Wizard! Δημοσιεύτηκε Μάϊος 17, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 17, 2006 Σκέφτομαι σιγά σιγά να βάλω νερό και θα ήθελα τη γνώμη σας. Βασικά δεν κάνω o/c και δεν είναι αναγκαίο, απλά θέλω να μειώσω θόρυβο. Αρχικά θα μπει μόνο σε cpu και αργότερα σε vga/chipset κι αν μας παίρνει και σε δίσκους. Επειδή βαριέμαι ασύστολα να κάτσω να φτιάξω μόνος μου (οπότε μην προσπαθήσετε να με πείσετε ) σκέφτομαι ένα από τα έτοιμα κιτς της αγοράς. Επειδή όμως δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα καθόλου στο παρελθόν, δεν ξέρω τι πρέπει να προσέξω. Αρχικά κοιτάω αυτά τα 2: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808005 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650498 Οφείλω δε να ομολογήσω ότι δεν καταλαβαίνω τη μεγάλη διαφορά τιμής (εξού και το "δεν ξέρω τι πρέπει να προσέξω... ) Θα με καλύψουν για απλή χρήση? Θα σηκώσουν αργότερα VGA, chipset και ίσως HDDs? (χωρίς o/c) Θόρυβο θα γλιτώσω? Αυτά είναι παθητικά και τα δύο. Η αντλία τους τι θόρυβο κάνει? Το ΤΤ λέει 20db. Το Zalman? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Μάϊος 17, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2006 Αν θες να επιλέξεις ανάμεσα σε αυτά τα 2 που είναι τα πιο αθόρυβα γιατί δεν έχουνε ανεμιστιρακια εγώ θα σου πρωτινά zalman αλλιώς πήγαινε στις έτοιμες του extremeshop Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narayan Μάϊος 17, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2006 Αν το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να έχεις αθόρυβο PC, καλύτερα ΙΜΗΟ να βάλεις fanless ψύκτρα στην κάρτα γραφικών, μεγάλο heatpipe cooler στη CPU, και όπου χρειάζεται ανεμιστήρα να βάλεις 120άρη χαμηλών στροφών.Μπορεί να ακούγεται πιο πολύπλοκο, αλλά από άποψη συντήρησης είναι προτιμότερο από το w/c.Αν προτιμήσεις πάντως w/c να ξέρεις πως η αντλία του ΤΤ κάνει ένα βουητό που προσωπικά βρίσκω πιο ενοχλητικό από το σφύριγμα ενός Zalman silent fan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάϊος 17, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2006 για τα συγκεκριμενα δεν ξερω αλλα μου φαινεται αδυναμη η αντλια τους..Για απλη χρηση σιγουρα θα σε καλυψουν...αλλα δεν νομιζω να σηλωσουν πολλα πραματα μετα!Θα πρεπει να πεισεις τον εαυτο σου να φτιαξει μονος σου...καθως εκει εχεις σιγουρα αποτελεσματα προς ολες τις κατευθυνσεις..(θορυβος ,oc ,temp's )To πιο δυσκολο ειναι να βγαλεις την μητρκη εξω για να βαλεις το block στο cpu αλλα και αυτο με block της oclabs το ξεχνας καθως κουμπωνει κανονικα οπως μια ψυκτρα!(κανε scrolldown λιγο πιο κατω στη σελ να δεις το 6ο απο δεξια)Επισης σαν ετοιμη λυση δες και αυτα τα δυο... το πρωτο το δευτερο το οποιο ειναι ετοιμο γεμισμενο με νερο (ή ο,τι εχει μεσα) και μενει απλα η τοποθετηση...Τελος αν θες να κοψεις την φασαρια που κανει ο cpu μπορεις να βαλεις αυτο το πραμα το οποιο λενε οτι κοντραρει μια μετρια υδροψυξη...και να γλιτωσεις απο οποια φασαρια μπορει να φερει η εγκατασταση-συντηρηση υδροψυξης!Θα προτεινα παντως να πας σε ξεχωριστα κομματια..το κουμπωμα των σωληνων και το γεμισμα του τανκ δεν ειναι τιποτα σπουδαιοσε σχεση με το βγαλσιμο της μητρικης που δεν ξερω αν γλιτωνεις με τα "reserator"σιγουρο το γλιτωνεις με block απο oclabs(η καποιο αντιστοιχο αν υπαρχει) ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 17, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2006 Βασικά αν πάμε στη λύση του ΤΤ, η αντλία του είναι εξωτερική, οπότε μπορώ να βάλω άλλη αργότερα, σωστά? Όσο για το θόρυβο, και τώρα την TT Silent Tower έχω. Και στο chipset την παθητική της Zalman. Απλά πιστεύω ότι αν "σκάσουν" σιγά σιγά τα δύο βασικά (cpu/vga) βγάζοντας τη ζέστη έξω με την υδρόψυξη, θα βγούν και οι 12άρηδες οπότε θα μειωθεί ο θόρυβος και η σκόνη μέσα στο κουτί. Σωστά το σκέφτομαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Μάϊος 17, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2006 Αρχική απάντηση από Wizard! Βασικά αν πάμε στη λύση του ΤΤ, η αντλία του είναι εξωτερική, οπότε μπορώ να βάλω άλλη αργότερα, σωστά? Όσο για το θόρυβο, και τώρα την TT Silent Tower έχω. Και στο chipset την παθητική της Zalman. Απλά πιστεύω ότι αν "σκάσουν" σιγά σιγά τα δύο βασικά (cpu/vga) βγάζοντας τη ζέστη έξω με την υδρόψυξη, θα βγούν και οι 12άρηδες οπότε θα μειωθεί ο θόρυβος και η σκόνη μέσα στο κουτί. Σωστά το σκέφτομαι? Όχι γιατί χρειάζεσαι μέσα στο κουτί έστω και λίγη ροή αέρα αλλιώς θα δεις τα υπόλοιπα πράγματα να βράζουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 17, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2006 Σωστά. Αλλά το λίγη ροή αέρα δεν είναι το 2Χ12in + 1Χ12, 2Χ8 out.... Έτσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Μάϊος 17, 2006 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2006 Αρχική απάντηση από Wizard! Σωστά. Αλλά το λίγη ροή αέρα δεν είναι το 2Χ12in + 1Χ12, 2Χ8 out.... Έτσι? καλό είναι και αν θες για καλύτερο βαλέ τα coolermaster σιλεντ Πάνο σε ένα controler και δεν θα ακούς τίποτα(δοκιμασμένη λύση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.