Spyrious Δημοσιεύτηκε Μάϊος 13, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 13, 2006 Με αφορμή την μετάβαση του συστήματος στο νέο κουτί και μιας και θα γίνουν και κάποια mods είπα να κάνω και εγώ το πρώτο μου worklog. Η ολοκλήρωση του case βεβαία μπορεί να αργήσει για να φτάσει την τελική του μορφή αλλά ως γνωστόν η καλή δουλειά αργεί να γίνει. Πρώτα θέλω να ξεκινήσω με μια μικρή παρουσίαση του case. To case είναι το Chieftech BA 01 B. To κουτί ήταν συσκευασμένο σε ένα πολύ χοντρό χαρτόκουτα και ήταν τυλιγμένο μέσα σε νάυλον. Στο δεξί πλαϊνό έχει 2 θέσεις για 92μμ ανεμιστήρες και δεξιότερα την γρίλια για τον αερισμό των δίσκων. Στο πάνω μέρος ήταν τοποθετημένο ένα είδος αυτοκόλλητης ζελατίνας, την οποία δεν αφαίρεσα ακόμα, θα καταλάβετε αργότερα γιατί. Η πρόσοψη αν και σοβαρή είναι ιδιαίτερα επιβλητική. Οι μπροστινές είσοδοι 2x USB , Mic , ακουστικών και Firewire. 6 θέσεις 5,25 και 2 3,5. Στο αριστερό πλαϊνό διακρίνεται μόνο η γρίλια για τον αερισμό των δίσκων. Το πίσω μέρος με τις 2 θέσεις για 120μμ ανεμιστήρες. To κουτάκι με τις βίδες και τις οδηγίες χρήσεως που θα έλεγα ότι είναι πολύ περιληπτικές. Το εσωτερικό του κουτιού είναι αχανές και χωράει τα πάντα μέσα. Οι κονέκτορες για το front panel (συγγνώμη για την κακή εικόνα) Και η αριστερή πλευρά του εσωτερικού. Διακρίνεται η βάση για τους ανεμιστήρες που αερίζουν το hdd rack. Εξετάζοντας το κουτί ανακάλυψα μια κρυμμένη θέση στην πρόσοψη για ανεμηστήρα 92μμ, αφαιρώντας την διακοσμητική γρίλια. Το φιλτράκι του. Και τέλος μια σύγκριση μεγέθους με το Antec Full Tower.
Spyrious Μάϊος 13, 2006 Author #2 Μάϊος 13, 2006 Αρκετά με την παρουσίαση, προχωρώ στο μοντάρισμα. Η πρώτη κίνηση που έκανα ήταν να ανοίξω τρύπες για ανεμιστήρες 80μμ στην βάση για την ψύξη των δίσκων. Αυτό το έκανα διότι δεν ήθελα να αγοράσω και άλλους ανεμιστήρες μιας και έχω αρκετούς 80άριδες. Επίσης έκοψα και τις γρίλιες για να μην κόβει την ροή του αέρα ,αλλά και να μην δημιουργούνται θόρυβοι. Μετά άνοιξα την τρύπα για τις θέσεις των 2 120μμ ανεμιστήρων του ψυγείου. Τώρα θα καταλάβατε γιατί δεν αφαίρεσα την ζελατίνα γρηγορότερα. Αυτά μέχρι στιγμής.
obijuan1983 Μάϊος 13, 2006 #3 Μάϊος 13, 2006 Πολύ καλή επιλογή κατ'εμέ.Τεράστιοι χώροι.Εχω και εγω το ίδιο.Ψάξε λίγο στο τμήμα "Οι δικές σας παρουσιάσεις'' και θα βρεις πως εκανα το δικό μου ,μηπως και πάρεις καμιά ιδέα.Παράθυρο όπωσδήποτε!
Spyrious Μάϊος 13, 2006 Author #4 Μάϊος 13, 2006 Αρχική απάντηση από obijuan1983 Πολύ καλή επιλογή κατ'εμέ.Τεράστιοι χώροι.Εχω και εγω το ίδιο.Ψάξε λίγο στο τμήμα "Οι δικές σας παρουσιάσεις'' και θα βρεις πως εκανα το δικό μου ,μηπως και πάρεις καμιά ιδέα.Παράθυρο όπωσδήποτε! To ειχα διαβάσει το θρεντ σου.Πολυ καλη δουλεια είχες κάνει.Παραθυρο θα μπει προσεχως.
Spyrious Μάϊος 13, 2006 Author #5 Μάϊος 13, 2006 Mini Update Mια μικρή μετατροπή για να μπει ο ccfl controller στην πρόσοψη. Κόλλησα χαρτοταινια για να μπορέσω να σχεδιάσω ευδιάκριτα τις τομές που θα κανω. Και με το dremel σε λίγα λεπτά ήταν σχεδόν έτοιμο, απλά χρειάστηκε λίγο λιμάρισμα για να περάσει ο controller. Το μόνο που μένει τώρα είναι το βάψιμο του. Και μια βάση που έκανα από ένα παλιο cdrom. Πάνω της θα μπει η αντλια. Μια γρίλια για ανεμιστήρα 80μμ που είχα φτιάξει λίγο παλιότερα. Θα χρησιμοποιηθεί αργότερα.
Spyrious Μάϊος 13, 2006 Author #6 Μάϊος 13, 2006 Πάμε τώρα στην πρώτη φάση της πρόσοψης. Πήρα τα μέτρα της διακοσμητικής γρίλιας της πρόσοψης και σχεδίασα πάνω σε ένα φύλο αλουμινίου. Μετά με την σεγα έκοψα το κομμάτι. Μετά από αρκετό λιμάρισμα που έγινε με προσοχή για να μην ξεφύγω από της διαστάσεις, ιδού το αποτέλεσμα. Δεν θα μείνει έτσι αλλά πήρατε μια ιδέα πως περίπου θα φαίνεται ολοκληρωμένο.
greekfragma Μάϊος 13, 2006 #8 Μάϊος 13, 2006 Μπραβο Spyrious. περιμενουμε την συνεχεια που απο οτι φαινεται εχει να μας δωσει πολλα.bookmarked και απο μενα
---Zapotek-- Μάϊος 14, 2006 #10 Μάϊος 14, 2006 Αρχική απάντηση από greekfragma Μπραβο Spyrious. περιμενουμε την συνεχεια που απο οτι φαινεται εχει να μας δωσει πολλα.bookmarked και απο μενα +1 Cudos!
Makis Hourdakis Μάϊος 14, 2006 #11 Μάϊος 14, 2006 Ωραίος! Κάτι καλό θα βγει απο εδώ... Μόνο σε παρακαλώ μην βιαστείς καθόλου! Πρόσεξε ΚΑΘΕ λεπτομέρεια (εμφανή ή κρυφή, αισθητική ή πρακτική) . Αυτό είναι που κάνει τη διαφορά.
Spyrious Μάϊος 17, 2006 Author #12 Μάϊος 17, 2006 Κάποιο κόλλημα έφαγε το pc και έχασα κάποιες φωτο που είχα τραβήξει. Παρόλαυτα συνεχίζω. Όπως έκανα και με το πορτάκι της πρόσοψης ,έκανα και στο υπόλοιπο μέρος της με την μόνη διαφορά να κόψω ένα κομμάτι για τις εισόδους usb κτλ. Αυτες οι τρύπες που φαίνονται ήταν μια προσπάθεια να αφήσω τρύπες σε κάθε είσοδο ,αλλά έβρισκαν τα καλώδια και έτσι αποφάσισα να κόψω ένα τμήμα. Κάπως έτσι θα είναι στην τελική του μορφή.Ίσως να βάψω το μαύρο πλαστικό με χρώμιο. Μέχρι να ευκαιρίσω να πάρω τα υλικά που χρειάζομαι για να ολοκληρώσω την πρόσοψη (πλεξι ,βίδες ,λεντάκια) προχώρησα στα υπόλοιπα κομμάτια. Έβαλα τους αποστάτες της μητρικής για να πάρω μέτρα για την συνέχεια. Να και η μητρική. Σχεδίασα τα κομμάτια που θα κόψω στο αλουμίνιο. Πάμε για το κόψημο του πρώτου κομματιού. Και μια δοκιμή. Αυτο θα είναι το ένα κομμάτι κάτω απο το οποίο θα περνάνε τα καλωδια (IDE,floppy,sata,κτλ) Έκοψα και το δευτερο κομμάτι και με κάμποσο λιμάρισμα έφτασε και πάλι η στιγμή της δοκιμής. Κάτω απο αυτό θα περνάνε τα καλώδια usb και τα υπόλοιπα της μητρικής.
Spyrious Μάϊος 17, 2006 Author #13 Μάϊος 17, 2006 Τοποθέτησα την βάση της αντλίας για μια πρόχειρη εκτίμηση. Είχα στο μυαλό μου να κόψω ένα περίεργο σχήμα για το παράθυρο ,αλλά αυτές οι γρίλιες στα αριστερά για τους ανεμηστήρες δεν το επιτρέπουν αυτό. Οπότε και σκέφτομαι να επιχειρήσω κάτι άλλο.
Spyrious Μάϊος 17, 2006 Author #14 Μάϊος 17, 2006 Αρχική απάντηση από GO(O)D BOY bookmarked κι από εμένα!!!! Πόσο το αγόρασες το ΚΟΥΤΑΚΙ? 99E απο πλαίσιο. Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Ωραίος! Κάτι καλό θα βγει απο εδώ... Μόνο σε παρακαλώ μην βιαστείς καθόλου! Πρόσεξε ΚΑΘΕ λεπτομέρεια (εμφανή ή κρυφή, αισθητική ή πρακτική) . Αυτό είναι που κάνει τη διαφορά. Αυτό σκοπεύω να κάνω. Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας σχόλια.
mortisboy Μάϊος 17, 2006 #15 Μάϊος 17, 2006 ...ωραίος μαν...έχω και εγώ το ίδιο κουτάκι στον fileserver μου και είναι ότι πρέπει για μοντάρισμα...καλή συνεχεία
mefistofelis Μάϊος 17, 2006 #16 Μάϊος 17, 2006 Παρα πολυ ωραιος σπυρο!Keep up the good work.P.s.Παιρνω ιδεες για το δικο μου!
Spyrious Μάϊος 19, 2006 Author #17 Μάϊος 19, 2006 Συνεχίζω με τα καλύμματα των καλωδίων. Για την συγκράτηση του κομματιου που θα μπεί δεξιά της μητρικής θα χρησημοποιήσω 3 φορές απο 4 αποστάτες. Τους βίδωσα πάνω στο mobo tray (ευτυχως το κουτι έχει πάρα πολλές τρύπες και δεν χρειάστηκε να ανοίξω άλλες) για να πάρω μέτρα. Για να πάρω μέτρα που να ανοίξω τρύπες στο αλουμίνιο κόλλησα απο πίσω χαρτοταινία και το τοποθέτησα στην θέση που θα μπεί.Και μετά σημείωσα την θέση του αποστάτη. Η πρώτη τρύπα έτοιμη. Και μετα απο λίγο ήταν και οι 3 έτοιμες. Ακολούθως έκοψα και μια γωνία στο κομμάτι που θα μπαίνει στον πάτο του κουτιού.Κάπως έτσι θα είναι όταν τελειώσει.
Spyrious Μάϊος 19, 2006 Author #18 Μάϊος 19, 2006 Πάμε τώρα για την κατασκευή του ρελε για την αντλία. Αυτό είναι το test PSU μου που έφτιαξα πριν μερικά χρόνια. Το ρελέ. Συνδέοντας τα 12v απο το psu στο ρελέ θα βρω ποιες 2 επαφές κλείνουν κύκλωμα με την βοήθεια του πολύμετρου. Αυτο είναι ένα τμήμα απο τα εντόσθια ενος qtec.Θα δείτε τι θα το κάνω. Αγόρασα ένα "project box" μέσα στο οποίο θα τοποθετηθεί το ρελε και το υπόλοιπο κύκλωμα. Ένα πόχειρο σχέδιο του κυκλώματος.Όπως θα καταλάβατε θα βάλω και έναν διακόπτη ,ώστε όταν θέλω να κάνω πλήρωση ή εκκένωση του συστήματος, να μην χρειάζεται να βραχυκυκλώνω το psu. Πάμε λοιπον να το φτιάξουμε. Πάμε να ανοίξουμε την τρύπα για τον διακόπτη. Σημαδεύω. Τρυπάω και έτοιμο. Συνεχίζω με το κύκλωμα. Και έτοιμο το κουτάκι. Αυτο που έμεινε τώρα είναι να βάλω το μπριζάκι απο το παλιο psu στο πίσω μέρος του κουτιού.
Spyrious Μάϊος 19, 2006 Author #19 Μάϊος 19, 2006 Αφού προμηθέυτηκα και τα τελευταία υλικά που χρειαζόμουν, πάμε για μια μικρή γεύση των όσων θα ακολουθήσουν. Το κομμάτι plexiglass για το πορτάκι. Το σαντουιτς αποτελόυμενο από το πορτάκι ,το πλέξι και το αλουμίνιο. Πάμε να ανοίξουμε τις τρύπες για τις βίδες.Με ένα 4άρι τρυπάνι είμαστε εντάξει. Μετά απο 6 τρύπες είναι κομπλε για την ώρα. Το κομμάτι πλέξι που θα καλύπτει τις κενές θέσεις 5,25".
Spyrious Μάϊος 19, 2006 Author #20 Μάϊος 19, 2006 Επειδή ανυπομονούσα να δοκιμάσω τα λεντάκια έκανα μια πρόβα στην αντλία. Έτσι θα μπουν ανα ζευγη. Τα συστατικά για την δημιουργία του φωτός. Τα έχω συνδέσει ανα δυο σε σειρα με μία αντίσταση 39Ω για λιγότερη βαβούρα. Μια πρώτη δοκιμή. Και μια στο σκότος.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.