Jump to content

P4 2.4GHz prob?

Inglor

Recommended Posts

Γειά σας παιδιά :)

Κατ'αρχάς πολύ ωραία ποστ και για αρχάριους (<-n00b :p ).

Και μπαίνω στο θέμα. Εχω ένα μικρό pc με ένα Pentium 4 2.4GHz με HT. Και προσπαθώ να τον υπερχρονισω "λιγάκι" με στόχο τα 3Ghz. Αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα στην πορεία όμως.

Πάνω από FSB 225Mhz το PRIME μου βγάζει πρόβλημα στο 1 λεπτό. Και όταν προσπάθησα να ανεβάσω λίγο τις μνήμες (πάνω από 200 Mhz dual) το pc δεν άνοιγε.

Αν και δεν έχω πολλές επιλογές από την motherboard νομίζω είναι καλή και πιστεύω οτι θα φτάσει τα 3Ghz. Κοιτάζοντας κάποια site για o/c είδα την CPU μου στα 3100Mhz με stock ψύξη.

Η σύνθεσή μου:

Μητρική: P4P800 Deluxe

CPU: Pentium 4 2.4Ghz HT

Ram: 2x 512Mb PC3200 Transcend

Cooling: Air, PRIMECOOLER PC-HCII+ HYPERCOOL

Ακολουθούν φωτογραφίες από CPU-Z

post-4568-1416072598,5463_thumb.jpg

Καλύτερα να είναι χαλαρά τα timings και 1:1 το FSB/DRAM ή το αντίστροφο?

Χαλάρωσα τα timings τώρα και είμαι στο ίδιο FSB. Ανεβάζοντας 230 FSB είχα λάθη στο memtest (όλο το βράδυ λάθη στο test #7).

Το ρεύμα που δίνω είναι 1.625 αλλά είχα παρηρήσει ότι κανόνιζε αυτόματα το ρεύμα παρόλο που κάποια στιγμή είχα φτάσει στο 1.7V. Παίζει να υπάρχει τέτοια περίπτωση? Ίσως το CPU-z να μην διαβάζει σωστά το ρεύμα ή το chipset να μην δίνει αυτά που λέει :innocent:

Το ρεύμα στις μνήμες είναι 2.85V από το χθεσινό ψήσιμο και κάνει folding to pc. Η mobo μου δεν μου δίνει παραπάνω :o

Επιπλέον ο επεξεργαστής με άλλες μνήμες δοκιμάστικε χθές στα 3100 :clap: (Θέλω μνήμες :dots: )

Σε ένα review σύγκρινε το 875 και το 865 chipset και κατέληγε ότι με επιλογές

Memory Accelaration mode: Auto

CPU mode: Turbo

πετυχαίνεις καλύτερα αποτελέσματα από αν ενεργοποιήσεις το Memory accelration mode.

Γνώμες?

post-4568-1416072603,2405_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.