n1ck0s Δημοσιεύτηκε Μάϊος 15, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 15, 2006 (ΣΗΜ: Έχω διαβάσει αρκετά post τις τελευταίες μέρες με προβλήματα σε υδροψύξεις αλλά μου φαίνεται τα δικά μου "συμπτώματα" διαφέρουν) Παιδιά σας παραθέτω μερικές εικόνες από το πως έχει γίνει η υδρόψυξη μου, να μου πείτε μερικές γνώμες για το τι πρέπει να κάνω. Από ότι βλέπεται στο block εμφανίστηκαν ξαφνικά κάτι πρασινίλες/μαυρίλες (όταν λέω ξαφνικά εννοώ ότι είχα να ανοίξω το κουτί 5 μέρες, ώσπου προχθές τις ανακάλυψα). Επίσης το υγρό που κυκλοφορεί μου φαίνεται ελαφρά πιο σκούρο (μπορεί να είναι και ιδέα μου). Αυτό που είναι σίγουρο πάντως είναι ότι μέσα στο υγρό κυκλοφορέι και κάτι σαν σκόνη/αφρός, το οποίο επιπλέει. Το θέμα είναι ότι δεν μου φαίνεται ότι πρόκειται για το "γνωστό" ίζημα που λέτε ότι δημιουργείτε κατά την διάβρωση... Όσοι έχετε όρεξη μπορείτε να δείτε τι εννοώ στο video εδώ. Επίσης στην τρίτη φωτό (τανκ) φαίνεται κάτι σαν άσπρος αφρός... και πιο πάνω κάτι σαν πράσινη μούχλα. Οπότε παιδιά τι πρέπει να κάνω; Σαφώς ξηλώνω την υδρόψυξη καταρχάς (εδώ θα εκτιμούσα κάποιο tip για το πως να την ξηλώσω χωρίς να στάξει κάτι μέσα στο κουτί - δεν μπορεί να βγει μονοκόμματη, λόγω του 3,5'' bay tank). Πρέπει να την καθαρίσω; Τι και πως; Αν έχετε όρεξη μπείτε και σε λεπτομέρειες γιατί δεν έχω ιδιαίτερη πείρα από υδροψύξεις. Όσον αφορά το block... Να ξεβιδώσω το plexy από πάνω για να καθαρίσω το block; Φοβάμαι ότι οι μαυρίλες έχουν προέλθει από το λάστιχο που έχει για στεγανότητα. ’μα το ξεβιδώσω θα είναι σίγουρα στεγανό μετά όταν το ξαναβιδώσω; Τέλος για να μην σκάσω 25 για έτοιμο υγρό, είμαι 100% οκ με σκέτο απεσταγμένο νερό; Έχω διαβάσει τα απίστευτα debate που έχετε κάνει κατα καιρούς για τα υγρά υδρόψυξης, αλλά θα ήθελα να επισημάνω ότι το δικό μου ψυγείο είναι αλουμινένιο... Μήπως πρέπει να έιμαι περισσότερο προσεχτικός για το τι θα βάλω μέσα; movie.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
bsakel Μάϊος 15, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2006 επειδη ειχα κι εγω το ιδιο συστημα υδροψυξης αν εχεις το ψυγειο που εδινε μαζι η thermaltake δεν νομιζω οτι ειναι αλουμινενιο. Εμενα ηταν χαλκινο αλλα ηταν σωληνοτο με χαλκινους σωλινες και αλουμινενια fins.οσο για το πως θα βγαλεις την ψυξη απο το κουτι εγω θα ελεγα να βγαλεις το block απο τον επεξεργαστη και να αδειασεις το κυκλωμα απο εκει σε καποιο ταπερ. μετα με αδειο το κυκλωμα μπορεις να βγαλεις τα ρακορ και να βαζεις χαρτοπετσετα στις τρυπες για να μην σταξει το υγρο που μπορει να εχει μεινει μεσα στα κομματια.οσο για τα ρακορ αμα τα ξεβιδωσεις μπορεις να τα ξαναβιδωσεις χωρις προβλημα αρκει να προσεχεις λιγο να μπαινουν σωστα τα λαστιχακια οταν ξαναβιδωσεις τα ρακορ. το μπλοκ μπορεις να το ξεβιδωσεις χωρις προβλημα και να το καθαρισεις. φανταζομαι οτι με viakal θα καθαρισει και δεν θα εχεις και προβλημα, αλλα καλυτερα να μας πει και καποιος αλλος που εχει καθαρισει χαλκο με viakal...Δυστυχως για αυτα που κυκλοφορουν στο κυκλωμα δεν ξερω να σου πω...Ελπιζω να βοηθησα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chrisantz Μάϊος 15, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2006 χαχαχαχαχαχαχαχα χωρις παρεξηγηση παιδια εχω το ιδιο συστημα αλλα αυτα που βλεπεις και ειδα και στο video προκειτε για το ιδιο λαθος που εκανα και εγω στην αρχη... στην 3τη φωτο σου βλεπω ξεκαθαρα οτι δεν το εχεις γεμισει στο full το τανκ σου. Αυτο προκαλει φουσκαλεσ και απο την πιεαση της αντλιασ δημιουργει αφρο που ειναι υπευθηνος και για το "μουχλιασμα" στο μπλοκ σου. Μην ανυσηχεις απλα γυρε το κουτι και γεμισε το με οσο πιο πολυ υγρο μπορεις ετσι ώστε κατα την λειτουργια του να μην ακους την ροη του αερα (μπουρμπουληθρες) μεσα στο συστημα σου!! Τωρα οσον αφορα για το υγρο και μενα στην αρχη ηταν κιτρινοπο και τωρα εχει περασει κανα 2 μηνο το εχω βαλει - βγαλει 5 φορες για να αλλαξω θεσεις στα πραγματα στο εσωτερικο και για μοντες και εχει γινει σκουρο πρασσινακι! για να το βγαλεις-καθαρισεις το κυκλομα σου απλα ξεβιδωσε καποιον σωληνα με ενα μπολ απο κατω για τυχον ατυχηματα και φυσα με το στομα σου..εεε απο την αλλη θα βγαινει το υγρο μαζι με τα πνευμονια σο βεβαια αλλα τι αλλο να κανεις???? εγω αφτο εκανακαι τις 5 φορες:tw: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chrisantz Μάϊος 16, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2006 Αυτο που θελω να πω οσον αφορα την 3 φωτο ειναι οτι το υγρο πρεπει να υπερκαλυπτει και την τρυπα του <IN> για να εχεις καλη κυκλοφορια υγρου στο κυκλωμα σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Μάϊος 16, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2006 αυτο με την αντλια και τον αφρο ετσι ειναι γιατι το υγρο που δυνει μαζι μου ειχε κανει και εμενα τετια κουλα.....τωρα για τι σκουρινε ..... δεν ξερω παντος εμενα εχει το ιδιο χρωμα εδω και 1+ μηνες.......παντος στο μπλοκ κατι δεν μου αρεσυ..... μου φενετε σαν διαβρομενο....καλο θα ηταν παντος να ριξεις ενα καθαρισματακι στο συστημα σου............. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknown Μάϊος 16, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2006 αφρους οι ''σαπουναδες'' ειχε βγαλει εμενα επειδη ειχε αερα το κυκλωμα....ετσι η αντλια τον ανακατεβε μαζι με το παραφλου η κατι αλλο που ειχα ριξει και γινοντουσαν ασπροι οι σωληνες... λυση:εβγαλα το λαστιχο απο το ενα ρακορ του μπλοκ και μετα βυθισα τη σωληνα και το μπλοκ σε μια λεκανη με απιονισμενο νερο...(πρωτα ειχα φροντισει να μην αδειασει το κυκλωμα οταν εβγαλα το λαστιχο...) τελος αφησα την αντλια να δουλευει κανα 5 λεπτο ετσι ωστε ΟΛΟΣ ο αερας να εφευγε απο την λεκανη....(καλο θα ηταν να βαραμε και λιγο το ψυγειο γιατι κραταει και αυτο αερα )........ ελπιζω να βοηθησα ερωτηση:σε μενα εχουν αρχισει και θολωνουν οι σωληνες...δηλ στην αρχη μπορουσες να κοιταξες απο μεσα τους ενα τωρα οχι...φυσιολογικο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
n1ck0s Μάϊος 16, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2006 Έβλεπα τα αλουμινένια fins στο ψυγείο και θεωρούσα ότι είναι αλουμινένιο όλο. Τελικά είχα άδικο. Το τανκ όντως είναι ψιλοάδειο. Αλλά αυτό έγινε τελείως ξαφνικά... Πριν κάνα μήνα το είχα τιγκάρει (μέχρι που είχε ξεχειλίσει). Διαρροές δεν είδα πουθενά πάντως.Τώρα μένει μονάχα να δω τι θα κάνω με το block. Ίσως να φιλάρω το τανκ και να αφήσω προς το παρόν το block έτσι... Με τον καιρό θα συνηθίσω και τις μαυρίλες και θα μαρέσουν (αστειεύομαι). Πάντως αν κάποιος είχε ιδέα τι διάολο είναι αυτές οι μαυρίλες στο block...Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια, η απόκρισή σας ήταν άμεση.Υ.Γ. Έχει κανείς να προτίνει καμμιά ενδιαφέρουσα μόντα για το BigWater; Αν τελικά το ψηλώσω ίσως να του βγάλω λίγο τα μάτια έτσι να γουστάρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YiorgosX Μάϊος 16, 2006 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2006 Το πράσινο χρώμα στο υγρό που χρησιμοποιείς φαντάζομαι ότι είναι κάποιο UV πρόσθετο.Κάποτε είχα χρησιμοποιήσει κάποιο υγρό που μου έβαψε τα πάντα στο κύκλωμα. Από τότε μόνο νερό με water wetter. Αν είναι κάτι αντίστοιχο, τότε το μόνο που χρειάζεσαι είναι πλύσιμο. Σίγουρα πάντως χρειάζεται να γεμίσεις το κύκλωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n1ck0s Μάϊος 16, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2006 Το υγρό που έχει μέσα είνια αυτό που δίνει η thermaltake μαζί με το Bigwater. Το water wetter που λες τι είναι; Και που μπορώ να το βρω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
YiorgosX Μάϊος 16, 2006 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2006 water wetter Εγώ το πήρα από ebay. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n1ck0s Μάϊος 16, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2006 Αρχική απάντηση από YiorgosX [Σήμερα, στις 15:35] water wetter Εγώ το πήρα από ebay. thx Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Μάϊος 16, 2006 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2006 σορρυ για το ΟΤ...ενα προσθετο που ειχε αναφερει ο βασιλης πριν απο λιγο καιρο ποιο ειναι?ειχε πει οτι θα πωλειται στα extreme... gorillakos διαφωτισε μας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bsakel Μάϊος 16, 2006 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2006 χαιρεται και παλι γενικα απο οτι εχω δει μοντες για το big water δεν παιζουν πολλες. Μια πολυ κλασσικη ειναι η αλλαγη του ψυγειου με καποιο Black Ice. Μετα εγω δοκιμασα να αλλαξω την αντλια με καποια αλλη απο ενυδριο αλλα δεν μπορω να σου πω οτι ειδα και πολυ μεγαλες διαφορες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Μάϊος 16, 2006 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2006 Αρχική απάντηση από bsakel χαιρεται και παλι γενικα απο οτι εχω δει μοντες για το big water δεν παιζουν πολλες. Μια πολυ κλασσικη ειναι η αλλαγη του ψυγειου με καποιο Black Ice. Μετα εγω δοκιμασα να αλλαξω την αντλια με καποια αλλη απο ενυδριο αλλα δεν μπορω να σου πω οτι ειδα και πολυ μεγαλες διαφορες. στο δικό μου big water έχω βάλει 2 μονά black ice pro και είναι μια χαρά ίσως χρειαζότανε και άλλη αντλία αλλά όχι ακόμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.