Jump to content

The ATi Catalyst Driver thread.

Recommended Posts

http://blogs.amd.com/play/2009/12/17/ati-catalyst%E2%84%A2-9-12-driver-%E2%80%93-what%E2%80%99s-new/

Ωραία πράγματα, ποιος χριστιανός του Q&A έδωσε άραγε το οκ και δεν έβγαλαν μόνο το hotfix, αφού driver είναι και όχι patch :hehe:

Εχεις πεισθεί δλδ ότι όντως το hotfix ειναι πιο ''φρεσκο'' από τους 9.12;

Γιατι, ΑΤΙ είναι αυτή. Δεν θα μου εκανε εντύπωση το hotfix να ηταν ετοιμο προ καιρου, να ''περιλαμβανεται'' στους 9.12 και απλως να αργησαν να το ανεβασουν.

Μπαχαλο παντως, πως τα καταφερνουν καθε φορα....

Ελα ελα, beta-ξε-beta, σε 2 βδομαδούλες θα σε βάλω να παίτσεις τo Dirt 2 με 2 x 5870 στις 110'' και με τιμονιέρα supa-dupa (Logi G27) (αν αξιωθώ να στησω ποτε εκεινα τα κομματια που ειναι πεταμενα στους καναπεδες κανα 2μηνο τωρα / Monti Furious :p)

Σωστά, 9.12 εγκατεστημένοι και κατά την εγκατάσταση του hotfix πήρα το παραπάνω screenshot.

Με τους 9.12, προ hotfix, ο device manager έλεγε έκδοση 8.681.0.0

Μετά το hotfix, λέει έκδοση 8.682.2.0.

Παραδόξως, δεν ζήτησε reboot.

Πήγα στο panel του catalyst και καθυστερούσε υπερβολικά σε κάθε tab. Του κάνω reboot, μετά το login παγώνει το σύμπαν.

Safe mode, αλλά ο uninstaller της Ati δεν τρέχει σε safe mode :hehe:

Θα τον βγάλω με driver cleaner και θα δοκιμάσω μόνο το hotfix.

Update: Το hotfix μόνο του δεν έκατσε, πέταξε λάθος "driver inf file not found".

Ξανά μανά τους 9.12 (όχι τους hotfix), ξανά μανά driver inf file not found.

Παμ πάλι safe mode, χειροκίνητα update τον driver δείχνοντάς το dir που αποσυμπιέζονται τα αρχεία (C:\ATi), τον πέρασε οκ τον 9.12(προφανώς χωρίς control panel). Εάν δεν είχα σβήσει το dir με τα αποσυμπιεσμένα αρχεία του hotfix driver, θα "έδειχνα" εκεί.

Πάμε λοιπόν ξανά τον hotfix. Αυτή τη φορά μπαίνει σε power saving mode η οθόνη κατά την εγκατάσταση και μένει εκεί.

Μου ήρθε λοιπόν η ιδέα να κάνω χειροκίνητα update (από device manager) στον hotfix driver, το οποίο και δούλεψε. 2-3 reboots χωρίς πρόβλημα, οπότε προχώρησα και στην αναβάθμιση του CCC (το hotfix έχει νεώτερη).

Άλλη μία τυπική αναβάθμιση drivers έλαβε τέλος :hehe: ελπίζω να παίζει και κάνα παιχνίδι :p

Παραδόξως, δεν ζήτησε reboot.

Πήγα στο panel του catalyst και καθυστερούσε υπερβολικά σε κάθε tab. Του κάνω reboot, μετά το login παγώνει το σύμπαν.

Safe mode, αλλά ο uninstaller της Ati δεν τρέχει σε safe mode :hehe:

Θα τον βγάλω με driver cleaner και θα δοκιμάσω μόνο το hotfix.

Update: Το hotfix μόνο του δεν έκατσε, πέταξε λάθος "driver inf file not found".

Ξανά μανά τους 9.12 (όχι τους hotfix), ξανά μανά driver inf file not found.

Παμ πάλι safe mode, χειροκίνητα update τον driver δείχνοντάς το dir που αποσυμπιέζονται τα αρχεία (C:\ATi), τον πέρασε οκ τον 9.12(προφανώς χωρίς control panel). Εάν δεν είχα σβήσει το dir με τα αποσυμπιεσμένα αρχεία του hotfix driver, θα "έδειχνα" εκεί.

Πάμε λοιπόν ξανά τον hotfix. Αυτή τη φορά μπαίνει σε power saving mode η οθόνη κατά την εγκατάσταση και μένει εκεί.

Μου ήρθε λοιπόν η ιδέα να κάνω χειροκίνητα update (από device manager) στον hotfix driver, το οποίο και δούλεψε. 2-3 reboots χωρίς πρόβλημα, οπότε προχώρησα και στην αναβάθμιση του CCC (το hotfix έχει νεώτερη).

Άλλη μία τυπική αναβάθμιση drivers έλαβε τέλος :hehe: ελπίζω να παίζει και κάνα παιχνίδι :p

Δεν είχα κανένα πρόβλημα τον πέρασα από πάνω από το 9.12.

Δεν έχω βάλει όμως ούτε HDMI , ΑVIVO κλπ (μόνο Catalyst + Driver)

οπότε ίσως σε αυτά τα components είχες πρόβλημα.

Επίσης αυτός ο οδηγός δεν είναι signed

Εάν εμπιστευτούμε τον installer, το hotfix περιέχει νεώτερη έκδοση.

Επίσης, δεν υπάρχει ξεχωριστό hotfix για 32/64 bit.

μολις εβαλα τους 9,12 και παλι δεν μου βαζει oyte HDMI driver ουτε Hydravision η τα υπολοιπα οπως στο screenshot του φιλου RootX Την εικονα αυτή δεν την εχω ΠΟΤΕ..!! XFX HD 5770 Windows XP 32 SP3

post-14112-1416074252,4484_thumb.png

εγω που εχω 4890 βαζω το hotfix ή δν χρειαζεται?

EDIT: τλκ εβαλα τους 9,12 με το hotfix και προσεξα στο gpuz πως τωρα ο πυρηνας ειναι ενα δευτερολεπτο στα 240mhz και ενα στα 950Mhz.ενα στα 240 και ενα στα 950.δλδ δν μενει σταθερο στα 240 για πανω απο δυο δευτερα.

Έγινε επεξεργασία από Gregorypeg1000

Φίλε, απίστευτο εργαλείο. Εγώ μέχρι σήμερα μετονόμαζα τα αρχεία, με κάποιου άλλου παιχνιδιού με ίδια μηχανή γραφικών που υποστηριζόταν ή με AFR_Friendly.exe. Με αυτό το πρόγραμμα απλοποιούνται τα πράγματα πολύ.

• 2 weeks later...

παιδες λογω οτι καηκε ι gtx260 και δε ξαναδινω πολλα για vga ειδα μια 4890 σε καλη τιμη στο πλαισιο μια (connect3d λεει ωσ εταιρεια ??) η οποια ειναι εφαμμιλη με μια γτχ275 ΤΟ ΘΕΜΑ ειναι οτι παλια ειχα ατι με σωρο προβληματα drivers ασυμβατοτητα με νεα παιχνιδια αναμονη νεων patch κλπ και θελω να ρωτησω αν ακομη αυτα τα προβληματα ειναι υπαρκτα ακομη στην ατι ????

επισης η ατι εχει και αυτη το νεο κολπο στα 2d να ριχνει τα ρολογια της τερμα κατω ????

αν ναι το κολπο στις nvidia με το rivatuner (force 3d mode) δουλευει στις ατι

αντε οι κατοχοι ατι πειτε μου σε τη κατασταση βρισκετε η ατι

ευχαριστω και καλη χρονια να εχουμε !!!!!!!!

Έγινε επεξεργασία από thanos21

παιδες λογω οτι καηκε ι gtx260 και δε ξαναδινω πολλα για vga ειδα μια 4890 σε καλη τιμη στο πλαισιο μια (connect3d λεει ωσ εταιρεια ??) η οποια ειναι εφαμμιλη με μια γτχ275 ΤΟ ΘΕΜΑ ειναι οτι παλια ειχα ατι με σωρο προβληματα drivers ασυμβατοτητα με νεα παιχνιδια αναμονη νεων patch κλπ και θελω να ρωτησω αν ακομη αυτα τα προβληματα ειναι υπαρκτα ακομη στην ατι ????

επισης η ατι εχει και αυτη το νεο κολπο στα 2d να ριχνει τα ρολογια της τερμα κατω ????

αν ναι το κολπο στις nvidia με το rivatuner (force 3d mode) δουλευει στις ατι

αντε οι κατοχοι ατι πειτε μου σε τη κατασταση βρισκετε η ατι

ευχαριστω και καλη χρονια να εχουμε !!!!!!!!

Κανένα πρόβλημα με ασυμβατότητες!Τα drivers μιά χαρά!Πάρε μια 5850 αντί την 4890 και είσαι ;).Δεν θα το μετανιώσεις!Σε περίπτωση σύγκρισης,σύγκρινέ την με την 285GTX που είναι 100+ ευρω πάνω και έχουν τις ίδιες επιδόσεις ! :happy:

• Like 2

Και να σταματήσει επιτέλους αυτή η πιπίλα, οι ΑΤΙ είναι χειρότερες, έχουν χάλια οδηγούς και ασυμβατότητες κτλ κτλ. Αυτά έχουν πάψει να συμβαίνουν εδώ και πολλά χρόνια αλλά κάποιοι, επειδή είχαν κάποτε (το 1821) μια ΑΤΙ που είχε τα προαναφερθέντα προβλήματα, αμέσως υποθέτουν ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα και ότι μόνο η nvidia φτιάχνει σοβαρές κάρτες και οδηγούς. Φίλε thanos21 δεν είπα τίποτα από αυτά για να σε προσβάλλω. Μόνο αυτός δεν ήταν ο σκοπός μου. Εσύ ρώτησες αν εξακολουθούν να υπάρχουν τέτοια. Ε δεν υπάρχουν. Θέλω απλά να σταματήσουν να αναφέρονται πράγματα ανακριβή και πράγματα που δεν ισχύουν πλέον. Δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή να ρωτάει κανείς αν πρέπει να προτιμήσει nvidia λόγω καλύτερων οδηγών. Εγώ δοκιμάζω τόσα χρόνια κάρτες και των δύο εταιρειών και δεν είμαι fanboy κανενός. Ποτέ δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα με καμμία από τις δύο. Γι'αυτό άλλωστε βγαίνουν κάθε μήνα οι αναβαθμισμένες εκδόσεις των οδηγών και των δύο εταιρειών, για να διορθώνουν τα κακώς κείμενα.

Εχει τυχει σε κανενα με τους hotfix ή τους 9.12 οταν ειναι σε clone mode ή extend να βγαινει μαυρη οθονη κατα την αναπαραγωγη HD βιντεο ? (ή και στο ασχετο μερικες φορες..)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.