Jump to content

Προβλημα με Raid 0

boom123

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το pc είναι:

cpu: Athlon 4000+(FX-53)

psu: Techsolo 500watt

mobo: ASUS A8N-SLI PREMIUM

Ram: 2x512Mb Crucial Ballistix DDR500

graphics: Leadtek GeForce 7800GTX 256Mb

hdd: 2x WD Raptor 10.000 @ Raid 0

1x DVD-RW NEC 3540

1x DVD-ROM LG

To pc δούλευε ρολόι με τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Όταν όμως έβαλα ακόμη δύο Raptor (4 χ Raptor) σε raid 0 άρχισαν τα προβλήματα.

Οι δίσκοι ελέγχονταν από το NV Raid αλλά και από το Silicon Image τα ίδια προβλήματα,

όπςως blue screen (0x00000050) και restart...

Σκέφτηκα ότι μπορεί να μην τα τραβάει το τροφοδοτικό αλλά όταν έμεινα με 2 δίσκους είχα τα ίδια προβλήματα...κάπου έιδα ότι μπορεί να είναι πρόβλημα των drivers του NV Raid αλλά παλιά δεν είχε πρόβλημα...

Λέτε να τα έπαιξε το τροφοδοτικό εντελώς και να μην σηκώνει ούτε καν τους δύο?

Ευχαριστώ και sorry για το μέγαλο post αλλά ήθελα να είμαι λεπτομερής.

Προβλημα στο Raid με Nforce4 αντιμετωπιζα και εγω... Ισως ειναι θεμα chipset...

Εννοείται ότι πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο πρέπει να αλλάξεις το τροφοδοτικό. Περιέγραψε σαφέστερα το πρόβλημα, δηλαδή τι έχεις στήσει πρώτα τι σου παρουσιάζει κτλ...

Ο κωδικός σφάλματος που αναφέρεις έχει μερικές εκατοντάδες διαφορετικές ερμηνείες αλλά ως επι το πλείστον σχετίζεται με δυσλειτουργίες του συστήματος των δίσκων γενικά.

Κοίταξα με το psu calculator και το σύστημα θέλει ~420watt.

'Oπως και να χει όμως, έκανα το raid, έβαλα τα windows και μετά την εγκατάσταση των drivers άρχισαν τα προβλήματα...τα ξανάκανα όλα από την αρχή αλλά τπτ...

Tώρα και με τους δύο δίσκους που πρίν δεν είχα κανένα πρόβλημα έχω πάλι blue screen και τα συναφή.

Με το hiper 580 θα είμαι εντάξει από psu σωστά?αλλά αμα δεν είναι εκεί το προβλημα...

Στην προβολή συμβαντων στην καρτελα συστημα σου εμφανιζει λαθη;

To παραπάνω τροφοδοτικό δεν το έχω ξανακούσει. Απο βάρος τι λέει; Κάτω απο ένα κιλό; Αν ναι τότε πρέπει να είναι μούφα. Δεν είναι απαραίτητο οτι το καλό τροφοδοτικό είναι και βαρύ απλώς συνήθως τα 500αρια κτλ που είναι κάτω του κιλού (κοινώς noname) δεν είναι και ό,τι καλύτερο και πολλές φορές αποδίδουν μόνο ένα μικρό ποσοστό της ονομαστικής ισχύος τους, συν οτι δεν είναι και τόσο αξιόπιστα.

Το σύστημά σου είναι αρκετά καλό και ακριβό και είναι κρίμα να κρέμεται απο ένα τέτοιο τροφοδοτικό. Και εκτός απο τον κίνδυνο να ψοφήσει κάποια στιγμή και να πάρει τπτ μαζί του, είναι και το θέμα των σταθερών τάσεων. Ο αδερφός μου μου παραπονιέται οτι το "super duper" 500αρι του QTec του έχει ξεκάνει τους δίσκους.....

’σχετα με το πρόβλημά σου, καλό θα ήταν να πάρεις ένα καλό τροφοδοτικό όσο πιο σύντομα μπορείς.

Ξαναλέω, δεν το ξέρω το συγκεκριμένο τροφοδοτικό αλλά συνήθως τα 500αρια του 40 συνήθως είναι μούφα. Απ'όσο έψαξα στο google πρέπει να είναι Γερμανικό αλλά η τιμή του μου φάνηκε αρκετά ύποπτη...

Το είχα overclocked 10%, από 2,4Ghz στα 2,64Ghz (προβλήματα και με δύο και με τεσσερις δίσκους), έβαλα το bios στα default settings με δύο raptor φαίνεται να είναι μια χαρά...

λέτε να είναι το psu? ή μπορεί να παίζει τπτ με το mobo?Πριν όμως overclocked με 2 δίσκους έπαζε μια χαρά..δεν ξέρω τι να φανταστώ....

Θα δοκιμάσω αργότερα να βάλω και τους άλλους δύο δίσκους με default settings sto bios

να δω τι θα γίνει και θα ενημερώσω...

Aπό psu τι προτείνεται? hiper 580 θα κάνει τη δουλειά?

Δες τους drivers του controller αν όντως είναι από την nvidia, γιατί καμιά φορά "κουκουλώνονται" από τους default της MS, ακόμα και μετά την εγκατάσταση του nforce 6.70. Εγώ τους έχω ενσωματώσει στο DVD των windowsm με το nLite, και έχω 4 δίσκους χωρίς πρόβλημα. PSU Tagan EC 580W, αλλά και το Hiper δεν έχει δείξει ακόμα δέιγματα αναξιοπιστίας.

Αρχική απάντηση από v@ss [Χθες, στις 06:20]

Δες τους drivers του controller αν όντως είναι από την nvidia, γιατί καμιά φορά "κουκουλώνονται" από τους default της MS, ακόμα και μετά την εγκατάσταση του nforce 6.70. Εγώ τους έχω ενσωματώσει στο DVD των windowsm με το nLite, και έχω 4 δίσκους χωρίς πρόβλημα. PSU Tagan EC 580W, αλλά και το Hiper δεν έχει δείξει ακόμα δέιγματα αναξιοπιστίας.

auto itane telika to problima...

Τελικά τα blue screen ξαναέκαναν την εμφάνιση τους...με λάθη

0x000000f4

0x0000007a

Δούλεθε μια χαρα και με τους 4 δίσκους σε raid 0. Έτρεξε το prime,memtest όλα καλά.

Ξαφνικά όμως bsd και μου έσπασε και το raid...:giveup:

Το περίεργο δεν είναι το BSOD, αλλά το ότι χαλάει το Raid. Αν μπορείς δοκίμασε άλλα καλώδια (που να βρεις 4 θα μου πείς), παρακολούθησε και τις θερμοκρασίες του nForce.

Πάντως για μένα το πιο πιθανό είναι να έχει χτυπήσει κάποιος δίσκος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.