Jump to content

Θα αγοράζατε pre-tested CPU?

GoriLLakoS

Θα αγοράζατε pre-tested CPU?  

145 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Συμφωνω με τον trooper.Δεχομαι ομως το γεγονος οτι καποιος θα ηθελε καποιο καλυτερο κομματι.Ειμαι ομως 100% αντιθετος στην αυξηση τιμης του "καλου" κομματιου.Αν θελει ενα μαγαζι να τους δινει τεσταρισμενους για να αυξησει τις πωλησεις του,καλως.Αλλα να ζηταει απο τον καταναλωτη εξτρα χρηματα για κατι που ετσι και αλλιως θα αγοραζε καποιος (εστω και τυχαια,μιλαω για το υποτιθεμενο "καλο" κομματι) στην κανονικη τιμη,το θεωρω εκμεταλλευση...

• Replies 245
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Vadergr

Συμφωνω με τον trooper.Δεχομαι ομως το γεγονος οτι καποιος θα ηθελε καποιο καλυτερο κομματι.Ειμαι ομως 100% αντιθετος στην αυξηση τιμης του "καλου" κομματιου.Αν θελει ενα μαγαζι να τους δινει τεσταρισμενους για να αυξησει τις πωλησεις του,καλως.Αλλα να ζηταει απο τον καταναλωτη εξτρα χρηματα για κατι που ετσι και αλλιως θα αγοραζε καποιος (εστω και τυχαια,μιλαω για το υποτιθεμενο "καλο" κομματι) στην κανονικη τιμη,το θεωρω εκμεταλλευση...

Ναι..όπως το είπες στην τύχη...

"Δλδ εσύ όταν θα πουλήσεις τον 4400+ σου που πηγαίνει με 1,45ρεύμα 2900 θα τον πουλήσεις στην ίδια τιμή με εμένα που πάει 2600 με 1,8?

Σκέψου το έτσι..."

Αρχική απάντηση από FrOsT [Χθες, στις 13:08]

Και κοροΐδα είναι αν ο τελικός καταναλωτής να πάει να πάρει το ακριβό όταν υπάρχει το ίδιο φτηνότερο?

Καταλαβαίνεις τι γράφεις?

Εννοείται ότι η επιβάρυνση θα είναι αρκετή...

edit

στο παρακάτω θέμα σκέπτονται να τα δίνουν και τζάμπα...

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=27303

Εγώ καταλαβαίνω τι γράφω...Ξέρω τι εννοείς με τα pretested κομμάτια.;) Εγώ πάντως τον δικό μου D930 τον πήρα από το Multirama Extreme και pretested λογω του πάρτυ και πιο φθηνά. Τα συμπεράσματα δικά σας...:zzz:

Αρχική απάντηση από BassJunkies

Εγώ καταλαβαίνω τι γράφω...Ξέρω τι εννοείς με τα pretested κομμάτια.;) Εγώ πάντως τον δικό μου D930 τον πήρα από το Multirama Extreme και pretested λογω του πάρτυ και πιο φθηνά. Τα συμπεράσματα δικά σας...:zzz:

Συμπέρασμα το ότι δεν διάβασες το link? ή το ότι πιστεύεις ότι όλα τα pretested είναι φθηνότερα επειδή πήρες εσύ ένα?

ps παρακαλώ απάντησε στο θέμα με τα pretested cpu όπου και θα μεταφερθούν όλα τα σχετικά ποστ από το παρόν θέμα.

Αν και η χαρά του να ψάχνεις τα όρια του επεξεργαστή είναι αρκετά μεγάλη (όταν ανεβαίνει καλά...) είναι αρκετός κόπος. Θα έδινα τα επιπλέον χρήματα για κάτι τέτοιο αν είχα εγγύηση καλής λειτουργίας στα MHz που μου λέει το μαγαζί.

Πάντως επειδή υπάρχει το πρόβλημα οτι μια cpu διαφορετικά ανεβαίνει σε διαφορετικά m/b και με διαφορετικές μνήμες το καλύτερο θα ήταν να μπορούσες να φτιάξεις ένα σύστημα (m/b, cpu, ram, ...) και απλά να σου λένε με τόσα ευρώ παραπάνω αν πάρεις την τάδε cpu θα πάει τόσο.

Pre tested κομμάτια θα έπαιρνα μόνο αν ήταν "διαμάντια".

Μόνο που αυτά δεν τα δίνει κανείς στην κανονική τιμή.

Τα χτυπάνε άγρια.

Γενικά όμως δεν θα αγόραζα ποτέ από μαγαζί που δίνει pre tested επεξεργαστές μια και δεν θα είχα καμιά ελπίδα να πετύχω το διαμάντι, ενώ τα καλά κομμάτια θα έφευγαν σε φίλους και γνωστούς.

Αν όμως δοκίμαζαν τον επεξεργαστή μπροστά μου προκειμένου να εξασφαλίσω τη λογική λειτουργία και ένα υπερχρονισμό της τάξης του 10% σε stock τάση (οτιδήποτε λιγότερο σημαίνει ελαττωματικό κομμάτι για μένα), θα πλήρωνα και 5% παραπάνω.

Φυσικά θα αγόραζα με κλειστά μάτια αποκλειστικά από ένα τέτοιο μαγαζί ή από μαγαζί που δέχεται RMA σε περίπτωση που δεν πληρεί ο επεξεργαστής αυτές τις προυποθέσεις.

Και υπάρχουν τέτοια μαγαζιά.

Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker

Ναι..όπως το είπες στην τύχη...

"Δλδ εσύ όταν θα πουλήσεις τον 4400+ σου που πηγαίνει με 1,45ρεύμα 2900 θα τον πουλήσεις στην ίδια τιμή με εμένα που πάει 2600 με 1,8?

Σκέψου το έτσι..."

Αρχική απάντηση από Vadergr

Αλλο το καταστημα και αλλο ο Μπαμπης ο οβερκλοκερ.Ο μπαμπης πουλαει οτι θελει οσο θελει.Το καταστημα εχει ενα δημοσιο προσωπο.Καποιος εχει μια αναγκη να πηγαινει το cpu του και το καταστημα τον καλυπτει με το αναλογο αντιτιμο.Προσφερει μια υπηρεσια πρακτικα.Θεωρητικα(Πρακτικα βασικα) καποιος ανθρωπος-υπαλληλος*εφαγε χρονο για να δοκιμασει τον cpu.Το καταστημα δεν σου αφαιρει το δικαιωμα να παρεις random cpu σφραγισμενο,στην τελικη δεν ισχυει οτι τα σφραγισμενα ειναι μπανανες αφου δεν ξερει κανεις αν ειναι μπανανες εφοσον ειναι κλειστα.Δεν ειναι εκμεταλλευση λοιπον...εχεις δικαιωμα επιλογης να παρεις οτι θες,νταβατζιλικι θα ηταν αν ειχε 10 τεσταρισμενους και εναν σφραγισμενο.

Ουσιαστικα μεταχειρισμενο ειναι κατι που εχει δουλεψει μηνες-βδομαδες.Αν κατι εχει δουλεψει λιγες ωρες η μια μερα ειναι δοκιμασμενο για καποιον που δεν παει να "βγαλει απο την μυγα ξυγκι".

*εβαλε ενα πιτσιρικά για 3-4 ωρες οπως λες εσυ και εκανε μερικά bench.(Δεν ειμαι δικηγορος κανενος αλλα προσωπικα δεν μου αρεσε αυτη η προταση)

εγω σαν πελατης πιθανον και να αγοραζα σε περιοδους μεγαλης γκαντεμιας. Αλλα θα ηθελα τα cpu που ανοιχτηκαν και ηταν μπανανες να πουλιοντουσαν σε χαμηλοτερη τιμη απο οτι αυτα που ειναι σφραγισμενα ωστε να εχω επιλογη αν θελω πχ να φτιαξω κατεβαστηρι ή μηχανημα που να μην ειναι overclocked...

Αρχική απάντηση από Nos-Dio

Αλλο το καταστημα και αλλο ο Μπαμπης ο οβερκλοκερ.Ο μπαμπης πουλαει οτι θελει οσο θελει.Το καταστημα εχει ενα δημοσιο προσωπο.Καποιος εχει μια αναγκη να πηγαινει το cpu του και το καταστημα τον καλυπτει με το αναλογο αντιτιμο.Προσφερει μια υπηρεσια πρακτικα.Θεωρητικα(Πρακτικα βασικα) καποιος ανθρωπος-υπαλληλος*εφαγε χρονο για να δοκιμασει τον cpu.Το καταστημα δεν σου αφαιρει το δικαιωμα να παρεις random cpu σφραγισμενο,στην τελικη δεν ισχυει οτι τα σφραγισμενα ειναι μπανανες αφου δεν ξερει κανεις αν ειναι μπανανες εφοσον ειναι κλειστα.Δεν ειναι εκμεταλλευση λοιπον...εχεις δικαιωμα επιλογης να παρεις οτι θες,νταβατζιλικι θα ηταν αν ειχε 10 τεσταρισμενους και εναν σφραγισμενο.

Ουσιαστικα μεταχειρισμενο ειναι κατι που εχει δουλεψει μηνες-βδομαδες.Αν κατι εχει δουλεψει λιγες ωρες η μια μερα ειναι δοκιμασμενο για καποιον που δεν παει να "βγαλει απο την μυγα ξυγκι".

*εβαλε ενα πιτσιρικά για 3-4 ωρες οπως λες εσυ και εκανε μερικά bench.(Δεν ειμαι δικηγορος κανενος αλλα προσωπικα δεν μου αρεσε αυτη η προταση)

Νομίζω ολοι μας ξέρουμε ή τέλος πάντων έχουμε μια ιδέα τι άτομα απαρτίζουν τα καταστήματα πληροφορικής. Δε μιλάω για το συγκεκριμένο (ουτε για το Βασίλη φυσικά), αλλά για τον κάθε μαγαζάτορα που θα βρει αυτό το κολπάκι για να βγάλει ενα εξτρα κέρδος βαζοντας τον πιτσιρικά του να του κάνει τεστ... Και δε μιλάω για σενα ή για μενα που εχουμε μια ιδέα, αλλα για τον τυπο που θα παει να αγοράσει μηχάνημα και θα δει οτι ο μαγαζάτορας εχει και overclocked (ουάου!) και θα τον τσιμπήσει..

Προσφερει μια υπηρεσια πρακτικα.Θεωρητικα(Πρακτικα βασικα) καποιος ανθρωπος-υπαλληλος*εφαγε χρονο για να δοκιμασει τον cpu.Το καταστημα δεν σου αφαιρει το δικαιωμα να παρεις random cpu σφραγισμενο,στην τελικη δεν ισχυει οτι τα σφραγισμενα ειναι μπανανες αφου δεν ξερει κανεις αν ειναι μπανανες εφοσον ειναι κλειστα

όπως έχει ήδη ειπωθεί δε νομίζω να κάτσουν να τους δοκιμάσουν όλους θα διαλέγουν τα καλύτερα stepping για δοκιμες, δε χρειάζεται να ανοίξει το κουτί για αυτό. οπότε θα μείνουν τα μέτρια κομμάτια και οι μπανάνες.

η καλύτερη και πιο ρεαλιστική λύση κατά τη γνώμη μου είναι, όπως είπα και πριν , να ξεδιαλέγει και να προσφέρει ξεχωριστά τα καλύτερα stepping&εβδομάδες ανά περίοδο με μία συμβολική αύξηση 5-10-15 , όχι για τίποτα άλλο, να μη τα πέρνουν κατά λάθος άνθρωποι που δεν τους ενδιαφέρει. Κόστος για το μαγαζί σχεδόν μηδέν, αρκεί ένας άνθρωπος να ενημερώνεται, σωστά βέβαια ,για τα καλύτερα stepping και να διαλέγει τα εισερχόμενα, χωρίς καν να ανοίξει το κουτί. Προσωπικά θα έδινα το λίγο παραπάνω για αυτή την υπηρεσία, δε μου είναι και το πιο ευχάριστο να διαβάζω άπειρες σελίδες για stepping και να τρέχω στους δρόμους για να βρω τι θα μου τύχει. Και βέβαια έτσι δε χάνεται η χαρά του ψαξίματος και του ανοίγματος του κουτιού.

Αν γίνει το pretested προβλέπω ότι θα είναι ελάχιστα κομμάτια, αρκετά ακριβά, για διαφήμιση του τύπου , κοιτάξτε τι διαμάντι πουλήσαμε ή δώσαμε στο τάδε περιοδικό/φορουμ για δοκιμές.

Και βέβαια δε θα έπερνα ποτέ από αυτό το μαγαζί αφού η πιθανότητα να μου κάτσει εμένα διαμάντι θα ήταν μηδέν

ουσιαστικά μπορεί να είναι αυτό, πρακτικά αν εσένα σου πουλήσει κάποιο κατάστημα ανοιγμένο επεξεργαστή που απλά εχει μπεί να δοκιμαστεί αν δουλεύει θα προτιμήσεις τον σφραγισμένο που είναι στην ίδια τιμή η τον ανοιγμένο οταν σε διαβεβαιώνουν ότι απλά δούλεψε για boot.

απο την στιγμή που ανοίχτηκε και δοκιμάστηκε ειναι μεταχειρισμένο

Αρχική απάντηση από dimitris74 [Σήμερα, στις 19:57]

ουσιαστικά μπορεί να είναι αυτό, πρακτικά αν εσένα σου πουλήσει κάποιο κατάστημα ανοιγμένο επεξεργαστή που απλά εχει μπεί να δοκιμαστεί αν δουλεύει θα προτιμήσεις τον σφραγισμένο που είναι στην ίδια τιμή η τον ανοιγμένο οταν σε διαβεβαιώνουν ότι απλά δούλεψε για boot.

απο την στιγμή που ανοίχτηκε και δοκιμάστηκε ειναι μεταχειρισμένο

θα προτιμησω τον ανοιγμενο που πηγε +20% freq με stock ρευμα...

εναντι του ανοιγμενου που δεν ανεβαινε καθολου

αλλα και εναντι του καινουριου του σφραγισμενου που κανεις δεν ξερει πως θα παει...

εφοσον μιλαμε φυσικα για λογικη χρεωση και πληρη εγγυηση σαν να ηταν out of the box

η ξαδερφη μουαπ'την αλλη βεβαια που εχει υπολογιστη intel κορασιδης turbo alekos

και θελει ο επεξεργαστης της να μυριζει καινουργιλα και η αξια του φαινετε απο τον ογκο του κουτιου και την ποσοτητα του περιτυλιγματος

ας παει να παρει ενα σφραγισμενο μιας και το o/c δεν σημαινει τπτ απολυτως για αυτην

πολυ ντορο για το τπτ κανουμε ρε παιδια...

λες και μας αναγκασε κανενας να παρουμε Pretested cpu...

ή λες και θα δοκιμαζονται 100 & 200 κομματια καθε μερα...

ενας μικρος αριθμος hardware με καποιο εγγυημενο επιπεδο o/c θα ειναι

και οποιος προλαβε τον Κυριο ειδε....

οσοι θελουν ας κατσουν να "ξεφλουδιζουν μπανανες"

κι οσοι θελουν να ξερουν που βαδιζουν ας κανουν τα κουμαντα τους

σε οσα ξενα sites πωλουνται pretested hardware η τιμη ειναι παντοτε +5-10% πανω της κανονικης....

αναλογα με το τι σου εγγυαται το καταστημα και για τι κομματι μιλαμε...

ποσο το εχουν ψαξει και κατα ποσο μιλαμε για κομματια που κυκλοφορουν στην αγορα ή κομματια που κανεις κρα για να τα βρεις...

τωρα εαν ο Ελληναρας θελει

και εγγυημενο o/c,

και εγγυηση καινουριου

αλλα και τιμη χαμηλοτερη επειδη δεν θα σκισει αυτος το ναϋλον...

τοτε απλα ατυχησε

Αρχική απάντηση από Κοπρίτης

.....

η απάντηση μου ήταν απλά στο θέμα μεταχειρισμένου στο οποίο άλλωστε έκανα παράθεση,στο ότι δεν μπορείς να πουλήσεις κάτι ανοιγμένο και δοκιμασμένο ώς καινούριο Και όχι σtην λογική ανοιγμένου pretested

άλλωστε αν δούμε και στις αγγελιες πχ, αν εγώ βγώ να πουλήσω κάτι που αγορασα χτες στην ίδια τιμή με όσο κάνει στο κατάστημα κανεις δεν θα το αγοράσει ασχέτως και εάν το έχω σφραγισμένο. δυστηχώς ειναι οι νόμοι της αγοράς όπως λέει και ο vaderg sad but true

edit. Μετά το πόστ ειδα και την αγγελία σου :rolleyes:

Αρχική απάντηση από dimitris74 [Σήμερα, στις 21:12]

η απάντηση μου ήταν απλά στο θέμα μεταχειρισμένου στο οποίο άλλωστε έκανα παράθεση,στο ότι δεν μπορείς να πουλήσεις κάτι ανοιγμένο και δοκιμασμένο ώς καινούριο Και όχι σtην λογική ανοιγμένου pretested

άλλωστε αν δούμε και στις αγγελιες πχ, αν εγώ βγώ να πουλήσω κάτι που αγορασα χτες στην ίδια τιμή με όσο κάνει στο κατάστημα κανεις δεν θα το αγοράσει ασχέτως και εάν το έχω σφραγισμένο. δυστηχώς ειναι οι νόμοι της αγοράς όπως λέει και ο vaderg sad but true

Δημητρη αυτο που λες ισχυει οταν μεσολαβει ιδιωτης

οταν το ιδιο το καταστημα που σου το πουλαει καλυπτει και την εγγυηση

τοτε ΔΕΝ ισχυει

end of story

και στην τελικη που κολλαμε?

στο εαν λεγεται μεταχειρισμενο ή pretested ή καινουριο?

αυτα ειναι λεπτομερειες

το σημαντικο ειναι να εχει πληρη εγγυηση

λογικη τιμη

και να πιανει αυτα που υποσχεται ο δοκιμαστης...

ολα τα αλλα ειναι απλα για να γινεται κουβεντα....

Αρχική απάντηση από Κοπρίτης [Σήμερα, στις 20:43]

ή λες και θα δοκιμαζονται 100 & 200 κομματια καθε μερα...

Εγώ τον κόβω από την ρίζα, ότι *κάθε* σύστημα που φτιάχνεται με βάση δημοφιλή επεξεργαστή (Χ2, 8ΧΧ, 9ΧΧ, Opterons, κλπ) πριν στηθεί, θα δοκιμάζεται ο επεξεργαστής (ή και τα υπόλοιπα υπερχρονίσιμα κομμάτια) προτού δωθεί στον πελάτη. Δε μιλάμε φυσικά για Celerons, Sempr0ns & 3000+...

Κι αν μου πεις ότι "όχι, ο πελάτης που πληρώνει για καινούριο υπερ-PC, θα το πάρει αδοκίμαστο, δεν θα του βάλουμε τον FX-60 πάνω στη μονταρισμένη μας μητρική να δούμε πόσο πάει", απλά δε θα σε πιστέψω :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.