Jump to content

Θα αγοράζατε pre-tested CPU?

GoriLLakoS

Θα αγοράζατε pre-tested CPU?  

145 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Καλα μαλον πλακα θα κανεις τωρα Δεν σε ενοχλησε αυτο το εγραψες και σε ενοχλει που κανω πλακα με αυτο που εγραψες ( Ειλικρινα περιμενα κατι καλυτεροαπο σενα)

Δηλ τι διαφορετικο ειχε αυτο που εγραψες με αυτα που εγραψαν ο Doom & vag

Δεν ηταν τελειως ασχετο για να μην μπω και τελειως ειρωνικο για ολους Αλλα μαλον φαινεται δεν ενοχλησε κανενα ουτε αυτον που δηλωνε οτι ασχετα ποστ και flame θα διαγραφονται και οι ποστερ θα μπαναρονται

Τεσπα την γνωμη μου την ειπα μια που το θεμα ηταν poll

Τα συμπερασματα μας πιστευω τα βγαλαμε οποτε καλη συνεχεια

• Replies 245
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από astrolabos

Θα ήθελες να κάνω μια λίστα με ονόματα και να πώ σταματήστε; Εξάλλου του εξήγησα πιο κάτω από ό,τι είδες ότι θέλω να σταματήσουν τα υπονοούμενα και οι επιθέσεις όχι μόνο από το Χρήστο, αλλά από όλους.

Λιστα δεν χρειαζεται καλως η κακως ξερω να διαβαζω......Απλα στο 2ο ποστ σου που λες δεν ειδα να αναφερεσαι σε ολους οπως και επισης και να κανεις την ιδια παρατηρηση σε ολους σε αλλα ποστ.Τσπ εφοσον δεν υπαρχει προοβλημα απο τους αλλους κανε οτι θες.....

Ο astrolabos έκανε την "παρατήρηση" στον Xrist22 αναφερόμενος όχι μόνο στον ίδιο, αλλά και στα υπόλοιπα μέλη. Δεν είμαστε στο δημοτικό να σας πάρουμε από το χεράκι και να σας πούμε ότι κάνατε αυτό κι αυτό.

Και εγώ μεσα για τα pretested. Kαι σιγά που θα εχει πρόβλημα ο μπαρμπα Μητσος αν πάρει "Μπανάνα" που να φτάνει μόνο 2.7 απο 2.2 με αέρα , ενώ αν ήταν σούπερ κολόφαρδος θα έπαιρνε καλό κομάτι που θα έφτνε 3.2 ...

Ξεχνάμε λοιπόν και τον παράγοντα ΠΟΣΟ ΜΠΑΝΑΝΑ θα πάρει ο τελικός καταναλωτής...

Καλά τώρα νομίζω οτι η ειλικρίνεια πάει σύννεφο.

Μα καλά θα ξέρετε οτι θα δώσετε ΧΧ παραπάνω για να πάρετε δοκιμασμένο επεξεργαστή που θα ξέρετε που φτάνει με αέρα και θα προτιμήσετε έναν σε κουτί που δεν ξέρετε καν αν παίζει?

Προτιμάτε δηλαδή να αντιμετωπίσετε τη λογική του μέσου καταστηματάρχη που ακούγοντας μόνο τη λέξη RMA του σηκώνονται οι λίγες τρίχες που έχει στο κεφάλι του?

Καλά που ζείτε? Δεν σας έτυχε ποτέ?

Γιατί εμένα μου έτυχε (την έγραψα την περιπέτεια μου στο thelab).

Θέλετε τη γνώμη μου?

Όσοι ξέρουν από υπολογιστές μόνο pretested θα αγοράζουν.

Όσοι δεν ξέρουν έτσι κι αλλοιώς μπανάνες έπαιρναν μπανάνες θα παίρνουν με ή χωρίς pretested.

Αρχική απάντηση από hadji_a [Χθες, στις 17:06]

Εφοσον η ερωτηση του poll ειναι γενικη, απανταω γενικα , ΝΑΙ θα αγοραζα pretested cpu, και πιο ειδικα , ΟΧΙ απο Ελλαδα..........

κι αυτο γιατι;

Θα αγόραζα pretested Cpu οπως και ραμς . Ειδικά με τον καταιγισμό των twinmoss winbond ηταν πολύ ευκολα τα πράγματα και απορώ πώς δεν εκανε κίνηση κανενα κατάστημα τότε . Με 10 λεπτά μεμτεστ με 3.2v σε ενα μομπο της προκοπής [dfi] θα ήταν ολοι οι οβερκλοκερς ευτυχισμένοι και δεν θα αγόραζαν τα στικάκια ΒΗ-UTT σαν τα τσιγάρα. μέχρι να βρουν ενα που έκανε 250 2-2-2-5 με λιγότερο απο 3.98 βολτ/. :hehe: . 120-130 εκανε το σετ 2Χ512 θα τα εδιναν 150 [διακόσια φευγα εκαναν τα redline - vx ]

ολοι ευτυχισμένοι .

Αρχική απάντηση από .38-.45 [Σήμερα, στις 07:18]

κι αυτο γιατι;

Διοτι εχωντας τα εξης δεδομενα:

α) εφοσον θα παω σε pretested σημαινει οτι ειμαι διατεθειμενος να πληρωσω ενα Α ποσο πανω απο την κανονικη τιμη του εκαστοτε cpu

β) θελω ο cpu αυτος να "clockarei" καλα,

σημαινει οτι θα επιλεξω ενα μαγαζι οπου το δειγμα των cpu που διακινει θα ειναι αρκετα μεγαλο ωστε να περιεχει ενα σημαντικο αριθμο τετοιων cpu. Με αλλα λογια , μεταξυ 2 μαγαζιων τα οποια πουλανε pretested , θα επιλεξω αυτο (μαγαζι Α) το οποιο διακεινει εκατονταδες cpu και οχι δεκαδες cpu (μαγαζι Β). Στατιστικα αυτο σημαινει οτι εχω περισσοτερες πιθανοτητες να πετυχω καλυτερο κομματι απο το Α μαγαζι. Βασισμενος σε αυτα θα επιλεξω το Α ξενο online μαγαζι παρα το Β ελληνικο...

σε ευχαριστω. :)

ειναι τοσο δυσκολο δηλαδη, να εχουμε κι αλλες τεκμηριωμενες απαντησεις σαν αυτη, κι οχι φωνες, τσιριδες κι αιματα;

Δεν θα αγοραζα pretested απο κανενα μαγαζι ειτε εδω ειτε εξω.( ακομα μου διαφευγει βεβαια μια μικρη παραμετρος στην εγγυση του pretested)

Δεν εχω κανενα προβλημα να πουλιουνται κανονικα εξω στο εμποριο απο τον οποιδηποτε και στην οποιαδηποτε τιμη , δικο τους προβλημα.

[off the record]

Συνηθως ημουν πολυ τυχερος με τους επεξεργαστες μου και ολοι πηγαιναν σχετικα καλα.[/off the record]

Αρχική απάντηση από hadji_a [Σήμερα, στις 08:50]

Με αλλα λογια , μεταξυ 2 μαγαζιων τα οποια πουλανε pretested , θα επιλεξω αυτο (μαγαζι Α) το οποιο διακεινει εκατονταδες cpu και οχι δεκαδες cpu (μαγαζι Β). Στατιστικα αυτο σημαινει οτι εχω περισσοτερες πιθανοτητες να πετυχω καλυτερο κομματι απο το Α μαγαζι.

Αυτο το "στατιστικα" με ποια "στατιστικη" το εβγαλες?:confused:

Αν ενα μαγαζι πουλαει 1000 CPU και εχει 100 καλα κομματια, και ενα αλλο πουλαει 100 CPU και εχει 10 καλα κομματια η πιθανοτητα ειναι η ιδια.....10% (εστω...σαν παραδειγμα)

Εκτος αυτου, υποτιθεται οτι ολη η ιστορια με τα pre-tested γινεται για να μη σε νοιαζει η πιθανοτητα του να σου κατσει καλο κομματι....αλλα για να ξερεις εξαρχης τι κομματι παιρνεις.

Τωρα αν εννοεις οτι το μαγαζι που εχει 1000 cpus ειναι πιο πιθανο να του κατσει ο επεξεργαστης super-διαμαντι που παει στο θεο και ειναι 1/10000 να κατσει τετοιο κομματι, τοτε ναι το μαγαζι με τους 1000 ειναι πιο ευκολο να του τυχει απο το μαγαζι με τους 100, αλλα να υπολογιζεις οτι το μαγαζι με τους 1000 θα εχει και δεκαπλασιους πιθανους αγοραστες για αυτο το κομματι και φυσικα θα το βαλει πανακριβα ;)

Αρχική απάντηση από Blinky [Σήμερα, στις 14:03]

Αυτο το "στατιστικα" με ποια "στατιστικη" το εβγαλες?:confused:

δεν εχει αδικο σε αυτο, και δεν ειναι τυχαιο οτι ολοι ψωνιζουν απο συγκεκριμενα μαγαζια για τετοιες δουλειες. το newegg πχ, παραγγελνει παρτιδες με συγκεκριμενα steppings.

Αρχική απάντηση από .38-.45 [Σήμερα, στις 12:08]

δεν εχει αδικο σε αυτο, και δεν ειναι τυχαιο οτι ολοι ψωνιζουν απο συγκεκριμενα μαγαζια για τετοιες δουλειες. το newegg πχ, παραγγελνει παρτιδες με συγκεκριμενα steppings.

Οκ αυτο ειναι λογικο....αμα ας πουμε το ενα μαγαζι δοκιμαζει μονο καλα steppings ειναι λογικο να εχει καλυτερα αποτελεσματα :) Απλα ο φιλος δεν ανεφερε κατι τετοιο....και το πληθος των CPU απο μονο του δεν σημαινει τιποτα.

τα κομματια που πανε καλα και τα κομματια που δεν πανε, ειναι γνωστα σε ολους.

η διαφορά στα 2 καταστηματα, ειναι οτι το ενα μπορει να παραγγειλει τα καλα κομματια (αφου οι παραγγελιες δεν παιζουν κατω απο 1000αδα), ενω το αλλο ειναι "οτι κατσει".

Το trend4pc ξερουμε τι πολιτικη εχει στα pretested ????

Τι εγγυηση δινει ... με τι σου κανει αντικατασταση ... καθως και που πανε οι μπανανες ???

Αρχική απάντηση από .38-.45 [Σήμερα, στις 13:03]

τα κομματια που πανε καλα και τα κομματια που δεν πανε, ειναι γνωστα σε ολους.

η διαφορά στα 2 καταστηματα, ειναι οτι το ενα μπορει να παραγγειλει τα καλα κομματια (αφου οι παραγγελιες δεν παιζουν κατω απο 1000αδα), ενω το αλλο ειναι "οτι κατσει".

Εσυ το θετεις σε επιπεδο "stepping" τοτε....αλλα σε αυτο το thread μιλαμε για πραγματικη δοκιμη....ασχετα απο stepping.

Το να παρεις pre-tested ειναι ενα βημα παραπανω απο το να κοιτας απλως το stepping. Αμα σου πουνε οτι ο ταδε επεξεργαστης παει "τοσο" με stock ρευμα/ταση και το νουμερο ειναι καλο δε σε νοιαζει πλεον το stepping.

Τωρα προφανως τα περισσοτερα κομματια που θα πανε καλα στο test θα ανοικουν και στα "καλα" steppings, και αν το μικρο μαγαζι δε μπορει να φερει αρκετα τετοια steppings ειναι δικο του προβλημα....εσυ σαν καταναλωτης ομως θα δεις μονο το ποσο παει και αμα θες αγοραζεις, και οποιο μαγαζι σου δωσει το καλυτερο κομματι (με την εννοια οτι πηγε παραπανω στο OC με ιδιες συνθηκες) και στην ιδια τιμη παιρνεις απο εκει....αυτη ειναι η αποψη μου.

Αρχική απάντηση από Blinky [Σήμερα, στις 15:21]

Εσυ το θετεις σε επιπεδο "stepping" τοτε....αλλα σε αυτο το thread μιλαμε για πραγματικη δοκιμη....ασχετα απο stepping.

εκει ακριβως ειναι το θεμα. εχεις την εντυπωση, οτι καταστηματα αυτου του μεγεθους, που παραγγελνουν ολοκληρες σειρες για αυτους, τους δοκιμαζουν ολους;

ή αν οποιοδηποτε καταστημα εδω στην ελλαδα, αποφασισει να κανει κατι τετοιο, θα τους ανοιγει και θα τους δοκιμαζει ολους; συγκεκριμενα κομματια θα δοκιμαζει, τα οποια ειναι ηδη γνωστο οτι πανε καλα.

Αρχική απάντηση από o athorivos [20-06-2006 00:33]

Μια ψήφο και από εμένα στα pre-tested CPUs.

μια και απο μενα εννοειτε......

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.