Jump to content

Υδροψυξη (αγορα καινουριας)

Chrisantz

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπον.. καταρχας Καλησπερα σε ολους και σε ολες...χμ χμ χμ :p

Εχω το συστημα της υπογραφής μου αλλα οχι κλοκαρισμενο το τελευταιο διαστημα λογο...του τοπικ! ο επεξεργαστης εχει πασαλληψει την κορμαρα του με αρκτικ 5 σιλβερ και δουλευει σωστα ..αλλα!

Με 20 βαθμους δωματιου επιανα και ειμουν οκ αυτεσ τις θερμοκρασιες

CPU = IDLE:39max FULL:42

MOBO = IDLE:41max FULL:45

Τώρα πλησίασαν οι ζέστες και η θερμοκρασια ωματιου ανεβηκε στους 25 βαθμους... καμπανες απο τις πυλες του παραδεισου ηχησαν στα αυτια :giveup: :giveup: μου καλλοντας της υδροψηξη μου:D :D

:nuke:

CPU = IDLE:41max FULL:46:nuke:

MOBO = IDLE:43max FULL:51:nuke:

Α να μην ξεχασω... η MOBO εχει υδροψηξη με αεριο πανω απο τη μαμα μεσα σε χαλκοσωλήνες αλλα για να βγαζει τετοιες θερμοκρασιες:TD: για μενα εχει φυγει νύχτα απο το μπαλκόνι:p :P

Στο ερώτημα - θέμα τώρα... εχω 4 πρασσινα για φαγωμα:T: οπότε εκατσα και εψαξα λιγο και βρηκα τα ακόλουθα και θελω να μου πείτε γνωμες και εμπειριες απο τα συγκεκριμενα υλικα-προιοντα:bigsmile:

Αντλια = EHEIM 1250

Ψυγείο = BLACK ICE XTREME ii (ή να πάρω το τριπλο??) γιατι θα ψυχει και τα 2 chipset της MOBO γιαυτο το λεω..

Block = E11even crussader για το CPU και 2 ακομα αλλα για την MOBO αυτα θα τα βρω ξεχωριστα ετσι??? Περίπου 35 δεν κανουν? το ενα.

Tank = τυπου σωληνα 150ml απο το xtremeshop

Σωλήνες = tygon

Εχετε καμια καλλυτερη ιδεα?? πειτε μου την γνωμη σας επι του θεματος και παρακαλω πολυ αν γινετε πειτε μου τι διαφορες στις θερμοκρασιες θα δω ή εστω οταν θα παει 37 ~ η θερμοκρασια ωματιου ποσο θα έχω στο PC??

Α το τριπλο ψυγειο λογικα δεν το βαζουμε εαν θελουμε να ψυξουμε και την GPU?? αν το βαλω χωρις την GPU θα εχω καλλυτερη αποδοση στο θεμα θερμοκρασιων ε??

Ευχαριστω εκ των πρωτερων:D :D :D :D :D

καταρχην θα σου προτεινα να βγαλεις την ψυχτρα της μητρηκης σου οπως λες και να βαλεις λιγο αρκτικ.. θεωριτικα θα φτιαξουν λιγο οι θερμοκρασιες σου..

τα κομματια που επελεξες για το νερακι σου ειναι αρκετα καλα και 1000δοκιμασμενα.

δεν θα σου αλαξω την συνθεση γιατι μου αρεσε αλλα θα προτεινω ενα διαφορετικο ψυγειο και θα συμφωνισω μαζι σου σε ολα τα αλλα..

αφου λοιπον εχεις 4πρασινα τοτε πηγενε στο τριπλο ψυγειο δεν ειναι καθολου υπερβολη και θα προτεινα αυτο..

http://xtremeshop.com.gr/catalog/product_info.php?cPath=21_26&products_id=44

οσο μεγαλυτερο τοσο καλυτερο λενε.. αλλα πολλες φορες αν ειναι και χοντρο παλι δεν μας χαλαει.

η αντλια ειναι αρκετα καλη, την εχουνε πολλα παιδια εδω μεσα, προβληματα δεν εχουνε ακουστει τοσα πολλα σε σχεση με τις hydor.

το μπλοκ του 11 ειναι αριστο παντα για την δικη μου αποψη και ενα καλο review θα το δεις εδω..

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=20449

Alexisferos 1000 ευχαριστω για τη συμβουλη σου... θα παω να παρω τα κομματια το σαββατο που μας ερχετε και ελπιζω να το εχω στησει μεχρι την δευτερα γιατι οπως αναφερω και στην υπογραφη μου εχω το armor και δεν βλεπω χωρο για να το βαλω μεσα το τριπλο...Καποιο σαββατο πριν ειχα περασει απο τα multirama στη στουρναρα και μου ειχαν πει οτι θα μπορουσα να το κοψω στη βαση και να του εφαρμωσω το ψυγειο. Δεν εχω δει και κανενα post-roject με αυτη την ιδεα στο forum και δεν μου φενετε οτι το αποτελεσμα θα αξιζει...

αν εχεισ καμια καλη ιδεα σε παρακαλω μοιρασου τη μαζι μου γιατι σπαω το κεφαλι μου να βρω καποια αλλα τπτ:wall: :wall:

Α , και κάτι ακομα...να του βαλω 6 ανεμιστηρια 12αρια πανω κατω ή μονο προς τα εξω 3?

κοιτα και με το διπλο θα κανεις δουλεια και με το παραπανω αλλα το τριπλο ειναι η καλυτερη επιλογη..

αν παρεις το διπλο τωρα μπορεις η να το χωρεσεις μεσα στο κουτι κοβοντας λικακι του κουτι σου οπως στο λινκ που δινει ο eleven η να το βιδωσεις απο πισω απο το κουτι σου μαζι με τον πισω ανεμιστηρα και αυτους εδω τους αποστατες.. http://xtremeshop.com.gr/catalog/product_info.php?cPath=21_26&products_id=82

θα σταθω στο ψυγειο και θα συμφωνισω μαζι σου Μονο αν παρεις το Black Ice Xtreme 2 οπως ειπες... η οτι αλλο διπλο στο παχος του, με τπτ λεπτοτερο

και για να σου δωσω να καταλαβεις πως λεω να κανεις το ψυγειο αν δεν θες να κοψεις το κουτι δες εδω http://www.swiftnets.com/assets/images/products/MCB-120/radbox-installation-mockup-.gif

το τριπλο τωρα θα μπορουσες να το χωρεσεις μεσα αλλα θα γινοταν αμφοριτα στριμωγμενα τα πραγματα και για μενα μονος τροπος ειναι να το βαλεις στην οροφη του κουτιου σου με αυτα εδω τα σταντ. http://xtremeshop.com.gr/catalog/product_info.php?cPath=21_26&products_id=79

η με μακριες βιδες οπως εδω

dsc001900th.th.jpg

οι επιλογες και η ολοκληρη μοντα στο κουτι ειναι δικια σου,εγω ελπιζω να βοηθησα λιγακι

Ευχαριστω πολυ παιδια!! με βοηθησατε πραγματικα!

τελικα λεω να παρω το τριπλο και να το βαλω πανω απο το κουτι με τα stands απο το xtrim shop :) :)

Αρχική απάντηση από Chrisantz

Ευχαριστω πολυ παιδια!! με βοηθησατε πραγματικα!

τελικα λεω να παρω το τριπλο και να το βαλω πανω απο το κουτι με τα stands απο το xtrim shop :) :)

αυτη ειναι η καλητερη λυση αλλα πρεπει να υπολογυσεις καλα απο πριν τι θα κανεις στα mod πχ να προσεξεις απο που θα μπουν οι σωλινες μεσα στο κουτι οστε να μην κανουνε καμια ατσαλι καμπυλη και τσακισουν αλλα και να ειναι ευκολο στην αντικατασταση κομματιον αλλα και στην περιπτοση συντηρισεις

Ναι τα εχω σκεφτει και τελικα θα το βαλω οπως ο alexisferos αλλα με τα stand απο το xtremeshop και οι καταληξεις θα βγαινουν απο πισω γιατι παρατηρησα οτι το armor διαθετει 4η 5 αν θυμαμαι καλα εισοδους-εξοδους για την υδροψυξη:D

Αρχική απάντηση από Chrisantz

Ναι τα εχω σκεφτει και τελικα θα το βαλω οπως ο alexisferos αλλα με τα stand απο το xtremeshop και οι καταληξεις θα βγαινουν απο πισω γιατι παρατηρησα οτι το armor διαθετει 4η 5 αν θυμαμαι καλα εισοδους-εξοδους για την υδροψυξη:D

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το armor διαθέτει 4 εξόδους εισόδους για λεπτούς σωλήνες και όχι για 1/2

Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το armor διαθέτει 4 εξόδους εισόδους για λεπτούς σωλήνες και όχι για 1/2

To armor περιεχει 4 εξοδους-εισοδους οπως ειπες αλλα κανουν και για 1/2 ιντσας σωληνες. Εγω ετσι το εχω τωρα, και ειναι μια χαρα. Απλα σωληνες με πολυ παχυ τοιχωμα δεν περνουν, οχι απαραιτητα ολοι οι 1/2 ιντσας.

Αρχική απάντηση από jax7480

To armor περιεχει 4 εξοδους-εισοδους οπως ειπες αλλα κανουν και για 1/2 ιντσας σωληνες. Εγω ετσι το εχω τωρα, και ειναι μια χαρα. Απλα σωληνες με πολυ παχυ τοιχωμα δεν περνουν, οχι απαραιτητα ολοι οι 1/2 ιντσας.

για δοκίμασε να βάλεις tygon Και μετά πες μου:D

Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr [Σήμερα, στις 13:20]

για δοκίμασε να βάλεις tygon Και μετά πες μου:D

Γι'αυτο λεω, οχιαπαραιτητα ολοι οι 1/2 ιντσας....

:crazy: :crazy: :crazy: :crazy:

τελικα βρεθηκα να ειμαι τυχερος στην ατυχια μου...εξηγω...

Ηταν ενα βραδυ..προς τα ξημερωματα :D που ειχα λιωσει κυριολεκτικα στο DND online:worship:

To κακο ομως δεν ειναι οτι ειχα λιωσει απο το καψιμο του παιχνιδιου...αλλα απο του pc:tw:

:rant: :rant: ειπα και ανοιξα το κουτι να δω τι σκ@τ@ φταιει. πιανω αντλια ετσι και ετσι ...λιγο εμενε και θα ελιωνε μεσα στο κουτι:-O καθως ομω παρατηρησα οτι την χτυπαγε ενα πυρινο ρευμα απο την καρτα γραφικων μου:slap:

Ειχε θερμοκρασια 71 βαθμους!!!!! (εντατσει στους 110 παραδιδει πνευμα αλλα 71 ειναι πολοι)

Οποτε εν συνεχεια και η μητρικη ηταν χλιαρη οταν την ακουμπησα στα heatpipes της αρα αυτη που ευθηνετε για το προβλημα των θερμοκρασιων μου ειναι η καρτα μου....

ειδου τωρα η ερωτηση.. μπλοκ για την 7800GTX e-vga k.o. ειπαρχει:jump1: ??Εχει πανω αυτο το μαυρο(διαβολικο πραγμα ,πραγμα του σατανα:rofl: ) βγαινει αυτο?

οποτε ετσι θα αποφυγω να ψυξω την μητρικη... Αυτη ηταν η αιτια που ζεσταινοταν ο επεξεργαστησ και η μητρικη τοσο πολυ..)

Έχει ένα μπλοκ στο extremeshop που πιάνει και μνήμες αλλά υπάρχει και του eleven μονό για το core

[asxetos mode on]

<For the 6800GT, 6800Ultra, 7800 and 7800GTX a Mosfett cooler is needed> το ελεγε στην περηγραφη του block...τι ειναι αυτο το mosfet???

[asxetos mode off]

EDIT: σορρυ ρε συ αλλα απανου στη βιασιν εξεχασθιν απο το shift αλτ!

αυτο ειναι Mosfet cooler

δοσε καπιο λινκ με φοτος απο την καρτα σου να σου πω ακριβος

post-1784-1416072603,8661_thumb.jpg

μαλλον απο της φωτο δεν θα σε βοηθησω και πολυ αλλα ....αυτες εχω προσ το παρων

:blink:

<a  href=%7Boption%7Dhttp://xs300.xs.to/xs300/06205/IMG0001.JPG' alt='IMG0001.JPG'>

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.