Alexisferos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2009 Παιδιά έχω μια σύνθεση εδώ από πλαίσιο και είναι για υπολογιστή πολίτικου μηχανικού με χρηματικό όριο τα 8.000€. σε αυτά τα λεφτά μαζί με τον υπολογιστή πρέπει να πάρουμε λαπτοπ μαύρου χρώματος σοβαρού look με οθόνη 15,4, φωτοτυπικό για Α3 και ένα plotter Α0. Πόσταρα κ σε άλλο διπλανό φορουμ πριν κάτι μέρες την αρχική σύνθεση και πήρα κάτι ιδέες για καλύτερα πράγματα. Αυτή την στιγμή είμαι στο τελικό στάδιο και αγορά των συστημάτων. Από την σύνθεση που βλέπετε έχετε να προτείνετε και να αλλάξω κάτι πάντα μέσα στο όριο τον 8.000€ και με τα περιφερικά που ανέφερα? Ο υπολογιστής θα είναι καθαρά για σχεδιαστικά προγράμματα και αυστηρή χρήση γραφείου. Όποτε προτεραιότητα έχει η ησυχία, η δύναμη, και η σταθερότητα. συγνώμη για τα συνημμένα που βγήκαν περίεργα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Σεπτέμβριος 20, 2009 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2009 Λαθος SSD και λαθος οθονη.. Καλυτερα 2 Intel 80GB. Επισης..1300+ ευρα για 22αρα??με τοσα περνει Dell 27'' με Sips. Επισης για Plotter και φωτοτυπικό καλύτερα να απευθυνθείτε σε αλλα καταστηματα αυτου του ειδους.. Καλη η επιδοτηση για τους μηχανικους δεν λεω..αλλα να δωσει 8grands μπροστα..και στο τελος να μην ξερει αν θα τα παρει ειναι λιγο οverkill. Θα επερνα κατι πιο χαλαρο. Πχ..To gaming mouse/keyb τι θα το κανει ??Τους SilentX?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Chris_ Σεπτέμβριος 20, 2009 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2009 Κανονικα θα επρεπε να μιλαμε για mid range συστημα με μια quadro αλλα αφου παιζει επιδοτηση οκ . Αφου ειναι για γραφειο νομιζω οτι για κουτι ταιριαζει κατι πιο σοβαρο εμφανισιακα και καλο ειναι να υπαρχει και ενα ups. Οθονη εβαλα μια 24αρα με s-pva που ειχε το πλαισιο, αλλα μπορεις με κατι λιγοτερο να βρεις την Dell 2408WFP ή την HP-LP2475w με το ιδιο πανελ και ισως λιγο καλυτερες απο την eizo. Αν η 24αρα ειναι μεγαλη ψαξε σε αλλα καταστηματα για μικροτερες με PVA ή IPS πανελ (μπορείς να δεις στο www.prad.de τι φοραει η καθεμια) Αυτα + εναν 80gb Intel Postville ssd (~200e) για λειτουργικο και προγραμματα. Για τα περιφερειακα που ζητας δεν ξερω να σου πω αλλα οπως ειπε και o GeorgeVasil ισως ειναι καλυτερο να απευθυνθεις σε πιο εξειδικευμενα μαγαζια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Σεπτέμβριος 20, 2009 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2009 +Postville 200e +UPS +Keyb Επίσης θα δει διαφορά με το Sips panel ο φίλος σου?Γιατί με τόσα λ7 παίρνεις 2x24'' με ΤΝ που είναι οκ.Αν εχει χωρο φυσικα. Λες οτι ειναι πολιτικος μηχανικος.Τι προγραμματα χρησιμοποιει εκτος απο Autocad και Office?? Επισης ειναι απαραίτητες οι Quadro??Θα εχεις υποστηριξη απο τα windows 7?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
redgiwrgos Σεπτέμβριος 20, 2009 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2009 Σρο συγκεκριμενο συστημα μου φαινεται πως καλοι θα ηταν οι Vertex Turbo SSDs γιατι τα προγραμματα που θα χρηγσιμοποιει θα διαχειριζονται μεγαλα αρχεια και οχι μικρα στα οποια πλεονεκτει ο intel!... ενταξει δεν ειμαι και απολυτος γιατι δεν εχω προσωπικη εμπειρια αλλα απο αυτα που εχω διαβασει αυτο μου φαινεται πιο σωστο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Chris_ Σεπτέμβριος 20, 2009 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2009 Για μενα οι quadro αξιζουν οπως και ενα καλο panel ακομα και για την "απλη" περιπτωση cad που κανει ενας πολιτικος μηχανικος. To "απλη" με την εννοια οτι δεν μιλαμε για 3d rendering κτλ που κανει ενας graphic designer ή την αξιοποιηση της απολυτης πιστοτητας χρωματων που θα κανει ενας φωτογραφος αλλα και παλι κανει διαφορα. Ειναι και win7 ready nvs: http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us fx: http://www.nvidia.com/object/Quadro_win7_winvista_64bit_190.38_whql.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Σεπτέμβριος 20, 2009 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2009 γιατι τα προγραμματα που θα χρηγσιμοποιει θα διαχειριζονται μεγαλα αρχεια και οχι μικρα στα οποια πλεονεκτει ο intel!... Σαν?? Cad files τα οποια βαρια βαρια να ειναι 5ΜΒ το ενα?? και docs & xls ~50mb?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
redgiwrgos Σεπτέμβριος 21, 2009 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2009 Ακομα και 5MB να ειναι οι Intel εχουν πλεονεκτημα στα αρχεια με μεγεθος κοντα στα 4KB...δε μπορει μια διαφορα θα την εχει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
harogeo Σεπτέμβριος 21, 2009 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2009 Αλεξίσφαιιρε την περίπτωση να χρησιμοποιήσεις την επιδότηση για αγορά λογισμικού την σκέφτηκες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Σεπτέμβριος 21, 2009 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2009 Ακομα και 5MB να ειναι οι Intel εχουν πλεονεκτημα στα αρχεια με μεγεθος κοντα στα 4KB...δε μπορει μια διαφορα θα την εχει! Ναι σαφως και πλεονεκτουν..στα 4Κ R/W και στα IOPs. Αυτη ειναι η διαφορα με τους αλλους.Δες το σαν ατου. Αλλα οχι οτι επειδη πλεονεκτούν εκει δεν τα καταφερνουν και στα αλλα.. (λολ). Το μονο μειον..ειναι τα χαμηλα seq writes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Σεπτέμβριος 21, 2009 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2009 παιδιά ξέχασα να σας πω ότι ήδη υπάρχει ένα τουμπανο pc, εκτυπωτές, 2 οθόνες 19-21 full hd lg, plotter cannon A0 και πολλά μα παρά πολλά προγράμματα. όπως το μάστερ και άλλα ελληνικά που δεν τα ξέρω.το παιδί είναι ξαδερφος μου και σκεφτήκαμε να τα πάρουμε κ να πουλήσουμε τα παλιά αφού τζάμπα είναι.και για να απαντήσω σε έναν έναν με την σειρά.GeorgeVasil από όσο διάβασα πρέπει όλα τα πράγματα να τα πάρουμε από ένα μαγαζί, γι`αυτο έβαλα κ τα περιφερειακά από το πλαίσιο και λόγο εγγύησης.το πληκτρολόγιο και το ποντίκι μας άρεσαν και τα πήραμε.. ιδικά το ποντίκι είναι ιδανικο για το χέρι του ξα. και οι silentx για αέρα και ησυχία. όπως βλέπεις δεν έχω βάλει κάτι με ανεμηστιρακια για να μην του ζαλίζουν τον ερώτα όταν δουλεύει το pc του.εντάξει ξέρω κ εγώ για τους ιντελ θα φτιάξω νέα σύνθεση με ιντελ ssd.dell οθόνη που βρίσκουμε? μαζί με τα άλλα φυσικά._Chris_ καλά λένε καλυτέρα ρώτα πριν κάνεις κάτι. διάβασα για το PVA ή IPS σε ευχαριστώ δεν είχα ιδέα. άρα αλλάζουμε οθόνη άμεσος και πάμε στην μια που έχει το πλαίσιο.ναι για κάρτα γραφικών δεν το συζητάω θα μπει αναγκαστικά μια Quadro και δεν θα μπουνε win7 άλλα win xp 64 (αυτά έχει μάθει αυτά θέλει) η Quadro είναι αναγκαία γιατί εκτός από το cad εχει και ένα άλλο πρόγραμμα που κάνει 3d τα σπίτια. (τα σπάει το πρόγραμμα) το pc που έχει τώρα με q6600-4850-4γιγα γονατίζει στο 3d. όλα τα άλλα τα πάει νερό φυσικά.ups υπάρχει ένα τερατακι apc (δεν θυμάμαι μοντέλο) που το ανεβάσαμε με το clark στον πρώτο όροφο από το παράθυρο.πάω δλδ να φτιάξω μια νέα σύνθεση κ περιμένω την βοήθεια σας πάλι.επίσης ξέρετε κάπου να απευθυνθώ για πλότερ? η να ρωτήσω αν αυτό που επέλεξα είναι καλό. ο γουγλης πάντως λέει αρκετά καλά σχόλια σε σχέση με το παλιό cannon w7200 που μέσα σε 7 χρόνια έχει αλλάξει 2 φορές κεφαλή (600€) και να μην πω για την τιμή στα μελάνια..-----Αλεξίσφαιιρε την περίπτωση να χρησιμοποιήσεις την επιδότηση για αγορά λογισμικού την σκέφτηκες? φίλε μου ήδη υπάρχουν οτι πρόγραμμα χρειαζόμαστε.ειχαν αγοραστεί πριν καιρο.ισως αν μπορέσουμε να κόψουμε κανα ευροπουλο να διαθέσουμε ενα 1000ρικο κ για τπτ έχτρα στα προγράμματα.ξεχασα να πω οτι και έμενα η πρώτη μου επιλογή για κουτί ηταν το lian li αλλα χρειαζόμαστε κουτί με 4 usb θύρες μπροστά κ πάνω. (μην το συζητάτε γιατί)ουτε ιντελ ssd εχει το πλαισιο.. :gyros Link to comment Share on other sites More sharing options...
redgiwrgos Σεπτέμβριος 21, 2009 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2009 Ναι σαφως και πλεονεκτουν..στα 4Κ R/W και στα IOPs. Αλλα οχι οτι επειδη πλεονεκτούν εκει δεν τα καταφερνουν και στα αλλα.. (λολ). Σιγουρα δεν εννοω πως δε τα καταφερνερνουν οι intel ssd, απλα μου φαινεται πως για τη συγκεκριμενη περιπτωση ειναι καλυτερος ο vertex turbo(παντα με τις επιφυλαξεις μου παντα!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Σεπτέμβριος 21, 2009 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2009 πήρα τις ιδεες σας, διάβασα κανα 2 review και άλλαξα μερικά πραγματάκια.. κερδίσαμε 1000€ που θα πανε σε πρόγραμμα. την ασους δεν την αλλάζουμε γιατι εχει την μαγκιά με το λινουξ. ειναι για να μπαίνει ο ξα σε τσόντες κ να μην με ζαλίζει οταν εγω δεν είμαι ελλαδα, κόλλησα το ενα κ κόλλησα το άλλο. νεα σύνθεση... για τον ssd βλέπω καλές κριτικές για τα λεφτά του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Σεπτέμβριος 21, 2009 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2009 Mια χαρά σε βλέπω.. Απλα σκεψουτο παλι για ιντελ. Εχω την εντύπωση πάντως οτι δεν ειναι απαραίτητο ολα να ειναι απο ενα μαγαζι,και ειναι λογικο οταν οι περισσοτερες εταιριες/γραφεια κανουν ερευνα αγορας πριν παρουν κατι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Σεπτέμβριος 21, 2009 Author #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2009 θα βάλω τον ξα να πάρει τηλέφωνο να ρωτήσει αν μπορούμε να πάρουμε γενικά απο διάφορα σημεία.. το κακο ειναι οτι δεν ειμαι ελλαδα να τρέξω εγω κ αυτός απο αυτα τα πράγματα δεν εχει ιδεα.αυτο θα άλλαζε αρκετά την εικόνα κ το τελικο αποτέλεσμα στα λ7.αν γίνετε ετσι θα παω σε ιντελ ssd. αν οχι μένω όπως έχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.