aggelopas Δημοσιεύτηκε Μάϊος 14, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 14, 2006 Εχω 2 σκληρους σε ραιδ 1.Αν βγαλω τον ενα και τον βαλω απλα σε μια αλλη μητρικη θα δει τα δεδομενα μου?Βεβαια ξερω οτι θα γινει degrated το raid,απλα το θεμα ειναι αν θα δει τα data μου το αλλο mobo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάϊος 14, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2006 Κανονικά ναι.Πχ σε array σε NF3, NF4, PROMISE δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.Σε μερικά τελευταία της Intel όμως (πχ ICH7R) έχω δει διάφορα περίεργα (όχι ότι δεν παίζει πάντα, απλώς θέλει προσοχή στο πως θα δηλώσεις τον δίσκο για να μην χάσεις τα πάντα - εντάξει γίνονται recover εύκολα αλλά δεν είναι να μπαίνεις στην διαδικασία). Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Μάϊος 14, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2006 Στο πως θα τον δηλωσεις εννοεις basic,dynamic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάϊος 14, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2006 Αρχική απάντηση από aggelopas Στο πως θα τον δηλωσεις εννοεις basic,dynamic? Βασικά στον να μην τον δηλώσεις ως member νέου array. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Μάϊος 15, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2006 Αρχική απάντηση από spc [Χθες, στις 23:23] Βασικά στον να μην τον δηλώσεις ως member νέου array. Για αυτο το πραγμα ηθελα να ρωτησω πριν δω την απαντηση σου.Ασχετα με το αν θα δει τα δεδομενα μου σαν σκετο δισκο,μπορω να ξαναστησω το raid οριζοντας του σαν ''καλο'' τον δισκο που εχω κανει τις αλλαγες σαν σκετο,και σαν δισκο που θα κανει το mirror τον αλλο που εχω?Βασικα νομιζω μου εχεις απαντησει ηδη,αλλα επιβεβαιεωσε αν λεμε το ιδιο?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάϊος 15, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2006 Εξαρτάται το chipset.Πχ σε κάποια Intel (πχ ICH7R δεν θυμάμαι αν το ίδιο ισχύει και σε πιο παλιά) με το που ο δίσκος γίνει μέλος νέου array αυτόματα χάνει όλα τα δεδομένα.Αυτά σε επίπεδα BIOS. Το διευκρινίζω γιατί η Intel έχει κάποια εργαλεία στον οδηγό / πρόγραμμα διαχείρισης των Raid που κάνουν κάποιες μετατροπές.Σε NF3-4, κατά την δημιουργία του array σε ρωτάει αν θες να σβήσεις τα δεδομένα ή όχι.Σε άλλα πάλι chipset κατά την δημιουργία του array Raid 1 σε ρωτάει ποιον δίσκο θα γράψει σε ποιον.’ρα λοιπόν μπορείς να κάνεις αυτό που λες αλλά θα πρότεινα, πριν κάνεις το νέο array, να έχεις κάνει format τον παλιό δίσκο προκειμένου να μην γίνει κανένα μπλέξιμο στο νέο array σε σχέση με το ποιος δίσκος θα γραφτεί πάνω στον άλλον (από την στιγμή που, στην αρχική κατάσταση και οι 2 δίσκοι θα περιέχουν διαφορετικά δεδομένα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Μάϊος 15, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2006 Καταλαβα, σ' ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάϊος 15, 2006 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2006 Αρχική απάντηση από aggelopas Καταλαβα, σ' ευχαριστω! Σε κάθε περίπτωση (και μιας και δεν μας είπες ακόμα με τι chipset παίζεις), το backup είναι πάντα μία σοφή κίνηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Μάϊος 15, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2006 Τωρα ειμαι με το ICH5R αλλα δεν ξερω ακομα σε τι θα παω.Κοιταγα μηπως αποφυγω το backup μιας και ολοι οι σκληροι μου ειναι φουλαρισμενοι,ωστοσο το σκεφτομαι σοβαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.