ison Μάϊος 17, 2006 #21 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2006 Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 11:07] Καμία διαφωνία. Αν αυτά ισχύσουν για τους μεγάλους, για την AMOI άραγε τα πράγματα θα είναι καλύτερα ή χειρότερα; Καμία διαφωνία επίσης. Προσωπικά δεν έχω κανένα κόλλημα με μάρκες και μέρος κατασκευής. Απλώς στην TV μία Α ποιότητα κατασκευής και αποτελεσματικότητα ηλεκτρονικών και αλγορίθμων βελτίωσης εικόνας μετράνε συνήθως όσο (αν όχι και περισσότερο) από το ίδιο το panel. Ως ένδειξη το ανέφερα. I see your point αλλά διαφωνώ. Η διαφορά των τρελαμένων είναι ότι συνήθως έχουν δει πολύ μικρότερο δείγμα από τον ειδικό τύπο και πολλές φορές δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να κρίνουν (ναι μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, αλλά ξερόλες υπάρχουν πολλοί (ειδικά στον χώρο του HI-END όπου ακόμα υπάρχει μία παλιά νοοτροπία ''ελιτισμού''). Για να έχεις μία σφαιρική άποψη καλό είναι να τα συνδυάζεις όλα (τύπος και δίκτυο). Συμφωνώ γι αυτό λέω ότι καλύτερα μία καλή 40αρα 720 παρά μία 37αρα AMOI με 1080. ΠΑΛΙ απο οτι διαβαζω (και το τονιζω αυτο διοτι δεν εχω προσωπικη εμπειρια) η αντιπροσωπια εχει δειξει οτι το εχει παρει σοβαρα το θεμα (δες 0 pixel warranty) και το γεγονος οτι η μαμα Amoi βγαζει firmaware για βελτιωσει της TV παλι ως θετικο το εκλαμβανω. Για το θεμα της 40αρας απλα δεν πιστευω οτι επειδη πατωνει ενα διαφορτεικο μοντελο πρεπει να συμπαρασυρει και αλλα μαζι του...και η "μεγαλες" φιρμες εχουν μοντελα πατατες.... Σωστο αυτο που λες για το δειγμα και εννοειται πως ενημερωνομαι και απο τον ειδκο τυπο ΑΠΛΑ δεν θα παω να παρω το χψζ μοντελο επειδη το ειπε το hitech-ram-pcmagazine κλπ...γενικως εκτιμαω περισοτερο και την γνωμη του απλου χρηστη ο οποιος "ζει" με το εκαστοτε μηχανημα καθημερινα και οχι για την μικρη διαρκεια ενος συγκριτικου...κλασικο παραδειγμα κατι lcd τv της philips οι οποιες ενω ειχαν βγει top μετα απο λιγο καιρο παρουσιασαν προβληματα με το amblight αν θυμαμαι καλα.....ο δημοσιογραφος και να θελε δεν θα μπορουσε να το ξερει αυτο ...αλλα και ακομα και να το ηξερε δεν ξερω κατα ποσο θα το δημοσιευε για ευνοητους λογους... Οποτε ναι συμφωνω οτι πρεπει να εχεις σφαρικη αποψη απλα δινω περισοοτερο βαρος στον χρηστη... Τσπ επειδη εχουμε φυγει λιγο εκτος topic το καλυτερο που εχει να κανει ο φιλος jax ειναι να παρει μια tv αναλογα με τις αναγκες του...πχ αν θελει να βλεπει sdtv καλο θα ηταν αν παρει μια τω καλυτερη στο τομεα αυτο...αν την θελει για dvd αντιστοιχα klp ....η απλα να βρει μια μεση λυση Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickthegreek Μάϊος 17, 2006 #22 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2006 Να ρωτήσω κάτι για την amoι επειδή "παίζει" τώρα πάρα πολύ...Είναι καλή για τα λεφτά της? Δηλ η νέα tv της philips 9831 ή 9731 ή ακόμα και η 9830 είναι/ θα είναι σαφώς ανώτερες αλλα δεν τις συγκρίνουν λόγω τιμής τους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάϊος 17, 2006 Author #23 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2006 Κατ'αρχας να ευχαριστησω ολους για το ενδιαφερον.Κατα δευτερον να πω, οτι τα νεα(οι περισσοτεροι θεσσαλονικεις γνωριζουν σχετικα) μετα την επεμβαση του πατερα μου ναι μεν ηταν ενθαρρυντικα αλλα οχι οσο τα περιμεναμε...Οποτε η τηλεοραση αυτη την στιγμη μπαινει σε τελευταια μοιρα για μενα, οπως και πολλα πραγματα ακομα...ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάϊος 17, 2006 #24 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2006 Αρχική απάντηση από jax7480Οποτε η τηλεοραση αυτη την στιγμη μπαινει σε τελευταια μοιρα για μενα, οπως και πολλα πραγματα ακομα... Με κάνεις να ανησυχώ Περαστικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Μάϊος 17, 2006 #25 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2006 Πανω απο ολα υγεια...περαστικα στο πατερα σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimakos9 Ιούνιος 8, 2006 #26 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2006 Σκεφτομαι και εγω την lg-lz55.Δε τη βρισκω ομως κάτω από 1600. Καμιά ιδέα;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Ιούνιος 8, 2006 #27 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2006 Αρχική απάντηση από jimakos9 [Σήμερα, στις 10:44] Σκεφτομαι και εγω την lg-lz55.Δε τη βρισκω ομως κάτω από 1600. Καμιά ιδέα;; Εδω με δωρο dvd player στα 1599 ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Ιούνιος 8, 2006 #28 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2006 H LG πλέον έχει πέσει στα 1400 ευρώ , μην σας πιάσουν κορόιδα και πληρώσετε παραπάνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimakos9 Ιούνιος 8, 2006 #29 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2006 μπορεις να μου πει που μπορω να τη βρω στα 1400; Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιούνιος 8, 2006 #30 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2006 Αρχική απάντηση από knight_77 Εδω με δωρο dvd player στα 1599 ! Παίζει και κάτω από 1.500 (χωρίς ''δώρα'' και μπιχλιμπίδια). Για την 37αρα ΑΜΟΙ 1080p που λέγαμε παραπάνω: To τελευταίο HITECH την είχε δοκιμή και την ψιλοέθαψε (τεκμηριωμένα και σε αρκετούς τομείς). Και εγώ μάλιστα που την είδα από κοντά ήταν ψιλοαπογοήτευση. Επιβεβαίωσα ότι πίστευα: Καλύτερα μία 720p καλής ποιότητας και προσεγμένη σε σημαντικούς τομείς παρά μία 1080p που έχει να ''διαφημίζει'' βασικά την ανάλυση του panel της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimakos9 Ιούνιος 8, 2006 #31 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2006 δηλαδη μεταξυ amoi και lg θα έλεγες lg ε; απο οτι εχω καταλαβει η αμοι δεν εχει καλο τηλεοπτικο σημα ενω στα ψηφιακο εινια η καλυτερη;;διορθωστε με αν κανω λαθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Ιούνιος 8, 2006 #32 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2006 Αν και δεχομαι το περι προσωπικης εκτιμησης....τα περι hitech οχι...Ειναι σαν να ερχεται ενας Forumitis του Avsite-Avforum εδω και να μας λεει οτι η ati1900xt δεν ειναι καλη vga επειδη το ειπε το RAM... Αν εχεις ορεξη διαβασε http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=11638.0Για αλλη μια φορα την TV δεν την εχω δει απο κοντα...αλλα Συριε εφοσον την ειδες σε τι συνθηκες την ειδες (αρυθμιστη-ρυθμισμενη κλπ) και απο τι πηγη ....? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιούνιος 8, 2006 #33 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2006 Αρχική απάντηση από ison Αν και δεχομαι το περι προσωπικης εκτιμησης....τα περι hitech οχι... Βρε κακιά μανία κατά του HITECH Τι σου έχουν κάνει οι άνθρωποι; Το γεγονός ότι βλέπουν τόσες τηλεοράσεις κάθε μήνα δεν λέει τίποτα (ειδικά μάλιστα όταν τεκμηριώνουν τις απόψεις τους αναλυτικά σε κάθε τομέα και δεν περιορίζονται σε γενικά σχόλια όπως άλλα περιοδικά του χώρου) ; Δεν τους αποδίδω το αλάθητο αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια αρνητική διάθεση εξ αρχής. Και μην ακούσω ότι τα παίρνουν γιατί αυτό απλώς είναι αστείο. Εκτός του ότι αυτό θα ήταν χαζό, αν ήταν έτσι μάλλον τα παίρνουν από όλους κατά καιρούς (αν κρίνει κανείς από τα αποτελέσματα των test) οπότε το επιχείρημα δεν έχει νόημα. Εννοείται ότι δεν θέλουν να στενοχωρήσουν μεγάλες εταιρίες αλλά αν έχεις κρίση και διαβάζεις προσεκτικά μπορείς να βγάλεις τα συμπεράσματά σου με βάση τα γραφόμενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Ιούνιος 8, 2006 #34 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2006 Αρχική απάντηση από jimakos9 μπορεις να μου πει που μπορω να τη βρω στα 1400; http://www.technixx.gr/deeplink.jsp?PROD=94450&ext=skroutzΚαι την είχε πάρει το μάτι μου σε ένα φυλλάδιο πριν καμμιά βδομάδα στα 1400 ή στην Ηλεκτρονική Αθηνών , ή στον ΚωτσόβολοΔεν θυμάμαι σε ποιο από τα δύο καταστήματα , ρίξε μια ματιά Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Ιούνιος 8, 2006 #35 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2006 Aυτη εδω ξερει κανεις τι λεει?Λογικα πρεπει να ειναι νεοτερο μοντελο απο την LZ55: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Ιούνιος 8, 2006 #36 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2006 Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 12:32] Βρε κακιά μανία κατά του HITECH Τι σου έχουν κάνει οι άνθρωποι; Το γεγονός ότι βλέπουν τόσες τηλεοράσεις κάθε μήνα δεν λέει τίποτα (ειδικά μάλιστα όταν τεκμηριώνουν τις απόψεις τους αναλυτικά σε κάθε τομέα και δεν περιορίζονται σε γενικά σχόλια όπως άλλα περιοδικά του χώρου) ; Δεν τους αποδίδω το αλάθητο αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια αρνητική διάθεση εξ αρχής. Και μην ακούσω ότι τα παίρνουν γιατί αυτό απλώς είναι αστείο. Εκτός του ότι αυτό θα ήταν χαζό, αν ήταν έτσι μάλλον τα παίρνουν από όλους κατά καιρούς (αν κρίνει κανείς από τα αποτελέσματα των test) οπότε το επιχείρημα δεν έχει νόημα. Εννοείται ότι δεν θέλουν να στενοχωρήσουν μεγάλες εταιρίες αλλά αν έχεις κρίση και διαβάζεις προσεκτικά μπορείς να βγάλεις τα συμπεράσματά σου με βάση τα γραφόμενα. Δεν ειμαι ειδικος αλλα εφοσον το 99% (που λεει ο λογος) των ψαγμενων του χωρου το "φτυνει" το hitech κατι θα ξερουν παραπανω...(λεω εγω τωρα) Και παλι σε παραπεμπω στο link που σου εδωσα ..... Διαβάστε το άρθρο του reviewer κ. Βαλιμίτη για την ΑΜΟΙ! Πρώτα από όλα διαβάστε τα εργαστηριακά test που έδειξαν σχεδόν τέλεια νούμερα...Στην συνέχεια διαβάστε και τις εντυπώσεις του αρθρογράφου: Απουσιάζει το μαύρο, έχει χαμηλή απόκριση το pannel με αποτέλεσμα είδωλα, τεχνουργήματα στην κίνηση κλπ. με πιο χαρακτηριστική αυτή την πρόταση: "Το πιο αδύναμο σημείο της ΑΜΟΙ είναι ο συνδυασμός του scaler με την απουσία επαρκούς ευκρίνειας του πάνελ της" Shocked (Παρακαλώ ξαναδιαβάστε αυτή την πρόταση...) Όλη αυτή η κριτική βέβαια γίνεται όχι για ψηφιακό σήμα από ότι κατάλαβα!!! Το καταπληκτικό βέβαια είναι ότι ενώ είχε στην διάθεσή του ένα pannel 1920Χ1080 δεν αναφέρει τίποτα για HD υλικό!!!! Shocked Shocked Shocked Ούτε καν τι κάνει η τηλεόραση σε σήμα 1080i... το μόνο που αναφέρεται είναι ψηφιακή σύνδεση με hdmi (στα 576p άραγε?? Laughing Laughing Laughing)... Η δε σύγκριση με άλλες 3 τηλεοράσεις που όλες παίρνουν βαθμό πάνω από 9 και η ΑΜΟΙ 8.3 με βάση τα νούμερα των εργαστηρίων δεν στέκει με τίποτα... Υπάρχει τηλεόραση στην σύγκριση με πάνελ και αυτή 1920Χ1080 (η καινούργια Τoshiba) που έχει μικρότερη φωτεινότητα (300nits έναντι 504), χειρότερο contrast (390:1 έναντι 429:1) πολύ μεγαλύτερη απόκλιση χρωματικότητας (ΔΕ=16 έναντι ΔΕ=3 μόλις) και διαφορά στο λευκό (7149 Κ έναντι 6586Κ δηλ. ιδανικό λευκό) και όμως παίρνει 9 στην ποιότητα εικόνας έναντι 8.3 της ΑΜΟΙ... τωρα κατα ποσο τα reviews ειναι αξιοπιστα ή οχι θα σε γελασω...μερικς φορες συμφωνω με τα λεγομενα τους αλλα τις περισσοτερες νιωθω οτι υπαρχει μια "προτιμηση" σε συγκεριμενες μαρκες-μοντελα...βεβαια μπορει και να ειναι ιδεα μου... Και ερωτω παλι την Amoi που και πως την ειδες? (μην μου πεις σε καμια αλυσιδα στυλ Κωτσοβολος - carrefour κλπ γιατι εκει το λιγοτερο ΟΛΕΣ τις tv της εχουν με αθλιο σημα απο rf και signal splitters ...σπανια θα δεις καμια tv με πηγη της προκοπης ...εστω dvd βρε αδερφε) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Ιούνιος 8, 2006 #37 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2006 Την 37 Amoi την εφεραν στα Praktiker με 2199 ευρώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιούνιος 8, 2006 #38 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2006 Αρχική απάντηση από ison Δεν ειμαι ειδικος αλλα εφοσον το 99% (που λεει ο λογος) των ψαγμενων του χωρου το "φτυνει" το hitech κατι θα ξερουν παραπανω...(λεω εγω τωρα)Αν θες τη γνώμη μου, αυτό είναι μέγα λάθος.Πολλοί από τους ψαγμένους του χώρου (ειδικά αυτού του χώρου που κουβαλάει κατάλοιπα παππούδων hifidelitαδων) είναι συνήθως ξερόλες που λένε ότι τους κατέβει.Έχω ζήσει από κοντά αρκετές περιπτώσεις που νομίζουν ότι είναι guru και απλά έχουν μείνει δεκαετίες πίσω.Μπες για παράδειγμα σε 5 μαγαζιά που πουλάνε είδη HIFI κλπ και κάνε την ίδια ερώτηση παντού. Κατά πάσα πιθανότητα θα ακούσεις 5 διαφορετικά πράγματα (εκ των οποίων το 90% θα είναι αόριστες αρλούμπες) και πάντα με σχετικό ύφος.Το γεγονός και μόνο ότι αυτοί οι άνθρωποι φτύνουν όπως λες το μεγαλύτερο περιοδικό στο είδος του στην Ελλάδα (το οποίο αν και πολύ νεότερο, ξεπέρασε άλλα που ήταν στο χώρο πολλά χρόνια πριν) κάτι θα πρέπει να σου λέει.Μάλλον δλδ το γεγονός ότι το HITECH ξεπέρασε τις θεωρητικολογίες που επικρατούσαν στις κριτικές μηχανημάτων και προσπάθησε να κάνει τα πράγματα πιο σαφή μάλλον χάλασε την σούπα στους ξερόλες του χώρου.Προς θεού: Δεν μιλάω για όλους όσους ασχολούνται με το χώρο. Απλά λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν πραγματικά (λιγότεροι από τους αντίστοιχους computerάδες γιατί απλά το Internet στην περίπτωση αυτή δεν μπορεί να προσφέρει αντίστοιχη πληροφορία Τι να το κάνεις πχ το review ενός ηχείου από το Internet; ). Απλώς το ποσοστό των άσχετων ξερόλων στο είδος αυτό είναι υψηλότερο λόγω της υποκειμενικότητας που έχει αυτό.Επαναλαμβάνω: Δεν λέω ότι το HITECH είναι τέλειο. Λέει πολλές μ@λ@κίες αλλά δίνει πληροφορία που δεν δίνουν άλλα μέσα, την οποία πρέπει να ξέρεις να επεξεργάζεσαι με βάση την εμπειρία και τις γνώσεις σου.Αρχική απάντηση από isonΚαι παλι σε παραπεμπω στο link που σου εδωσα .....quote: ________________________________________Στην συνέχεια διαβάστε και τις εντυπώσεις του αρθρογράφου: Απουσιάζει το μαύρο, έχει χαμηλή απόκριση το pannel με αποτέλεσμα είδωλα, τεχνουργήματα στην κίνηση κλπ. με πιο χαρακτηριστική αυτή την πρόταση:________________________________________Και ερωτω παλι την Amoi που και πως την ειδες? (μην μου πεις σε καμια αλυσιδα στυλ Κωτσοβολος - carrefour κλπ γιατι εκει το λιγοτερο ΟΛΕΣ τις tv της εχουν με αθλιο σημα απο rf και signal splitters ...σπανια θα δεις καμια tv με πηγη της προκοπης ...εστω dvd βρε αδερφε) Την AMOI την είδα σε πολυκατάστημα ΑΛΛΑ να παίζε από DVD player χωρίς splitter κλπ (και μάλιστα REF, Star Wars) και παρατήρησα (τώρα που το λες το συνειδητοποιώ) αυτά που έγραφε το HITECH: χαμηλή απόκριση το pannel με αποτέλεσμα είδωλα, τεχνουργήματα στην κίνηση κλπ (εντάξει δεν λέω, προφανώς το player ήταν μέτριο αλλά η εικόνα ήταν πραγματικά κακή).Αρχική απάντηση από isonquote: ________________________________________Η δε σύγκριση με άλλες 3 τηλεοράσεις που όλες παίρνουν βαθμό πάνω από 9 και η ΑΜΟΙ 8.3 με βάση τα νούμερα των εργαστηρίων δεν στέκει με τίποτα... Υπάρχει τηλεόραση στην σύγκριση με πάνελ και αυτή 1920Χ1080 (η καινούργια Τoshiba) που έχει μικρότερη φωτεινότητα (300nits έναντι 504), χειρότερο contrast (390:1 έναντι 429:1) πολύ μεγαλύτερη απόκλιση χρωματικότητας (ΔΕ=16 έναντι ΔΕ=3 μόλις) και διαφορά στο λευκό (7149 Κ έναντι 6586Κ δηλ. ιδανικό λευκό) και όμως παίρνει 9 στην ποιότητα εικόνας έναντι 8.3 της ΑΜΟΙ... ________________________________________Το παραπάνω είναι ένα καλό ερώτημα και θα το κοιτάξω (πιθανότατα είναι από τις όχι λίγες πατάτες του HITECH). Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimakos9 Ιούνιος 8, 2006 #39 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2006 παιδια τι σας λέει η SAMSUNG LE37R72B;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Ιούνιος 8, 2006 #40 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2006 Συριε θυμασαι που την ειδες ...να παω να την δω και εγω επιτελους να δω αν αξιζει η φασαρια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.