Jump to content

Κάνει τελικά δουλειά το QOS του USR9106;

Makis Hourdakis

Recommended Posts

Θα προτεινα να ηρεμησετε λιγο τα "πνευματα" και να διαπιστωσουμε πως το 1.4 firmware για το 9107 ειναι λιγο βαρη ως προς την αντιστοιχεια του αναλογα με την μνημη του. Παλι δε , με το 1,4 "ενεργοποιηθηκε" επιτελους σωστα το QoS ....αλλα εχει πολυ αργη αποκριση με αποτελεσμα τα συχνα "μπουκωματα" ...ειδικα οταν διαμεσολαβει και το γνωστο "μουλαρι" ( eMule - EDonkey ) . Το σιγουρο παντως ειναι πως αναμενουν οι κατεχοντες 9107 , οπως εχει ( με 1.4 ) με περιορισμους αναλογα των απαιτησεων του εκαστοτε χρηστη απο την συνδεση του........

Μια γνωμη ....εχωντας δουλεψει αρκετα και με το 9107 και με το 9108......ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΑ και τρεξτε να παρετε SpeedTouch 536 or 585 ...και ξεχαστε τα "μουλαρομπουκωματα" εχωντας σαν default ενα αρκετα καλα αριθμησμενο QoS Auto :D

Σημειωση:

Οσοι εχοντες 9106 ....κρατατε σταθερα τα MAX connection το πολυ μεχρι 500 ωστε να δειτε QoS ενεργο. Καλα "χρυσα" & "γρηγορα" τα USR αλλα το αδυναμο σημειο τους ειναι η χαμηλη αποκριση τους στο υπαρχον QoS που προσφερουν.

• Replies 43
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Teodor_ch [Σήμερα, στις 01:34]

τέλος συζήτησης... έχει καταντήσει γελοία με αυτά που λές.

το παιδί ρώτησε "κάνει τελικά τουλειά το QOS του 9106" και έχεις αρχίσει να αντιγράφεις (χωρίς καν να λές τις πηγές σου - όχι ότι είναι λάθος αλλά οφείλεις αφού ξέρεις τόσο καλά το ίντερνετ/forum)

Εγώ μία παρατήρηση έκανα μόνο, δεν ασχολήθηκα με το κατά πόσο κάνει δουλειά το qos στο 9106.

Τα κείμενα προέρχονται από τα man pages του tc (traffic control) και πρέπει να αναφέρονται στο linux advanced routing and traffic control εγχειρίδιο.

αντί να πουλάς μούρη (δεν έβρισκα πιο κόσμιο τρόπο) με τα θεωρητικά πές μας στη πράξη....

αν εγώ τώρα πάρω τηλέφωνο με το voip της θύρας 63409 θα έχω καλή ποιότητα(μέσα σε 4-5 secs) με το γαιδούρι να είναι στη τσίτα ?

Το μόνο που θα καταφέρεις σίγουρα θα είναι το usr σου να στείλει με προτεραιότητα τα πακέτα του voip, εφόσον έχεις ρυθμίσει σωστά τους κανόνες στο qos του. Το πως θα σου γυρίσουν τα πακέτα είναι εντελώς τυχαίο. Οπότε με πίτα τη γραμμή σου στο download από το emule ο isp σου θα κάνει drop όσα πακέτα φτάνουν σε αυτόν με προορισμό εσένα και ξεπερνούν σε bandwidth αυτό που έχεις αγοράσει. Αν το πακέτο που έγινε drop από τον isp ήταν από το emule δεν πειράζει τόσο, θα ξανασταλεί. Αν όμως ήταν από το voip θα έχεις κοψίματα στη συνομιλία. Επίσης σε μία πιταρισμένη γραμμή ανεβαίνει πολύ το lag και παίζει αρκετές φορές το jitter που στο voip είναι πιο σημαντικό από ένα lag της τάξης των 100-200msec.

αν κάποιος ήθελε να μάθει πραγματικά τί είναι και πώς δουλεύει το QOS δε θα καθόταν να διαβάσει τα γραφόμενα σου αλλά θα πήγαινε για αρχή στη wikipedia όπως λές. οπότε καλύτερα είναι να μιλάς ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ (τί να κάνω να το καταλάβεις αυτό?) ;)

Δεν είναι σκοπός μου να πω τι είναι το qos, αλλά αν πετάγεσαι εσύ με πλήρη άγνοια θα το κάνω για να τεκμηριώσω τα λεγόμενά μου.

ξέρουμε μερικά πράγματα μερικοί και αμέσως "satelite, tunneling, policing" και ότι άλλο ξέρουνε να το πετάξουνε λές και δίνουν εξετάσεις. άντε όλα αυτά να τα συνδέσει αυτός που ρωτάει κάτι απλό για να του λυθεί η απορία!!!!!!!!!!

δε ψήνεται γκόμενες εδω μέσα μερικοί...

διόρθωση: αντί για "ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ" βάλε αν σε βοηθάει και "ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ" ;)

Εγώ ξέρω 5 πράγματα και μπορώ να τα στηρίξω με επιχειρήματα.

Εσύ το μόνο που κάνεις είναι να παραπέμπεις σε 2 φωτογραφίες για κάτι που έκανες με 10 κλικ χωρίς να ξέρεις τι κάνεις και έχεις την αίσθηση ότι δουλεύει γενικά επειδή δούλεψε σε σένα υπό ευνοϊκές (full llu vivodi 1024/256) συνθήκες.

το ίδιο QOS είχα και πέρυσι με 256/128 όπου ξεκίνησα.

είχα ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. η μετάβαση στο 530 για ένα μήνα ήταν δραματική χωρίς qos στειμμένο.

και εγώ ξέρω δυό τρία πράγματα αλλά δε χρειάζεται να τα πώ. μία φωτογραφία ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. τέλος απο μένα. είπα ότι είχα να πώ και έδωσα και στοιχεία.

τέλος.

Εντελώς ενημερωτικά o media bandwidth manager (το qos ) στο zyxel prestige μου έχει ρύθμιση μόνο για το upload και το αναφέρει ρητά. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και σε όλα τα άλλα modems, μόνο που αν δεν το αναφέρει ρητά στη σελίδα μπερδεύονται κάποιοι και νομίζουν ότι γίνεται και στο download.

Αυτό που μετράει πάρα πολύ σε σένα είναι το full llu της vivodi. Αλλιώς γιατί να μην παίζει και το qos του sotiris;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.