Jump to content

Μπορεί να μη φτάνει το PSU?

Wizard!

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αντιμετωπίζω τα δύο εξής προβλήματα:

1. Μερικές φορές όταν ανοίγω το μηχάνημα, βλέπω μαύρη οθόνη, και κάνει μερικά beep. Συνειδητοποίησα όμως, ότι ανοίγει, απλά δεν έχω εικόνα. Αυτό το κατάλαβα, αφού κάποια στιγμή του πάτησα το Reset, όπου μετά εκκίνησε κανονικά, και μου έβγαλε την επιλογή για Safe Mode κλπ, που τη βγάζει όταν κοπεί το boot των Windows στη μέση.

2. Κάποιες φορές, και πιό συχνά όταν βλέπω video, (και όχι παίζοντας, ποτέ) κολλάει εντελώς και θέλει reset για να συνέλθει. Αυτό γίνεται σπάνια φυσικά, αλλά γίνεται.

Υπάρχει περίπτωση να φταίει το τροφοδοτικό? Να μη μπορεί να σηκώσει το φορτίο? Σε κάποιο site που υπολογίζεις την κατανάλωση, μου έδωσε 485Watt, αλλά φυσικά Max σε Full Load. Έχω το Enermax που θεωρητικά είναι 600Watt. Να κομπλάρει από τα 485?

Τι άλλο μπορεί να φταίει? ’λλαξα μνήμες πρόσφατα, ΔΕΝ είναι τίποτα o/ced και οι μνήμες περνάνε MemTest & Prime95 για 24 ώρες χωρίς το παραμικρό, όπως φυσικά και ο επεξεργαστής.

Μηπως σου κανει η ΑΤΙ ''νερα'' ?

Το καλωδιο της τροφοδοσιας της παταει καλα?

Στη θεση σου για καλο και κακο θα εκανα και ενα update στο bios της μητρικης

Η μητρική έχει το τελευταίο nonBeta bios.

Η τροφοδοσία της κάρτας πατάει πολύ καλά το ίδιο και η κάρτα.

Πως μπορώ να δοκιμάσω την ΑΤΙ? Ειδικά όταν παίζω παιχνίδια για ώρες στο max και δεν κάνει τίποτα.

Tρεξε ενα S&M στο long με ενεργοποιημενο το option για το psu να δεις αν θα το βγαλει.

Με πολυμετρο εχεις μετρησει τασεις?

Το S&M δεν κατάλαβα τι ακριβώς κάνει... Φτιάχνει boot δισκέτα, αλλά είναι EXE για Windows? :confused:

Δοκίμασα Sandra, Prime (2 μαζί με affinity 0+1), OCCT, MemTest και περνάνε μιά χαρά όλα τα τεστ. Αλλά μου ξανακόλλησε... Και αυτή τη φορά πάλι ενώ ο Media Player 10, έπαιζε video... :wassat:

Wizzard κατι άλλο ειναι έχω το ιδιο psu με d805@4.5g οπου μιλάμε για πολλάα watts. Δισκους κανα 2 λαμπες fan 120mmX38 στο τερμα [σε benchs] και απο psu δεν ''εμεινα'' ποτέ .

1 Μηπως η vga σου ειναι οριακα clocked. ?

2 Μηπως η vga τρεχει πολύ ζεστή ?

Δεν έχω τίποτα o/ced. Η vga σε θερμοκρασίες πρέπει να είναι normal. ’λλωστε το περίεργο είναι, ότι δεν το κάνει ΠΟΤΕ σε games που σίγουρα την πιέζει περισσότερο, από το desktop βλέποντας ένα divx...

Επίσης, το ανεμιστηράκι της δουλεύει στη μικρότερη σκάλα (από 3 που έχει). Σπάνια στα παιχνίδια ανεβαίνει στη 2η για λίγα δευτερόλεπτα, και ποτέ στην 3η.

ειμαι και εγω κατοχος μιας a8nsli dlx,ειχα παρομοια προβληματα μεχρι που εβγαλα την ψυχτρα του nforce4 εβαλα arctic και την ξαναπερασα.εκτοτε δεν μου εχει κανει κιχ.

Λες να είναι αυτο? Εγώ την έβγαλα τελείως και την άλλαξα με μιά Zalman γιατί έκανε θόρυβο, είχε αρχίσει να τα παίζει... Φυσικά έχει Arctic Silver απάνω, αλλά με παίδεψε λίγο στην εγκατάσταση, οπότε μπορεί να μην έχει κάτσει καλά...

Δε νομίζω να φταίει το nf4, γιατί το έβαλα να κάνει bechmarks και η μέγιστη θερμοκρασία που έφτασε ήταν 39C με τον επεξεργαστή στους 44C... Γενικά θερμοκρασίες έχω ελεγξει.

2. Κάποιες φορές, και πιό συχνά όταν βλέπω video, (και όχι παίζοντας, ποτέ) κολλάει εντελώς και θέλει reset για να συνέλθει. Αυτό γίνεται σπάνια φυσικά, αλλά γίνεται

=

ATI. και εδω τα ιδια, κλασσικη βλαβη φιλε . εκτος και αν θελω και εγω τροφοδοτικο...

Μπα... Με μιά 9600 και με μιά Χ700, δεν αντιμετωπίζω το παραμικρό. Και έχουν ακριβώς το ίδιο setup (drivers, codecs, κλπ).

Από την άλλη, άρχισε να μου το κάνει, όταν άλλαξα μνήμες... Αλλά περνάνε όλα τα test χωρίς το παραμικρό...

και στο 3ο πισι με την 9250 δε το κανει , με τους ιδιους οδηγους... και το εκανε και πριν αλλαξω μνημες . τεσπα μπορει να ειναι 1002 τα αιτια .

Να είναι μαλακογουέαρ δε με πειράζει. Θα κάνω κανά format και θα στρώσει. Σκληρογουέαρ δε θέλω να είναι...

Πιθανότατα φταίει κάτι με την SB...

Εχθές έπαιζα ένα παιχνίδι, όχι ιδιαίτερα απαιτητικό, και ξαφνικά πάγωσε, μένοντας να αναπαράγει τον τελευταίο ήχο... Αυτό μου το είχε ξανακάνει παλαιότερα, αλλά κατεβάζοντας το HW acceleration από το control panel, στο συγκεκριμένο παιχνίδι (άλλο τότε) δεν το ξαναέκανε...

Εχω τους τελευταίους οδηγούς, τους οποίους και ξαναέβαλα...

Αρχική απάντηση από Wizard!

Πιθανότατα φταίει κάτι με την SB...

Εχθές έπαιζα ένα παιχνίδι, όχι ιδιαίτερα απαιτητικό, και ξαφνικά πάγωσε, μένοντας να αναπαράγει τον τελευταίο ήχο... Αυτό μου το είχε ξανακάνει παλαιότερα, αλλά κατεβάζοντας το HW acceleration από το control panel, στο συγκεκριμένο παιχνίδι (άλλο τότε) δεν το ξαναέκανε...

Εχω τους τελευταίους οδηγούς, τους οποίους και ξαναέβαλα...

δοκίμασε να τρέξεις Κανά βάρη διαγνωστικό και για αρκετή ώρα στις μνήμες σου.... κάτι αντιστοιχώ έχω και εγώ με τις μνήμες πάνω από 275

Ετρεξα S&M, MemTest, OCCT, 2xPrime (sto lots of ram) για ώρες... Τίποτα. Και δεν είναι o/ced. Ούτε καν τα timmings. Στα default είναι όλα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.