Jump to content

The ATi Catalyst Driver thread.

Recommended Posts

πολυ καλος φαινεται...λιγες δοκιμες που εκανα...μου εκανε εντυπωση η ηταν ιδεα μου, σε μερικες περιπτωσεις βελτιωθηκε η ποιοτητα απεικονησης δεν ξερω αν σχετιζεται με το νεο 2δ οδηγο που ανεφερες...οι επιδοσεις ελαφρα προς τα ανω...

τωρα δεν θα απαντησω πως τον περασα, σιγουρα οχι με τον σωστο τροπο...μην με ζαλισετε με π.μ...θα ηθελα οταν το καταφερει καποιος και τον βαλει οπως οριζει ο ΑΤΙΜΑΝ, να μου πει κι εμενα το τροπο, για να νιωθω πιο σωστος απεναντι στον δημιουργο του... :) αν καταφερεις ατιμαν και ανακαλυψεις αλλον τροπο, πες μας σε ολους...ευχαριστω για τον οδηγο παντως.!

post-16088-1416074587,8252_thumb.jpg

πολυ καλος φαινεται...λιγες δοκιμες που εκανα...μου εκανε εντυπωση η ηταν ιδεα μου, σε μερικες περιπτωσεις βελτιωθηκε η ποιοτητα απεικονησης δεν ξερω αν σχετιζεται με το νεο 2δ οδηγο που ανεφερες...οι επιδοσεις ελαφρα προς τα ανω...

τωρα δεν θα απαντησω πως τον περασα, σιγουρα οχι με τον σωστο τροπο...μην με ζαλισετε με π.μ...θα ηθελα οταν το καταφερει καποιος και τον βαλει οπως οριζει ο ΑΤΙΜΑΝ, να μου πει κι εμενα το τροπο, για να νιωθω πιο σωστος απεναντι στον δημιουργο του... :) αν καταφερεις ατιμαν και ανακαλυψεις αλλον τροπο, πες μας σε ολους...ευχαριστω για τον οδηγο παντως.!

Η ATI ακόμα να φτιάξει έναν driver 2D της προκοπής για τα Windows 7.

Υστερεί πάρα πολύ σε απόδοση το 2D στα Win 7, σε σχέση με τα XP και τα Vista.

Ειδικά με την HD 5000 series, την έκανε πάλι την κουτσουκέλα της στο 2D με τους τελευταίους official drivers 10.8 για τα Windows 7.Έριξε το performance του 2D στα τάρταρα.

Κι επειδή το 2D δεν μετριέται συχνά, για να σας βοηθήσω σας δίνω το link για ένα benchmark που το μετράει.

Τρέξτε το benchmark πρόγραμμα Tom2D (2DBench.exe)

Πατήστε download στο παρακάτω link (είναι στα Γερμανικά):

http://www.tomshardware.de/download/Tom2D,0301-26150.html

Το benchmark είναι στα Αγγλικά, μην ψαρώσετε.

Έγινε επεξεργασία από NikosD

1198 με τους official 10.8 και μια 5750

Πόσο ας πουμε θα έπρεπε να βγάζει? Πάνω από 1500, 2000?

(εγω βεβαια εχω και αλλα προβλήματα με τη δικιά μου και μαλλον φταιει το BIOS της)

Η 4850 που είναι μια κάρτα αντίστοιχων επιδόσεων, βγάζει στα Vista πάνω από 3200, αν σου λέει κάτι αυτό.

Δεν φταίει η καρτούλα σου, μια χαρά είναι.

ΟΙ DRIVERS ΦΤΑΙΝΕ.

Στο σύστημα σου ακριβώς όπως είναι, αν βάλεις Catalyst 10.7 official θα πας στα 1700 στο ίδιο benchmark.

Είναι αδύνατον να βγάλουμε άκρη με τους drivers της ATI

λοιπον ατιμαν αν σου βρισκετε λιγος χρονος κατεβασε και δοκημασε το i'm not alone (καπου στα 700 mb ειναι) το παιχνιδι κσερω πολυ καλα ειναι πολυ κακογραμενο το θεμα ειναι οτι se πολα σημεια πεφτει στα 15 fps και εχω 5870 ιστερα απο λιγο πσακσιμο ανακαλυπσα οτι δεν λειτουργει η gpu στο συγκεκριμενο game (το gpu usage ειναι κολιμενο στο 0% ενω η cpu που ειναι 4πυρηνος στα 3,6 ειναι σχετικα τσιταρισμενος) γιαφτο οποιος δεν βαριετε ας το κανει μια δοκιμη.

Δεν φταίει η καρτούλα σου, μια χαρά είναι.

μωρε φταίει και αυτη

η connect3d την εκανε την πατατα της και τα ρολόγια σε idle 2D ειναι 500/1150 ενω λογικά θα επρεπε να ήταν πιο χαμηλά.

Ο δε catalyst τον εβαλα σε 2D να το κατεβαζει σε 350/1150 και ενω το κάνει καμία αλλαγή δε βλέπω στη κατανάλωση. Λογικό λέω αφου οι τάσεις δεν αλλάζουν και δε θέλουν να αλλάξουν μεσω CCC profiles (αν και σε OC πιανει 850/1150 και δουλευει κανονικά)

αρα και το bios μαπα ειναι

μωρε φταίει και αυτη

η connect3d την εκανε την πατατα της και τα ρολόγια σε idle 2D ειναι 500/1150 ενω λογικά θα επρεπε να ήταν πιο χαμηλά.

Ο δε catalyst τον εβαλα σε 2D να το κατεβαζει σε 350/1150 και ενω το κάνει καμία αλλαγή δε βλέπω στη κατανάλωση. Λογικό λέω αφου οι τάσεις δεν αλλάζουν και δε θέλουν να αλλάξουν μεσω CCC profiles (αν και σε OC πιανει 850/1150 και δουλευει κανονικά)

αρα και το bios μαπα ειναι

Ε τότε ναι φταίει η κάρτα, αλλά όχι για το συγκεκριμένο. Για το συγκεριμένο φταίνε οι drivers.

Φταίει γενικά για το ότι υπάρχει :-)

Έγκλημα το 500/1150 σε 2D idle mode. Σε εμένα η 5750 (Sapphire) είναι στα 157/300!

Ε τότε ναι φταίει η κάρτα, αλλά όχι για το συγκεκριμένο. Για το συγκεριμένο φταίνε οι drivers.

Φταίει γενικά για το ότι υπάρχει :-)

Έγκλημα το 500/1150 σε 2D idle mode. Σε εμένα η 5750 (Sapphire) είναι στα 157/300!

Χωρις να ειμαι ειδικος επι του θεματος, δε νομιζω NikosD πως εχεις (απολυτο) δικιο. Ειχα προβλημα με cold bug στην καρτα μου, και την flasara με ενα συγκεκριμενο bios της Sapphire, με απολυτη επιτυχια οπου το cold bug εξαφανιστηκε. Αυτο που παρατηρησα ομως ειναι πως πλεον οταν ειμαι σε 2d mode, αν η καρτα "θελησει" εστω και για λιγο να παει σε 3d mode, περναει απο ενα ενδιαμεσο mode με clocks 550 (για μισο sec), κατι που με το παλιο bios δε γινοτανε.

Βασισμενος σε αυτη μου την παρατηρηση, πιστευω πως και το bios μπορει να παιξει το ρολο του στα clocks.

Τα θέματα που θίγεις είναι σωστά, αλλά δεν έχουν σχέση με αυτά που έθιξα εγώ.

Το θέμα μου είναι το 2D performance και ποιος ευθύνεται για τις χαμηλές επιδόσεις του.

Η απάντηση είναι ότι ευθύνονται οι drivers και όχι το BIOS.

Σε μια παλαβή κάρτα που βάζει ότι ρολόγια θέλει, προφανώς δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα.

Εγώ θέλω τα αποτελέσματα σας στο 2D και στις άλλες κάρτες - τις μη παλαβές.

Είναι χώμα ή δεν είναι το 2D στα Win 7, ειδικά με HD 5000 series?

@NikosD

Δωσε την να ησυχασεις ρε μαν, τι το παλευεις? Στη θεση σου αυτο θα εκανα.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα φίλε μου.

Μακάρι να ήταν.

Ό,τι και να πάρεις σε παρόμοια προβλήματα θα μπλέξεις. Αν κάθε φορά τα παρατάς τόσο εύκολα, σε βλέπω με το χέρι στην τσέπη κάθε τρεις και λίγο.

@Atiman

μηπως γινεται να εχουμε τις οδηγιες για το ATIstuff.exe και στα ελληνικα παρακαλω;

εννοω το readme.

Τελικα για το θεμα του catalyst control center δεν μπορεσα να το λυσω, παω για φορματ!

Έγινε επεξεργασία από strong

@Atiman

μηπως γινεται να εχουμε τις οδηγιες για το ATIstuff.exe και στα ελληνικα παρακαλω;

εννοω το readme.

Τελικα για το θεμα του catalyst control center δεν μπορεσα να το λυσω, παω για φορματ!

Μηπως απλα να βγαλεις το MSI AB(αν το εχεις installed) και μετα να χρησιμοποιησεις το τελευταιο ΑΤΙΜΑΝ_Uninstaller αντι να κανεις format? To exteme καθαρισμα ειναι σαν να εχεις κανει format!!!

Επισης αν "κολησεις" με τους νεους drivers, πρωτου κανεις format, γιατι δεν χρησιμοποιεις το ΑΤΙΜΑΝ_Uninstaller και μετα να βαλεις τους 10-8 (με 10-8a Crossfire Application profiles)

note: Σχετικα με το .net framework δεν εχω να προτεινω κατι, παρα να πω απο προσωπικη εμπειρια πως απο το Windows Update History ανακαλυψα πριν καιρο πως ενα Update του .net δεν ειχε εγκατασταθει και αυτο διοτι ειχε προηγηθει ενα αλλο που δεν το "αφηνε"... οποτε επρεπε να κανω "παιχνιδι" για να μπει με ολα τα updates και σωστα. Ριξε μια ματια στο Windows update history αν καποιο απο τα .net updates κατεβηκε ΑΛΛΑ ΔΕΝ εγκααταστηθηκε και πραξε αναλογα. (Στα forum της MS υπαρχουν thread με το συγκεκριμενο θεμα- ΑΝ αυτη ειναι η περιπτωση σου)

...just a few thoughts!

Έγινε επεξεργασία από ElGreco

Όποιος κατέβασε και εγκατέστησε τους 10.9 ας μου στείλε ένα π.μ. παρακαλώ πάρα πολύ :) :)

εδιτ: έγινε, μιλάω ήδη !! :) thanks

Έγινε επεξεργασία από MOS

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.