downfoot Δημοσιεύτηκε Μάϊος 16, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 16, 2006 Γεια σας labίτες...Έχω 1 XP 2400+ πάνω σε 1 Asus A7V8X, 512ΜΒ κλπ κλπ.Αποφάσισα το Σ/Κ να τ ο μεταφέρω στο νεό μου κουτάκι, να του βάλω και κάτι λάμπες που είχα πάρει, να του αλλάξω τη 5200 με μια 6600gt κλπ κλπ.Την 6600 δεν την έβλεπε κι επειδή τη δοκίμασα σε άλλο PC κι έπαιζε κανονικότατα αποφάσισα να κάνω default το bios.Τίποτα και πάλι, αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα μου αυτή τη στιγμή αφού είχα την προτέλευταία έκδοση του bios πάνω και για την τελευταία αναφέρει η επίσημη ιστιοσελίδα ότι επηρεάζει την agp.Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν bootάρει καν το PC, όσο κι αν προσπάθησα να καθαρίσω το cmos. Παγώνει στην εικόνα που διαφημίζει τα features της κάρτας, λέγοντας press tab κλπ κλπ τίποτα από τα οποία δεν πιάνει... Απλά παγώνει... ’λλαξα μνήμη, άλλαξα slot, τίποτα... Πάνω έχω μόνο vga και ram ενώ όταν πατήσω del για να μπω bios απλά μαζί με την παγομένη εικόνα βλέπω κι 1 Entering setup...Καμιά ιδέα;
Chosen Μάϊος 16, 2006 #2 Μάϊος 16, 2006 Τι τροφοδοτικό έχεις; Έχω την υποψία ότι το υπάρχον δεν "φτουράει". Επίσης, η κάρτα έχει έξτρα τροφοδοσία ρεύματος;
downfoot Μάϊος 16, 2006 Author #3 Μάϊος 16, 2006 Ναι, αλλά για να μην κάνω τη ζωή μου πιο δύσκολη, το δοκίμαζω με την 5200 που δε θέλει φυσικά επιπλέον τροφοδοσία. Λες να είναι τροφοδοτικό; Το μαμίσιο του case έχω πάνω 450W αλλά άντε γεια μάρκα... Interset, Intersat κάτι τέτοιο νομίζω... Μετά έχω μόνο 350W για να to τεστάρω...
panos2k Μάϊος 16, 2006 #4 Μάϊος 16, 2006 Κάνε clear cmos και βγάλε και το τροφοδοτικό και την μπαταρία, μετά βάλε μπαταρία και το άλλο τροφοδοτικό και δοκίμασε, μόνο με την κάρτα γραφικών βγάλε απο επάνω άλλες κάρτες και drives. μήπως έβαλες κανένα καλώδιο drive ανάποδα? Η μνήμη έχει κουμπώσει καλά, h cpu πατάει καλά? τροφοδοσία 12V (αυτό με τα δύο κίτρινα-δύο μαύρα παίρνει το mobo? το έχεις ενώσει
downfoot Μάϊος 16, 2006 Author #5 Μάϊος 16, 2006 Όχι δεν παίρνει 12V η μητρική. Μόνο το μεγάλο βύσμα παίρνει. Αν δεν πατούσε καλά ο επεξεργαστής θα μου έδειχνε ότι έχω 512mb ram? Το θέμα μνήμη την παίδεψα αρκετά, οπότε δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Καλώδιο drive? Τροφοδοσίας φαντάζομαι έτσι; Θα το τσεκάρω, αν και δε νομίζω...Ξέχασα να αναφέρω ότι όταν έβγαλα τελείως τη μνήμη από πάνω και δοκίμασα να το ξεκινήσω, έδειχνε μαύρη οθόνη μεν, δεν έκανε τον ήχο όμως που κάνει το speaker όταν δε βρίσκει μνήμη. Όταν ξεκινάει κανονικά πριν παγώσει κάνει το beep που πρέπει... άρα δε φταίει το speakerάκι...Ευχαριστώ πάντως
Santa Cruz Μάϊος 16, 2006 #6 Μάϊος 16, 2006 α) την μητρικη ποσο καιρο την εχεις?β)Αμα το κλεισεις και το ανοιξεις σε διαστημα κατω των 5sec μπαινει κανονικα η κολαει?γ)εκανες αλλαγη psu ?/clear cmos/βγαλε βαλε μπαταρια?
downfoot Μάϊος 16, 2006 Author #7 Μάϊος 16, 2006 clear cmos έκανα, τη μητρική την έχω 3-4 μήνες, από flea, την προηγούμενη την έψησα!!!και reset που του κάνω πάλι παγώνει.αλλαγή psu όχι ακόμα αλλά θα το δοκιμάσω με 1 350w γιατί αυτό που παλεύω τώρα είναι νέο, το μαμίσιο του κουτιού. με 45Ε κουτί και 450w τροφοδοτικό όλα τα περιμένω...
Santa Cruz Μάϊος 16, 2006 #8 Μάϊος 16, 2006 Ελπιζω μονο να μην ειναι καμια μητρικη κελεπουρι "βλεπε elitegroup" .Παντως να εχεις υποψην τις μητρικες με dual Bios που λυνουν χερια.Μια αλλη προταση ειναι η λυση αρμαγεδον. lol δηλαδη αρχιζε να βγαζεις καλωδια καρτες τα παντα και να εισαι sure 100% πως ολα πατανε σωστα δεν εχουν μαζεψει σκονη στις επαφες τους κτλ.Η μητρικη ειναι νεα cmos εκανες δες και το τροφοδοτικο που ειναι και αυτο πρωτευον και τα ξαναλεμε.
downfoot Μάϊος 17, 2006 Author #9 Μάϊος 17, 2006 Καλημέρα παιδιά. Δοκίμασα και το άλλο τροφοδοτικό αλλά τίποτα, το ίδιο ακριβώς πρόβλημα...Μια φορά που κατάφερα μόνο να εμφανίσω την POST οθόνη πατώντας TAB πάλι πάγωσε...Καμιά άλλη ιδέα; Εγώ το μόνο που σκέφτομαι είναι να αλλάξω την πάστα σήμερα μπας κι έχει ξεραθεί από το βάλε βγάλε τη ψύκτρα και λειτουργεί αντίστροφα εκτινάσσοντας στα ύψη τη θερμοκρασία της ΚΜΕ. Υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει κάτι τέτοιο; 'Η πιθανότερο είναι να τα έχει παίξει "απλά" η m/b?
panos2k Μάϊος 17, 2006 #10 Μάϊος 17, 2006 Πάστα έπρεπε να είχες αλλάξει, αλλά μέχρι το πόστ θα σε πήγαινε δεν νομίζω να είναι αυτό.’λλη μνήμη δοκίμασες?Βγάλε τα πάντα πάνω απο την μητρική ακόmα και επεξεργαστή, βάλε μετά μόνο επεξεργαστή, μνήμη και τροφοδοτικό, και κάρτα γραφικών και αν ανάψει οκ!, αλλιώς μάλλον μητρική:-(
mech5107 Μάϊος 17, 2006 #11 Μάϊος 17, 2006 Καμμιά άλλη μνήμη δεν έχεις να το δοκιμάσεις;Πάντως με τον 2400+ ενός φίλου και η Α7ν600 και η Α7χ8χ και δεν έκανε καν Post.Με A7V880 υπολειτούργησε. Από τότε δεν εμπιστεύομαι την Asus
downfoot Μάϊος 17, 2006 Author #12 Μάϊος 17, 2006 Δοκίμασα άλλη μνήμη αλλά 266, όχι 400 αν κι αυτό δε νομίζω να παίζει ρόλο... Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα!Τόσους μήνες ο συγκεκριμένος επεξεργαστής έπαιζε στη συγκεκριμένη m/b.
mech5107 Μάϊος 17, 2006 #13 Μάϊος 17, 2006 κανας φίλος να αρχήσεις να δοκιμάζεις ενα ενα το hardware?
xkandreas Μάϊος 17, 2006 #16 Μάϊος 17, 2006 καλίτερα να δοκιμασεις για αρχη την cpu και τις μνήμες σε mobo που δουλεύει και μετά ένα-ένα τα υπόλοιπα
Santa Cruz Μάϊος 18, 2006 #17 Μάϊος 18, 2006 δανεισου μια μητρικη και δοκιμασε να βαλεις πανω της τα δικα σου κομματια αλλιως δυσκολα..
apostolis22 Μάϊος 19, 2006 #18 Μάϊος 19, 2006 Ακριβός το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με την ίδια μητρική.Εκανα φλασαρισμα ξανά δεύτερη φορά το bios και έφτιαξε.
downfoot Μάϊος 22, 2006 Author #19 Μάϊος 22, 2006 Παίδες σόρι που δεν έγραψα νέα αλλά προέλυψε πρόβλημα υγείας. Βασικά, όποιος δεν έχει περάσει ανεμοβλογιά μακριά...Λοιπόν, όταν έβαλα τον Ντούρον πάνω έπαιξε, μάλλον με γέιωνε όταν προσπαθούσα να κάνω clear το cmos μέσω jumber. Το πρόβλημα από ό,τι κατάλαβα δημιουργέιται όταν δοκιμάσω πάνω την 6600. Φλάσαρα το βιος στην τελευταία έκδοση (έιχα την ακριβώε προηγούμενη) αλλά δε λέει να τη δει το ρημάδι.Ένιγουεϊ, σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τη βοήθεια...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.