Jump to content

εχετε κλοκαρει τα μηχανακια σας?

εχετε κλοκαρει τα μηχανακια σας?  

261 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Το εχω ανεβασει λιγακι:devil: :devil:

αλλα πιο πολυ για την τρελλα μου και οχι τοσο για τις επιδοσεις γιατι μονο σε τεστ και benches βλεπω διαφορα στην πραξη καθε μερα δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο απο οτι σε νορμαλ χρηση

Κάτσε σε έναν Ε6600 στα 2.4 και σε έναν στα 3.6 (ή αντίστοιχα σε έναν 3600Χ2 στα 1.8 και σε έναν στα 2.9) και θα εντυπωσιαστείς ;) Δεν είναι μόνο τα bench, είναι διαφορές που φαίνονται με το μάτι.

Σε τεστ και benches ναι αξιζει το πουσαρισμα στην πραξη για εμενα οχι δεν ειδα τις τρελλες διαφορες ουσιαστικα σε μαχες στο ROME, MEDIEVAL 2 και αλλα strtegy με πολυ στρατο δεν ειδα καμια διαφορα και οταν λεω καμια το ενοω ειτε πουσαρισμενος ειτε νορμαλ ακομα και να ειναι δυπηρινος ή οχι στο 3dmark εκει μοναχα κατι γινεται

ιδια καρτα γραφικων πριν την 7800gt, και την χ1900χτχ τωρα ολα τα γραφικα σε low settings στο ιδιο μηχανημα με c2d 6400 ειτε νορμαλ ειτε οσο παει δεν ενθουσιαστικα καθολου κριμα γιατι εστεια raid το μηχανημα και δεν εχω κρατησει τις μετρησεις που εκανα για να στις δειξω θα απογοητευσουν οπως ακριβως και εγω οταν τις εβλεπα δεν το πιστευα στα ματια μου

Αρχική απάντηση από ΟΕW1999

Σε τεστ και benches ναι αξιζει το πουσαρισμα στην πραξη για εμενα οχι δεν ειδα τις τρελλες διαφορες ουσιαστικα σε μαχες στο ROME, MEDIEVAL 2 και αλλα strtegy με πολυ στρατο δεν ειδα καμια διαφορα και οταν λεω καμια το ενοω ειτε πουσαρισμενος ειτε νορμαλ ακομα και να ειναι δυπηρινος ή οχι στο 3dmark εκει μοναχα κατι γινεται

Το Medieval 2 ειδικά είναι που φύσαγε στα 3.6 - απίστευτα μεγάλες μάχες με χιλιάδες στρατό και ολόκληρα Citadels και τις πήγαινε νερό (με την Χ1800ΧΤ 512). Αμφιβάλλω αν στα 2.4 θα έκανε το ίδιο (εδώ στα Windows είδα διαφορά από 2.4 σε 3.6).

Το video encoding που λέει και ο anthis έχει χαοτικές διαφορές.

Το Supreme Commander πήγαινε νερό στα 3.6 - στα 2.4 είχε ψιλοκολλήματα.

Αρχική απάντηση από ΟΕW1999

ιδια καρτα γραφικων πριν την 7800gt, και την χ1900χτχ τωρα ολα τα γραφικα σε low settings στο ιδιο μηχανημα με c2d 6400 ειτε νορμαλ ειτε οσο παει δεν ενθουσιαστικα καθολου κριμα γιατι εστεια raid το μηχανημα και δεν εχω κρατησει τις μετρησεις που εκανα για να στις δειξω θα απογοητευσουν οπως ακριβως και εγω οταν τις εβλεπα δεν το πιστευα στα ματια μου

Στο RAID0 των Raptors με 2 partitions έχω στο μικρό 6.1ms random access και ~150MB/sec average transfer rate - είδα διαφορά από το κανονικό μου απλό RAID0 (7.8ms random access - 120MB/sec average transfer rate).

Ειδικά όταν ανέβασα τις μνήμες στα 1000, μπορεί σε παιχνίδια να μην είδα διαφορές, αλλά στα Windows φαινόταν με το μάτι. Μόνο στο startup είδα κανά 5άρι δευτερόλεπτα διαφορά. Στο video encoding πάλι - καθώς και στο audio rendering.

Τώρα με τον Q6600 βέβαια οι διαφορές είναι σε άλλο επίπεδο στα 3 τελευταία :D

Ναι τον πήρα. Σε πολλές εφαρμογές χρησιμοποιεί τον ένα ή τους δύο πυρήνες και είναι ολόιδιος σε αίσθηση με τον Ε6600. Εκεί όμως που αρχίζει το multitasking ή δουλεύουν και οι 4 πυρήνες σε ένα πρόγραμμα...άντε γεια.

’σε και το 3DMark06 που πήρε μια ανηφόρα ΝΑ...

Και πιο προγραμα χρησιμοποιει 4 πυρηνες????

Εδω καλα καλα δεν υπαρχουν για δυο

Στο RAID0 των Raptors με 2 partitions έχω στο μικρό 6.1ms random access και ~150MB/sec average transfer rate - είδα διαφορά από το κανονικό μου απλό RAID0 (7.8ms random access - 120MB/sec average transfer rate).

Ναι στο Στο RAID0 των Raptors με 2 partitions ειδα διαφορα 5,7 ms random access 142MB/sec average transfer rate ΕΙΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ στο κλοκαρισμα ΟΧΙ

Nero Recode - DVD Shrink - Adobe Premiere - FL Studio - Pinnacle Studio - 3DSMax - Supreme Commander (:D)

Γενικά ότι έχει σχέση με Audio/Video/3D Rendering πάει σφαίρα με τον 4πύρηνο. Μιλάμε για το μισό χρόνο στεγνά. Αλλά σε γενικές εφαρμογές, είναι σαν να έχει κάποιος έναν κλασικό διπύρηνο CPU.

Στο μέλλον όλοι υπόσχονται multicore υποστήριξη. Θα δείξει.

Πάντως αν με 50% oc δεν βλέπει κάποιος διαφορά, τότε κάποιο άλλο πρόβλημα παίζει. Αν είναι κανά 20άρι% πάει στο διάολο, τι 2.4, τι 2.9. Αλλά 2.4 με 3.6? Εκεί φαίνεται ΣΕ ΟΛΑ με το μάτι η διαφορά.

Αρχική απάντηση από gznp [Σήμερα, στις 00:44]

Nero Recode - DVD Shrink - Adobe Premiere - FL Studio - Pinnacle Studio - 3DSMax - Supreme Commander (:D)

Καλα , στο 3dsmax αυτο που παιζει κυριως ρολο ειναι η μνημη...Οταν θα φορτωνεις τα Iteration στο meshsmooth θα τα δει ολα το μηχανημα με ελαχιστη ραμ...Πιστευω καλυτερα More ram για ενα μεγαλυτερο Project και πιο βαρυ παρα πιο γρηγορο rendering.

Οχι ακομα...αλλα με αυτα που διαβαζω με βαλατε στο τρυπακι..:getlost: :getlost:

Το λυπαμαι ρε μαγκες το μοτερι...χεχεχεχε...ακομα ειναι στο στρωσιμο!

Αφου το ψαξω περισσοτερο θα ασχοληθω σιγουρα,εξαλου αυτα που φοραει φωναζουν απο μακρια για overclock...:p :p :p

Δεν μου λετε...flopy πρεπει να εχω οπωσδηποτε για να τρεξω το προγραμμα που θα χρειαστει?

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Οχι ακόμη... αλλά όταν θα μάθω αρκετά για να το κανω με ασφάλεια, σίγουρα θα το δοκιμάσω.

Σίγουρα θα ήταν ενδιαφέρον να "ανεβάσω" λίγο τον υπολογυστή μου, εως εκεί που δεν τον σπάω, αλλα το βασικό μου κίνητρο για o.c. είναι άλλο: πιστεύω η όλη διαδικασία θα με βοηθήσει να *μάθω πιο καλά το μηχάνημα μου*.

Γενικά θέλω να ασχοληθώ με το hardware...

[black_humor]

.... κ επειδή μας λςίπουν τα $$$ ας πούμε όλοι μαζί μια προσευχούλα... :innocent:

Δι ευχών των αγίων Χρημμάτων ημών

Κύριε Τραπεζικέ του Ευρώ, το Λεπτό

Ελέησον κ σώσον τον λογαριασμόν μας Αμήν.

Αντε, μπας κ πέσει κανα ψιλό ο father ο επουράνιος γιατί το αφεντικό δεν πληρώνει..:mad: :cry:

[/black_humor]

• 4 months later...

Εγώ παιδιά έχω Μ/Β Gigabyte p35 ds4-Quad 6600-Muskin 2x1066 και το μόνο που ήθελα να κάνω ο καψερός ήταν να κάνω την cpu απο 2.4 στα 3 μόνο και μόνο για να αναδειχτει λίγο παραπάνω η 8800Gtx. Έκανα τα πάντα σωστά έτρεξα (από λάθος!) 6 orthos συγχρόνως!, memtest και το μηχάνημα τα άντεξε όλα χωρίς κανένα πρόβλημα! Έπαιζα για ώρες έτσι και μόλις τον έκλεισα και τον ξανα άναψα έσβησε μόνος του και μου τα γύρισε όλα default! Ρώτησα γνώστες και μου είπαν ότι το Bios θέλει update, το έκανα το πήγα f7 τα ίδια! το ξαναγυράω σε f5-f6 πάλι τα ίδια!!! Τελικά παραιτηθηκα απο την προσπάθεια και τον έχω "μαμα"...όμως προβληματίζομαι γιατί να μου το κάνει αυτό, εσείς έχετε αντιμετωπισει ξανά κάτι παρόμοιο?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.