Jump to content

Περιεργο προβλημα

Dr.Paneas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εδω και μια εβδομαδα το PC εχει ενα τρελο τρελο προβλημα και δεν ξερω σε τι οφείλεται. Οταν τον ανοιγω καθε πρωί κάνει εναν θόρυβο μεσα απο το case και μετα απο λιγο (2s) Κλείνει. Ξανα πατάω το Power Button παλι τα ιδια. Τον χτυπάω σουτια και φτιαχνει. Σημερα τον εδωσα ενα σουτακι αλλα δεν εφτιαξε. Εκλεισα το UPS , το ξανα ανοιξα, και ξανα πατησα το power button παλι τα ιδια. Εβγαλα και ξανα εβαλα το καλωδιο τροφοδοσιας του τροφοδοτικου και τοτε σταματησε ο θορυβος και επαιξε. Τι διάλο συμβαίνει ρε παιδια ;

χμμ..... απο αυτα που λες το μονο που μου κατεβαινει ειναι να μην ακουμπα σωστα η ψυκτρα το επεξεργαστη με αποτελεσμα να ζεστενεται και να κλεινει... δες και το τροφοδοτικο παντος γιατι κατι τετοια γινονται και απο στατικο ηλεκτρισμο...αυτα..

Μιας και θες να ασχοληθεις με την πληροφορικη Dr.Panes ψαξε το προβλημα συστηματικα.Πρωτα απο ολα , βγαζεις το ups μπας και τα επαιξε.Ανοιγει ?Ναι εχει καλος , δεν ανοιγει ?Ανοιγεις την μοναδα κοιτας μηπως εχει φυγει καμια μνημη καμια ψυκτρα , μηπως κανα καλωδιο μπλοκαρει τον ανεμιστηρα και τα συναφη.Παλι τα ιδια το pc , κοιτας εαν κατι υπερθερμαινεται και εαν το τροφοδοτικο σου ειναι σε καλη κατασταση .Για το τελευταιο εχει κατι εργαλειακια( ειχα συναντησει ενας της Αντεκ) που το τεσταρουν αλλα θα σου προτεινα παντα να εχεις ενα για backup.Κανεις κανα clear cmos , βγαζεις το pc απο το ρευμα για κανα 20 λεπτο κ.ο.κ.....

Οκ pop, εχεις δίκαιο έτσι θα κάνω οταν θα μου ξανα κανει ανωμαλίες (αύριο δλδ).

Λοιπον σημερα το πρωί το εκανα. Σκονη... ΣΚονη ; ΧΑΟΣ! ΤΟν καθαρισα και παλι τα ιδια. Εβγαλα-εβαλα τις RAM τα ιδια. Εβαλα εβγαλα την ψυκτρα -> τα ιδια. Εβγαλα κατι fans - τα ιδια... Εβγαλα εβαλα το Jumper του case Και εσιαξε.ΟΚ λεω, βαζω τα καλωδια τον βαζω στην πριζα... παλι τα ιδια....

Επειδη τωρα ειναι περιοδος εξετασεων δεν εχω χρονο κι αν τα παρω θα τον πεταξω απο το μπαλκονι... θα τον φτιαξω οταν τελειωσουν οι εξετασεις. Οποιος λαμπιτης θελει να ερθει να τον overlckock-αρουμε ή να να με βοηθησει ας ερθει. Θα εισπνευσει κα ικαθαρο αερα στο Ρετζικι που μενω :p

εγω προτεινω να "τον δινεις" καμια με το φτυαρι που και που...ο θορυβος που λες παιζει ναι απο το psu?

Δεν ξερω ρε παιδια... Παντως ακουγεται ενας θορυβος. Τωρα δεν ειμαι και τοσο ψαγμενος ωστε να ακουω και να καταλαβαινω τι φταει...

προσπάθησε να εντοπίσεις τον θόρυβο από που προέρχεται. ξύλωσε τα περιττά και άφισε μόνο mobo-cpu-ram-gpu και τροφοδοτικό χώρίς fan -hd-cdrom

για να καταλαβεις απο που προερχεται ο θορυβος πριν τον ανοιξεις και αρχισει να σου κανει κολπα ανοιξε το κουτι σου και ετσι πιθανοτατα οχι μονο θα δεις απο ποια μερια βγαινει ο θορυβος αλλα και τι τον προκαλει(τι πιθανοτατα, σιγουρα) και ετσι θα παψεις να βασανιζεσαι. τωρα απο κει και περα θα μας πεις τι προκαλει θορυβο και εμεις σαμ καλα παιδια θα σου πουμε πως να το φτιαξεις

ή απο το cpu (???) ή απο το τροφοδοτικο που μυριζει πολυ τωρα τελευταια.

Αρχική απάντηση από Dr.Paneas

ή απο το cpu (???) ή απο το τροφοδοτικο που μυριζει πολυ τωρα τελευταια.

μαλλον το τροφοδοτικο σου ειναι....

Θορυβος που φτιαχνει με κλοτσια ειναι 90% καποιος ανεμιστηρας που χαροπαλευει με αποτελεσμα κατι να ζεστενεται και να κλεινει το pc.Ομως τα 2 δευτερολεπτα που λες μου ακουγονται πολυ λιγα για να ειναι τροφοδοτικο εκτος αν τα εχει παιξει τελειως.Νομιζω με ενα τσεκαρισμα στο τροφοδοτικο και τον ανεμιστηρα του επεξεργαστη θα το βρεις το προβλημα(βεβαιωσου πως η ψυχτρα παταει σωστα)

Ο ήχος ακούγεται απο την μερια επεξεργαστή-τροφοδοτικού. Αν βγαλω την ψυκτρα του CPU δεν εχω αλλη να βαλω. Αν βγαλω το τροφοδοτικο, δεν εχω αλλο να βαλω :p

Οποτε ;

βγαλε την ψυκτρα και ξαναβαλτην και πες μας αν διορθωθηκε η δοκιμασενα αλλαξεις τον ανεμιστηρα της.

Παρατήρησα το εξής:

Καταρχας να σας πω πως επειδη το UPS κανει θορυβο καθε βραδυ το βγαζω απο την πριζα. Λοιπον, για να ανοιξει το PC κανονικα χωρίς να κλεινει μετα απο χρονο dt πρέπει να βαλω το UPS στην πριζα και να περιμενω κανα 20 λεπτο. Μετα μπορω αφοβα να πατησω το power -χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν ακουγεται ο παραξενος ηχος-.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.