Jump to content

ΑΜD Athlon 1,2Ghz και προβλημα με τη ψυκτρα

SeCtoR

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω ενα παλιο συστημα athlon thunderbird στα 1,2G,εδω και κατι μερες παρατηρησα παραξενα κολληματα να με κοβει την ωρα που μπαινω νετ και να κανει το συστημα απο μονο του restart,τελικα ειπα να το ανοιξω,ειδα οτι το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη μια γυριζει μια δε γυριζει και γενικα χανει στροφες,το ιδιο προβλημα ειχα και παλιοτερα αλλα το παλιο ανεμιστηρακι εχανε στροφες αλλα μονο στην αρχη μετα σιγα σιγα που δουλευε επανερχοταν στο κανονικο τελικα το αλλαξα και εχω τωρα ενα απο τιτανιο μεγαλο που μου το δωσε ελαφρως μεταχειρισμενο ενας φιλος και φυσικα το πληρωσα 25 ευρω πριν δυο μηνες αλλα λειτουργουσε αψογα τοτε,τωρα βλεπω οτι καμια φορα δε γυριζει καθολου και οταν μπαινω στο bios και βλεπω το hardware monitor ο athlon ανεβαζει θερμοκρασιες αποτομα απο τους 60 πηγε στους 103 μια μερα και μου το γραφε με κοκκινισμενα γραμματα,υπαρχει περιπτωση να μου καει ο επεξεργαστης αν η ψυκτρα δε γυριζει σωστα η καθολου???

Mειωσα το clock του επεξεργαστη,και το πηγα στα 800mhz επηρεαζει καθολου το clock την αυξηση θερμοκρασιας του επεξεργαστη??? παιζει ρολο η αδικα το εκανα???

θα βρω καινουργια ψυκτρα αυτη τη στιγμη στην αγορα??? :woot:

Δοκιμασες να συνδεσεις την ψυκτρα σε αλλο fan slot?

(αν εχει αλλη ονομασια διωρθωστε με)

Αρχική απάντηση από $George Vasil$

Δοκιμασες να συνδεσεις την ψυκτρα σε αλλο fan slot?

(αν εχει αλλη ονομασια διωρθωστε με)

Oχι,το σκεφτηκα και αυτο αλλα δε βρηκα αλλo slot,βεβαια εχω αλλο ενα ανεμιστηρακι ακριβως διπλα για τη ψυκτρα στο κεντρικο chip της mainboard,λες να το βαλω εκει??? δινει ομως ιδια ταση ρευματος ???

Av είναι Socket A πάρε από hac-shop το artic cooling με 15ευρό και βάλτο.

Οι θερμοκρασίες είναι τραγικές. Θα σου έλεγα να μην τον λειτουργεις.

βασικα νομιζω οτι λιγο δυσκολο θα σου καει γιατι απο πρωσοπική εμπιρεία είναι σκυλια οι παλιοι αθλονες.τωρα βεβαια δε λεω οτι δε καιγετε.αν τον λειτουργεις συνεχεια χωρις ανεμιστηρα...τεσπα.βασικα αν δεν έχεις σλοτ για το ανεμιστηρακι τοτε υπαρχει μετατροπεας απο το ρευμα του τροφοδοτικου για ανεμιστηρι...

Τα κολλήματα είναι αποτέλεσμα της θερμοκρασίας που ανεβάζει το cpu σου

Πριν αγοράσεις νέα ψύκτρα , όπως είπε και ο Vasil , δοκίμασε να συνδέσεις τον ανεμιστήρα σε άλλη υποδοχή για ρεύμα . Σε περίπτωση που η μητρική σου δεν δίνει άλλη υποδοχή για να τον συνδέσεις , χρησιμοποίησε τα καλώδια που συνδέονται με το τροφοδοτικό και βγάζουν 3πινη έξοδο για ανεμιστήρια

Είναι πολύ πιθανό να μην δίνει ρεύμα σωστά η μητρική σου στο ανεμιστήρι , καθώς όπως λες στο έκανε σε δύο διαφορετικά ανεμιστήρια

το πρωτο που πρεπει να κανεις ειναι να καταρχην να αλλαξεις την παροχη ρευματος του ανεμιστηρα με καποιο αλλο σλοτ. επισης καλο θα ηταν αν εβγαζες την ψυκτρα να ξεσκονισεις και να της αλλαξεις θερμοαγωγιμη. τσεκαρισε επισης μηπως κατα λαθος δεν παταει καλα στο επεξεργαστη σου

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.