Jump to content

Προτάσεις για αγορά 580W+ PSU με προσθαφαιρούμενα καλώδια

CaptainMilo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λόγω περιορισμένου χώρου στο HTPC case και αυξημένων ενεργειακών απαιτήσεων , ψάχνω αυτές τις μέρες για αξιόπιστο τροφοδοτικό με προσθαφαιρούμενα καλώδια , 580W και άνω

Το βαλάντιο κυμαίνεται μεταξύ 120~150 euro , ίσως και λίγο παραπάνω

Από μια ματιά που έριξα , κατέληξα στα παρακάτω προιόντα

TAGAN TG580-U15 EASY CONNECT 580W BLACK στα 136 euro

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700235

Hiper Modular 580 Watt στα 119 euro

http://www.pc-store.gr/details.asp?cat=7&subcat=26&item=669

ENERMAX LIBERTY 620W RETAIL στα 162 euro

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700347

(τα μαγαζιά είναι τυχαία)

Από τα παραπάνω , το Enermax με ένα ψάξιμο στο skroutz δυστηχώς υπάρχει μόνο στο e-shop , το οποίο και αποφεύγω λόγω κακής εμπειρίας με εγγύηση

Ποιο από τα παραπάνω ή από άλλες μάρκες προτείνετε για αγορά?

Το PSU θα χρησιμοποιηθεί σε σύστημα το οποίο θα φοράει προς το παρόν ένα Intel 930D ή 805D (εν αναμονή conroe) , με μία κάρτα γραφικών (7900GT το πιο πιθανό) , 3 sata σκληρούς , 3 pci , 2 DDR2 ram sticks και μπόλικες usb συσκευές

Στην φόρμα υπολογισμού ενέργειας που έτρεξα βγαίνει κατανάλωση περίπου 490W οπότε τα 580 είναι μονόδρομος (αν αναλογιστούμε και την κατανάλωση των νέων καρτών γραφικών)

http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp

Εγω πάλι θα σου έλεγα ένα απο τα tagan ή Hiper.

Ξεχάσαμε κιόλας τις πρόσφατες περίεργες ασυμβατότητες των Liberty με dfi αν θυμάμαι καλα?

αν δε βιάζεσαι, σε 1-2 μέρες θα έχω αποτελέσματα από το u22 580w tagan σε dfi nf4 με χ2 4400+ @ 3100+mhz και 7800gt, 3 hdd, 2οπτικά και πολλά ακόμα περιφερειακά

Εγώ πάλι αν θυμάμαι καλά ήταν σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο DFI και ΑΝ πάλι.... ;)

(ποιό μοντέλο ήταν είπαμε;;; :unsure: )

Το Hiper 580 έχει έναν 8άρι πίσω ο οποίος ανεβάζει πάνω από 2000 στροφές όταν το φορτίο ξεπερνάει τα 300W από ότι έβλεπα σε review στο xbitlabs. Επίσης στο εν λόγο review φαινόταν ότι τα 100 επιπλέον watts σε σχέση με το 480 πήγαιναν ποιο πολύ στην 5άρα.

Δεν ξέρω κατά πόσο ήταν βλακεία που δεν προτίμησα το Hiper 580W, αλλά αυτοί οι λόγοι με οδήγησαν στο modular 560W Chieftec που έφερε πριν 2-3 μέρες το Πλαίσιο στα 120€. 1 12άρης ανεμιστήρας μόνο και 440W έναντι 360W ανοχή στα 12V.

Σημειωτέον ότι τα Chieftec είναι τα ίδια με τα Thermaltake ( Sirtec η κατασκευάστρια εταιρία), μόνο που η Thermaltake τα βαφτίζει με ποιο πολλά watt. Το αντίστοιχο Chieftec 560W non modular είναι το ίδιο με το 600άρη Thermaltake Purepower.

Θα χρησιμοποιηθεί σε μια Asus P5WD2-E Premium (όταν βγει το 1.03 revision)

Το HAC το είδα , και το μαγαζί σε προηγούμενη αγορά μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις

Απλώς λόγω απόστασης έχω κάποιο μικρό ενδοιασμό στον τομέα εγγύησης .

Το προηγούμενο Tagan που είχα , είχε το κουσούρι όποτε κοβόταν το ρεύμα και ξαναερχόταν με το Tagan στην μπρίζα , έριχνε αμέσως τον γενικό . Δεν γνωρίζω αν ήταν μηχανισμός προστασίας ή ελλάτωμα του τροφοδοτικού , αλλά με παραξένεψε . Κατά τ' άλλα δεν εμφάνισε κανένα πρόβλημα στην λειτουργία του καθ' όλη την 12μηνη θητεία του

Chieftec έχω ακούσει τα καλύτερα (και το άλλο μου pc chieftec φοράει) και τώρα το είδα ότι βγάλαν και modular μοντέλο

http://www.chieftec.com/products/POWER/power.htm

Και αν το έφερε το Πλαίσιο , είναι ένα ακόμα συν όσων αφορά τον τομέα εγγύηση

@Voudas: Θα ήταν ότι καλύτερο :T:

Ούτως ή άλλως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η αγορά , αφού συγκεντρώσω επαρκή reviews για το καθένα

Εκτος απο αυτο που προανεφερε ο Makis,

http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=27903

μπορεις να δεις και αυτο...

http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=33737

με τεσσερις 12ρες, αλλα, λιγο πιο μακρυ απο τα υπολοιπα(ισως προβλημα χωρου)

Μιας και έχω δοκιμάσει και τα 2 (hiper 580 enermax 620) θα σου πρωτινά αν έχεις sli το enema αλλιώς το hiper το όπιο είναι σκυλί άντεξε 160watt στην πρώτη 12αρα και έδινε 12,05 πραγματικά εντιποσιακο

Ευχαριστώ παιδιά

Προς το παρόν γλυκοκοιτάζω το Enermax και το Tagan (εν αναμονή και των αποτελεσμάτων του vouda) , χωρίς βέβαια τα άλλα μοντέλα που αναφέρονται να είναι υποδεέστερα χαρακτηριστικών

Όλα τα μοντέλα στα διάφορα reviews έχουν συγκεντρώσει πολύ καλές κριτικές και είναι αρκετά δύσκολο να καταλήξει κανείς κάπου

Πέρα των δυνατοτήτων τους, μου άρεσε το μικρό μέγεθος του Enermax , που είναι μόλις 150χ86χ140 (το tagan είναι 150χ86χ160) , και όσο να'ναι , σε μικρό κουτί με τους σκληρούς απέναντι από το τροφοδοτικό , και τα 2 εκατοστά κάνουν διαφορά :)

σε περιπτωση που αποφασισεις το tagan580 να σου πω οτι δεν ειναι τοσο αθορυβο οσο το παλιο με τους 2 8αρηδες...ο 12αρης που εχει ακουγεται λιγο σε ησυχο δωματιο...κατα τα αλλα σκυλι και σταθεροτατο...

το τάγκαν 580 μπήκε πάνω το πρωί... από θόρυβο δεν ξέρω το μηχάνημα κάνει έτσι κι αλλιώς φασαρία.

από τάσεις, στη 12άρα είναι κάτω από το όριο των 12v όταν μπει win (στο bios είναι 12.15) 11.84 συνήθως και έχει φτάσει μέχρι 11.71 με stress και στους 2 πυρήνες

όλα αυτά με τον x2 4400+ σε διάφορα τεστς από 2900 ως 3100mhz με 1.65v

ψυχολογικά δεν μου κάθεται καλά λόγω της υπότασης, πάντως τάσεις δεν κυμματίζουν και δεν έχω αστάθεια στο σύστημα, ίσα ίσα είμαι λίγο καλύτερα από το μονταρισμένο enermax 465 (3.5-5.5-12.8v) που το άλλαξα για αυτό το λόγο (ύποπτα freezes κ restarts σε stable mhz για cpu κ μνήμες). θέλει τεστάρισμα πάντως γιατί μόλις το έβαλα και είναι νωρίς ακόμα...

ίσως απλά το μοντάρω στην 12άρα να καβαλήσει τα 12V

:T: στα καλώδια, sleeves κλπ, όμορφα κ τακτοποιούνται εύκολα

:TD: στην τοποθέτηση, πρέπει να φάω με ντρέμελ τηνη πλάτη του κουτιού αν θέλω να το βάλω ανάποδα μιας όταν είναι κανονικά τα καλώδια βγαίνουν από την αριστερή μεριά, οπότε όσα περισσεύουν δεν κρύβονται κατευθείαν πίσω απο το m/b και τα υπόλοιπα δεν ξεκινάνε όμορφα πάνω στην πλάτη αλλά κρέμονται...

Αρχική απάντηση από Voudas

το τάγκαν 580 μπήκε πάνω το πρωί... από θόρυβο δεν ξέρω το μηχάνημα κάνει έτσι κι αλλιώς φασαρία.

από τάσεις, στη 12άρα είναι κάτω από το όριο των 12v όταν μπει win (στο bios είναι 12.15) 11.84 συνήθως και έχει φτάσει μέχρι 11.71 με stress και στους 2 πυρήνες

όλα αυτά με τον x2 4400+ σε διάφορα τεστς από 2900 ως 3100mhz με 1.65v

Αυτά τα είχα ποστάρει&το είχα πει αρκετές φορές σε παρόμοια τόπικ,οτι το μοναδικό ουσιαστικό πρόβλημα του Ηiper είναι αυτή η αξιοσημείωτη πτώση τάσης.

κατα τη διάρκεια του fpu test στο snm στα 3g@1.7 έφτασε 11.60v. not good

το έχω με τις 12άρες χωριστές, θα δοκιμάσω και combined... ακόμα κι έτσι η cpu άντεξε μέχρι να ανέβει η temp ΠΟΛΥ (θέλει ρύθμιση το promi πάνω στον x2, ζορίζεται πολύ...)

ps. για το tagan μιλάω...

Αρχική απάντηση από Voudas

κατα τη διάρκεια του fpu test στο snm στα 3g@1.7 έφτασε 11.60v. not good

το έχω με τις 12άρες χωριστές, θα δοκιμάσω και combined... ακόμα κι έτσι η cpu άντεξε μέχρι να ανέβει η temp ΠΟΛΥ (θέλει ρύθμιση το promi πάνω στον x2, ζορίζεται πολύ...)

ps. για το tagan μιλάω...

Nαι έχεις δίκιο δε το πρόσεξα!Πάντως και για το tagan έχω ακούσει από πολλούς ότι προτιμάνε αυτό με τους δυο ανεμιστήρες γιατί είναι πιο σταθερό στα ρεύματα παρά τις λιγότερες ευκολίες...

και με combined τα ίδια results...

οπότε για το σύστημά μου χρειάζομαι παραπάνω... κοιτάω λοιπόν είτε για το ocz powerstream 600 είτε κάποιο επώνυμο 700ρι...

Τελικά παράγγειλα σήμερα το Enermax Liberty 620

Ήμουν μεταξύ Tagan και Enermax αλλά μετά την εμπειρία του Voudas με το αντίστοιχο non-modular (και εγώ ανάποδα θα το βάλω , και μέσα στη ζέστη τώρα καμμία όρεξη δεν έχω για dremelισμα) και τα καλά λόγια για το Liberty τελικώς κατέληξα

Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει και το σχετικό review , αρχικά της συσκευασίας και μόλις στηθεί και το μηχάνημα και των ρευμάτων

Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για τις προτάσεις τους

Αρχική απάντηση από ergotelis

Αυτά τα είχα ποστάρει&το είχα πει αρκετές φορές σε παρόμοια τόπικ,οτι το μοναδικό ουσιαστικό πρόβλημα του Ηiper είναι αυτή η αξιοσημείωτη πτώση τάσης.

ο Voudas μιλάει για το tagan

εγώ πάντως σε πληροφορώ ότι το hiper με το σύστημα της υπογραφής είναι μια χαρά και κάτω από 12,05 σε κάθε γραμμή δεν έχω πέσει ποτέ ακόμα και στα 4,250mhz @ 1,65volt

Επειδη αναφέρεις το πρόβλημα χώρου, έχε υποψιν σου πως τα προσθαφαιρούμενα καλώδια έχουν το κακό οτι οι κοννεκτορες καταλαμβανουν ολη συνηθως την πισω μερια του τροφοδοτικου και ΔΕΝ μπορεις να τους μετακινησεις, ενω στα κλασικα PSUs όλα τα καλωδια βγαινουν μαζεμενα στην ακρη αφηνοντας ελευθερο το χωρο για ροη αερα πισω απο το PSU και οσα καλωδια περισσεύουν τα πας οπου θελεις και τα κρυβεις, ενω οι κοννεκτορες των Modulars ειναι παντα εκει. Σκληροί και αμετακίνητοι.

Γενικα τα Tagan νομιζω εχουν πολλά και χοντρά-σκληρά καλώδια νομιζω οποτε παλι λογω χωρου ισως ειναι καλό να τα αποφυγεις

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.