Inglor Δημοσιεύτηκε Μάϊος 16, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 16, 2006 Γειά σας παιδιά Κατ'αρχάς πολύ ωραία ποστ και για αρχάριους (<-n00b ). Και μπαίνω στο θέμα. Εχω ένα μικρό pc με ένα Pentium 4 2.4GHz με HT. Και προσπαθώ να τον υπερχρονισω "λιγάκι" με στόχο τα 3Ghz. Αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα στην πορεία όμως. Πάνω από FSB 225Mhz το PRIME μου βγάζει πρόβλημα στο 1 λεπτό. Και όταν προσπάθησα να ανεβάσω λίγο τις μνήμες (πάνω από 200 Mhz dual) το pc δεν άνοιγε. Αν και δεν έχω πολλές επιλογές από την motherboard νομίζω είναι καλή και πιστεύω οτι θα φτάσει τα 3Ghz. Κοιτάζοντας κάποια site για o/c είδα την CPU μου στα 3100Mhz με stock ψύξη. Η σύνθεσή μου: Μητρική: P4P800 Deluxe CPU: Pentium 4 2.4Ghz HT Ram: 2x 512Mb PC3200 Transcend Cooling: Air, PRIMECOOLER PC-HCII+ HYPERCOOL Ακολουθούν φωτογραφίες από CPU-Z Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Μάϊος 16, 2006 Author #2 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2006 και οι μνήμες: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Μάϊος 16, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2006 Διόρθωσε τα ποστς σου και γράψε με ελληνικούς χαρακτήρες, σε παρακαλώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστάκης Μάϊος 17, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2006 Ανέβασε λίγο ρεύμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Μάϊος 17, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2006 Καλύτερα να είναι χαλαρά τα timings και 1:1 το FSB/DRAM ή το αντίστροφο? Χαλάρωσα τα timings τώρα και είμαι στο ίδιο FSB. Ανεβάζοντας 230 FSB είχα λάθη στο memtest (όλο το βράδυ λάθη στο test #7). Το ρεύμα που δίνω είναι 1.625 αλλά είχα παρηρήσει ότι κανόνιζε αυτόματα το ρεύμα παρόλο που κάποια στιγμή είχα φτάσει στο 1.7V. Παίζει να υπάρχει τέτοια περίπτωση? Ίσως το CPU-z να μην διαβάζει σωστά το ρεύμα ή το chipset να μην δίνει αυτά που λέει Το ρεύμα στις μνήμες είναι 2.85V από το χθεσινό ψήσιμο και κάνει folding to pc. Η mobo μου δεν μου δίνει παραπάνω Επιπλέον ο επεξεργαστής με άλλες μνήμες δοκιμάστικε χθές στα 3100 :clap: (Θέλω μνήμες ) Σε ένα review σύγκρινε το 875 και το 865 chipset και κατέληγε ότι με επιλογές Memory Accelaration mode: Auto CPU mode: Turbo πετυχαίνεις καλύτερα αποτελέσματα από αν ενεργοποιήσεις το Memory accelration mode. Γνώμες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.