Jump to content

Ποιο Venice Stepping? E4 vs E6

StriderGT

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ξέρετε αν υπάρχουν σοβαρές διαφορές στα επίπεδα overclocking μεταξύ του E4 και Ε6 stepping στους Venice Athlon 64 X2? Διότι ενδιαφέρομαι να αγοράσω έναν 3800+ Υπάρχουν Ε6 Χ2 στην Ελλάδα?

Ο κωδικός του chip είναι: ADA3800DAA5CD για τον Ε6 tray

και ADA3800DAA5BV για τον E4

Οι νέοι 3800 Ε4 δείχνουν να πηγαίνουν καλά στην πλειοψηφία τους.Εγώ αυτόν θα έπαιρνα.

Ενημερωτικά και μόνο ο Ε4=Manchester κι ο Ε6=Τoledo..

εχω εναν 3800+ Ε4.

με νερακι παει 2500 μαμα ρευμα.

απο εκει και περα και για καθε 50 μεγα θελει περιπου 0.25 ως τα 2750 που τα εχω με 1.5

δοκιμασα μεχρι 1.65 και ηταν σταθερος στα 2880.ειδα βεβαια οτι τα 1.65 ειναι πολλα για καθε μερα οποτε και εχω βρει την χρυση τομη στα 2700 με 1.45

να σημειωσω οτι καταφερα να ποσταρω μεχρι τα 10χ305 με 1.65βολτ

αλλα ακομα και εαν εδωσα ldt vid chipset volts δεν καταφερα να δω windows περα απο τα 2940.

κανα phase παιζει?:hehe:

Αρχική απάντηση από deadlock7 [Σήμερα, στις 01:55]

Οι νέοι 3800 Ε4 δείχνουν να πηγαίνουν καλά στην πλειοψηφία τους.Εγώ αυτόν θα έπαιρνα.

Ενημερωτικά και μόνο ο Ε4=Manchester κι ο Ε6=Τoledo..

Αρχίζω να υποψιάζομαι ότι οι Ε6 Manchester είναι failed E6 Toledo (πρόβλημα στην υπόλοιπη cache)...

Υπάρχει κάποιος που να έχει E6 512Kb cache CPU να μας πει από πρώτο χέρι oc εντυπώσεις?

Έχουν βρεθεί καλά κομμάτια κι απ'τους δύο πυρήνες.Οι manchester είναι φτιαγμένοι με 512ΚΒ l2 cache.Οι Toledo με 1ΜΒ και στις εκδόσεις 3800+,4200+,4600+ με κομμένη τη μισή cache.Πιθανόν να είναι προβληματική η μισή..ποιος ξέρει.Πάντως αυτό δεν επηρρεάζει την απόδοση,μόνο ότι προσφέρει περισσότερη θερμότητα λόγω των παραπάνω Τρανζιστορ.Εγώ πάντως δεν είδα διαφορές που είχα από δυο κομμάτια του κάθε πυρήνα!

Οι Ε4 του 2006 φαίνεται ν'ανεβαίνουν καλά πάντως..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.