Jump to content

The ATi Catalyst Driver thread.

Recommended Posts

Σε εμένα είναι ανοιχτό το opencl και το Directcompute. Απλά μετά τους drivers εγκαταστήστε το ATI stream SDK 2.01.

To απόγευμα εγκατέστησα και εγώ τους 10.4b και οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Έτρεξα 2 φορές unigine και είχα +4 fps, που μπορεί βέβαια να είναι και τυχαίο. Όσα παιχνίδια πρόλαβα να τρέξω πήγαιναν μιά χαρά! Αύριο που θά έχω πιο πολύ χρόνο θα σας πώ παραπάνω εντυπώσεις...

Τη εγκατάσταση την έκανα με: uninstall stream sdk 2.01 - uninstall all ati software - safe mode - driver sweeper - delete files from atiman post - install 10.4b - install ati stream 2.01.

Κατά την εγκατάσταση είχα ανοιχτό και το afterburner και πήγαν όλα ρολόι!

Έγινε επεξεργασία από KostasNK
Ορθογραφικά λάθη

Χτες έκανα upgrade (όχι clean install) απο vista σε 7 και εννοείται ότι πριν αφαίρεσα όλους τους drivers των συσκευών.Το πρόβλημα μου τώρα είναι ότι στα 7 ο catalyst installer φορτώνει μόνο τον CCC και όχι τους drivers , δηλάδή κρατάει υποχρεωτικά τους drivers που φόρτωσε το λειτουργικό στο upgrade. Μοναδική λύση είναι manual απο device manager αλλά δεν μου κάθεται καλά εννοείται...Τώρα πχ έχω τον 10.3 που έβαλα manual. Aμα πάω να περάσω τον 10.4b απο installer, θα μου περάσει τον CCC αλλά όχι τους drivers.Τώρα που γράφω μου έσκασε φλασιά μήπως είναι το UAC που δεν το έχω ελέγχξει στα 7. Για να δούμε...

10.4b

uninstall all ati software - install 10.4b - install ati stream 2.01 (αν και η σωστή διαδικασία είναι αυτή που έχει γράψει ο KostasNK στο ποστ 2161)

Επεξεργαστής στα 4.2ghz, 5870 default

10.4b - 18454 gpu score / 10.3 - 18382 gpu score. Μικρή η διαφορά αλλά προς τα πάνω :)

post-2485-1416074392,7419_thumb.jpg

Εδώ είναι το vantage μου με τους 10.3 (8.720).

post-2485-1416074391,6339_thumb.jpg

Ακολουθησε την σωστη διαδικασια για να εχεις σωστα αποτελεσματα.

Θα επρεπε να ειχες πολυ μεγαλυτερη διαφορα, αν και στον driver αυτον το σημαντικο δεν ειναι τα σκορ.

Δεν συμφωνω με την αποψη να απεγκαθιστας το ΑΤΙ stream καθε φορα που θα βαζεις βγαζεις εναν νεο driver. Απεναντιας καλυτερα να "βλεπει" το stream κατα την εγκατασταση.

Οι αναφορες που λαμβανω ειναι τελειως διαφορετικες τελικα ανα συστημα και ειναι πολυ περιεργο και καθολου ευχαριστο....:hmm:

Απλά έκανα ότι κάνω πάντα στην απεγκατάσταση-εγκατάσταση. Το ίδιο ακριβώς είχα κάνει όταν έβγαλα τους 9.12 για να περάσω τους 10.3 και είχα δει διαφορά πάνω από 2000 πόντους στο gpu score (δεν είχα χρησιμοποιήσει ούτε τότε driver sweeper).

Ίσως στο σύστημά μου όπως είναι αυτή τη στιγμή να κοντεύω να φτάσω ταβάνι από θέμα σκορ και τη μεγάλη διαφορά να την πήρα στους 10.3... από εδώ και ύστερα μάλλον δεν θα βλέπω μεγάλες διαφορές.

και γω δεν έβλεπα το Open CL/GL τικαρισμένο στο GPUZ, αλλά θα λυθεί το πρόβλημα απ'οτι διάβασα με την εγκατάσταση των ΑΤΙ STREAM SDK...

Πάντως δεν ξέρω τι φταίει αλλά δεν μπορώ να μπω σε safe mode για απεγκατάσταση των drivers με τον γνωστό τρόπο του ατιμαν....τι f5, f8, f10, f12 εχω πατήσει μάταια....με f8 με βάζει να επιλέξω από ποιόν σκληρό να μπουτάρει και όχι να μπω σε safe mode....εχει κάποιες ιδιαιτερότητες η μητρική μου (ASUSP6T deluxeV2);

@Ατιμαν:

1. Υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης στους οδηγούς;

2. Μπορεί να ενσωματωθεί (αν ναι επιβάλλεται) στο Unistall την επιλογή να γίνεται απεγκατάσταση ΌΛΩΝ των υπολειμάτων που αφήνουν τώρα....ωστε να μην απαιτείται safe mode/driver sweeper/manual delete

Στο δικό μου σύστημα (nvidia vga) το file repository το καθάρισα με το take ownership tweak, μια φορά που μου χρειάστηκε.

1. You will need the Take Ownership reg tweak.

2. Once installed navigate to the Driverstore folder @ windows\System32\DriverStore

3. Use the search box to find nv_disp.inf folders

4. Right click the nv_disp.inf* folders and click Take Ownership.

5. Open up the folder's properties and on the Security tab, grant full access to your own account which is now added to the Folders permissions thanks to the take ownership tweak.

6. At this point the files themselves should report that the permissions can't be changed, just ignore your way through these until no more messages come up. (Cancel should also work as only the folder permissions really need to have the security set)

7. Delete the folder.

Repeat steps 4-7 for additional nv_disp.inf* folders

Note

* is a wildcard, it basically stands for any characters tht exist after the nv_disp.inf, for example, my current 192.62 driverstore backup is nv_disp.inf_amd64_neutral_8f92fb321d6d0ac3.

Φυσικά θα πρέπει να προσαρμοστεί για ΑΤΙ κάρτες ο παραπάνω μινι οδηγός, και επειδή πάνε δυο χρόνια από την τελευταία φορά που είχα ΑΤΙ καλό θα ήταν να το κάνει κάποιος άλλος, μιας και δε θυμάμαι την ονομασία των αρχείων. Φαντάζομαι πως γίνεται.
  • Like 1

και γω δεν έβλεπα το Open CL/GL τικαρισμένο στο GPUZ, αλλά θα λυθεί το πρόβλημα απ'οτι διάβασα με την εγκατάσταση των ΑΤΙ STREAM SDK...

Πάντως δεν ξέρω τι φταίει αλλά δεν μπορώ να μπω σε safe mode για απεγκατάσταση των drivers με τον γνωστό τρόπο του ατιμαν....τι f5, f8, f10, f12 εχω πατήσει μάταια....με f8 με βάζει να επιλέξω από ποιόν σκληρό να μπουτάρει και όχι να μπω σε safe mode....εχει κάποιες ιδιαιτερότητες η μητρική μου (ASUSP6T deluxeV2);

@Ατιμαν:

1. Υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης στους οδηγούς;

2. Μπορεί να ενσωματωθεί (αν ναι επιβάλλεται) στο Unistall την επιλογή να γίνεται απεγκατάσταση ΌΛΩΝ των υπολειμάτων που αφήνουν τώρα....ωστε να μην απαιτείται safe mode/driver sweeper/manual delete

Φίλε επέίδη έχουμε ίδια μητρική...

Πάτας F8 και επιλέγεις από που θα bootαρεις. Με το που θα επιλέξεις, πατάς καπάκι-αμέσως ξανά F8 και θα σου βγάλει το boot-up menu των Windows7. Εκεί επιλέγεις Safe mode...

Ελπίζω να βοήθησα...

• Like 1

Στο δικό μου σύστημα (nvidia vga) το file repository το καθάρισα με το take ownership tweak, μια φορά που μου χρειάστηκε.

Φυσικά θα πρέπει να προσαρμοστεί για ΑΤΙ κάρτες ο παραπάνω μινι οδηγός, και επειδή πάνε δυο χρόνια από την τελευταία φορά που είχα ΑΤΙ καλό θα ήταν να το κάνει κάποιος άλλος, μιας και δε θυμάμαι την ονομασία των αρχείων. Φαντάζομαι πως γίνεται.

Ενδιαφέρον...

Αυτό αφαιρεί και τις καταχωρήσεις από το registry, ή μόνο τα αρχεία που εγκαθιστούν οι drivers; Λειτουργεί και μετά την απεγκατάσταση των drivers από το control panel; Πάντως πιστεύω ότι το καλύτερο θα ήταν να ενημερωθεί ο driver sweeper. Χθες έκανα κανένα μισάωρο να αφαιρέσω τα πάντα χειροκίνητα...

Ενδιαφέρον...

Αυτό αφαιρεί και τις καταχωρήσεις από το registry, ή μόνο τα αρχεία που εγκαθιστούν οι drivers; Λειτουργεί και μετά την απεγκατάσταση των drivers από το control panel; Πάντως πιστεύω ότι το καλύτερο θα ήταν να ενημερωθεί ο driver sweeper. Χθες έκανα κανένα μισάωρο να αφαιρέσω τα πάντα χειροκίνητα...

Κανονικά το driver repository πρέπει να είναι εξω από κάθε κουβέντα εγκατάστασης/απεγκατάστασης οδηγών. Όπως καταλαβαίνεις η πλειοψηφία των οδηγών εκεί μέσα είναι οι default Microsoft drivers, οπότε πρέπει να ξέρεις τι σβήνεις για να μη γίνει ζημιά.

H χρησιμότητα μιας τέτοιας επέμβασης νομίζω εξαντλείται :

- στο μοντάρισμα κάποιου inf

- αφαίρεση υπολειμάτων κάποιου προβληματικού driver package

- υπόδειξη στα windows να χρησιμοποιήσουν κάποιο driver package που δεν το αναγνωρίζουν αυτόματα.

Ανέφερα τη διαδικασία γιατί ρώτησε ο Mastercommander, όπως επίσης για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίζει κάποιος ενα σοβαρό πρόβλημα που δε λύνεται αλλιώς.

Καλό θα ήταν να πεί ο atiman αν θεωρεί κατά πόσο πρέπει ένας χρήστης να επέμβει εκεί, και αν ναι, να προσαρμόσει τον οδηγό για ΑΤΙ κάρτες.

Επίσης να πω ότι μπορείς να αφαιρέσεις ενα driver package από το driver repository με την εντολή pnputil , αλλά δεν την εχω χρησιμοποιήσει ποτέ.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.