Jump to content

Ερώτησης αγοράς PSU

Aeon

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το σύστημα μου είναι:

Tower: Damier v5000 (5 Fans)

Cpu: P4 550

2x512 ram

Motherboard: MSI 915G combo FR

xfx 7800gt (τροφοδοτείται με 4-pin και όχι με 6-pin)

plextor px-716A dvd-rec

TEAC dvd-rom

PSU: Thermaltake Polo12 410W (το οποίο μας άφησε)

UPS: MGE NOVA 1100AVR

Το PC είναι συνέχεια ανοιχτό.

Το POLO12 μου ειχε χαλάσει 2 φορές μέσα σε 1 χρόνο το οποίο το αντικατέστησαν και μετά από 6 μήνες ξαναχαλασε όπου έχει τελειώσει η εγγύηση

Ποιο PSU μου προτείνετε να πάρω από τα ακόλουθα?

Από E-shop:

ENERMAX EG465AX-VE 460W NOISE TAKER 79

ENERMAX LIBERTY 500W RETAIL 106

ENERMAX EG565AX-VE 535W DUAL FAN NOISE TAKER + PCI-E 108.95

TAGAN TG530-U22 DUAL FAN 530W BLACK + 2XPCI-E 103.2

TAGAN TG530-U15 EASY CONNECT 530W BLACK 107.95

TAGAN TG580-U22 DUAL FAN 580W BLACK + 2 X PCI-E 118.6

TAGAN TG580-U15 EASY CONNECT 580W BLACK 125

Όταν έπαιζα παιχνίδια έκανε restart πολλές φορές το pc, λογικά λόγο PSU και ελπίζω όχι λόγο motherboard. Ανησυχώ για την τροφοδότηση της xfx 7800gt εάν ειναι αρκετή, που έχει 4-pin αντί τον 6-pin

Ευχαριστώ, λογικά(λογικότατα, φυσιολογικότατα με τοσα Watt) δεν θα μου παρουσίασει κάνενα πρόβλημα στα παιχνίδια.

• 1 month later...

Παιδιά το Tagan TG600-U25 το έχει δουλέψει κανένας....!

Είναι σχετικά καινούργιο...με Dual engine όπως λεει...!

Στην Γερμανία το βρήκα ότι έχει γύρω στα 150 ευρώ...

Το easy connect στα 120 από το e-shop....!

Πάντως βγάζει πολλές εξόδους...και επειδή αυτό που έχω τώρα τελευταία κάνει κάτι τσαλιμάκια...σκεφτόμουνα μήπως έπερνα ένα από τα δύο...!!

Το πρώτο μου άρεσε πιο πολύ από άποψη επιδόσεων όμως το easy connect έχει και αποσμπόμενα καλώδια...όχι ότι με τρελαίνει αλλά πιστεύω θα ξεφορτωνόμουνα τα περιττά...!!

Τι λέτε εσείς...???

Υγ. Και τα δύο από ότι είδα είναι ίδια σε επίπεδα θορύβου...28 Db σε full load...

Παιδιά το Tagan TG600-U25 το έχει δουλέψει κανένας....!

Είναι σχετικά καινούργιο...με Dual engine όπως λεει...!

Στην Γερμανία το βρήκα ότι έχει γύρω στα 150 ευρώ...

Το easy connect στα 120 από το e-shop....!

Πάντως βγάζει πολλές εξόδους...και επειδή αυτό που έχω τώρα τελευταία κάνει κάτι τσαλιμάκια...σκεφτόμουνα μήπως έπερνα ένα από τα δύο...!!

Το πρώτο μου άρεσε πιο πολύ από άποψη επιδόσεων όμως το easy connect έχει και αποσμπόμενα καλώδια...όχι ότι με τρελαίνει αλλά πιστεύω θα ξεφορτωνόμουνα τα περιττά...!!

Τι λέτε εσείς...???

Υγ. Και τα δύο από ότι είδα είναι ίδια σε επίπεδα θορύβου...28 Db σε full load...

Δεν νομιζω να το εχει δοκιμασει κανενας το 600αρι μιας και στην Γερμανια πηγε πριν 4 μερες...!

Αν κρινω απο τα 530 , 580 , 900 , 1100 που ολα βγαζουν τον ιδιο θορυβο...τοτε και αυτα θα ειναι ησυχο...

Dual Engine λεγεται επειδη εχει δυο ανεμηστηρες και μεσα ειναι ετσι

000000041293.png

Εμφανισιακα πολυ ωραιο με ασπρα-μπλε καλλωδια

000000040570.jpg

και με καινουριο ''καλλουπι'' σε στυλ hiper...

000000040580.jpg

Η εμπορικη τους ονομασια θα ειναι XL και οχι Dual Engine..:D

Δεν νομιζω να το εχει δοκιμασει κανενας το 600αρι μιας και στην Γερμανια πηγε πριν 4 μερες...!

Αν κρινω απο τα 530 , 580 , 900 , 1100 που ολα βγαζουν τον ιδιο θορυβο...τοτε και αυτα θα ειναι ησυχο...

Dual Engine λεγεται επειδη εχει δυο ανεμηστηρες και μεσα ειναι ετσι

000000041293.png

Εμφανισιακα πολυ ωραιο με ασπρα-μπλε καλλωδια

000000040570.jpg

και με καινουριο ''καλλουπι'' σε στυλ hiper...

000000040580.jpg

Μιας και ψήνομαι κι εγώ για καινούριο τροφοδοτικό, να κάνω και εγώ μια-δυο ερωτησούλες που θέλω: (δε ρωτάω, το δηλώνω :-P)

Το Hiper HPU-4K580, από το HPU-4M580, διαφέρει μόνο στο γεγονός ότι το δεύτερο έρχεται παρέα με 8πινο βύσμα για τις intel based μητρικές; Επίσης, τι σόι black uv, έχει το πρώτο (σύμφωνα με το o/cers.co.uk). Πως γίνεται να φωτίζει το μαύρο??? :confused:

Έπειτα, θέλω να ρωτήσω τι τροφοδοτικό μου προτείνετε, κατά προτίμηση modular, μαύρου χρώματος (αν και οι γραφίστες θα πουν ότι το μαύρο δεν είναι χρώμα :-P), και να καλύπτει το σύστημα της υπογραφής με μελλοντικές επεκτάσεις:

έναν ακόμη ράπτορα, 2 500άρηδες (ή 750άρηδες) seagate, μία ακόμα 7900gt, αντλία νερού, και 2 οπτικά drives

Εννοείται ότι με ενδιαφέρει το o/cing :-D

Μιας και ψήνομαι κι εγώ για καινούριο τροφοδοτικό, να κάνω και εγώ μια-δυο ερωτησούλες που θέλω: (δε ρωτάω, το δηλώνω :-P)

Το Hiper HPU-4K580, από το HPU-4M580, διαφέρει μόνο στο γεγονός ότι το δεύτερο έρχεται παρέα με 8πινο βύσμα για τις intel based μητρικές; Επίσης, τι σόι black uv, έχει το πρώτο (σύμφωνα με το o/cers.co.uk). Πως γίνεται να φωτίζει το μαύρο??? :confused:

Έπειτα, θέλω να ρωτήσω τι τροφοδοτικό μου προτείνετε, κατά προτίμηση modular, μαύρου χρώματος (αν και οι γραφίστες θα πουν ότι το μαύρο δεν είναι χρώμα :-P), και να καλύπτει το σύστημα της υπογραφής με μελλοντικές επεκτάσεις:

έναν ακόμη ράπτορα, 2 500άρηδες (ή 750άρηδες) seagate, μία ακόμα 7900gt, αντλία νερού, και 2 οπτικά drives

Εννοείται ότι με ενδιαφέρει το o/cing :-D

Αρχική απάντηση από GoriLLakoS [Σήμερα, στις 02:17]

Dual Engine λεγεται επειδη εχει δυο ανεμηστηρες

Είσαι σίγουρος ότι λέμε για το ίδιο...?

Έχω την εντύπωση ότι λες το easy connect xl ενώ εγώ λεω το dual engine....!

"Perfect output voltage stability guaranteed by our Dual Transformer Technology (DTT) even under full load"

Αν κοιτάξεις στο Site της Tagan θα καταλάβεις τι λεω....!!!

Μου φαίνεται καλό...!

Εσείς τι λέτε....?

Υγ. Έβαλα και το datasheet.....!!! Για να διευκολύνω της υπόθεση...!!

Αρχική απάντηση από GoriLLakoS [Σήμερα, στις 02:17]

Dual Engine λεγεται επειδη εχει δυο ανεμηστηρες

Είσαι σίγουρος ότι λέμε για το ίδιο...?

Έχω την εντύπωση ότι λες το easy connect xl ενώ εγώ λεω το dual engine....!

"Perfect output voltage stability guaranteed by our Dual Transformer Technology (DTT) even under full load"

Αν κοιτάξεις στο Site της Tagan θα καταλάβεις τι λεω....!!!

Μου φαίνεται καλό...!

Εσείς τι λέτε....?

Υγ. Έβαλα και το datasheet.....!!! Για να διευκολύνω της υπόθεση...!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.