Hiper 580W ή ενα Tagan 530-580 με περιπου 100ευρωμε τα τροφοδοτικα που σου προτεινα κλοκαρεις χαλαρα την ΧΤ και πιανεις επιδοσεις ΧΤΧ Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάϊος 22, 2006 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2006 Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 22:15] παρε την ΧΤ..........πουλα το λεβι κανα 50αρι ευρω και με τα +50-80 απο την διαφορα ΧΤΧ>>>ΧΤ παρε ενα Hiper 580W ή ενα Tagan 530-580 με περιπου 100ευρω μια απόλυτα σωστή σκέψη :clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregorisvas Μάϊος 22, 2006 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2006 Ρε παιδια με τα πραγματα τις υπογραφης μου μου φτανει ενα τροφοδοτικο 550W ? (αυτο που λεει στην υπογραφη)Επειδη μεθαυριο ερχεται μια 1900xtx και φοβαμαι μην φαω κανα πακετο με το Psu :S (υπολογιστε 2 ψυγεια[3x12cm fans] κ μια αντλια 400lt για το w/c) Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάϊος 22, 2006 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2006 μια χαρα θα εισαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paskal Μάϊος 22, 2006 Author #16 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2006 Εχω στα πλανα την αγορα ενος τροφοδοτικου και συγκρεκριμενα αυτου εδω αλλα μετα τον Ιουνιο γιατι τωρα το κομποδεμα ειναι ισα ισα για την καρτα και ενα δισκο.Παντως το τροφοδοτικο δε με φρεναρε ουτε με κρεμασε ποτε μεχρι τωρα εδω και 2 χρονια.Kαι απο την στιγμη που θα βαλω τα ρολογια της CPU στο default και η VGA θα μεινει μαμισια θελω να πιστευω πως δε θα μου κανει νερα.Ωραιο thread panoc good job.Μαλλον μετα απο αυτο με βλεπω να πηγαινω προς την XT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάϊος 22, 2006 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2006 κοιτα δε χανεις τίποτε να δοκιμασεις, αν αρχισει και ζορίζεται θα το καταλαβεις οπότε θες δε θες θα παρεις αλλο τροφοδοτικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregorisvas Μάϊος 25, 2006 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2006 Παιδια να ρωτησω..Οταν η καρτα τρεχει κανα benchmark ακουω οτι κανει ενα χρρρ (οπως ο σκληρος ενα πραγμα)..Ειναι φυσιολογικο? Στα παιχνιδια δεν το εχω προσεξει.. Στα bench κυριως το κανει..Λες επεξεργαζεται :S Link to comment Share on other sites More sharing options...
madg Μάϊος 25, 2006 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2006 Αρχική απάντηση από gregorisvas [Σήμερα, στις 18:13] Παιδια να ρωτησω..Οταν η καρτα τρεχει κανα benchmark ακουω οτι κανει ενα χρρρ (οπως ο σκληρος ενα πραγμα)..Ειναι φυσιολογικο? Στα παιχνιδια δεν το εχω προσεξει.. Στα bench κυριως το κανει..Λες επεξεργαζεται :S http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=33843512δεν ειναι μονο η δικια σου παντως,απ'οτι λεγεται με τουμπανακι τροφοδοτικο σταματαει αυτος ο θορυβος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregorisvas Μάϊος 25, 2006 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2006 550w ειναι..Ποσο να βαλω 1kw? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.