Dr.Paneas Δημοσιεύτηκε Μάϊος 17, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 17, 2006 Παιδια πριν απο λιγο εκανα μετα απο κανα χρονο format το partition που ειχα τα Windows XP. Εβαλα τα Windows XP Gold Edition που εχει αυτοματα εγκατεστημενα τα Service Packs 1,2 + ρυθμισεις. Το πρόβλημα είναι οτι δεν μου εμφανίζεται πλεον ο bootloader του SuSE για να διαλέξω αναμεσα σε SUSE και XP, με αποτέλεσμα το μηχανημα να μπουτάρει αυτόματα σε Windows XP. Πώς μπορώ να το φτιάξω ;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Μάϊος 17, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2006 Boot από live cd και write τον bootloader στο mbr? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάϊος 17, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2006 Γίνε λίγο πιο λεπτομερής. Πιο Live CD ? Ποιο write ? Τι ειναι το mbr ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Μάϊος 17, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2006 Ο boot loader των win γράφεται στο mbr(master boot record). Πριν το format είχες επιλέξει ο boot loader του linux να γραφτεί και αυτός στο mbr, με αποτέλεσμα κάνοντας format το partition να αντικαταστήσει ο bl των win αυτόν του linux(πτάνα m$$, :P). Live cd υποθέτω ότι ξέρεις τι είναι. Μπορείς να μπουτάρεις από live cd και να κάνεις τα εξής: α) να εγκαταστήσεις τον bl του linux στο mbr(το οποίο σημαίνει ότι αν ξανακάνεις format το partition θα ξαναγράψουν τα win τον δικό τους από πάνω άρα πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία) και βέβαια να ορίσεις στον νέο bl τα απαραίτητα. β) να εγκαταστήσεις τον bl του linux στο boot partition του linux και να κάνεις το partition active. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάϊος 17, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2006 Ευχαριστω για τις άμεσες απαντήσεις RootX. Το ελυσα το προβλημα. Boot-αρα με το κανονικα DVD Installation του SUSE που εχω και πατησα να το κανω εγκατασταση. Όμως όταν ήρθε η ώρα να διαλεξω αν θελω να κανω εγκατασταση, αναβαθμιση κλπ πρόσεξα οτι είχε μια επιλογή να διορθώσει τυχόν σφάλματα στην τρέχον διανομή μου. Ετσι κι έκανα, πάτησα εκεί και σε κανα 10 λεπτο είχε φτιάξει όχι μονο τον grub αλλα και καποια αλλα πακετα που μου παρουσίαζαν προβλημα στο suse. Thx! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.