Jump to content

Συμβουλές σε ένα πρωτάρη...

Wizard!

Recommended Posts

Όπως? :rolleyes: Και θα εκτιμούσα ιδιαίτερα link...:whistle2:

Edit: Σημαντικό φυσικά για το water-block της vga, είναι να έχει universal clip ώστε να μη με περιορίζει στο μοντέλο. Δε θέλω να πάρω τώρα για ΑΤΙ Χ1900 και αύριο να αλλάξω και να ψάχνω να βρω τι θα κάνω το μπλόκ, όπως επίσης να ψάχνω να πάρω καινούριο.

Αυτές οι επιλογές αυξάνουν σημαντικά το κόστος κάθε αναβάθμισης.

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Όχι, δε μου κάνει :p Ο λόγος? Γιατί δεν έχω ιδέα :p:P

Δεν ξέρω τι παίζει με τις ενώσεις, τις διατομές, κλπ. Από την άλλη, λογικά του 11, δεν έχει ψυκτρούλες για τις μνήμες, σωστά? ’ρα θα επιβαρυνθώ και με αυτές επιπλέον?

Μιλάω για αυτό: http://xtremeshop.com.gr/catalog/product_info.php?cPath=21_26&products_id=93

Υπάρχει κάποιο άλλο?

Θα το ψάξω, αλλά προς το παρών δε φαίνεται να είναι διαθέσιμο.

Από την άλλη, σε μιά ερώτηση δε μου έχει απαντήσει κανείς... Το αντιψυκτικό που βάζουμε στο ψυγείο του αυτοκινήτου (paraflu), κάνει για την υδρόψυξη?

Ρωτάω γιατί έχω ολόκληρα μπιτόνια, και δεν υπάρχει λόγος να αγοράζω άλλα αν με καλύπτει.

Δεν νομίζω με την αντλία και τα λαστιχα με την μικρή διατομή να κάνει δουλειά κάποιο άλλο μπλοκ.Κάλύτερα για το συγκεκριμμένο στήσημο θα είναι το μπλοκ της ίδιας της zalman.

Να σου πω την αλήθεια, για τη διατομή δεν ξέρω, ούτε για την αντλία... Αλλά γενικά σκεφτόμουν το Zalman, γιατί απλά θα το έχουν δοκιμάσει με το υπόλοιπο και θα παίζει σίγουρα :)

’λλωστε o/c δεν κάνω, το θέλω περισσότερο για αθόρυβο, αποφεύγοντας παθητικές ψύκτρες που χρειάζονται 2 full tower για να χωρέσουν...

και εγώ θα σου πρωτινά το μπλοκ του eleven μιας και ξέρουμε όλοι ποσό καλά είναι...

για τον σωλήνα μην μασάς....

μετρά με ένα παχημετρο την εσωτερική διατομή του σωλήνα και πες να σου βάλει αντίστοιχα ρακορ

Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 12:18]

Από την άλλη, σε μιά ερώτηση δε μου έχει απαντήσει κανείς... Το αντιψυκτικό που βάζουμε στο ψυγείο του αυτοκινήτου (paraflu), κάνει για την υδρόψυξη?

Να τολμησω να απαντησω εγω.Κανει.Προσωπικα το χρησιμοποιω

απο τοτε που εβαλα υδροψυξη στο διπλο και δεν εχω κανενα προβλημα.

Το μονο κακο (δεν με χαλασε καθολου ) ειναι το οτι πρασινιζουν οι σωληνες

ως ενα σημειο. Παρεπιπτοντως μιλας παντα για paraflu

και οχι αντιψυχτικο,αυτο που βαζουν στα τρακτερ και το διαλυεις με νερο.

Αρχική απάντηση από 2cpu

Παρεπιπτοντως μιλας παντα για paraflu

και οχι αντιψυχτικο,αυτο που βαζουν στα τρακτερ και το διαλυεις με νερο.

Ναι, σωστά. Paraflu. Αλλά στη μηχανή και στο αμάξι, ΔΕΝ το αραιώνουμε... Στην υδρόψυξη το έχεις αραιωμένο? Αν ναι, σε τι αναλογία?

Δεν το αραιωνουμε γιατι ηδη ειναι.Το αλλο οπως σε ειπα ειναι

αντιψυχτικο.Δεν το εχω αραιωμενο ειναι απο το μπουκαλι στο τανκ

με την μια απλα εχω προσθεσει λιγακι απο το προσθετο που με εστειλε ο γερμανος

οταν αγορασα την υδροψυξη.Αν θες να σε στειλω γιατι με εχει περισσεψει.(φτανει να το βρω :p)

Οπως με ειπε καλυτερα θα ηταν αν εβαζα απεσταγμενο νερο και το προσθετο του

αλλα εγω κλασικα εκανα του κεφαλιου μου.

Να ρωτήσω κάτι?

Η σωλήνα 1/2'' με την 12x8mm είναι η ίδια?

Γιατί 12mm είναι 1/2'' και φαντάζομαι ότι εννοεί εσωτερική διατομή 8 και εξωτερική 12. Σωστά?

Ρωτάω, γιατί έχει το Zalman 3μ, αλλά είναι μπλέ, ενώ θέλω να πάρω διάφανη.

συνηθως οταν λεμε 1/2 εννοουμε εσωτερικη διαμετρο

οι περισσοτεροι σωληνες αναφερουν 2 νουμερα πχ 12/8 που ο πρωτος αριθμος αντιστοιχει στην εξωτερικη και ο δευτερος στην εσωτερικη διαμετρο

• 2 weeks later...

Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :jump1: (όπως έκαναν και τα ριμπενάκια :p)

Σήμερα που βρήκα χρόνο, κατάφερα επιτέλους να τη βάλω!

Παρόλο που έχει σχετική ζέστη και τις μετρήσεις τις είχα κάνει βράδυ, όσον αφορά στο τι θερμοκρασίες είχα με αέρα, είδα διαφορά, αλλά φυσικά η μεγαλύτερη είναι στο θέμα θόρυβος. Το μόνο που ακούγεται αυτή τη στιγμή είναι οι δίσκοι! (Αυτοί πως σκάνε? Θα γίνω υπερβολικός σε λίγο :tomato: )

Με αέρα, ThermalTake Silent Tower και η vga με τη stock, ήμουν

CPU: 37C - 46C

VGA: 59C - 85C

NB: 39C - 39C

Aux: 44C - 47C

Με την υδρόψυξη τα αποτελέσματα είναι αυτά:

CPU: 34C - 42C

VGA: 42C - 66C

NB: 39C - 39C

Aux: 30C - 44C

Παρατηρήσεις, ερωτήσεις:

1. Η μεγάλη διαφορά είναι προφανώς στη vga. Το full load τώρα είναι 7c παραπάνω από το idle πριν.

2. Επειδή τα ψυκτράκια για τις μνήμες της vga ήταν πολύ μικρά, είχα μια ανησυχία, που ευτυχώς αποδείχθηκε αβάσιμη

3. Το Aux τι ακριβώς μετράει? Και γιατί έχει τόσο μεγάλη διαφορά από idle-full και ειδικά το idle με την υδρόψυξη, από το idle με αέρα?

Το εσωτερικό μου πριν:

dscn12145qv.th.jpg

Το καλό με την ThermalTake Silent Tower ήταν ότι έβγαζε τη ζέστη έξω από το κουτί, και φυσικά ο 12άρης που ήταν ακριβώς εκεί, βοηθούσε σε αυτό ;)

dscn12159af.th.jpg

Το φινίρισμα του CPU Block που έχει μέσα το Reserator 1. Εξαιρετικό θα έλεγα:

dscn12182xo.th.jpg

Το κουτί μου τώρα:

dscn12223uz.th.jpg

Βγήκαν 2x92mm ανεμιστήρες, ο ένας δίπλα στο τροφοδοτικό και ο άλλος την πάνω πλευρά (στην 1η φωτογραφία, διακρίνονται λίγο τα πορτοκαλί πτερύγιά τους), όπως φυσικά και οι 2 βασικοί (cpu & vga) :T:

Πολυ καλα θα ελεγα.Βασικα αφου ησυχασες αυτο ειναι το καλυτερο

(αφου αυτο ηθελες).Μεχρις στιγμης το reserator σε ικανοποιησε?

(κρινωντας απο τα γραφομενα σου).Το ειχα δει και εγω για μενα

αλλα το κακο ηταν οτι ηθελε μητρικη με τρυπες στο σοκετ κατι

που δεν εχει η συγκεκριμενη tyan.:(

Kαι εγώ έχω το reserator με το vga block της zalman. Έχω να πω ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ήσυχο..Αν κάποιος το πάρει θα ψάχνει να βρει λύσεις για να ησυχάσει τους δίσκους.

Το μεγαλο του μείον οι θερμοκρασίες. Αν έχεις και μεγάλη κάρτα γραφικών..Τον χειμώνα όλα οκ αλλα τώρα το καλόκαίρι με ανάγκασε να του βάλω έναν 12άρι να φυσάει την στήλη. Η 6800 έπιανε 60 βαθμούς ενώ με τον ανεμιστήρα είναι στους 51....

Έχει βγάλει και η zalman κάτι που σκέφτομαι να το πάρω...

http://www.quietpc.com/gr-en-eur/products/watercooling/zm-rf1

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.