midkin Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2009 Καλησπέρα. Θέλω να φτιάξω ένα pcάκι για την κοπέλα μου. Θέλω να ακούσω σχόλια στην σύνθεση που έφτιαξα. Το pc είναι κυρίως για χρήση internet βλ. facebook, msn messenger και τέτοιες χαζομάρες απλά κάποια στιγμή ίσως τις βάλω και κανένα παιχνιδάκι βλ. στρουμφάκια κλπ. Ζεν προορίζεται για overclocking (άσχετα που θα του κάνω ), δεν προορίζεται για "βαριά" παιχνίδια". Πάντα να είμαστε value for money και πάντα κάτω από τα 600Ε Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Σεπτέμβριος 14, 2009 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2009 Το pc είναι κυρίως για χρήση internet βλ. facebook, msn messenger και τέτοιες χαζομάρες απλά κάποια στιγμή ίσως τις βάλω και κανένα παιχνιδάκι βλ. στρουμφάκια κλπ.ξεχασες τις ταινιες!!Σε τετοια setup θεορω must τα 4GB μνημης γιατι εκτος απο το γεγονος οτι θελουν να τα κανουν ολα μαζι, το facebook και τα συναφη εχουν χιλια δυο flash πανω τους. Αλλο ενα must ειναι ενα 22αρι μονιτορ για ταινιες και σειρες. Καλο θα ηταν να αποφευγονται τα κουτια με "τρυπια" προσοψη γιατι πολυ απλα δεν θα το καθαρισουν ποτε!!! ειναι κανενα 20αρικο εκτος budget, αλλα αν μπορουσες να αλλαξεις το πληκτρολογιο με κατι που εχει και κουμπια media πανω ειμαι σιγουρος οτι θα το λατρευε! δεν εχω ιδεα τι παιζει με την AMD, για αυτο η προταση μου ειναι σε 775. [ATTACH]5693[/ATTACH] [ATTACH]5694[/ATTACH] + INTEL CORE 2 DUO E7400 2.80 GHZ LGA775 - 1066 FSB - BOX - 99.02 € (το πλαισιο μαλλον εχει ξεμεινει) Link to comment Share on other sites More sharing options...
redgiwrgos Σεπτέμβριος 20, 2009 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2009 4 αλλαγες:1 το τροφοδοτικο που σου προτεινει ο sakis2 το κουτι που σου προτεινει ο sakis3 Corsair 4GB DDR3-1333 Ram Kit (2 x 2GB, PC3 10666, 9-9-9-24, TW3X4G1333C9A)4 Sapphire HD 4850 SVGA (PCI-Express, 512MB) Link to comment Share on other sites More sharing options...
midkin Σεπτέμβριος 20, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2009 3 Corsair 4GB DDR3-1333 Ram Kit (2 x 2GB, PC3 10666, 9-9-9-24, TW3X4G1333C9A) Δεν παίρνει DDR3 το σύστημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Σεπτέμβριος 20, 2009 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2009 Εκτος οτι δεν περνει DDR3 90 ευρα για 2x2 DDR3 ειναι οτι ποιο ακυρο μπορεις να επιλεξεις την δεδομενη περιοδο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steven_04 Σεπτέμβριος 20, 2009 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2009 Ασ προτεινω κι'εγω τη δικια μου γνωμη (Τετραπυρηνος στα λ7 που ες ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
redgiwrgos Σεπτέμβριος 20, 2009 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2009 Δεν παίρνει DDR3 το σύστημα Ωχ...sorry...και εψαχνα τοση ωρα να βρψ μνημες!...νομιζα πως επαιρνε DDR3! banana Link to comment Share on other sites More sharing options...
redgiwrgos Σεπτέμβριος 20, 2009 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2009 Οσο για την προταση του steven_04 να πω πως ειναι καλυτερο να παρει τον Phenom II X2 555 και να τον ξεκλειδωσει (link: http://myplaisio.gr/user-labs/%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CE%BD-phenom-ii-x2-%CF%83%CE%B5-phenom-ii-x4 ) και με τα λεφτα που γλειτωνει να παρει μια LG W2043T-PF TFT Monitor 20'' γιατι 18,5" για ταινια ειναι λιγες!..και επειδη ειπαμε mutimedia χρηση κυριως, χρειαζεται κα εναν καλο σκληρο με αρκετο χωρο...με 10 ευρω επιπλεον παιρνει εναν Western Digital Caviar Black 500GB HDD ! Ελπιζω να σε καλυψα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Σεπτέμβριος 20, 2009 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2009 steven is teh winrar Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Σεπτέμβριος 20, 2009 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2009 Μονο εγω δεν καταλαβαινω για ποιον λογο προτεινετε DDR3 σε Mid-range συστημα; @redgiwrgos σορρυ κι ολας για το θαρρος, αλλα μηπως τα παιρνεις απο την AMD; τον τον Phenom II X2 555 τον εχεις θεοποιησει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdeseris Σεπτέμβριος 20, 2009 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2009 Η 4730 δεν είναι ψιλοχώμα? Καλύτερα μια 4850 με 1,5€ παραπάνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
steven_04 Σεπτέμβριος 20, 2009 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2009 Τον Ρ2 555 δεν τον ειδα μεσα στην λιστα του πλαισιου. Αν ισχυει τοτε ας βαλει τον 555 αντι για τον 720 και ας τον ξεκλειδωσει. Και αν βαλει και την 4850 θα εχει και ενα παιχνιδιαρικο συστημα χωρις να ξοδεψει πολλα €. Την 18,5" οθονη την εβαλα για να μην ξεφυγω απ'το budget Ειναι καθαρα θεμα επιλογης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redgiwrgos Σεπτέμβριος 20, 2009 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2009 Μονο εγω δεν καταλαβαινω για ποιον λογο προτεινετε DDR3 σε Mid-range συστημα;@redgiwrgos σορρυ κι ολας για το θαρρος, αλλα μηπως τα παιρνεις απο την AMD; τον τον Phenom II X2 555 τον εχεις θεοποιησει! Αυτο μου το προτειναν σε αλλο site Οχι (δυστυχως) δεν τα παιρνω απο την amd αλλα οταν παιρνεις τον κορυφαιο τετραπυρηνο της εταιριας(γιατι ουσιαστικα μιλαμε για το ιδιο ακριβως chip με τον Phenom II X4 965) με 90 ευρω δεν ειναι να πορωνεσαι!!! This is Sparta:Dbanana Απλα θελω αυτο το κολπο να διαδωθει γιατι ειναι ΥΠΕΡΒΟΛΙκΑ συμφερων !...και με ενυπωσιαζει η αρνητικη αντιμετωπιση του απο αυτο το site! ...μου φαινεται πως ειναι κυριος λογω υποστηριξης των intel...αλλα τι να ανουμε ..αυτα εχει η ζωη!!!!!!!!:Dbanana:Dbanana:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Σεπτέμβριος 21, 2009 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2009 συγνωμη για το Off-Topic, αλλα μηπως θα μπορουσες να μας παραθεσεις μερικα λινκ που να δειχνουν την "δυναμη" αυτου του επεξεργαστη; Η συγκριση με ενα αντιστοιχο συστημα σε ιντελ θα με ενδιεφερε πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redgiwrgos Σεπτέμβριος 21, 2009 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2009 Λοιπον...επιδη ακομα και μετα απο googleαρισμα δεν καταφερα να βρω καποιο αξιολογο link θα σου πω αυτα που ξερω εγω... Το ολο θεμα ειναι για τι χρηση χρειαζεσαι το pc Ο ΑΜD Phenom II X4 940/945/955/965(ο ξεκλειδωμενος X2 555 ειναι ακριβως το ιδιο chipακι!), και ειδικοτερα ο 965(η καποιος αλλος με oc) αποδιδει περισσοτερα fps στο gaming. Απο την αλλη ο i7 920/940/965/975(τους αναφερωολους γιατι με oc ουσιαστικα ολοι ιδιο ειναι...η τουλαχιστον ετσι νομιζω ) ειναι πολυ πιο αποδοτικος στο overclocking(κατι που ενδιαφερει πολυ τα μελη αυτου του site!) και στο multitasking(λογω hyperthreading). Απο εκει και περα πρεπει να ξερεις για τι θες το pc...gaming: phenom ii...multitasking & oc: i7 Να σιευκρινισω πως και ο phenom ii δεν ανεβαινει με μεγαλη δυσκολια(με μια καλη μητρικη)στα 4GHz! Ελπιζω να σε καλυψα! ---------------------------- Και πες μου τωρα...αφου εγω μπορω να εχω εναν επεξεργαστη που μπορει να ανταγωνιστει και να περασει τον 920 (244 ευρω) στα παιχνιδια με 90 ευρω...ειναι να μη το φωναζω σε ολο τον κοσμο!!!!!!!!!!!!!! This is Sparta Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Σεπτέμβριος 21, 2009 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2009 multitasking(λογω hyperthreading).Απο εκει και περα πρεπει να ξερεις για τι θες το pc...gaming: phenom ii...multitasking & oc: i7Εχω βαρεθει να ακουω αυτη την λανθασμενη αποψη απο τοτε που βγηκαν οι C2D. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Σεπτέμβριος 21, 2009 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2009 Και πες μου τωρα...αφου εγω μπορω να εχω εναν επεξεργαστη που μπορει να ανταγωνιστει και να περασει τον 920 (244 ευρω) στα παιχνιδια με 90 ευρω...ειναι να μη το φωναζω σε ολο τον κοσμο!!!!!!!!!!!!!! This is Spartaεπειδη δεν εχω ασχοληθει καθολου με την πλατφορμα της AMD (γεννημα θρεμα intel-ακιας) μηπως θα σου ηταν ευκολο να μου το δειξεις;Αν εχω αποδοση ι7 με λεφτα 775, να πουλησω τα 775 parts και να παω σε AMD! Link to comment Share on other sites More sharing options...
redgiwrgos Σεπτέμβριος 21, 2009 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2009 Στο link ( http://myplaisio.gr/forum/%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CE%BD-phenom-ii-x2-%CF%83%CE%B5-phenom-ii-x4-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%B1#comment-5234 ) μπορεις να δεις benchmarks του ξεκλειδωμενου 555(πανω σε μια οχι κι απο τις καλυτερες μητρικες)... και ξαναλεω για oc και συνεπως για benchmarking ειναι καλυτερος ο 920..αλλα για παιχνιδια(το οποιο ομως εννοειται πως χρειαζεται και μια καλη καρτα γραφικων)εναι καλυτεροι(μη φανταστεις και τρελες διαφορες!) οι phenom ii! --------------------------- Εχω βαρεθει να ακουω αυτη την λανθασμενη αποψη απο τοτε που βγηκαν οι C2D. για εξηγησε το μου λιγακη αυτο... --------------------------- Αν εχω αποδοση ι7 με λεφτα 775, να πουλησω τα 775 parts και να παω σε AMD! Κατα την αποψη μου ο μονος λογος να δυσταζεις ειναι ο φοβος μηπως καποιος πυρηνας, η και οι δυο, ειναι χαλασμενοι και δεν ξεκλειδωνονται ...κατα τα αλλα..θα σου ελεγα ΒΟΥΡ!...βρηκα και link με cinebench r10 που δειχνει πως το score που σου εδειξα ποιο πανω(ξεκλειδωμενος και κλοκαρισμενος 550) μπορει να ανταγωνιστει τον core i7 940 και ξεπερναει τον core i7 920!...και η διαφορα απο τον i7 965 xtreme δεν ειναι τεραστια!...αλλωστε εδω μεσα ειστε ΤΡΕΛΟΙ Overclockers και δεν εχω καμια αμφιβολια πως αν τον επαιρνες θα τον εφτανες στα 4GHz! επισης στο πανω link (με το benchmark του 550) μπορεις να βρεις και αλλες μητρικες που τον ξεκλειδωνουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Σεπτέμβριος 21, 2009 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2009 για εξήγησε το μου λιγάκι αυτό... Δεν θέλει και πολύ εξήγηση..είναι μια καραμέλα..που είχε βγει όταν οι AMD Χ2 άρχιζαν και παίρναν τον κατήφορο(εε τον πουλο..) όταν βγαίναν τα C2D. Απο τότε επικράτησε οτι AMD=Games και Intela=ολα τα αλλά,και έτσι έμεινε το ζόρι των AMDαδων στην ιστορία και το θυμηθήκαμε και σήμερα. Μπορείς να μπεις εδώ http://hwbot.org/ και να μας πεις τι CPU έχουν για 3D και 2D και να μας πεις ο ίδιος ποιος αποδίδει καλύτερα. Είχε υπόψιν σου παντός ότι ο CPU χρησιμοποιείτε στις μικρές αναλύσεις μόνο. Οπότε πλέον με τις 22αρες κτλ >=1680 όλα τα κάνει η VGA. Επιπλέον ελάχιστα Games χρησιμοποιούν 4 Cores..όποτε τι λες να είναι καλύτερο για Gaming??Διπύρηνος Intel ή Διπύρηνος AMD?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
redgiwrgos Σεπτέμβριος 21, 2009 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2009 Πες φευγει το επιχειρημα του gaming....τι προτιμας...να παρεις 4πυρηνο με 90 ευρω, η 4πυρηνο με 240 ευρω για να εχεις +1000 στο cinebench? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.