Jump to content

Asrock 775X-Fire βοηθεια...

SLN

Recommended Posts

Παιδια, παιζω λιγο με την συγκεκριμενη μητρικη με το 945PL.

Αν την εχει κανεις και ειναι εξοικειωμένος με bios της ας ριξει μια βοηθεια.

Δεν ειναι καμμια πυρηνικη επιστημη...

Εχει μια επιλογη για FSB,

εχει μια επιλογη για pci-e την οποια εχω βαλει manual στα 100 (υποθετω οτι την κραταει σταθερη).

Εχω βαλει 1:1 τις μνημες (ddr667) timings by spd, και θελω να παω απο τα 133 στα 150... και παιρνω P.O.U.L.O. !

Vcore δεν παιζει, αλλα ετσι κι αλλιως δεν νομιζω οτι ειμαι vcore limited στην 805@3GHz@stock cooler*.

Υπαρχει λογος που παιρνω το μακρυτερο καθως δεν νομιζω να φταιει ο cpu/mem. Αρα πιο πολυ για θεμα mobo το κοβω. Δεν κραταει σταθερα τα pci/pcie?? Για ποιο λογο εχω προβληματα στην περιοχη 133-199???

*Παρεπιπτοντως να τονισω οτι ο cpu ειναι απιστευτο χρεπι, σε οσους επιδοξους "ψηνονται".

Μιλαμε για οτι πιο eleotic υπαρχει.

Αρχική απάντηση από SLN

Εχει μια επιλογη για FSB,

εχει μια επιλογη για pci-e την οποια εχω βαλει manual στα 100 (υποθετω οτι την κραταει

Δε δοκίμασες να το βάλεις 101 ή 102 έτσι για να αποκλείσεις αυτό το ενδεχόμενο?

τουλαχιστον πριν τα 150 μπορεις να πας??

Πχ 145 ....140.......135!

Αν μπορεις να πας καπου ενδιαμεσα μπορεις να δεις απο μεσα που ειναι το pci?

και κατι ασχετο..

με τι σκεπτικο αγοραστηκε η συγκεκριμενη μητρικη?

Αρχική απάντηση από ΝTG [Σήμερα, στις 14:07]

τουλαχιστον πριν τα 150 μπορεις να πας??

Πχ 145 ....140.......135!

Αν μπορεις να πας καπου ενδιαμεσα μπορεις να δεις απο μεσα που ειναι το pci?

Σωστο αυτο... 140 παω... Με ποιο προγραμματακι βλεπω? π.χ. clockgen?

Αρχική απάντηση από ΝTG [Σήμερα, στις 14:07]

και κατι ασχετο..

με τι σκεπτικο αγοραστηκε η συγκεκριμενη μητρικη?

3 λογοι συνεβαλλαν στην επιλογη της

1) ο ξαδερφος που θα του την φερω στο κεφαλι

2) τα 80 ευρω και

3) το review @ techpowerup που την εβγαζαν και καλο oc board τρομαρα τους

"However, using a CPU with a high multiplier you should be able to get some good OC scores. For example get a dirt cheap Celeron 326 (2.53 GHz) which has a x19 multiplier. 255 x 19 = max. 4845 MHz . So the board will not limit you here and you can easily go for the limits of the CPU."

http://www.techpowerup.com/reviews/ASRock/775XFire-eSATA2/14

Αρχική απάντηση από darkCount [Σήμερα, στις 14:19]

χαχαχαχαχαχ oc board το asRock.....λόοοοοολεκ και μποοοοολεκ!

Έλα Σόλων....πως τον θές τον (π)Σόλωννννννν,το μισόοοοο ή όλοοοοοοοοοοον?! :rofl: :rofl: :rofl:

Δεν μπορω να σου πω και τιποτα ρε γμτ γιατι εχεις και δικιο....:(

Α ρε DFΙ και ξερο ψωμι...

δοκιμασε διαφορα...το clockgegen καλο ακουγεται...

Εκεινο που σκεφτομαι ειναι οτι δεν πρεπει να εχει κανονικο κλειδωμα ετσι οπως το ξερουμε απο nf4...

Αλλα ανεβαζοντας fsb ανεβαζει και pci-e (ασχετα με το τι εχεις δηλωσει) αλλα περα απο καποιο οριο ξαναγυριζει στα κανονικα του......με διαιρετη δλδ...

Τωρα ποιο ειναι το οριο (166 -200 -266) δεν θελω να σε πιεσω να το βρεις ....προτιμω να την φαει στο κεφαλι ο ξαδερφος παρα εγω...

(το επομενο φσβ της intel ποιο ειναι ?166? η κατευθειαν 200?

Τελικα εχει η μητρικη ενα υπεροχο Winbond W83195CG PLL ο οποιος δεν υποστηριζεται απο το clockgen και γενικα με την καταληξη W83195CG-GS που γραφει πανω το chip δεν υπαρχει πουθενα στο νετ για να τον βρω. To sandra δεν διαβαζει pci/e οποτε ουτε απο κει μπορω να δω. Παντως το εβαλα στα 166 (που θεωρητικα θα επρεπε να εχει διαιρετη 100/33, αλλα δεν μπουταρε.

Γιωργο οτιδηποτε εχει να κανει με μνημες το εχω δοκιμασει. auto/by spd/cas3,4,5/

Εκεινο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι διαολο εχει αυτην την επιλογη pcie freq auto/manual αφου ετσι κι αλλιως διακοσμητικο ρολο παιζει. Μαλλον απο κει προερχεται το προμπλεμ.

Αν βρειτε κανενα windows προγραμματακι που να υποστηριζει 945 και συγκεκριμενα τον παραπανω PLL ριχτε μια φωνη να το δοκιμασω.

σου το ειπα οτι και στο 915 ειχε να βαλεις οτι θες στο PCIE freq αλλα ηταν για να γεμιζει το ΒΙΟΣ και μονο . δεν αλλαζε τπτ ΑΠΟΛΥΤΩΣ οτι και να εβαζα εκει. τελικα το 945 δεν ειναι κομμενη εκδοση τοθ 955 αλλα αναβαθμισμενη του 915

Δεν φτάνει που μας γκρεμίζεις το όνειρο, τον τρέχεις και ρελαντί έχοντας το διαμάντι την asrock στα default.

Έλεοc πια, και μετά μας λες ότι αν τρέχει stock σε κλέβουνε.

ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΙΣΕ το το ρημάδι!

Εγώ πάντως θα δοκίμαζα το εξής:

να βάλω μια παλιά pci (όχι pci-e) κάρτα γραφικών, που να μη με νοιάζει το πόσο αυξάνει το pci-e freq, μήπως φταίει αυτό. Σύμφωνοι θα αλλάζει και το pci freq, αλλά λογικά θα έχει πιο ψηλά "ταβάνι".

(10% στα 100MHz είναι 10, ενώ στα 33 3,3 ;) )

Αρχική απάντηση από SLN [Χθες, στις 16:12]

Τελικα εχει η μητρικη ενα υπεροχο Winbond W83195CG PLL ο οποιος δεν υποστηριζεται απο το clockgen και γενικα με την καταληξη W83195CG-GS που γραφει πανω το chip δεν υπαρχει πουθενα στο νετ για να τον βρω. To sandra δεν διαβαζει pci/e οποτε ουτε απο κει μπορω να δω. Παντως το εβαλα στα 166 (που θεωρητικα θα επρεπε να εχει διαιρετη 100/33, αλλα δεν μπουταρε.

Γιωργο οτιδηποτε εχει να κανει με μνημες το εχω δοκιμασει. auto/by spd/cas3,4,5/

Εκεινο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι διαολο εχει αυτην την επιλογη pcie freq auto/manual αφου ετσι κι αλλιως διακοσμητικο ρολο παιζει. Μαλλον απο κει προερχεται το προμπλεμ.

Αν βρειτε κανενα windows προγραμματακι που να υποστηριζει 945 και συγκεκριμενα τον παραπανω PLL ριχτε μια φωνη να το δοκιμασω.

Δε βάζεις το PCI-E 110 ή 115 να δοκιμάσεις.......

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.