nick_p Δημοσιεύτηκε Μάϊος 13, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 13, 2006 Καλησπερα και παλι παιδες μολις αγορασα αυτες τις μνημες:http://www.legitreviews.com/article.php?aid=262λοιπον τα εχω λιγο χαμενα η μαλλον παρα πολυ χαμενα...απο εχθες δοκιμαζω να δω που φτανουν με την DFI NF4 LP SLI-d αλλα δεν εχω καταφερει κατι.....στα 275 μου βγαζει errors........οσο και αν επαιξα με τα timings(οχι πως ξερω και πολλα....)πριν επαιζαν σε μια ASUS DELUXE στα 300fsb 1/1 διαιρετη me 3-4-4-8 και 2.8vομως η ASUS δεν εχει ΟΛΕΣ αυτες τισ επιλογες στα timings οπως η DFI με αποτελεσμα να ειναι πολυ απλο για τον φιλο μας αλλα ακατορθοτο για μενα που εχω φρικαρει......εχετε τιποτα στο μυαλλο σας????? please help...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DuKe Μάϊος 13, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2006 ότι δεν ξέρεις δοκίμασε το με auto και βλέπεις μετά μέσα απο τα win τι τιμή έβαλε, και αν δεν είναι σταθερό πας και την χαλαρώνεις μετά χειροκίνητα.αλλά νομίζω πως αυτό που σου συμβαίνει μάλλον οφείλεται περισσότερο στη cpu σου, όπου ο mem controller της δεν τα πάει τόσο καλά όσο του gznpνα παίξεις με τα drive strength, drive strength Level 7 & data drive strength level 1 είναι απο τους πιο χαλαρούς συνδιασμούς Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick_p Μάϊος 14, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2006 δηλαδη παιζει μεγαλο ρολο ο cpu ε??? ο cpu αυτην την στιγμη ειναι ενας 3500+venice...........απο δευτερα μπαινει ενα αψογο opteroni 165 dual core επανω και βλεπουμε τι θα κανει..... θα ανεβασω αποτελεσματα οσο μπορω με αυτην την cpu και το ξαναβλεπουμε το θεμα με τον opteron απο δευτερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick_p Μάϊος 18, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2006 επανερχομαι σε πολυ καλη κατασταση!!!!!λοιπον αλαξα τον cpu οπως ειπαμε και οι μνημες τις εχω εκτοξευσει στα 310fsb 1/1 ολαδηλαδη 620mhz error free sto memtest me 3-4-4-8 kai 2.9vπαντα στα κιτρινα slots και με το τελευταιο official bios(406) απο την μαμα dfi.....BEBAIA......τα μνημονια μονο καφε δεν ψηνουν αν και εχω βαλει ενα μεγαλο 12αρι να βαραει επανω τους......εχει τρελες θερμοκρασιες.......απο οτι βλεπω θα αντικαταστησω προσεκτικα τις αλουμινενιες ψηκτρες τους που εχουν απο την μανα τους οι ballistix με χειροποιητο χαλκο μεγαλυτερου μεγεθους......η συνθεση του pc ειναι η εξης:-DFI LP NF4 SLI-D με 406 official bios(να συμπληρωσω πως με το 329 δεν χρονιζα τοσο καλα.....το 406 ειναι αστερι...)-OPTERON 165 DUAL CORE-2*1gb crucial BALLISTIXχρονισμοι στις μνημες ειναι 3-4-8-4-7-16-2-2-2-3-3072για πειτε καμια γνωμη παιδες.....τι μπορω να χαμηλοσω και να ανεβω πιο ψηλα????φωτογραφιες θα ανεβουν μαλλον το βραδυ η αυριο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieros Μάϊος 18, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2006 Δοκίμασε τις μνήμες γυμνές αλλά με 1-2 φαν να δεις αν θα πάνε καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick_p Μάϊος 18, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2006 Αρχική απάντηση από Pieros [Σήμερα, στις 15:24] Δοκίμασε τις μνήμες γυμνές αλλά με 1-2 φαν να δεις αν θα πάνε καλύτερα. pieros μπα δεν νομιζω........μαλλον θελουν αλλο ενα fan ετσι οπως ειναι μαζι με τις ψυκτρες τους......φιλε δεν μπορεις να φανταστεις ποση θερμοκρασια ανεβαζουν....... σε μια δοση στα 570 που ειχα χρονισει και ξεχασα να βαλω το ανεμιστηρι πηγα να τις πιασω και δεν μπορουσα.......... πιστευω πως αμα παω και παρω καθαρο χαλκο χυμα και φτιαξω πιο χοντρες κουβερτες και τις βαλω πανω θα κανουν καλυτερη δουλεια..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DuKe Μάϊος 18, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2006 αρχηγέ μου χωρίς φαν ούτε για αστείο...τυχερός είσαι αν δεν έπαθες ζημιά. τα τσιπάκια micron που έχουν και αυτές οι μνήμες είναι ευπαθή σε voltages με υψηλές θερμοκρασίες.εγώ θα σου συνιστούσα να μπείς στο dfi bios thread του forum να κατεβάσεις κανένα 6.23 ή 7.04bt τα οποία είναι μεν πιο παλιά αλλά τα πηγαίνουν καλύτερα στα oc δε, στο λέω επειδή το δοκίμασα το νέο bios που αναφέρεις και δεν μου έκανε καλή εντύπωση(αν και δεν το έψαξα πολύ ελπίζω πως έχω σχηματίσει σωστή γνώμη), δοκίμασε δεν έχεις να χάσεις κάτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick_p Μάϊος 18, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2006 ok παμε....... μνημες στα 620mhz erroro free στο memtest........ κατι παρομοιο μεσα σε windows συν to cpu ! ΟΛΑ full παντα με μαμα ψυξη.... ενα PI Test 1Μ και ενα santra οσο για τα latencies παρακαλω πειτε γνωμες......εντυπωσεις και τι αλλο θα μπορουσα να κανω...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick_p Μάϊος 18, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2006 Αρχική απάντηση από DuKe [Σήμερα, στις 00:50] αρχηγέ μου χωρίς φαν ούτε για αστείο...τυχερός είσαι αν δεν έπαθες ζημιά. τα τσιπάκια micron που έχουν και αυτές οι μνήμες είναι ευπαθή σε voltages με υψηλές θερμοκρασίες. εγώ θα σου συνιστούσα να μπείς στο dfi bios thread του forum να κατεβάσεις κανένα 6.23 ή 7.04bt τα οποία είναι μεν πιο παλιά αλλά τα πηγαίνουν καλύτερα στα oc δε, στο λέω επειδή το δοκίμασα το νέο bios που αναφέρεις και δεν μου έκανε καλή εντύπωση(αν και δεν το έψαξα πολύ ελπίζω πως έχω σχηματίσει σωστή γνώμη), δοκίμασε δεν έχεις να χάσεις κάτι Ασε Duke παραλιγο να την κανω με τις θερμοκρασιες......... ευτυχως τα γλιτωσα και το πηρα χαμπαρι νωρις......... τωρα με το 12αρι που τις βαραει ειναι σχετικα καλα αν και ειναι ακομα ζεστες....δεν ξερω.... αν τις πουσαρω κιαλλο απο 620 που θα φτασει η θερμοκρασια και αν θα βγαλουν προβληματα.....τωρα θα μου πεις..."που πας ρε καραμητρο ειπαμε...ποσο θες να φτασεις??":p ομως δεν ξερω....μου δεινουν την αισθηση πως τα 640mhz τα εχουν.... ααα παρεπιπτοντως θα κανω και κανα τεστακι να δω με 2-2-2-5 που μπορουν να φτασουν.... οσο για το 704 bios.....αμα σου πω πως δεν εχω βγαλει ακρη απο που το κατεβαζεις μεσα στο κολο ιαπωνεζικο site τι θα μου πεις?????αν και δεν εχω ασχοληθει και πολυ....anyway ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το καινουργιο bios.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Μάϊος 19, 2006 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2006 αστερια μαν...να σου πω ομως...λιγο χαμηλο δεν ειναι το bandwidth στο μεμτεστ ή εχω παρασυνηθησει στα utt και το σκοτωνουν τα timings? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick_p Μάϊος 19, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2006 Αρχική απάντηση από haris1984 [Σήμερα, στις 03:20] αστερια μαν... να σου πω ομως...λιγο χαμηλο δεν ειναι το bandwidth στο μεμτεστ ή εχω παρασυνηθησει στα utt και το σκοτωνουν τα timings? :p μαλλον haris1984 εχεις συνηθισει τα UTT..............ακριβως το ιδιο επαθα και εγω γιατι πριν με τα utt μου επαιζα 2-2-2-5 στα 520mhz ασε που εχει διαφορα στα 2*512mb σε σχεση με 2*1024mb απο οτι εψαξα ειναι καλυτερα να κλοκαρεις παρα να κατεβαζεις timings..... βεβαια το καλυτερο ειναι να κανεις και τα 2:p παντως αυτο που παιζει ρολο στο bandwith ειναι το Tras δηλαδη το 8αρι που εχω το οποιο στα UTT ειναι 5:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick_p Μάϊος 27, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2006 να σας πω ενα κουλο????? το ξερατε πως παιζει πολυ ρολο και το overclocking του cpu για το ποσο θα ανεβουν οι μνημες?????ειναι δυνατον??? μονο σε μενα συμβαινει???οταν τσιμπαω λιγο επιπλεον το ρευματακι του opteron ολα τρεχουν βελτιστα στις μνημες.....:wassat: :whistlingσχεδον εχω καταφερει τα 640mhz με 2.8v με αυτον τον τροπο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortisboy Μάϊος 27, 2006 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2006 ...εε...δεν ειναι και κουλο....πολυ λογικο ειναι...αφου ο memory controller ειναι στο cpu....και μονος σου το ειπες οτι με τον venice δεν πηγαινε μια ...γιατι νομιζεις με τον opteron σου πηγαν τοσο.. ...μεγιες και με προσοχη τα βολτια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick_p Μάϊος 31, 2006 Author #14 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 Αρχική απάντηση από mortisboy [28-05-2006 01:44] ...εε...δεν ειναι και κουλο....πολυ λογικο ειναι...αφου ο memory controller ειναι στο cpu....και μονος σου το ειπες οτι με τον venice δεν πηγαινε μια ...γιατι νομιζεις με τον opteron σου πηγαν τοσο.. ...μεγιες και με προσοχη τα βολτια.. ναι ομως μπορει να ειμαι στην ιδια συχνοτητα και να βγαλει ενα error και να παω να αυξησω λιγο το vcore και να τις τρεξει ολοσωστα errorfree και stable... οπως και να εχει αφου σκιζουνε και πανε τοσο καλα ποσος με ενδιαφερει..... οσο για τα βολτια πραγματι θελει προσοχη γιατι ειλικρινα καινε πολυ.......:toomuchne πιστεψε με παρα παρα παρα πολυ αν δεν βαλεις καποιο ανεμιστιρι!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάϊος 31, 2006 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 γιατι μου φαινεται "λιγο" το sandra για 620MHZ? και το spi οχι και τοσο καλο για τετοια mhz... τα δικά μου στα 257... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick_p Ιούνιος 1, 2006 Author #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2006 διαβασε λιγο πιο επανω...και θα καταλαβεις!!!! εσυ εχεις το 5 στο tras ενω αυτες εχουνε 8 οσο για το pi το οποιο δειχνει επεξεργαστικη ισχυς παιζω στα 29;) τι μνημακια εχεις και τα παιζεις εκει? αν ειναι 2*1024 τοτε καλο σε βρισκω! αν δωσω στις δικες μου 2-2-2-5 χρονισμους πιστευω τα 250 να τα εχουν(πιστευω ) καποια στιγμη θα κανω και τεστ για αυτους τους χρονισμους και εκει ειναι που θα δεις τρελες διαφορες σε santra και τα σχετικα προγραμματα και γενικα ταχυτητα μεταδοσεις!!! απλα υπομονη γιατι εχω μπλεξει λιγο με δουλειες..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyx Ιούνιος 1, 2006 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2006 το οτι ειναι στα 620 δεν λεει κατι. και πως να μην ειναι χαμηλα δες ποσο unbuffed εχεις ειναι πολυ χαμηλω, ειναι πολυ χαλαρες οι μνημες 2872 εχεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Ιούνιος 1, 2006 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2006 Αρχική απάντηση από nick_pαν δωσω στις δικες μου 2-2-2-5 χρονισμους πιστευω τα 250 να τα εχουν(πιστευω ) Απλά με τίποτα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick_p Ιούνιος 1, 2006 Author #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2006 Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 14:50] Απλά με τίποτα!! ποτε μην λες ποτε! τα 243 με 2-2-2-5 ηδη τα εχω πιασει! για το bandwith στο memtest το TRAS δεν παιζει ρολο ρε παιδια??? ετσι δεν ειναι??? ειναι κατι αλλο?? μην με βαζετε στο τρυπακι και αφησω το καφεδακι και το μπανιο για να testaρω μνημες με τετοια ζεστη....!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Ιούνιος 1, 2006 #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2006 Αρχική απάντηση από nick_p ποτε μην λες ποτε! τα 243 με 2-2-2-5 ηδη τα εχω πιασει! για το bandwith στο memtest το TRAS δεν παιζει ρολο ρε παιδια??? ετσι δεν ειναι??? ειναι κατι αλλο?? μην με βαζετε στο τρυπακι και αφησω το καφεδακι και το μπανιο για να testaρω μνημες με τετοια ζεστη....!!! κατάφερες 243 με 2-2-2-5!!??? :blink: κανα screenshot? Μου φαίνεται απίστευτο να πιάνεις τέτοιο νούμερο με 2gb kit, με τι τάση κιόλας? Εγώ δεν είχα ξαναδει κάτι παρόμοιο,δεν το είπα από κακία μη με παρεξηγήσεις!Φίλε τότε έχεις φοβερές μνήμες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.