Jump to content

Θα αγοράζατε pre-tested CPU?

GoriLLakoS

Θα αγοράζατε pre-tested CPU?  

145 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

@greekfragma δεν απευθύνθηκα μόνο σε εσενα. γενική ερώτηση εκανα, για όλους.

και εγώ δε θα το αγόραζα όπως επίσης θα το αγόραζχα με περίσια ευκολία αν ειχε τελίκη τα 220.

μου αρεσει η ιδεά του pretested δε μου αρεσει όμως να μου πουλανε κατι που ειναι εστω και λίγο χρησιμοποιημένο στην ίδια τιμή με το αχρησιμοποιήτο. ειδικά δε όταν η χρήση που του έγινε εγινε με σκοπό να υπάρκει μεγαλύτερο κερδος. (ειδικα αν αυτο γίνει εν αγνοια μου).

με την ίδια λογική που θα αγόραζα καλό κομάτι σε μεγαλύτερη τιμή θα πρέπει να πλήρωσω και μικρότερο αντιτιμο για ενα μη καλό κομάτι.

μη ξεχνατε οτι οταν θα μπει καποιος στη διαδικάσια του pretested τα specs του αντικειμένου πώλησης αλλάζουν.

πλέον δε θα μιλαμε για σταθερότητα σε στοκ κατασταση αλλά για overclockability, αν και θα ήθελα να ισχύει κατι τετοιο ως Παναγώτης γιατί απλά με συμφέρει το pretested σαν κατανωλωτης ειναι εναντιον μου.

Μη ξεχναμε οτι ανεξαρτήτως εγγυησης η νομοθεσία ειναι σαφης. ανοιγεμνη συσκευασία = χρησιμοποιημένο.

βεβαια για μενα η ευκολη λυση ειναι αυτη που εχει ήδη προταθει.

καλα κοματια πιο ακριβα, μπανανες πιο φθηνα, σφραγισμενα κανονική τιμή.

ετσι ο καθένας θα ειναι γνωστης του τι αγοράζει.

εαν μαλιστα η εγκαταστηση του επεξεργαστη στα νεα συστηματα γινει ενωπιον του πελατη απο σραγισμενο κουτί τότε θα φύγουν και οι τελευταίες αμφιβολίες.

Το στησιμο του μηχανήματος μπορεί να γίνει με εναν αλλο επεξεργαστη και να αφαιρειται αφου ειναι ετοιμο το μηχανημα.

• Replies 245
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από greekfragma

και δεν φθειρεται οπως τα λαστιχα ενος αυτοκινητου.........

Εγώ και εσύ και οι πιο πολλοί εδώ μέσα σε αυτό συμφωνούμε.Από τη στιγμή που θα πάει να τον πάρει ένας πελάτης που δεν ξέρει από τέτοια,θα συμφωνήσει?Το μόνο που ξέρει είναι ότι οι υπολογιστές είναι πολύ ευαίσθητοι.Πες του ότι απλά έχει δουλέψει για λίγο χρονικό διάστημα σε συνθήκες παραπάνω από τις προδιαγραφές(αυτό είναι το Oc) και να δω μετά αν θα τον πάρει....Το θέμα είναι όμως ότι δε θα του το πούνε.Και ούτε θα μπορέσει να καταλάβει αν έχει λειτουργήσει έστω και λίγο.Αν το καταλάβαινε όμως ένας απλός χρήστης απλά δε θα το αγόραζε.....

Ρε παιδιά ας πουλάει το μαγαζί pretested ~10% πάνω τα "διαμάντια" ~10% κάτω τις "μπανάνες" (μη κολλάτε στα νούμερα, στο περίπου, αυτά τα καθορίζει και το εκάστοτε μαγαζί). Και να πουλάει ακριβώς στην τιμή τους τους σφραγισμένους. Απλά και ωραία.

Αυτά που λέω ισχύουν είτε αγοράζει επεξεργαστή ο κυρ Βλαδίμηρος είτε αγοράζει ο l33tovercl0cker

Αρχική απάντηση από iceblade

Ρε παιδιά ας πουλάει το μαγαζί pretested ~10% πάνω τα "διαμάντια" ~10% κάτω τις "μπανάνες" (μη κολλάτε στα νούμερα, στο περίπου, αυτά τα καθορίζει και το εκάστοτε μαγαζί). Και να πουλάει ακριβώς στην τιμή τους τους σφραγισμένους. Απλά και ωραία.

Αυτά που λέω ισχύουν είτε αγοράζει επεξεργαστή ο κυρ Βλαδίμηρος είτε αγοράζει ο l33tovercl0cker

Συμφωνώ και με σένα και με τον panoc.Μήπως να ανοίξουμε ένα παρόμοιο Poll να δούμε τι λέει ο κόσμος?

Αρχική απάντηση από panoc

αν και θα αγόραζα ptretested να κανω μία ερώτηση?

θα αγοράζετε ενα αυτοκινητο που εχει κανει 200-300χλμ σκισμένο μόνο και μόνο για να δουν αν αυτό το μοντελο ξεπερναει τα 198χλμ/ώρα που ειναι το εργοστασιακό του όριο? και μάλιστα στην ίδια τιμή με ένα καινούργιο?

και το κυριόττερο για να πουλιεται στην ίδια τιμή σημαίνει οτι όχι μόνο δε τα ξεπερασε αλλα και δεν υπαρχει περιπτωση να το κανει παρόλο που υπαρχει το "ανοιγμα" των 30.000χλμ.

’κυρο παράδειγμα..

Αυτοκίνητο = μηχανικά μέρη...- φθορά...

Cpu = τρανζιστορς = ηλεκτρόνια...

Αρχική απάντηση από greekfragma

νομιζω οτι εισαι τελειως λαθος.......

αγνοια ως προς τι?

ερχεται ο κυρ Βλαδιμηρος και αγοραζει εναν 3800+ Χ2..................ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ στα 2ghz ΕΙΤΕ εχει ΥΠΕΡΧΡΟΝΙΣΤΕΙ για λιγες ωρες ωστε να δουμε εαν παει σαν κομματι ΕΙΤΕ ειχε εγκατασταθει σαν ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟΣ........

ΤΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΦΟΥΛ ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΤΑ DEFAULT

frost σε παρακαλω......σκεψου λιγο λογικα και μην επιμενεις.

[ακυρος χρηστης ξεχασμενος σε μια γωνια της ελλαδας]

θα απαντησω μονο στο bold

αγνοια ως προς τα παιχνιδια που παιζεις (γενικα) στις πλατες του για να βγαλεις το μεγιστο κερδος!

Αν τον ενημερωσεις για το τι αγοραζει οκ...απο εκει και περα εφοσον γνωριζει...οκ!

Αν και δεν νομιζει να γινει ετσι....

Παρολα αυτα pretested θα αγοραζα αν θεωρουσα λογικη την τιμη...απο χρηστη ομως και οχι εταιρια-μαγαζι....( εκει -πιστευω-η εκμεταλευση θα παει συννεφο!)

[/ακυρος χρηστης ξεχασμενος σε μια γωνια της ελλαδας]]

@ ΑΝ7 OverClocker

δε το νομίζω...

απλά μας συμφερει να το βλεπουμε ετσι, νομικα ειναι το ίδιο, στο ΙΝΚΑ επίσης ειναι το ίδιο, και στα ματια μου ως καταναλωτης ειναι το ίδιο.

μη κοιταμε μονο τι μας συμφέρει.

να διαφοροποιήσω τοτε λίγο,

θα αγοράζετε ενα αυτοκίνητο που στον εγκεφαλό του εχουν δοκιμαστεί απειρα προγραμματα (και ο οποιος εγκεφαλος εχει δοκιμαστει πανω σε αλλα αυτοκινητα) και αφού εκαναν τη δουλεια τους (αυτοι που τα δοκιμαζαν) τον κοτασουν πανω στο αυτοκινητο και το πουλανε σε εσας εν αγνοια σας????

εαν το μαθαίνατε αργότερα τι θα κανατε?

εαν το καταγέλατε αυτό στο ΙΝΚΑ τι θα γινόταν?

εαν το εκαναν αυτό και μαθαίνοταν ποια θα ήταν η στάση των υπόλοιπων καταλωτών?

τωρα εχουμε 2 ηλεκτρονικα εξαρτηματα ετσι?

εαν βαλουμε το OC ταμπεραμεντο μας στην ακρη

αυτο το εχουμε σκεφτεί?

Αρχική απάντηση από ΝTG [Σήμερα, στις 20:24]

αγνοια ως προς τα παιχνιδια που παιζεις (γενικα) στις πλατες του για να βγαλεις το μεγιστο κερδος!

μη κοιταμε μόνο τι μας συμφέρει, ή τι θα θέλαμε.

Αρχική απάντηση από Nos-Dio

:OT:

καποτε που ημουν συναδελφος του Βασιλακη και ημασταν ολοι μαζι...ηταν μια κοπελα και καπως το εφερε η συζητηση και ειπε οτι θα ηθελε να ειχε ενυδριο σπιτι με ψαρια.Τι ρωτησαμε λοπον τι ψαρια ηθελε και αυτη απανταει:

-Πιραναχας.

-Πιραναχας????(λεμε εμεις)

Μετα απευθεινεται στον Βασιλη και του λεει:

-Βασιλακη πιρανχας και αμα δεν εισαι καλο παιδι θα σου βαλω τα χερακια μεσα..

Και ο Βασιλης απαντα: :worship:

-Θα βαλω το πουλι μου μεσα στο ενυδριο και θα ψοφησουν ολα..

:hehe: :hehe: :hehe:

Για αυτο μην αγοραζετε pre-tested..παραμονευει...και τον ακουμπαει στα ατακτα cpu's

:nuke::OT:

Μαλιστα αφου μπηκε και το πουλι του Βασιλη στο θρεαντ νομιζω οτι ειμαστε υπερκαλυμενοι ..............:p

Υ.Γ Ασε που παραμονευουν και οι οικολογοι...................................

Αρχική απάντηση από panoc

@ ΑΝ7 OverClocker

δε το νομίζω...

απλά μας συμφερει να το βλεπουμε ετσι, νομικα ειναι το ίδιο, στο ΙΝΚΑ επίσης ειναι το ίδιο, και στα ματια μου ως καταναλωτης ειναι το ίδιο.

μη κοιταμε μονο τι μας συμφέρει.

να διαφοροποιήσω τοτε λίγο,

θα αγοράζετε ενα αυτοκίνητο που στον εγκεφαλό του εχουν δοκιμαστεί απειρα προγραμματα (και ο οποιος εγκεφαλος εχει δοκιμαστει πανω σε αλλα αυτοκινητα) και αφού εκαναν τη δουλεια τους (αυτοι που τα δοκιμαζαν) τον κοτασουν πανω στο αυτοκινητο και το πουλανε σε εσας εν αγνοια σας????

εαν το μαθαίνατε αργότερα τι θα κανατε?

εαν το καταγέλατε αυτό στο ΙΝΚΑ τι θα γινόταν?

εαν το εκαναν αυτό και μαθαίνοταν ποια θα ήταν η στάση των υπόλοιπων καταλωτών?

τωρα εχουμε 2 ηλεκτρονικα εξαρτηματα ετσι?

εαν βαλουμε το OC ταμπεραμεντο μας στην ακρη

αυτο το εχουμε σκεφτεί?

μη κοιταμε μόνο τι μας συμφέρει, ή τι θα θέλαμε.

Προσωπικά άμα ο εγκέφαλος λειτουργούσε κανονικά στα π@π@ρια μου...

Δεν θα άλλαζε κάτι άμα τον προγραμματίζανε και 80000000 φορες...

Και υπ όψιν..

Με την λογική αυτή δεν συμφωνώ..

Νομίζω πώς δεν το έχει σκεφτεί καλά ο φραγμας ή είναι λίγο στην τσίτα τώρα:daisy:

Δεν μπορω να καταλαβω κατι. To thread λεγετε "θα αγοραζατε pre-tested cpu"? ή "Θα αγοραζατε pretested cpu απο τα multirama?" Γιατι εχετε πεσει βρε παιδια των multi με τα μουτρα?

Και επαναλαμβανω την αποψη μου οτι εγω θα αγοραζα pretested.

Kαι γω θα αγοραζα pretest cpu... αλλα δεν εχει στο Πλαισιο ουτε στο eshop ουτε στο Μultirama............τελικα απο που? ξερει κανεις?

Θα προτιμουσα ο τιτλος του θεματος να εγραφε και το καταστημα ..δεν θα με πειραζε...

Αρχική απάντηση από unseen

Δεν μπορω να καταλαβω κατι. To thread λεγετε "θα αγοραζατε pre-tested cpu"? ή "Θα αγοραζατε pretested cpu απο τα multirama?" Γιατι εχετε πεσει βρε παιδια των multi με τα μουτρα?

Και εγώ θα αγόραζα.Αλλά να το ξέρω όμως.Γιατί pretested δεν είναι μόνο ο φοβερός αλλά και ο μπανάνας.

Εσύ που έχεις και κατάστημα και τα παιδιά από τα μούλτι,θα λέγατε στον άλλο που αγοράζει επεξεργαστή από τι τέστ πέρασε?Θα λέγατε την αλήθεια ότι πέρασε τέστ να δείτε αν τραβά υπερχρονισμό?Απλά δε τα πέρασε και τον πουλάτε στη κανονική τιμή?

Θα το λέγατε?Την αλήθεια.Αν όχι γιατί?

Αρχική απάντηση από unseen [Χθες, στις 23:57]

μα πουθενα δεν μπηκε το ονομα του μαγαζιου...........οποιοδηποτε ονομα και να ειχε

ειτε ημουνα εργαζομενος σε αυτο

ειτε πελατης

ειτε απλος αναγνωστης του θεματος

η αποψη μου ειναι σταθερη στο τι θα πιστευα οτι ενα καταστημα που ασχολειται με pretested θα επρεπε να κανει.

λιγο παραπανω τιμες στα διαλεγμενα.

οι μπανανες και οι σφραγισμενοι στην ιδια τιμη μιας και δεν μπορω να δικαιολογησω σαν φθορα και οτι σπαω την παρθενια εαν δω ενας επεξ εαν ειναι σταθερος στα 2400 απο τα 2000 με στοκ ψυκτρα και στοκ ρευμα.:)

Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 02:46]

Και εγώ θα αγόραζα.Αλλά να το ξέρω όμως.Γιατί pretested δεν είναι μόνο ο φοβερός αλλά και ο μπανάνας.

Εσύ που έχεις και κατάστημα και τα παιδιά από τα μούλτι,θα λέγατε στον άλλο που αγοράζει επεξεργαστή από τι τέστ πέρασε?Θα λέγατε την αλήθεια ότι πέρασε τέστ να δείτε αν τραβά υπερχρονισμό?Απλά δε τα πέρασε και τον πουλάτε στη κανονική τιμή?

Φιλε εγω αποφευγω να πουλαω hardware. Μονο που σκεφτομαι rma, ινκα, threads παραπονων κλπ μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι.

@fragma Aυτο λεω! δεν μπηκε το ονομα πουθενα. Εσεις γιατι ζοριστηκατε? Γιατι φωναζες παραπανω?

Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 00:46]

Επειδη υποθετω οτι σαν πελατη σε αυτην την περιπτωση εννοεις τον Κυρ Μητσο που αγοραζει PC για την κορη του που μπηκε σε σχολη και θελει να κανει εργασιες (ή γενικοτερα καποιον που δεν εχει ιδεα καν πως ειναι οπτικα ο επεξεργαστης, ποσο μαλλον να τον υπερχρονισει), θα σου απαντησω οτι δεν θα εμπαινα καν στη διαδικασια να του εξηγησω περι pre-tested γιατι μονο συγχηση θα του προκαλουσα και μαλλον δεν θα καταλαβαινε και πολλα πραγματα, θα του εδινα εναν σφραγισμενο απο το ραφι και τελος.

Τωρα αν τυχον παρεγγελνε το PC και δεν υπηρχε κομματι σφραγισμενο και θα επρεπε να περιμενω νεα παραλαβη κλπ κλπ τοτε θα του εβαζα εναν pre-tested μπανανα για δικη του περισσοτερο διευκολυνση να μην περιμενει 10 μερες να παρει το PC αφου διαφορα 99% δεν θα καταλαβαινε ετσι και αλλιως (το 1% αφορα στην περιπτωση να χαριζε σε 5 μηνες το PC αυτο σε καποιον τριτο που να ασχολειται με OC) και θα του εκανα και μια μικρη εκπτωση. Και αν δεν υπηρχε pre-tested μπανανα θα του εβαζα pre-tested διαμαντι χωρις παραπανω χρεωση και ας πηγαινε χαμενο....

Αποκει και περα το θεμα το εχετε δει πολυ γενικα....ακομα και να γινει καποια φαση με pre-tested κομματια, δεν προκειται ολοι οι επεξεργαστες που ερχονται να τεσταρονται, προς θεου, ουτε ο χρονος υπαρχει ουτε και το κερδος για ενα καταστημα. Καποια συγκεκριμενα μοντελα που ενδιαφερουν περισσοτερο τους overclockers θα γινονταν pre-tested. Για παραδειγμα μονο Χ2 3800+ και 4400+ , και απο τους conroe μονο ο Ε6600. Δηλαδη μοντελα που θα ενδιεφεραν κυριως τον overclocker και σπανιοτερα καποιος "κυρ Μητσος" θα αγοραζε.

Τωρα αν καποιος θελει να πατησει πανω σε αυτα που λεω και να πει οτι θα εξαπατουσα εναν πελατη, του εχω δωσει την αφορμη οταν λεω οτι θα εβαζα στο BTO του κυρ Μητσου pre-tested μπανανα αν δεν υπηρχε σφραγισμενος, χωρις να του το πω. Θα το εκανα επειδη και να εξηγουσα στον κυρ Μητσο οτι ο επεξεργαστης αυτος εχει δεχτει ενα προχειρο τεσταρισμα 2 ωρων σε υπερχρονισμο δε θα μπορουσε να καταλαβει οτι αυτο δεν επεφερε ΚΑΜΙΑ φθορα στον επεξεργαστη (αφου μιλαμε και για stock ταση μονο!) , με το που θα ακουγε υπερχρονισμο και αλλα τετοια περιεργα θα νομιζε οτι του δινουμε ελλατωματικο κομματι...

Εχει δικαιωμα ο κυρ-Μητσος να γνωριζει οτι του βαζω pre-tested μπανανα αντι να περιμενω 10 μερες να ερθει σφραγισμενο κομματι και να διαλεξει αυτος τι προτιμαει?

Τυπικα εχει! , αλλα προτιμω να τον αφησω στην αγνοια του και για δικο του καλο (αφου θα γλιτωσει μερικα ευρω απο την εκπτωση και δε θα περιμενει και 10 μερες...)

Στα παραπανω λαβετε υποψη σας κιολας οτι ο καθε κυρ-Μητσος συνηθως θα παρει ετοιμη συνθεση (οποτε δεν παιζει θεμα pre-tested αφου ερχονται συναρμολογημενα απο τα κεντρικα) και σπανιοτερα οταν θα παρει BTO ειναι σχεδον απιθανο να βαλει Χ2 3800+/4400+ , Conroe E6600 που μπορει να ειναι pre-tested. Δηλαδη μιλαμε τοση ωρα για τον 1 στους 50 πελατες που να τηρει ολες αυτες τις προδιαγραφες, δηλαδη να μην ξερει απο PC σχεδον τιποτα, αυτοι ειναι το 50% χοντρικα, μετα να μην παρει ετοιμη συνθεση, αυτοματα πεφτουμε στο 10%, και μετα στη συνθεση του να επιλεξει ενα απο τα 3 μοντελα που γινονται pre-tested και ειναι σε τιμες ανω των 300 ευρω εκει πεφτουμε τελικα στο 2%... για αυτο το 2% απο τους οποιους το 1% (δηλαδη τελικα το 0.02% των συνολικων πελατων) θα δωσει το PC του σε καποιο γνωστη ο οποιος θα απογοητευτει που δνε κανει πολυ OC και τελικα μπορουμε να πουμε οτι ζημιωθηκε απο το καταστημα, για αυτο το πενιχρο ποσοστο διυλιζουμε τον κονωπα?

Αρχική απάντηση από unseen [Σήμερα, στις 11:36]

@fragma Aυτο λεω! δεν μπηκε το ονομα πουθενα. Εσεις γιατι ζοριστηκατε? Γιατι φωναζες παραπανω?

μονο εγω ζοριστηκα γιατι δεν καταλαβαινω ακομα την διαφορα ενος σφραγισμενου και μιας μπανανας δοκιμασμενης λιγες ωρες οταν και τα 2 θα λειτουργουν στα default......

βεβαια ισως και να το πηρα καπως πατριωτικα το θεμα.σε καμια ομως περιπτωση δεν εγινε σκοπιμα γιατι ειχα την ''μυγα'':)

Oποιος εχει την μυγα να την φερει γρηγορα πισω!

Δεν εισαι μονο εσυ.... Δες και τον blinky(και αυτος στα multi δεν ειναι η κανω λαθος?) ολοκληρη αναλυση εκανε για τα ποσοστα των πελατων.Σε λιγο θα βγαλει και καμια πιτα απο excel! Cool guys! Θα αγορασουμε pretested!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.