Jump to content

Κάνει τελικά δουλειά το QOS του USR9106;

Makis Hourdakis

Recommended Posts

Το QOS κάνει δουλειά τελικά; Εμένα δεν μου κάνει τπτ... Στην εικόνα φαίνονται οι κανόνες που έχω ορίσει και παρακάτω τι θέλω να κάνω. Το QOS είναι ενεργοποιημένο.

Router: USR 9106

Antonis PC: Το PC του πατέρα μου (IP 192.168.1.30)

MakisPC: Το δικό μου (IP 192.168.1.35)

MakisPC2: Το κατεβαστήρι (IP 192.168.1.37)

Υπάρχει και μαι ρύθμιση ακόμα για το PC του αδερφού μου αλλά δεν είναι μόνιμο αυτό οπότε το αφήνουμε.

1. Θέλω όποτε ζητήσει το PC του πατέρα μου οτιδήποτε να του δίνει όλο ή τέσπα το περισσότερο bandwidth.

2. Θέλω όποτε ζητήσει κάτι το δικό μου PC και δεν είναι πάνω του πατέρα μου να το δίνει όλο ή τέσπα το περισσότερο σε εμένα.

3. Θέλω όποτε δεν υπάρχει κανένα PC πάνω να παίζει κανονικά το κατεβαστήρι.

Σωστοί είναι οι κανόνες; Προσωπικά δεν είδα καμία διαφορά... Τι κάνω λάθος;

edit: Ξέχασα το screenshot.... :tomato:

qos6cf.jpg

• Replies 43
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

Σύμφωνα με τον οδηγό του adslgr όχι. Το επισημαίνει μάλιστα... http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=14358&garpg=5

οκ, δοκίμασε να βάλεις πρώτα τα "by the book" σωστά, και μετά δοκίμασε να κάνεις τις διάφορες μαϊμουδιές.

βάλε κατ'αρχάς πόρτα, μην τό χεις χύμα.

ούτως ή άλλως η 80 είναι αυτή που σε "καίει" ;)

Βασικά επειδή θέλω γενικότερα αυτή τη σειρά προτεραιότητας, ανεξάρτητα απο εφαρμογές δεν όρισα συγκεκριμένες πόρτες. Η 80 είναι για τις σελίδες. Για τα mail;

Sorry αλλά είμαι λίγο άσχετος επι του θέματος... :o

Αρχική απάντηση από sotiris

255.255.255.0 δεν θά πρεπε νά ναι η μάσκα?

δουλεύουν οι κανόνες χωρίς πόρτα?

για βάλε στα pc την 80 μήπως φταίει αυτό.

Με 255.255.255.0 επηρεαζεις ολο το υποδικτυο, με 255.255.255.255 μονο μια ΙΡ, αν δεν κανω λαθος...

Nice link! :T: Bookmarked! :T:

Θα δοκιμάσω αύριο πάλι να το ρυθμίσω. Αν έχει κανείς καμιά άλλη ιδέα ας τη ρίξει στο μεταξύ... ;)

Πάντως λογικά δεν θα έπρεπε να παίζει και έτσι; Αφού άμα το αφήσεις κενό πιάνει όλες τις πόρτες... :confused:

πρακτικα παντως απο οτι εχω δει το qos δουλευει καλυτερα οταν ειναι port based και οχι Ip based ανεξαρτητα απο το Modem(μιλαμε παντα για τα home adsl/router/modem)

μπορει να ειναι οτι θελει πολυ cpu για να κανει ολα τα πορτ για συσκεκριμενες ip μπορει πολλα μπορει δεν ξερω να στο εξηγησω ισως καποιος αλλος που ειναι δυκτιας μπορει να το αναλυσει αλλα πρακτικα το port based qos δουλευει

• 3 weeks later...

Κι εγώ δεν βλέπω προκοπή με το Qos...

Όταν το κατεβαστήρι είναι on-line και ροπιάσει ούτε surfing δεν μπορώ να κάνω.

Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι το e-mule μπουκώνει την σύνδεση, όταν κατεβάζω από site από το 1 pc και σερφάρω με το άλλο δεν παρατηρώ τίποτα.

Ιδέα , θα δοκιμάσω το εξής:

---Πάντα με firefox---

pc 1 low priority κατεβάζω από site για να πιάσει full speed. (βλέπε greek-fun)

pc 2 max priority μπαίνω και κατεβάζω από το ίδιο site.

Λογικά θα πρέπει το pc 2 να ξεπεράσει σε ταχύτητα downloading το pc1.

αποτελέσματα από το απόγευμα διότι είμαι γραφείο

Αργησα λίγο αλλά ορίστε το αποτέλεσμα του τεστ.

1η φοτο, κατεβάζει το pc1 μόνο του με 36,4/sec (time 2:58)

2η φοτο κατεβάζει και το pc2 αλλα με 17,1/sec (time 3:07)

ok το άφησα μόνο 9 λεπτά (βαριόμουν να περιμένω) και πάλι όμως το 17/sec το έπιασε με τη μια και μετά έπαιζε με max 17/sec δεν ανέβηκε καθόλου. (βλέπε du)

post-205-1416072625,9904_thumb.jpg

Κοίτα να δείς ρώτησα για την σύνδεση σου γιατί άν στη γραμμή σου τα πακέτα αρκούν ίσα ίσα για να πάρεις την ονομαστική ταχύτητα με μάξιμουμ μέγοθος πακέτου και δεν έχει την ευελιξία να παίζει λίγο με μεγέθη πακέτων και πακέτα, ότι QoS και να κάνεις δεν θα παίξει.

Eγώ στο 9105 που έχω έχω κάνει αυτές τις ρυθμίσεις στην εικόνα.

qos4zp.jpg

Το 9105 παίζει καλά στο QoS μέχρι 4 rules. Μετά τελειώνει η μνήμη του. Λογικά το 9106 με τη 2πλάσια μνήμη που έχει θα παίζει καλά σε μαξιμουμ 8 κανόνες.

Πάντως δοκίμασε να βάλεις πόρτες σε κάθε κανόνα(παίρνει και ranges πορτών στιλ 1:99999) και να έχεις στο μυαλό οτι στο destination κατεβάζεις ενώ στο source ανεβάζεις δεδομένα.

GL, HF, etc :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.