Jump to content

Περί Web mail

hayabusa

Recommended Posts

Δεν βρήκα κάτι σχετικό στο φόρουμ και έτσι αποφάσισα να ανοίξω αυτό το thread για να βοηθηθούν οι αρχάριοι στην επιλογή παροχέα αλλά και οι πιο έμπειροι να μάθουν κάποια πράγματα που πιθανόν να μην ήξεραν.

Σήμερα λοιπόν στον μάταιο τούτο κόσμο υπάρχουν δεκάδες υπηρεσίες που παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όποιον χρήστη το επιθυμεί και μάλιστα με εξαιρετικά σύντομες διαδικασίες εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ασφάλεια και ευκολία στην πρόσβαση και στην χρήση.

Ακολουθεί ένα F.A.Q οποίο πιστεύω ότι θα λύσει κάθε απορία και θα διαλευκάνει κάθε τυχόν σκοτεινό σημείο που αφορά το συγκεκριμένο θέμα.

1) Γιατί να χρησιμοποιήσω μια υπηρεσία παροχής δωρεάν ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αφού ο παροχέας υπηρεσιών Ίντερνετ στον οποίο είμαι συνδρομητής μου προσφέρει ήδη μια( ή και περισσότερες διευθύνσεις);

Απλούστατα γιατί η συγκεκριμένη δωρεάν διεύθυνση θα μπορεί να σας ακολουθεί για όλη σας την ζωή ανεξάρτητα από τον παροχέα στον οποίο είστε συνδρομητής. Επίσης τον χρησιμοποιεί κάποιος μόνο την ηλεκτρονική διεύθυνση του παροχέα στον οποίο είναι συνδρομητής έχει ένα πολύ μεγάλο μειονέκτημα κυρίως για τους επαγγελματίες οι οποίοι τυπώνουν στις κάρτες η στα φυλλάδια τους την ηλεκτρονική διεύθυνση που τους έχει δώσει ο παροχέας τους πράγμα που σημαίνει ότι αν για κάποιο λόγο χρειαστεί να αλλάξουν παροχέα θα πρέπει να τυπώσουν νέες κάρτες και φυλλάδια που είναι και χρονοβόρο και ασύμφορο από οικονομικής πλευράς. Φυσικά με την χρήση όμως του δωρεάν ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αυτό δεν πρόκειται να του συμβεί ποτέ

2) Υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των υπηρεσιών παροχής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;

Όχι, οι υπηρεσίες αυτές παρέχουν σε γενικές γραμμές τα ίδια πράγματα. Το μόνο που διαφέρει ουσιαστικά είναι ο αποθηκευτικός χώρος που προσφέρει κάθε μια στον χρήστη. Έτσι υπάρχουν υπηρεσίες που προσφέρουν στον χρήστη 2ΜΒ αποθηκευτικού χώρου και άλλες που φτάνουν μέχρι τα 2GB

3) Πώς κερδίζουν χρήματα αυτές οι εταιρίες;

Η απάντηση ακούει στο όνομα διαφήμιση κάτι που σημαίνει πως κάθε φορά που θα ελέγχετε τα μηνύματα σας σε κάποιο μέρος της οθόνης σας θα εμφανίζεται και κάποια διαφήμιση.

4) Οι παροχείς δωρεάν ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσφέρουν και υπηρεσίες κατόπιν αμοιβής;

Ναι, κάποιες από αυτές διάφορες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας(όπως περισσότερη χωρητικότητα) τις οποίες και κοστολογούν αναλόγως

5) Μπορώ να ελέγχω τα μηνύματα μου με κάποιο πρόγραμμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ( π.χ. outlook) ;

Φυσικά αρκεί να κάνετε τις κατάλληλες ρυθμίσεις

6) Έχω να μπω πάνω από δύο μήνες για να ελέγξω την αλληλογραφία μου. Θα αντιμετωπίσω προβλήματα.

Οι περισσότερες υπηρεσίες απενεργοποιούν τον λογαριασμό αν αυτός παραμένει αδρανείς σε 60 μέρες και μετά χρειάζεται να ακολουθήσετε την διαδικασία της επανενεργοποίησης. Για αυτό και θα ήταν καλό να ελέγχεται την αλληλογραφία σας τουλάχιστον μια φορά τον μήνα.

7) Μπορώ να έχω όσους δωρεάν λογαριασμούς θέλω;

Φυσικά, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός

8) Κατά την διαδικασία εγγραφής πρέπει να εισάγω τα πραγματικά στοιχεία μου;

Όχι ,δεν είναι απαραίτητο. Αν κάποιος δεν αισθάνεται άνετα με την ιδέα αυτή μπορεί να αφήσει την φαντασία του να δουλέψει ελεύθερα. Κανείς δεν πρόκειται να σας ελέγξει.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΩΡΕΑΝ E-MAIL

MSN Hotmail: www.hotamil.com

Excite Mail: mail.excite.com

Yahoo Mail: mail.yahoo.com

Mail.com: www.mail.com

Gmail: www.gmail.com

Lycos Mail: mail.lycos.com

Easy.com: www.easy.com/email.html

In.gr InMail: freemail.services.mail.in.gr

Mailbox.gr: www.mailbox.gr

@Mail.gr: www.mail.gr

Ελπίζω να βοηθήσει αρκετά....

Μερικές ενστάσεις:

2- Πέραν απο το χώρο, άλλες εταιρίες προσφέρουν καλύτερο ή χειρότερο spam filter απο άλλες. Ιδιαίτερα σημαντικό αυτό. Υπάρχουν και διάφορες ψιλουπηρεσίες παραπάνω που προσφέρουν κάποιες εταιρίες αλλά βασικά είναι αυτά.

3- Δεν είναι απαραίτητο αυτό περι διαφημίσεων

5- Δεν ισχύει πάντοτε αυτό περι ελέγχου απο πρόγραμμα σε όλους τους παροχείς...

Να προσθέσω τέλος έναν πάρα πολύ καλό κατά τη γνώμη μου παροχέα, το freemail.gr (www.freemail.gr). Για τη δημιουργία λογαριασμού τα απαιτούμενα στοιχεία είναι ελάχιστα. Απο 'κει και πέρα διαθέτει ένα πάρα πολύ καλό spam filter ενώ οι διαφημίσεις απουσιάζουν παντελώς και απο τα e-mail και απο το ίδιο το site. Στα 3 χρόνια που διατηρώ λογαριασμό εκεί τα spam που μου έχουν έρθει είναι μετρημένα στα δάχτυλα (ένα συγκεκριμένο μου έρχεται συνέχεια βασικά αλλά την επόμενη φορά θα το δηλώσω μπας και...) ενώ δεν έχω χάσει κανένα κανονικό e-mail. Επίσης δίνει πρόσβαση μέσω προγράμματος. Τέλος, απ'ό,τι κατάλαβα στα παλιά μέλη γίνονται κάποιες προσφορές. Προσωπικά τουλάχιστον στην περίοδο της αναβάθμισής τους μου ήρθε μια "πρόσκληση" για 100MB χώρο και αργότερα για 1GB. Δεν ξέρω αν ισχύει γενικότερα αλλά εγώ αυτή τη στιγμή έχω inbox 1GB...

Το προτείνω ανεπιφύλακτα... :T:

Α και συγχαρητήρια για το faq... :p

Αρχική απάντηση από hayabusa

Απλούστατα γιατί η συγκεκριμένη δωρεάν διεύθυνση θα μπορεί να σας ακολουθεί για όλη σας την ζωή ανεξάρτητα από τον παροχέα στον οποίο είστε συνδρομητής.

το homail ουτε και εγώ θυμάμαι ποτε το άνοιξα, να σκεφτείς έχω τετραψήφιο password/

πολυ καλός οδήγος,

και μιαα επισύμανση, προσωπικά έχω δυο gmail τα οποία τα χρησιμοποιώ ως server. στελνω mail στον ευατό μου το αρχείο που θέλω και το παίρνω απο όπου βρίσκομαι

Αρχική απάντηση από dimitris74 [Χθες, στις 16:48]

και μιαα επισύμανση, προσωπικά έχω δυο gmail τα οποία τα χρησιμοποιώ ως server. στελνω mail στον ευατό μου το αρχείο που θέλω και το παίρνω απο όπου βρίσκομαι

Εγω εχω 1..αρκετο ειναι!:upside:

Αν θελεις extra χωρο δεν εχεις παρα να να κανεις account στο gmail!

Αν το θελεις για chat πχ MSN ,ενα account στο freemail,hotmail....

:T:

MSN passport φτιάχνεις με ό,τι e-mail και να έχεις. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Εγώ έχω κανονικά με το freemail, άλλοι με g-mail και άλλοι με τελείως άγνωστους providers. Δεν έχει σημασία.

Το λέω γιατί βλέπω οτι πολλοί που θέλουν να βάλουν το msn messenger και τους ζητάει passport πάνε και φτιάχνουν e-mail account απο το hotmail. Δεν έχει καμία σημασία.

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 09:22]

MSN passport φτιάχνεις με ό,τι e-mail και να έχεις. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Εγώ έχω κανονικά με το freemail, άλλοι με g-mail και άλλοι με τελείως άγνωστους providers. Δεν έχει σημασία.

Το λέω γιατί βλέπω οτι πολλοί που θέλουν να βάλουν το msn messenger και τους ζητάει passport πάνε και φτιάχνουν e-mail account απο το hotmail. Δεν έχει καμία σημασία.

Eιλικρινα δεν το ηξερα...:innocent:

χαιρομαι που σας αρεσεκαι επεται και συνεχεια σχετικα με το πως οι Ελληνες χρηστες του hotmail να μπορεσουν να αποκτησουν χωρο περισσοτερο απο 2 MB που ισχυει μεχρι τωρα, δηλαδη αποθηκευτικο χωρο εως 250ΜΒ

Αρχική απάντηση από hayabusa

χαιρομαι που σας αρεσεκαι επεται και συνεχεια σχετικα με το πως οι Ελληνες χρηστες του hotmail να μπορεσουν να αποκτησουν χωρο περισσοτερο απο 2 MB που ισχυει μεχρι τωρα, δηλαδη αποθηκευτικο χωρο εως 250ΜΒ

μετακομίζοντας στην αμερική

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 07:22]

Νομίζω ότι με το νέο live beta v8 msn messenger δυστυχώς θα έχει σημασία...

Ο δικός μου λογαριασμός ποτέ δεν έκανε log-in τη στιγμή που ο λογαριασμός (hotmail)

ενός φίλου δούλεψε κανονικά. ’ντε να πάμε όλοι στο GoogleTalk σιγά σιγά... :T:

Αρχική απάντηση από johnson

Νομίζω ότι με το νέο live beta v8 msn messenger δυστυχώς θα έχει σημασία...

Ο δικός μου λογαριασμός ποτέ δεν έκανε log-in τη στιγμή που ο λογαριασμός (hotmail)

ενός φίλου δούλεψε κανονικά. ’ντε να πάμε όλοι στο Gmail σιγά σιγά... :T:

το Live οσο είναι beta θα εχει αυτο τον περιορισμο. οταν δοθεί στην χρήση δεν νομίζω να ισχύσει.

Μια πρόταση σε όσους έχουν Hotmail... αν σας προτείνουν να μπείτε στο Windows Live Mail Beta και το κάνετε (πάνω αριστερα θα γράφει κάτι σαν Join Now) θα συναντήσετε ευχάριστες εκπλήξεις...

1. Γρηγορότερο - Και σε καθαρό χρόνο που θέλει να φορτώσει την σελίδα, αλλά και στα πόσα κλικ χρειάζεστε για να κάνετε πχ ένα download (που ήταν ιδιαίτερα προβληματικό)

2. Έχει πλέον preview των email, που κάνει την αναζήτηση κάποιου κειμένου πολύ γρηγορότερη

3. Δεξι κλικ σε κάποιο μύνημα --> content menu με επιλογές όπως delete, forward κλπ

4. Πολύ καλύτερη υποστήριξη για Firefox .. Εδώ να σημειώσω ότι για να απολαύσετε όλα τα καλούδια του θα χρειαστείτε ΙΕ αλλά τουλάχιστον στο FF δεν έχουν πλέον πρόβλημα τα Ελληνικά (FF 1.0.5)

5. Με την εγγραφή μου, ανέφερε η MS ότι το inbox θα γινόταν εως 3gb... δεν ξέρω πόσο είναι, διότι για κάποιο λόγο έχει φύγει η μπάρα που έδειχνε πόσο χώρο έχετε καταναλώσει απο το inbox, δεν αναφέρουν πόσο χώρο πιάνει ένα email (λεει όμως πόσο μεγάλα είναι τα attachments). Με πρόχειρους υπολογισμούς έφτασα τα 400mb και δεν με έχουν κράξει ακόμη :laughing:

6. Attachments... πλέον είναι παιχνιδάκι, τερμα τα άπειρα κλικ, και το πιο σημαντικό. Βάζετε να κάνει upload το αρχέιο που θέλετε και μπορείτε να συνεχίσετε να γράφετε το email...

Δυστυχώς δεν μπορώ να βάλω screenshots ακομα γιατί δεν λειτουργεί με τον MS IE6 που έχω. Υποπτέυομαι ότι το κάνει διότι έχω SP1

Πολύ καλή δουλειά προς το παρόν και δεν έχω συναντήσει προβλήματα (που είναι απο μόνο του αξιοθαύμαστο - μιας και ειναι beta)

Ξεχειλωστε το hotmail

Εκτός απο τον κανονικο λογαριασμο e-mail που διατηρειτε στον ISP σας η στην εταιρεια που δουλευετε ολοι εχετε ενα η και περισσοτερα web mail για τις «δυσκολες στιγμες» και οχι μονο. Το web mail ειναι δωρεαν προσφερει σχετικα επαρκη ανωνυμια και ο καθενας μπορει α το χρησιμοποιησει για καθε ειδους νομιμου η και πιο περιεργους σκοπους. Το μονο μειονεκτημα του μεχρι πριν απο λιγο καιρο ηταν ο μοκρος προσφερομενος αποθηκευτικος χωρος. Σημερα παντως ολες σχεδον οι μεγαλες εταιριες προσφερουν ενα διολου ευκαταφρονητο μεγεθος που μπορει να ξεκινα απο μερικα MB και να φτανει τα μερικα GB. To hotmail το οποιο ειναι απο τα παλαιοτερα και διασημοτερα συστηματα web mail ειναι το πιο φειδωλο για τα σημερινα δεδομενα αφου δινει στους χρηστες του μονο 2ΜΒ. Η αληθεια ομως ειναι καπως διαφορετικη.

Hotmail με 250 ΜΒ; Το hotmail εχει αρχισει τον τελευταιο καιρο να προσφερει στους χρηστες του 25 η 250 ΜΒ αρκει εκεινοι να δηλωσουν οτι διαμενουν σε συγκεκριμενες χωρες. Αν λοιπον δηλωσετε οτι μενετε στις ΗΠΑ θα παρετε αρχικα 25 ΜΒ και πιθανοτατα αργοτερα να καταληξετε στα 250ΜΒ. Αν ομως δηλωσετε οτι ειστε σρτην Ελλαδα θα παρετε μονο 2ΜΒ. Εδω και καιρο ομως κυλοφορει ενα κολπακι με το οποιο ειναι εφικτο να αυξηθει ενας λογαριασμος απο τα 2 στα 25 και αργοτερα στα 250ΜΒ. Στην πραγματικοτητα το απλο αυτο κολπο επιτυγχανεται απο την μια με τις ευλογιες τις Microsoft και απο την αλλη αλλαζωντας την χωρα προελευσης. Ας τα δουμε ομως ολα αναλυτικα. Αν προκειται για νεο λογαριασμο δεν χρειαζεται τιποτα παραπανω απο το να επιλεξετε τις ΗΠΑ ως χωρα παραμονης και να δηλωσετε καποια πολιτεια με τον καταλληλο ταχυδρομικο κωδικα, π.χ Φλωριντα 33332. Αυτοματα ο νεος λογαριασμος θα εχει χωρητικοτητα 25ΜΒ και ειναι σχεδον σιγουρο οτι μετα απο 1 μηνα θα αυξηθει στα 250 ΜΒ. Αν τωρα θελετε να αυξησετε την χωρητικοτητα ενος ηδη υπαρχοντοε λογαριασμου θα πρεπει να αλλαξετε την χωρα να κλεισετε προσωρινα τον λογαριασμο σας και να τον ανοιξετε και παλι. Οτιδηποτε υπαρχει εκει εκεινη τη στιγμη δεν θα χαθει αφου ο λογαριαμος πρακτικα δεν θα διαγραφει αλλα θα παραμεινει ανενεργος για λιγο καιρο. Η διαδικασια εχει ως ακολουθως. Μπειτε στον λογαριασμο σας και πηγαινετε στο μενου options επιλεξτε personal και στην συνεχεια καντε κλικ στο μενου my profile. Στο home location διαλεξτε united states και περιμενετε λιγα δευτερολεπτα για να φορτωθουν οι ρυθμισεις της χωρας. Επειτα δηλωστε μια οποιαδηποτε πολιτεια της Αμερικης οπως στο παραπανω παραδειγμα. Αφου τελειωσετε σωστε τις ρυθμισεις και αυτοματα θα επιστρεψετε στην σελιδα με τις επιλογες. Επιλεξτε language και βεβαιωθειτε οτι εχετε δηλωσει ως γλωσσα τα αγγλικα.. Τωρα πληκτρολογηστε στο ιδιο παραθυρο του browser την διευθυνση http://by17fd.bay.hotmail.msn.com/cgi-bin/acountclose

Περιμενετε μεχρι να εμφανιστει η ερωτηση επιβεβαιωσης για το κλεισιμο του λογαριασμου και απαντηστε θετικα στην σχετικη παραπομπη. Αφου εμφανιστει το μηνυμα για το επιτυχες κλεισιμο του λογαριασμου επιστρεψτε στην αρχικη σελιδα του hotmail και καντε login. To hotmail σας ζητησει να ενργοποιησετε εκ νεου τον λογαριασμο σας. Αυτο ηταν! Ως δια μαγειας τωρα θα εχετε διαθεσιμο αποθηκευτικο χωρο 25 ΜΒ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.