taz1416003173 Μάϊος 29, 2006 #61 Μάϊος 29, 2006 Συγχαρητήρια.Συν τοις άλλοις πρέπει να είχες απίστευτη υπομονή.Πόσο και καιρό σου πήρε; (όλο το εγχείρημα, μεμονωμένα ο δίσκος)
Spyrious Μάϊος 30, 2006 Author #62 Μάϊος 30, 2006 Πάμε σε ένα μικρό update. Ξαναέκανα το κομμάτι αλουμινίου που θα μπαίνει στον πάτο του κουτιού επειδή δεν μου είχε αρέσει όπως το είχα κάνει αρχικά. Η εικόνες κατα την κοπή του είναι απο ένα κομμάτι που το έκανα λάθος. Εδώ είναι το σωστό κομμάτι σχεδόν έτοιμο. ’νοιξα και τις τρύπες για τα καλώδια. Επειδή το μεγαλύτερο τρυπάνι που είχα ήταν 10μμ, άνοιξα τις τρύπες στα 12μμ περίπου με αυτό το φρεζοτρύπανο.(Η τελευταία δεξια δεν είναι 12μμ αλλά 10μμ). Έτσι θα είναι μέσα στο κουτί. Να και οι βάσεις του που σας έλεγα. Εδώ έχω κάνει τις τρύπες τους. Και εδώ κάνω τις τρύπες στο κουτί. Έτοιμες και αυτές.
Spyrious Μάϊος 30, 2006 Author #63 Μάϊος 30, 2006 Εδώ μια δοκιμή για το κάλυμα των κενών θέσεων 5,25".δεν θα μπει έτσι τελικά αλλά ανάποδα( το πάνω κάτω). Εδώ σχεδίασα το φινιστρίνι για να φαίνεται το δοχείο. Και αφαίρεσα τα περριτά κομμάτια. Το πρώτο χέρι λευκό χρώμα. Επειδή δεν μου καθόταν καλά στο μάτι η αρχική ιδέα τοποθέτησης του δοχείου και επειδή έσπαγαν τα λάστιχα σε μερικά σημεία αποφάσισα να το τοποθετήσω ξάπλα.Γιαυτό έκοψα δυο νέες βασεις απο πλέξι 5μμ. Μερικές φωτό απο το πως θα κάθεται.
Spyrious Μάϊος 30, 2006 Author #64 Μάϊος 30, 2006 Αγόρασα και το αυτοκόλλητο χρώμιο. Έκοψα και το κομμάτι που θα μπαίνει στην πρόσοψη. Εν τω μεταξύ στέγνωσε και η δευτερη γρίλια. Eπείσης έβαλα και ο τριμεράκι για το voltmod στην κάρτα με λίγο ζεστή κολλα. Για τις εισόδους usb , mic κτλ σκέφτικα να φτιάξω ένα πορτάκι το οποιο θα στέκει απο την μια πλευρα με μια βίδα και απο την άλλη θα υπάρχει μόνο η τρύπα στην πρόσοψη και στο πορτάκι μια βίδα με ένα ελατήριο.Τέλος πάντων, δεν νομίζω να βγάλατε άκρη με αυτό που είπα αλλά θα το περιγράψω αργότερα με λεπτομέρια.Θα είναι κάπως έτσι μετα την δοκιμή έκανα και το κανονικό πορτάκι το οποιο θα έχει μια καμπύλη Νάτο και αυτό
ΝTG Μάϊος 30, 2006 #65 Μάϊος 30, 2006 ωραιος...ποσο παει το αυτοκολλητο χρωμιο και που το βρισκουμε....???
Spyrious Μάϊος 30, 2006 Author #66 Μάϊος 30, 2006 Αρχική απάντηση από Κοπρίτης Spyrious μπραβο! εχεις ριξει πολυ και καλη δουλεια .... ουτε κοινοτυπες μοντιφες ουτε προχειροδουλειες αλλο ενα chieftec διαμαντι θα προστεθει στην συλλογη του Λαμπη... το mod στο δισκο ειναι οντως εντυπωσιακο... (raptor-x παρα ενα μηδενικο στα Gb's) συνεχισε με τον ιδιο τροπο... και συνεχισε τα updates ατσα! να που κι ο "διαπλεκομενος" εκρυβε εναν modder μεσα του.... και μαλιστα διαβασμενο Eυχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Αρχική απάντηση από mefistofelis Αμα τον φυσηξεις τον δισκο με φυσερο δεν θα εισαι οκ μετα? Δεν πρέπει να φυσίξεις τον δίσκο αλλά το καπάκι του.Ο δίσκος μόλις ανοιχτεί πρέπει να μπει σε προστατευτική σακούλα. Αρχική απάντηση από xrist22 Aπο οσα ειδα μεχρι τωρα βλεπω να βγαινει ενα πολυ καλο αποτελεσμα. Πολυ καλη δουλεια. Περιμενουμε και τα υπολοιπα... Προσπαθώ για το καλύτερο,γιαυτο και πολλά κομμάτια τα ξαναέκανα από την αρχή.ευχαριστώ. Αρχική απάντηση από taz Συγχαρητήρια. Συν τοις άλλοις πρέπει να είχες απίστευτη υπομονή. Πόσο και καιρό σου πήρε; (όλο το εγχείρημα, μεμονωμένα ο δίσκος) Ξεκίνησα 10 Μαίου.Οδίσκος μου πείρε 2 μέρες ,βασικά 2 απογευματα. Χωρίς υπομονή δεν γίνεται τίποτα.
Spyrious Μάϊος 30, 2006 Author #67 Μάϊος 30, 2006 Αρχική απάντηση από ΝTG ωραιος...ποσο παει το αυτοκολλητο χρωμιο και που το βρισκουμε....??? To κομμάτι που πήρα 50cm x 60cm έκανε 4 ε.Σε μαγαζια που κάνουν επιγραφές θα βρείς.
Spyrious Ιούνιος 2, 2006 Author #68 Ιούνιος 2, 2006 Αλλο ένα update. Αυτή τη φορά κάποια πράγματα με παίδεψαν αρκετά. Το πορτάκι για τις μπροστινές εισόδους έφαγε σουτ και έκανα κάτι άλλο. Πήρα το μαμήσιο πορτάκι και το έκοψα λίγο σην κάτω πλευρά. Έτοιμο. Μετά μαζί με κάτι άλλα κομμάτια το έβαψα χρώμιο. η φωτό είναι από την τρίτη προσπάθεια.Το χρώμα αυτό είναι πολύ περίεργο.Την πρώτη φορά μου έκανε κάτι μικρές σταγόνες χωρίς λόγο. Το έτριψα και μετά απο ένα πλύσιμο με σαπούνι του πέρασα ένα χέρι άσπρο.Αφου στέγνωσε (όλη την νύχτα) του έριξα και το χρώμιο αλλά έκανε κάτι περίεργες συγκεντρώσεις και δημιουργούσε κάτι σαν ρωγμές , προφανως έκανε κάποια αντίδραση με το άσπρο.Οπότε πάλι τρίψιμο και πλύσιμο και έριξα με πολύ προσοχή από μεγάλη απόσταση περίπου 0,5μ και τότε έκατσε καλά. Εν τω μεταξύ έριξα και το 2ο χέρι μαυρο στο κάλλυμα. Και το τελευταίο χέρι βερνίκι. Έτοιμο. Αφαίρεσα και την ταινία. Και μια δοκιμή εδώ φαίνεται πως στηρίζεται Κόλλησα και τους δύο διακόπτες.
Spyrious Ιούνιος 2, 2006 Author #69 Ιούνιος 2, 2006 Στο πορτάκι επειδή δεν βρήκα κόκκινο neonstring θα αφήσω προς το παρόν τα λεντ. Μια δοκιμή με τα μπλέ. Η φωτό με τα κόκκινα χάθηκε οπότε θα βγάλω ξανά μετά. Το κάτω κομμάτι της πρόσοψης με το παραθυράκι του δίσκου. Η καλωδίωση για τον φωτισμό του δίσκου. Η καλωδίωση σε όλο το τμήμα της πρόσοψης για τα λεντ. Και μια συνοληκή εικόνα.
Spyrious Ιούνιος 2, 2006 Author #70 Ιούνιος 2, 2006 Έβαλα και τον ανεμηστήρα στο πίσω μέρος. Και το καλώδιό του που πρνά στο πίσω μέρος ¨Εφτιαξα και ένα κομμάτι που θα μπαίνει μπροστά από το psu και θα χωρίζει το κουτί σε δύο μέρη. Εδώ κάνω τις τρύπες για την στερέωσή του. Και εδώ έτοιμο με την τρύπα από την οπόια θα περνάν τα λάστιχα της Υδρόψυξης.
Spyrious Ιούνιος 2, 2006 Author #71 Ιούνιος 2, 2006 Εδώ κατά την τοποθέτηση των λάστιχων. Αν δείτε λίγο πιο κοντά θα παρατηρήσεται ότι το karajan audio module περνά μέσα από ένα αυλάκι του ανεμηστήρα.Οπότε αφού χρησιμοποιώ την audigy ,θα το αφαιρέσω. Σε αυτό το σημείο ήμουν έτοιμος για την δοκιμή στεγανώτητας του συστήματος.Εκεί κατάλαβα ότι το ψυγείο έιναι τρύπιο... Περιμένω τώρα από το xtreme το νέο...
tomhel Ιούνιος 2, 2006 #72 Ιούνιος 2, 2006 Μπραβο ρε φιλε , εισαι φοβερος....... Μερακι , φαντασια , εξυπναδα και υπομονη..... Μου θυμησες τα νιατα μου οταν εφτιαχνα τα Cresendia......:cry: Πολυ καλος...Συνεχισε ετσι.... :clap: :clap:
mefistofelis Ιούνιος 2, 2006 #73 Ιούνιος 2, 2006 Το ψυγειο δεν μπορει να κολλησει με καποιο αλλο τροπο?Με ηλεκτροκολληση η κατι σχετικο?
Spyrious Ιούνιος 2, 2006 Author #74 Ιούνιος 2, 2006 Αρχική απάντηση από tomhel Μπραβο ρε φιλε , εισαι φοβερος....... Μερακι , φαντασια , εξυπναδα και υπομονη..... Μου θυμησες τα νιατα μου οταν εφτιαχνα τα Cresendia......:cry: Πολυ καλος...Συνεχισε ετσι.... :clap: :clap: Ευχαριστώ.Για δώσε info για το Cresendia. Αρχική απάντηση από mefistofelis Το ψυγειο δεν μπορει να κολλησει με καποιο αλλο τροπο?Με ηλεκτροκολληση η κατι σχετικο? Πρέπει να γίνεται.Βάζουν κάτι σαν υγρό μέσα στο ψυγείο και κλέινει μικρες όμως τρύπες.Αν δεν κάνω λάθος.
Makis Hourdakis Ιούνιος 2, 2006 #75 Ιούνιος 2, 2006 Κλείσε τις τρύπες για τα leds του κουτιού και φτιάξε ένα κυκλωματάκι και κάνε το σηματάκι των αλχημιστών power led και το κάτω HDD led... Θα το βάψεις το case ελπίζω, έτσι; Πάντως πρόσεξε γιατί το πολύ αλουμίνιο μπορεί τελικά να δημιουργήσει άσχημο αποτέλεσμα....
Spyrious Ιούνιος 3, 2006 Author #76 Ιούνιος 3, 2006 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Κλείσε τις τρύπες για τα leds του κουτιού και φτιάξε ένα κυκλωματάκι και κάνε το σηματάκι των αλχημιστών power led και το κάτω HDD led... Θα το βάψεις το case ελπίζω, έτσι; Πάντως πρόσεξε γιατί το πολύ αλουμίνιο μπορεί τελικά να δημιουργήσει άσχημο αποτέλεσμα.... Kαλη ιδέα αυτή για τα λεντ.Ήδη έχω αλλάξει το κίτρινο με μπλε. Δεν ξέρω;Να το βάψω.Το σκέφτομαι.Έχω ξεφύγει από τον αρχικό προυπολογισμό... Για το αλουμίνιο μην ανυσυχείς.Εννοείτε βέβαια ότι δεν θα το παρακάνω.
Alexisferos Ιούνιος 3, 2006 #77 Ιούνιος 3, 2006 Αρχική απάντηση από Spyrious [Χθες, στις 20:22] Πρέπει να γίνεται.Βάζουν κάτι σαν υγρό μέσα στο ψυγείο και κλέινει μικρες όμως τρύπες.Αν δεν κάνω λάθος. η πολυ απλα αν δεν εχεις καλαι και βαρβατο φλογοβολο μπορεις να πας σε εναν που επισκευαζει ψυγεια αυτοκινιτων και να στο κανει σαν καινουργιο.
tomhel Ιούνιος 3, 2006 #78 Ιούνιος 3, 2006 Αρχική απάντηση από Spyrious Ευχαριστώ.Για δώσε info για το Cresendia. Crescendo by Elektor....Ηταν οι θρυλικοι τελικοι ενισχυτες του elektor την δεκαετια του '80 με τα κορυφεα για την εποχη τελικα Mosfet της Hitachi....Θυμαμαι ο πρωτος που εφτιαξα μου πηρε γυρω στους 3 μηνες ( συλλογη υλικων - πλακετες - συναρμολογιση...) , αλλα το αποτελεσμα ηταν ακρος ικανοποιητικο ...
Spyrious Ιούνιος 3, 2006 Author #79 Ιούνιος 3, 2006 Αρχική απάντηση από tomhel Crescendo by Elektor....Ηταν οι θρυλικοι τελικοι ενισχυτες του elektor την δεκαετια του '80 με τα κορυφεα για την εποχη τελικα Mosfet της Hitachi....Θυμαμαι ο πρωτος που εφτιαξα μου πηρε γυρω στους 3 μηνες ( συλλογη υλικων - πλακετες - συναρμολογιση...) , αλλα το αποτελεσμα ηταν ακρος ικανοποιητικο ... Kάτι βρήκα στο νετ.http://www.audiomap.de/galerie/showphoto.php/photo/1203/sort/1/size/medium/cat/500/page/Τον έχεις ακόμα; Φωτό.
Spyrious Ιούνιος 3, 2006 Author #80 Ιούνιος 3, 2006 Ένα συμπληρωματικό update. Στέγνωσε και το ρυθμηστήρι στροφών. Επειδή έβρισκαν τα χειρηστήρια του στο πορτάκι ,έκανα το εξής.’νοιξα 4 12άρες (mm) τρύπες σε πλέξι 2μμ. Αφαίρεσα τα πλαστικά κυλινδράκια για να έρθουν πιο μέσα τα "γυριστήρια". Και έβαλα ανάμεσα στην πλακέτα και στο αλουμινένιο πλαίσιο το κομμάτι πλέξι. Ανάμεσα στην πλακέτα και στα σημεία στήρηξής της έβαλα δύο κοχλίες για να έρθει και αυτή πιο πίσω.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.