Jump to content

Access +κλείδωμα

DarkSaga

Recommended Posts

έχουμε στο γραφείο ένα πρόγραμμα

με τις ταυτότητες όλων των στρατιωτών σε access μάλλον '97

το οποίο τρέχει σε '98

προσπάθησα να το τρέξω στο ίδιο μηχάνημα απο ΧP αλλά μου βγάζει πως ο χρήστης δεν έχει permission να ανοίξει τη βάση

ο κωδικός είναι γνωστός αλλά δεν λειτουργεί

πως μπορώ να "σπάσω" τη βάση ΄ψστε να τη μεταφέρω σε access νεώτερη η office access για να τρέχει στα XP?

το multiboot που επιβάλει αυτή η λύση δε βοηθάει και η βάση έχει και κάποιους ηλίθιους περιορισμούς ασφαλείας αν και γενικά είναι τρύπια....

για παράδειγμα δεν κάνει export στοιχεία

αλλά αν τυπώσεις μαζικά στο στάδιο της προεπισκόπησης σου εμφανίζει export κλπ τα πετάς σε ένα xls ή ό,τι άλλο θες και προχωρας....

γενικά οι access σπάνε?

και αν ναι πως?

τελικός σκοπός είναι η μεταφορα στα xp

αν στήσω xp με όνομα χρήστη το όνομα του user (που εμφανίζεται στο start των 98 "αποσύνδεση μήτσο" θα παίξει λέτε?

περιθώρια για δοκιμές στα τυφλά δεν υπάρχουν πολλές.

επίσης εκτός απο το φάκελλο με τα .mdb και ocx dir κραάει αλλού στοιχεία που πρέπει να

μεταφέρω?

Απαντήσεις βοηθάνε μέχρι αυριο τομεσημέρι μετά ξαναμπαίνω μέσα

Ευχαριστώ....

Αν είχες έναν Sql Server στημένο, λογικά θα ήταν απλό. Θα έκανες Import τη βάση και μετά από εκεί export σε ότι άλλο ήθελες. Βέβαια δεν έχω δοκιμάσει με τόσο παλιές για να σου πω τι παίζει με το ξεκλείδωμα.

Δοκίμασε να την κάνεις import από νεότερη και όχι open. Ίσως σου δουλέψει.

χωρίς κωδικό?

πάω να την ανοίξω με ό,τι access έχω και με κάποιο μου την ανοίγει αλλά δεν περνάει όλα τα δεδομένα

περνάει μέχρι 4-5 σειρές πίσω και τα ΕΠΟΠ που δε τα χρειάζομαι!

γενικά κακογραμμένη είναι,απο ασφάλεια σουρωτήρι βλέπε παραπάνω τι πήρα απο τη βάση με "εκτύπωση"

αλλά δεν είμαι και για να γράφω σε sql το πρότεινα

δεν ήθελαν έληξε.

η όλη φασαρία έγινε επειδή υπάρχει ένα κουμπί "εισαγωγή απο αρχείο"

και θέλουν να περνανε με ένα .xls από το στρατολογικό γραφείο όλα τα δεδομένα της σειράς

για να γίνει αυτό πρέπει να κρατήσουμε αντίγραφο τη βάση

και να περάσει/λειτουργήσει σε xp

αυτό με το πέρασμα δε το έπιασα

να γράψω μια κενή βάση και να κάνω import το .mdb?

αυτό κουβαλάει και τις όψεις και τα views όλα?

Υπάρχει σπαστήρι access recovery το λένε

Δεν ξέρω αν θα δουλέψει με κενή βάση. Δοκίμασε κοινούς κωδικούς από το γραφείο όπως τη μονάδα κλπ. ΤΟ εργαλειάκι δουλεέυι πάντως ψάχτο, Έχω φάει ώρες στο γραφείο με τέτοιες βλακείες

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.